Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Aktuálně.CZ: Odchází 2000 policistů. Nejvíc se to projeví v ulicích (REDAKCE)

Aktuálně.CZ: Odchází 2000 policistů. Nejvíc se to projeví v ulicích

Foto: Ilustrační - policisté odcházejí
Policii do konce letošního roku opustí celkově dva tisíce lidí. Spousta z nich se totiž rozhodla využít starého služebního zákona, který jim umožňuje svléknout uniformu po deseti letech s měsíční rentou v řádech několika tisíců korun. Informace o tom přináší server Aktuálně.cz.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 09. 11. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu NIO96 09:56:53 03. 01. 2010
default.png
sorry Nějak jsem v jedné větě ujel. Ale nejvíc prostě člověka zamrzí jak to nakonec dopadlo. Furt v Praze místo je a místo bude uděljte si nábor a pak zavolejte. A nakonec to dopadne takhle.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NIO96 09:53:40 03. 01. 2010
default.png
Zkušenost Zkušenošt je dobrá věc, ale když přijde k policajtům mladej kluk, kterej tak tam ty zkušenosti nabrat jdou...Já jsem byl zrovna jeden z těch co mu ten nábor pozastavili. A to mi zbývali už jen zdravotní testy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XXX 19:43:58 02. 01. 2010
default.png
Zkušení Ke článku zkušení. Nevím kolego, odcházel jsem po 25 letech v přímém výkonu.Většina policistů 3-5 let měli někteří problém napsat úřední záznam. Já jsem dělal jenom 19 let zpracovatele, před tím okrskáře, 2 roky hlídkaře. Je to jenom můj názor. Asi jsi provokatér. S pozdravem rentér. Napsal bych jméno, ale na tyto webovky se dostávají anonymní rejpalové, to mne, nejen mne vadí. Příjemnou noční službu, dejte na sebe pozor, nikdo Vám nic nedá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 01:54:12 02. 01. 2010
default.png
4 BLUEBERRY No tak já bych ti mohl napsat pravý opak! Resp. to samé o mladých! Docela tragédie. Spoléhají se na ETŘ, kde leccos prostě není (mně osobně se formuláře vůbec nelíbí) kvalita práce často špatná, odfláknutá či nekvalitní z neznalosti a nechuti se zlepšovat a odstraňovat nedostatky či chyby, jen si odbýt svou pracovní dobu a - hurá pryč. Chodí do zaměstnání a ne do práce a.... ááále už to tady bylo. Ale já nezačal :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLUEBERRY 20:16:10 01. 01. 2010
default.png
Zkušení? Nevím jestli odcházejí ti zkušení v tom pravém smyslu slova - jsou 50-ti letí kolegové co za 9 měsíců nedokázali pochopit práci s scanerem a teď ještě jsou vyřízení z datových stránek. Výslech jim trvá dvojnásobek času než průměrnému policistovi, co se týče obsahu, tak je to často tragédie a sami si chodí pro radu k kolegům co jsou u PČR 3-5 let - místo toho, aby to byli oni, ke kterým se bude chodit pro pomoc. Každopádně to dokáži pochopit, protože co by je v práci drželo, když mají odsloužených 30 let, výsluhu mají vyšší než kdekdo výplatu, kdo pracuje u PČR 5-10 let a po 30 letech musí být člověk vyhořelý jak jaderné palivo a v podstatě nové změny se u PČR uavádějí v posledních letech a to už se s 50 letým člověkem těžko hýbe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 00:01:46 30. 12. 2009
Starsky.jpg
For Instruktor Nerad ti kazím iluze, ale současný stav je opravdu špatný co se týče výcviku. Dle mích předchozích zkušeností je většina lektorů policejních kurzů jen nemakačenka zkoušejíc jakékoliv místo, kde jej vezmou pro své vysoké kvality. Poznal jsem jich několik až na dvě výjimky je to tragedie. Většina policejních lektorů jsou po různých školách z důvodu neschopnosti udržet krok s vysokým tempem v přímém výkonu. Z obecného naivního blaha pro dobro policistů to nikdo nedělá a dělat nebude. Navíc po více letech strávených ve třídách policejního školství a honících se za kde jakou povolnou sukní v našich řadách jsou jejich zkušenosti takřka na nule. Pak-li, že by systém fungoval jako např. u některých anglosaských zemí, kde učitelé musí povinně z 1 roku odsloužit 6 měsíců v přímém výkonu a ne 1 týden jako u nás. Možná by úroveň školství byla jiná. A to že učitelé nemají možnosti ??? to nemáme nikdo ale to co máme všichni ? a to včetně mně či tebe je především zodpovědnost vůči lidem kterým máme sloužit. Kde ji brát? Když do našich řad chodí 19 leté děti bez vojny, disciplíny a životních zkušeností ??? Je to především zásluha vlád NAPŘÍČ celým politickýcm spektrem, a to 10 roků zpětně, které dopustili devastaci celých policejních generací. Je jedno jaká politická vláda či strana. Zde je třeba se ptát? komu vyhovuje policie bezzubá ? No přece těm kdo si v tomto státě šijí své zákony na mírů, za kdejaké všimné. Už nemám náladu ani o tom psát. Dávám tomu pár roků ale pokud se nic nezmnění a neustále budu vyjíždět z baráku na případy ve felícii co má najeto 240 tis. Tak asi opravdu nemá smysl pro tuto firmu něco dělat. Kdyby někdo tušil jak se za svůjí práci občas stydím !!! Jak je to trapné, když přijedu za kde jakým šuntem a lumpem ve felicii a před barákem mu stojí auto za tři miliony to se těžko dá popsat taková frustrace !!! Jak mám jako kriminalista SKPV mít nějaký respekt, když mé služební auto by nevykoupili ani v bazaru na Kladně ??? Sliby se dají opakovat ale ne dlouho. Naši důvěru vedení policie bude a může dlouho získávat, ale sakra rychle jí může ztratit a čím déle tahle deziluze potrvá, tím více lidí odejde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu INSTRUKTOR 16:36:38 29. 12. 2009
Instruktor.jpg
for Martin 1 Kdyby to tak bylo a každej dopravák by byl po ZOP v 4,5,6 pt, tak to by asi bylo super, ale k tvému článku ohledně toho že na ZOP a na ŠPS podle toho co jsi napsal se to rovněž vztahuje, jsou teoretičtí hňupové, tak si to možná běž skusit místo nich když jsi takovej borec a uvidíme jak ti to pujde, Nejsou všichni super jako i ty ne, ale je tam spousta lidí, kteří se snaží dělat svoji práci dobře a to že ZOP je ne jak píšeš na 6 měsíců ale i s nástupákem a ŠPS na 9 měsíců to není jejich nápad to bylo nařízeno, tak možná zapřemejšlej taky nad sebou a když to mladí kolegové neumí, tak je to nauč od toho tam taky jsi a jestli ses tam kopal do zadku jak píšeš tak to je jenom tvoje chyba. Znám spousta mladej po ZOP a umí toho možná víc než ti co mají už něco odloženo a je to proto, že je ta práce baví. Divné že? Nehaňme práci kolegů a skusme si tu svoji děla pořádně těm "mladým" pomoct pokud mají zájem.Situace u policie je taková jaká je, a jak říkám já pokud to někoho nebaví a má pocit, že to dělat nemůže tak ať jde jinam kde se bude mít lépe. Každému to přeju z celého srdce. Taky je občas potřeba si uvědomit, že mužem bejt rádi, že máme práci. Hezký Nový rok.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 13:59:17 29. 12. 2009
default.png
for Ivosek Už jsi někdy viděl dopraváka co zpracovává dopravní nehody po zop? Vždyť jsou všichni v 4,5,6 pt, takže člověk si pár let počká. 6 měsíční ZOP bohatě stačí. Stejně tě tam nenaučí téměř nic z toho, co v praxi budeš skutečně potřebovat a je to jen snůška teoretických nesmyslů které tě tam učí teoretičtí hňupové. Těm pár co mají něco odslouženo na skutečném útvaru se omlouvám, ale moc jich není. Já sám jsem měl ještě 18 měs ZOP a nemám pocit, že bych po ní byl nějak schopnější než někdo, kdo přijde se 6měs. Jediný rozdíl byl ten, že já jsem se tam víc kopal do zadku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IVOSEK 21:14:43 28. 12. 2009
default.png
víme všichni Nedávno jsem mluvil s instruktorem SPŠ v Brně.Rychlokurs,zvaný ZOP,i podle těch,co v něm učí,nemůže splnit nic ani z minimálních požadavků na úroveň končícího absolventa.Dopraváci mají za celou ZOP cca 5 - 7 hodin dopravní služby.Pak takový dorazí na nehodovku a to je potom zážitek. Je celkem zbytečný posuzovat úroveň ZOP,protože o tom,co produkuje za výsledky,víme všichni.A nemůže za to jeden Ivan,můžou za to všichni,tak jak šli za sebou ve funkci.Na policii jako na celek sr...li všichni.Věrný odraz politiky v jednom odvětví praxe...A koho příští rok budete volit?Já teda nevím...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IVOSEK 21:05:26 28. 12. 2009
default.png
for praetorian Ale to měkký " i " ve slově výkon, to je ostuda, Hujere...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio