Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Aktuálně.CZ: Odchází 2000 policistů. Nejvíc se to projeví v ulicích (REDAKCE)

Aktuálně.CZ: Odchází 2000 policistů. Nejvíc se to projeví v ulicích

Foto: Ilustrační - policisté odcházejí
Policii do konce letošního roku opustí celkově dva tisíce lidí. Spousta z nich se totiž rozhodla využít starého služebního zákona, který jim umožňuje svléknout uniformu po deseti letech s měsíční rentou v řádech několika tisíců korun. Informace o tom přináší server Aktuálně.cz.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 09. 11. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 17:25:08 12. 11. 2009
Andras.jpg
Pim Burger: V zásadě s tebou souhlasím. Ale žijeme v ČR. Tady jak vidíš, to už není ani 20 let od revoluce proveditelné:-)Čím déle tady žiji, tím více chápu výrok "česi si neumí vládnout". Na všech stupních a úrovních ve společnosti:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 17:17:29 12. 11. 2009
Pim Burger.jpg
Andras No, já bych to spíš formuloval tak, že po revoluci začala policie sloužit více než jedné straně, protože tvrdit, že policie byla zpolitizovaná až po revoluci, je mírně řečeno nepřesné...:-)) Po revoluci se to jen proměnilo na každý chvilku tahá pilku. Koneckonců i Pecina začal svou čistku na ministerstvu...:-)) Ale je fakt, že když už nic, tak zatím své ženě neprodal žádné zařízení MV a v tom je rozhodně lepší než jeho předchůdce.:-)) Pokud jde o úřednické vlády, tak taky až tak nesouhlasím. V demokracii by měli být volení političtí vůdci, ale bohužel se nám jich příliš nedostává. Vždycky jsem si myslel, že nejlepší by bylo, kdyby se po revoluci vyhodilo celé vedení a dosadili se tam lidi, kteří pracovali v policejních sborech na západě, aby to tu dali do kupy. Ale pozdě bycha honit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 17:16:20 12. 11. 2009
default.png
4 Pim Pime máš pravdu, každý ministr něco zkazil, ale vždycky jenom část, takže systém vydržel. Problém Íčka je to, že rozboural všechny jeho slavné pilíře najednou a systém už nemá co držet, protože rozesr... všechno. Už jsem to tu jednou psal, pokud by někdo dokázal v tak krátké době kterou Íčko zamýšlelo realizovat reformu, která v tak velké firmě najednou zahrne kompletní změnu zákonných norem, materiálního vybavení, masivní personální a generační změny, marketing, informační systémy a změnu vnímání "značky" policie, tak se o něj bude přetahovat Gates s Mittalem a z Íčka je dolarový miliardář. Od začátku to nemělo šanci na úspěch, byl to jen nesmyslný plán nejlepšího manažera na světě na který dnes doplácí všichni kromě drbanů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:02:07 12. 11. 2009
Andras.jpg
Pim Burger: Víš, já si myslím, že zásadní problém polistopadových vlád je v politizaci policie. Každý na ní nadává, každý jí zneužívá k honění politických bodů. Ne snad, že by funkční polici nechtěli, podle mého, si to totiž ani neuvědomují, co tím provádí. A teď přišel pecina. Není politikem v pravém slova smyslu, a má zájem o to aby policie fungovala. Je totiž úředník, a pokud si vzpomenu např. na vládu Tošovského, ta také fungovala, narozdíl od všech předchozích a nadcházejících. Porstě dle mého bychom potřebovali, aby tady vládli úřednící (lidé co rozumí problémům a umí je řešit), a ne rozhádaná sebestředná tlupa samolibců. Pak to vypadá jak to vypadá, nejen u policie. A k příspěvku Cataniho. Já si to opravdu nevyložil tak, že za všechno může pan Langer. On jen dodělal a dokončil rozklad PČR. Bublan v tomto ohledu dle mého sice tolik neškodil, ale také nic neudělal. Ale např. zákon o služebním poměru je dílem jak ČSSD tak i ODS. Tedy rozklad jde ruku v ruce, jak jsem popsal výše.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 16:20:46 12. 11. 2009
Pim Burger.jpg
Catani Mým prvním odstavcem chci říct to, že pokud se tu už odpoutáte od Langera, tak to vypadá tak, že před revolucí bylo nejlíp, to se měli všichni báječně a policie nejlíp, protože si mohla všechno dovolit. Pak přišel Havel a celý ten dokonalý systém zkazil, pak dlouho nic, protože všechno bylo prostě dobrý a pak přišel Langer a dodělal ten rozklad. Ale to je prostě blbost. Jinak s dalšími věcmi s tebou naprosto souhlasím, jen prostě to věčné nadávání jen na Langera. Dle mého se totiž nechoval jinak, než řada ministrů před ním. Ale budoucnost ukáže...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:44:10 12. 11. 2009
default.png
For Pim Burger Chtěl jsem reagovat, ale nebudu, taky o tom níže píši. Tvým prvním odstavcům nerozumím asi umíš číst mezi řádky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 14:36:41 12. 11. 2009
Pim Burger.jpg
Catani To mě jsi spíš pobavil...:-)) Nechápu, jak pořád můžete žít v představě, že předtim bylo všechno v pořádku. Mluvíš, jako by PČR byla dokonalá, než příšel Langer a všechno podělal. Protože před Langerem neexistovala korupce, neexistoval klientelismus u PČR, všichni se měli výborně a v ČR nebylo zloděje. Je i směšné, jak připomínáš Krejčíře, Pitra a ostatní podobné výtečníky. Vždyť těm se šlo po krku ještě za Bublana, tak jaktože je možný, že např. Krejčíř zmizel celému zásahovému komandu v čele s těmi nejelitnějšími z elitních?:-)) No ale asi za to může Langer. Řekni mi, co víc můžou ti mladí policisté podělat?? Já myslím, že víc nic. Koneckonců to bylo vidět i v tý diskuzi mezi Langerem a Zimmelem v Máte slovo. Pokud jsou pravdivá ta čísla, co Langer říkal, co se týče např. zabaveného majetku vs. opravdu zabaveného, tak např. rozprášením finanční policie vlastně nikoho neurazil, ale ani nenadchl. Situace pořád stejná. Jinak aby bylo jasné, nejsem obdivovatelem Ivana Langera-spíše naopak, jeho knihy policejních hříchů mě s.aly ještě předtím, než se vůbec stal ministrem, ale přijde mi, jako byste neměli žádnou soudnost a pořád jen s nostalgií vzpomínáte na starý špatný časy. Otázkou je, jaký by byl názor na Langera, kdyby nechal stejný peníze a hrdině se bil za renty jako Pecina. Pokud jde o vzdělávání u PČR, tak je dle mého systém nastaven špatně už od začátku. Je např. zvláštní už jen to, že např. v Německu trvá výcvik policisty 3 roky a u nás 1 rok, teď tedy jen pár měsíců. Asi jsou Němci třikrát hloupější... Každopádně Langerova koncepce bočního vstupu není dle mého absolutně špatná. Souhlasím s Jiříkkem, že PČR vysokoškoláky potřebuje. Co je na prd, je spíš forma, jakou se to dělá. Kdyby byl totiž systém nastaven tak, že ano, máš VŠ, můžeš jít k PČR na vyšší pozici, protože jsi prostě už něco vystudoval, ale nemůžeš začít hned, ale musíš předtím absolvovat 2-3 letý policejní trainee program pro velitele, jak je to v mnoha velkých společnostech naprosto běžné, tak je boční vstup naprosto geniální. Jenže tady se, jak to už v naší malé zemičce bývá, udělalo A, ale neudělalo se B. Absolutní hloupost je samozřejmě i to, aby si člověk s 25 lety praxe bude dělat VŠ, aby se udržel na pozici, ve které dělá 15 let. Osobně toto taky nechápu, co tím Langerova administrativa chtěla dosáhnout. A přitom příklad si mohl vzít ze školství, kde také zákon přikazuje všem učitelům, aby měli VŠ vzdělání, které může nahradit jen myslím 20 let praxe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN-HODAN 13:26:50 12. 11. 2009
default.png
Re Catani Zdravim Vas byvali kolegove. Nejprve bych se chtel omluvit za absenci interfunkce a vzapeti to objasnim. Ziji nyni v Anglii, kde hacky a carky ve slovech proste nemaji na klavesnici.Od Cataniho velmi vystizny prispevek. I ja jsem znechucen po dvanacti letech sluzby odesel, ackoliv jsem si toto povolani zvolil jako zivotni a mohu konfrontovat. Panove - ve Velke Britanii je plat radoveho cetnika 3 000 az 4 000 liber mesicne. Vynasobte to soucasnym kurzem 28 Kc a budete se stydet jako ja, komu to slouzite. O vysluhovych narocich ani nemluve. A ten respekt.. Radovi policiste tu nenosi zbran, proste nemusi .. I pri akcich typu drogova razie.Dnes lituji, ze jsem v CR stravil takovou dobu pri sluzbe statu, jehoz vladni garnitura NECHCE fungujici policii.Je mi smutno pri cteni podobnych clanku, jako je tento a naslednych prispevku, nebot jsem ve sve dobe mel tuto spinavou praci rad a poznal jsem spoustu dobrych partaku..Preji Vam pevne nervy a zdravim vsechny poctive policisty, zejmena kolektiv OHS Ceska Lipa Kdyz zmizis, budes zmizelej, jinak te zmizim ja.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POMAHAT 00:07:39 12. 11. 2009
default.png
Catani Vyborny prispevek!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIXEL 18:27:35 11. 11. 2009
default.png
pro catani: velmi pravdivý příspěvek, světlo na konci tunelu zkrátka není...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio