Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Mikrokamera pro poldy (REDAKCE)

Mikrokamera pro poldy
žvýkačky nebo kamera?
Foto: Internet

(AKTUALIZACE Z 14.6.2010 NA KONCI ČLÁNKU) Počítač, který dešifroval německý ponorkový kód Enigma, měl příznačné jméno Colossus. Zabíral obrovskou místnost.  Od té doby se veškerá technika a elektronika neustále zmenšuje. Není daleko doba, kdy budou policistům pomáhat pátrací roboti, a se služebním vozidlem proberete rodinné problémy.  V současné době však již existuje nemálo mini pomocníků, které mohou policistům ve službě pomoci.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 15. 06. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:47:54 25. 10. 2010
default.png
další tip:

Mini DV MD91 rekordér - vylepšený model miniaturního zařízení pro záznam sportovních aktivit, obchodních schůzek, rodinných oslav, ale i jako skrytá kamera, špionážní kamera, videodiktafon atd.

Nahrávání se spouští tlačítkem na boční straně. Druhým stiskem ukončíte nahrávání. Nahrávání je také možno aktivovat zvukem (vyšším než 65 decibel, po 1 minutě ticha se kamerka vrátí do standby režimu). Jednotlivá videa se uloží na paměťovou kartu MicroSDHC (je součásti balení). Videa se ukládají automaticky po 30 minutách. Přiloženým softwarem je možné videa zase spojit v jeden soubor bez jakéhokoliv přerušení nahrávky. Nabíjení je možné provádět z USB portu PC nebo z dodávané USB nabíječky (při použití nabíječky trvá nabíjení 2 hodiny). Při připojení k PC lze zařízení využívat i jako klasický Flash Disk. Po instalaci ovladačů funguje i jako webkamera (možno použit se Skype, MSN apod.) Na zadní stranu zařízení je možné připevnit klip pro snadné uchycení na oděv, na opasek, na helmu při sportování, pomocí dodaného pásku na suchý zip lze snadno připevnit na ruku a pomocí dalšího dodávaného držáku a šroubků i dokonce na zeď.

Posuďte sami kvalitu nahrávek z této skvelé kamerky: http://www.kabelmanie.cz/download/minidv/

Použití:
Pro záznam sportovních aktivit, rodinných oslav, obchodních jednání
Pro tajný monitoring - detektivové
Policie může použít pro záznam důkazů
Právníci mohou použít pro záznam důkazů
Novináři mohou použít pro záznam zpráv
Bezpečnostní agentury
Pro studenty, kteří si mohou zaznamenat přednášku

Vlastnosti:
Nahrávání videa i zvuku v reálném čase ve formátu AVI (snadno lze přehrát ve Windows Media Player)
Aktivace nahrávání manuálně nebo zvukem
Funkce focení
Až 250 hodin ve standby režimu při zaplé zvukové aktivaci
Paměťová karta microSD 4GB součástí balení
Možnost použití jako webkamera
Velké možnosti uchycení pomocí dodávaných úchytek a držáků
Mini kamera se slotem pro paměťové karty MicroSDHC do velikosti 8GB (pam. karta microSD 4GB součástí dodávky)
Vhodné pro každý počítač s USB portem. USB2.0 standardní a zpětně kompatibilní s USB 1.1.

Technické parametry:
Komprese videa: AVI video formát, 640x480 px, 29 fps
Slot pro MicroSDHC karty/T-Flash karty podporuje do 8GB
Nahrávací čas: až 110 minut záznamu na jedno nabití baterie
Režim nahrávání: kontinuální nahrávání do paměti nebo automatická aktivace nahrávaní hlasem
Připojení k PC pomocí USB kabelu
Baterie: Lithium-ion, kapacita 260mAh
Hmotnost: 50 g
Rozměry: 55 x 28 x 20 mm
Kompatibilita: Windows 2000 / XP / VISTA / Win7
Černá barva

Extrémě bohaté standastně dodávané přislušenství:
paměťová karta microSD 4GB
napájecí adaptér z el. sítě 230V
USB kabel pro připojení k PC
instalační CD
taštička
USB redukce
klip se sponou
sportovní klip
držák pro uchycení na zeď s otočným kloubem a se dvěma hřebíčky
silikonový obal
speciální držák kamery na kolo a helmu
pásek na suchý zip pro uchycení na ruku
3 speciální uchycovací pásky
šňůrka pro pověšení na krk

cena: 2200,-Kč

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:42:25 25. 10. 2010
Andras.jpg
Já se také přidám. Zakoupil jsem, vyzkoušel jsem, nefungovala. Bohužel, účtenku jsem také prošustroval. Jedinou funkční kameru tedy vybral asi Lukáš:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 18:16:14 25. 10. 2010
default.png
mikrokamera Hutermann mi už nějakou dobu neslouží...cca po 3 měs. používání prostě přestala fungovat a je totálně mrtvá. Bohužel sem někde prošustroval ůčtenku, takže mám po nahrávání:-( No nebyl to žádný zázrak a taky moc nedoporučuji. Leda pokud nechcete moc investovat a budete mít štěstí na funkční kus, jinak každopádně připlatit na lepší

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:05:48 23. 10. 2010
default.png

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:04:43 23. 10. 2010
default.png
Společnost Looxcie má v nabídce zajímavé příslušenství, které na první pohled může připomínat obyčejné Bluetooth sluchátko. Jedná se však o miniaturní kameru, která je upevněna za uživatelovým boltcem a je schopna nahrávat ozvučenou videosekvenci v rozlišení 640 x 480 pixelů rychlostí 15 snímků za sekundu. Kamera nahrává záznam až 4 hodiny a pokud se uživatel rozhodne, že chce uživatel video uložit, postačí stisknout k tomu určené tlačítko. Pořízená videa lze následně šířit v sociálních sítích a posílat mailem. Kamera totiž spolupracuje se smartphony s operačním systémem Google Android, pro který existuje speciální aplikace zajišťující přenos dat. Podle dostupných údajů by se koncem roku měl objevit obdobný program pro Windows Mobile, iOS a přístroje Blackberry. Připomeňme, že Looxcie dokáže také fungovat jako běžné Bluetooth sluchátko, výdrž je výrobcem stanovena na „až 10 hodin.“ Cena kamery je 199 USD..... z www.svethardware.cz

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:03:35 23. 10. 2010
default.png
našel jsem zajímavou novinku: http://www.looxcie.com/ . Mobilmania.cz píše: " Můžete ji připojit k telefonu s Androidem a nainstalovanou Looxcie aplikací, displej pak můžete využívat jako hledáček, nebo natočené video hned sdílet. Funguje to asi takhle: jdete po ulici, najednou vidíte něco zajímavého, stisknete tlačítko (jediné, co na Looxcie je) a posledních 30 sekund se odešle do telefonu. Nahrávat můžete i do vnitřní paměti (až 4 hodiny). Looxcie by měl vydržet 10 hodin hovoru na jedno nabití. Kvalita videa v dnešní HD době moc neoslní: 480 × 320 a 15 snímků za sekundu. Looxcie můžete koupit na Amazonu za 199 dolarů, tedy asi 3 500 Kč ".

Na youtube jsem našel i pár videí. Kvalita samozřejmě nic extra, ale pro potřebu poldy dostačující. Je vidět a slyšet vše v záběru, pohyb relativně plynulý.

Z popisu mi vyplývá, že to po zmáčknutí tlč. na kamerce zachytí i 30sec před zmáčknutím, takže dobrá funkce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 22:34:09 29. 07. 2010
is.jpg
I já jsem se nakonec rozhodl zakoupit minikamerku od společnosti Hutermann. Po rozbalení balíčku jsem v tomto nalezl krásnou černou krabičku, uvnitř které se nacházela minikamerka. Objednal jsem si kamerku s označení 5110HD, kdy by měly pořízené záběry být kvalitnější než z původně uvedené kamerky v článku. Po jednodenním zkoušení jsem konečně přišel na ovládání:) Záběry, které jsem pořizoval za většinou slunného dne nebyly tak dobré, jak jsem čekal (ale nechalo se na to dívat). Za šera jsem kamerku již vyzkoušet nestihl - sekla se takovým způsobem, že čekám, až se vybije (a pak se uvidí). Dále se mi po cca 20tinásobném použití tlačítka ON/OFF toto uvolnilo natolik, že se posune samovolně z pozice ON do pozice OFF. Při prohlížení některých záběrů jsem sledoval různé barevné pruhy přes záběr. Ihned zasílám zpět na reklamaci, uvidíme, jak se k tomu dodavatel postaví a jak na tom bude nový kus. Zatím nedoporučuji! S pozdravem

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRSTREL 08:54:09 08. 06. 2010
default.png
Mikrokamerka je dobrá věc. Bohužel zaměstnavatel (stát) na to nemá peníze. Při náznaku jakéhokoliv problému v práci jí zapínám, ať mám videozáznam ze zákroku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADOS 07:44:33 19. 04. 2010
default.png
vtipalku :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 21:04:48 18. 04. 2010
default.png
tak to si ji přidělej na plácačku:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio