Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Vypadá jako policejní vrtulník. Ale není (REDAKCE)

Vypadá jako policejní vrtulník. Ale není
Falešný vrtulník
Foto: novinky.cz
Nad Českou republikou krouží falešná policejní helikoptéra. Navlas stejný stroj, jaký používají muži zákona, patří soukromé firmě, která provozuje hernu. Zvláštní libůstka podnikatelů dělá policistům vrásky na čele. Jako první o případu informoval zpravodajský server Novinky.cz.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 26. 10. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:46:08 02. 11. 2009
default.png
pánové!! jsem si jistý na 110proc. neb..slovní spojení ANEBO... zřejmě zaměnitelné.. a vzhledem k tomu, že vrtulník má státní vlajky, umístění nápisu na stejném místě jako originál a jeho celkový vzhled je tedy zaměnitelný...ale jak se říká... každý, kdo má do prdele díru, má svůj právní názor .-)))... osobně, příslušelo by i to řešit, tak to budu řešit... .-)) tímto považuji téma za vyčerpané...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 21:15:44 01. 11. 2009
default.png
re appalacio Prosím tě, já ty bodré řečí Frantíka taky nemusím ( i když každý může mít jiný právní názor), ale budu li právní purista, tak ten zbohatlík z dikce vyhlášky MV nic neporušuje. U služebních letadel PČR není stanovena barva, pouze barva nápisu POLICIE ( ze spodu a na trupu v kontrastu se základní barvou) a trojúhelníkové (sférické ) stát.vlajky. Nápis POLICE není ostatně používán ani ve všech státech EU( viz. např. německy mluvící státy). Je otázkou, když s takovým označením letí do zahraničí, a v letovém plánu má uvedeno civilního provozovatele. Např. podle zákona o Civilním letectví, se neprovádí bezpečnostní prohlídky osob, u letadel bezp. sborů (armády), celníků a Úřadu civilního letectví MD (ÚCL), vyjma případů, kdy si to přeje kapitán letadla.Doporučuji si tu firmu prohlédnout v úplném výpisu Obchodního rejstříku...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 21:04:48 01. 11. 2009
default.png
4 appalacio Člověče, tak to tady čtu, taky jsem trochu hledal. Logický by to bylo, ale musím objektivně uznat (nerad), že modrá barva či vybarvení vrtulníků asi není zvláštním barevným provedením. Tak nám zůstává jen ten "regál". Je to prostě takový klasický výstřelek toho, kdo na to má, ale na přestupek se mi to zdá málo. Jedině, že by bylo někde napsáno, že u vrtulníků je barevné provedení v tomto provedení tím zvláštním. A to si myslím, že nikde není. A jestli to dobře chápu, tak písmeno "a" je spojka, tedy je třeba uvažovat barevné provedení a označení dohromady a nejde jedno od druhého oddělit. Myslím, že to není poprvé ani naposledy, kdy "jsme studený". To ale neznamená,že "Frantíkovi" fandím. A ještě pro TadeaseB. Víš, mne ani nežere to, že si někdo může dovolit vrtulník, ale že si může dovolit tu podobnost s policejním vrtulníkem. Prostě, že je zase někde něco nedomyšleného, nedotaženého a "někdo" je tak zaměstnaný a má tolik starostí a problémů, že toho může využít a bavit se na účet policie a nakonec i obyčejných lidí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:31:14 01. 11. 2009
default.png
fro Franta2 a vzhledem k tomu, že jsi natvrdlej jak Y, tak jen a jen pro tebe....a tímto jsi definitivně ze sebe udělal debila citace ze zákona č. 273/2008 § 101 (1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že a) úmyslně na místě veřejnosti přístupném neoprávněně užívá na vozidle, plavidle nebo letadle zvláštní barevné provedení a označení používané na služebních vozidlech, plavidlech a letadlech policie anebo zvláštní barevné provedení a označení s ním zřejmě zaměnitelné, ....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:23:34 01. 11. 2009
default.png
fro Franta2 "appalacio: Ano, ty si opravdu myslíš, že když si policie koupí modrou motorku, všichni ostatní lidi s modrou motorkou jsou rázem přestupci. Fakt vtipný!".. vem si prášek..... a co ten nápis POLICE?!!?? .. z modré barvy se nikdo neposere.. ale z toho nápisu, který s barvou evokuje policejní vrtulník by se "posrat" měli a pořádně "pana podnikatele" oflastrovat.... dle zákona... kdo využívá podobnosti či shodnost označení s policejní výbavou, se dopouští min. přestupku. Zeptám se jinak...co vede toho "podnikatel" k tomu, že musí mít na vrtulníku předmětný nápis? Nebo ho s ním koupil? To asi ne, že?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 02:12:45 30. 10. 2009
default.png
re Generační špunt: Ano, je ve ztrátě (ale stejně musí platit minimální daň!), ale proto, že ty peníze utratil na nákupech věcí, ze kterých jde DPH státu a prodejce těch věcí zase ze svého zisku zaplatí daně... takže stát je pořád na svém a ještě se tím drží v pohybu peníze na trhu, takže ekonomika běží. Víc než podnikatel, co si koupil vrtulník, motorku nebo padák z peněz, které si sám vidělal, mě teda serou povaleči na podpoře od státu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 02:04:18 30. 10. 2009
default.png
re appalacio: Ano, ty si opravdu myslíš, že když si policie koupí modrou motorku, všichni ostatní lidi s modrou motorkou jsou rázem přestupci. Fakt vtipný! Ale když už si tak otravný, tak jsem prolistoval přestupkovej zákon a hle, kde se tam píše o policejních letadlech???? Našel jsem tam jen stejnokroje a provedení motorových vozidel - vrtulníky nikde nevidím. Takže se znovu ptám, podle jakého paragrafu by si chtěl majitele vrtulníku řešit????

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 22:49:26 29. 10. 2009
default.png
Frantíku, když čtu dva příspěvky po tobě, tak nemám, co bych dodal. :-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 19:01:06 29. 10. 2009
default.png
už to snad ani nevypadá.... Opět se původní diskuse od barevného provedení kousek posunula.On je i trochu rozdíl ve velikosti těch vrtulníků (4+1 proti 7+1 místům). Jinak museli ti provozovatelé“lidové zábavy“ makat 25 hodin denně a ještě dělat přesčasy! Eurocopter EC 120 stojí více jak 2 mil.Eur a Robinson R44 cca 440 tis.dolarů (bez DPH). Pro srovnání ta policejní verze EC 135 T2 stojí cca 4.4 mil.Eur. Docela jsem se s tím placením daní v ČEZku pobavil! Znám dva „podnikatele“ co dělají na živnosťák, jeden má „ultralighta“ Coru, a druhý závěsný padák s tříkolkou(pochopitelně vedle dalšího standartního vybavení auto a pod). Co podnikají tak jsou stále ve ztrátě (v SRN může být živnostník ve ztrátě max. 3 roky za sebou)! Fakt to s těmi daněmi bylo dobrý…..!Ani se těm lobistům co obchází poslance nedivím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 17:26:55 29. 10. 2009
default.png
for Franta2 psát jsem to nechtěl, ale musím, jsi pořádnej blb.. prostě když se někdo dopouští přestupku, tak mi je jeno jestli to je "pan podnikatel" nebo "normální" člověk.. ale ty jsi evidentně sežral všechnu moudrost... kdo používá stejné označení jako policie, dopouští se.. je to v zákoně, tím pádem to je dané.. takže už ze sebe přestaň dělat idiota... nebo blba.. to je vlastně jedno... prašť jako uhoď

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio