Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Mikrokamera pro poldy (REDAKCE)

Mikrokamera pro poldy
žvýkačky nebo kamera?
Foto: Internet

(AKTUALIZACE Z 14.6.2010 NA KONCI ČLÁNKU) Počítač, který dešifroval německý ponorkový kód Enigma, měl příznačné jméno Colossus. Zabíral obrovskou místnost.  Od té doby se veškerá technika a elektronika neustále zmenšuje. Není daleko doba, kdy budou policistům pomáhat pátrací roboti, a se služebním vozidlem proberete rodinné problémy.  V současné době však již existuje nemálo mini pomocníků, které mohou policistům ve službě pomoci.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 15. 06. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:55:25 07. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
kamera Před třemi lety byla no Nově odvisílaná reportáž o honičce mezi policisty z PMJ a motorkářem. Motorkář si na místo zavolal kamaráda, který se reportérům TV Nova identifikoval jako nestranný kolemjdoucí svědek. Vylíčil, kterák policisté jeli s autem jako šílení a jak ohrožovali chodce, načež nakonec nabourali do chudáka motorkáře, který v tom byl naprosto nevinně. Kolegové měli ovšem ve vozidle vlastní kameru a zveřejnili záběry, ze kterých bylo jasné, že dotyčný lhal jako když tiskne. Nakonec kolegové nebyli liní a pana "nestranného" svědka žalovali u občanského soudu pro poškození dobrého jména. No a pan svědek se nakonec musel otřást jako oslíček a vysolit nejen soudní výlohy, ale i pěknou sumičku za poškození dobrého jména zakročujících policistů. Soudce záběry z videozáznamu uznal jako důkaz a falešník musel šáhnout do kešeně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 17:44:45 07. 04. 2010 blokovaný
default.png
IS Někteří policisté se tady tím vyhazováním dokladů bohužel chlubili(jednou mi vítr vyvál zlato i doklady těch Rumunů z ruky).Ta kamera pomůže jak "normálním" lidem,tak policistům a kdyby se zavedla povině,tak pomůže vyřešit tolik celonárodně neštastné téma IMV.Už sem tu psal,že řada policistů je úplně v pohodě a když budou nosit tu kameru,tak je to ochrání před lidma,který to nemaj asi v hlavě v pořádku a stěžujou si na policistu bezdůvodně a to je dost hnusný a hlavně hodně ubohý.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:14:31 07. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
re IS Otázka zní: Od koho bys chtěl poradit. Jsem přesvědčený, že nejfundovanější pro posouzení zákroku policisty z výkonu jsou zase jen policisté z výkonu. Žádný buřtipán z policejního prezidia nebo Inpekce policie ti dobrou radu nedá. Metodici jsou zase jen metodici a bojaří zase jen bojaři. Tihle všichni pracují s modelovými situacemi. Naostro tam budeš zase jenom ty. Určitě by bylo dobré uspořádat jednou za čas slezinu s kolegy z výkonu, pustit si tam záběryze služby a poslechnout si jejich názor. To je asi jediné inteligentní řešení. Není potřeba, aby to komentoval člověk, který sedí celý den v kanceláři.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 16:40:54 07. 04. 2010
is.jpg
LUKAS-HEINZ Určitě jsem to nemyslel na Tebe!!! Jen jsem si to představil, že některým kolegům (snad i kolegyním - dále do anatomie zabředávat nebudeme:)) to může držet líp! Osobně si dále myslím, že by většina takto pořízených záznamů mohla posloužit na poradách při hodnocení zákroků! Rád bych, kdyby mi někdo (fundovnější než jsem já) ke každému zákroku řekl, co si o tom myslí, kde by se mělo zvolnit, kde přitvrdit (v mém případě spíše přitvrdit).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 10:36:22 07. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re IS Je mi jasné, že narážíš na mou tělesnou konstrukci :-D Tak drží i na vychrtlinách i na pupkatých četnících. Jen pupkatý jako já si musejí dát pozor aby kamera nečuměla panubohu do nebes, (sklon pupku a tak) :-D Jistě měl bys dotyčného poučit, že je zákrok zaznamenávýn, nicméně jestli bude záznam přijat jako důkaz zálkežije čistě jen na libovůli soudce, nikoliv na poučení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 09:06:45 07. 04. 2010
is.jpg
Zrovna asi před týdnem jsme stavěli "týpka", co poslal na dopravdu inspekci, že mu kluci odcizili doklady. Tak jsme vytáhli foťák a natáčeli celý služební zákrok. No a jeden kolega se plně věnoval natáčení a byl teda k nepoužití. Naopak musel dávat pozor, aby nám řidič svými výpady (dveřmi, částmi těla) tento foťák nerozbil - víme, jak by to bylo dál. Jen je potřeba dotyčnou osobu poučit, že po celou dobu zákroku bude tento zákrok natáčen. Nebo tomu tak není? Když pak příjde na důkazní prostředky, tak použít se dají jen ty, které jsou zákonné - takže poučení (dle mého názoru). Jinak kamerka samozřejmě super!!! O to lepší, jestli drží jako spona na kravatě! Snad né jen těm, co mají bříško, které jistí pozici kamerky:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:21:23 06. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re Limitus a Uličník To Limitus Máš pravdu kamerů jsem prozatím užil akorát k ohledačkám. No ale pistoli jsem taky ještě nepoužil, tak proč ji nosit, není to zbytečná zátěž? No a co obušek, ten sem použil jen jednou. Takže je asi taky zbytečný. Lékárničku jsem nepoužil ani jednou, tak možná i tu bych měl vynechat. Takto se lze nahlížet na spoustu věci, které patří k vybavení policisty. Nicméně se může stát, že jednu z těch zdanlivě nepotřebných věcí budeš potřebovat a bude to pravděpodobně v tom nejnevhodnějším okamžiku. V tom momentě budeš litovat, že ji nemáš. Stejně je to s kamerou. Re Uličník Ano některé kolegy napadají "kravské nápady" na natáčení amaterské situační komedie ve službě. Problém je v tom, že tyto záběry se téměř vždy dostanou nějakou neznámou cestou ke zcela nevhodným lidem. To už je prověřeno mnohokrát praxi. Mohu tady milonkrázt napsat, že to je skutečně stupidní nápad i kdybyste to nakrásně dělali z dobrého rozmaru nebo v dobrém úmyslu. Bohužel pořád se najde dost pitomců, kterým to člověk prostě nevysvětlí. Je třeba se smířit s tím, že i takoví jsou mezi námi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ULICNIK 14:01:13 06. 04. 2010
default.png
Ale pozor! Jen pozor na ambiciózní kolegy, kteří podobnou věcičku můžou velice snadno obrátit proti kolegovi. A dát video z akční služby na net není problém. Ten vznikne až se to videjko dostane na veřejnost. A jak to tak bývá potrestáni neujde ani další člen hlídky. Tak pozor!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 00:22:07 06. 04. 2010
martoo.jpg
praxe Určitě se jedná o velice praktickou pojistku.. Jak už se tady psalo, stokrát kameru nepotřebujeme a po stoprvé je k nezaplacení.. Máte někdo sami zkušenosti nebo jste slyšeli o použití zmiňovaného záznamu jako důkazního prostředku? Bylo by zajímavé, kdyby jsme si mohli přečíst o události, kde se tento záznam uplatnil..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 21:33:19 05. 04. 2010
default.png
JOUDA No, v tom máš určitě pravdu. Jen je otázka, jestli dřív nebude potřeba koupit novou kameru, než užiju tu starou...:-)) Proto mě to zajímá, jak často to Lukáš vlastně využil. Co si budeme povídat, přestože tisícovka není moc peněz, tak vzhledem k policejnímu platu to ani není málo. Úplně nejlepší by bylo, kdyby nás tim vybavil erár, ale toho se asi nikdy nedočkáme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio