Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní polokošile (REDAKCE)

Policejní polokošile
policejní polokošile
Foto: internet

Chystaná novela výstrojní normy policistů PČR počítá se zařazením některých nových výstrojních součástek. Vzhledem k tomu, že přišly horké letní měsíce, nejaktuálnější z nich bude policejní polokošile, nebo krátce Pólo. Jak se nosí, jsem se proto zeptal kolegů z OHS, kteří tyto výstrojní součástky testují.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 06. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 17:45:29 19. 06. 2010
Andras.jpg
Já teda nevím, ale policista, kterému prapodivně trčí baret zpodvýložky, jednomu z pravé, druhému z levé, také nebudí nejlepší dojem. Baret prostě patří na hlavu. Jen si chce holt ve výstrojním skladu nafasovat baret o něco menší, a přizpůsobit si ho.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 15:17:18 19. 06. 2010
default.png
No k těm baretům, u paragánů v Prostějově nám říkali, že má lvíček čůrat na levé oko. Nevím však jak nyní, když jsou na odznaku i ty oškubané vrány!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:48:27 19. 06. 2010
Pim Burger.jpg
JANJAN [2010-06-19 12:55:55]: Ty jsi nikdy nestrkal kšiltovku na noc do hrnicku, aby se zakulatil kšilt a nevypadalo to na tobě jako hrnec??:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JANJAN 12:55:55 19. 06. 2010
default.png
S-LV - Jen pro zajímavost, jaké jsou ještě finty, na úpravu kšiltovky? Dík.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUCAS-3 14:38:55 18. 06. 2010
default.png
Mě bylo ve výstrojně v Brně taky řečeno, že probíhá další výběrové řízení, takže kdoví jak to všechno bude... Každopádně pro mě osobně je nejdůležitější materiál a až potom, jak to vypadá..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 14:12:37 18. 06. 2010
default.png
4 FS2: Kšiltovky spálit a všem barety???? :-( Nevím jaké máš zkušenosti z praxe, nechci Tě napadat ani se do Tebe navážet, ale je mi na nic, když potkávám na ulici všechny ty "umělce z atelieru" co si neumí baret nasadit a vypadají jako Piccaso :-( On totiž policejní baret má jiný poměr vnitřního a vnějšího kruhu než ten vojenský a málokdo si dá tu práci, aby z něj vyrval podšívku (aby se hlava tolik nepotila) a přelil ho vařící (opravdu vařící) vodou, aby se trochu srazil a naformoval podle tvaru hlavy. A to už vůbec nemluvím o tom, že je vhodné přendat odznak na jiné místo než je původně umístěný, protože potom má takový policejní Piccaso odznak uprostřed čela jako ruský námořník:-(
Pokud jde o kšiltovku i ta se musí umět nosit to víme, ale není to zase tak problematické jako u baretu a hlavně s sebou kšiltovka nese řadu praktických výhod. Když fouká vítr nebo prší, jen lehce skloním hlavu a nefouká nebo neprší mi přímo do obličeje, když svití sluníčko, udělám to samé a kšilt mi cloní oči :-) Když by byla ze slabšího materiálu, tak nebude držet tvar :-( i na úpravu kšiltkovky jsou finty z praxe. Výhody baretu? Osobně je vídím pouze v tom, že je skladnější a dá strčit pod výložku nebo schovat do vesty nebo co já vím kam ještě :-)

K těm tričkům... pokud jde o kapsy, řekl bych, že tam nejsou schválně, protože většina kolegů je schopná do nich narvat půl kanceláře a jak potom vypadají na ulici všichni víme. Max. bych dal nějakou kapsu na rukáv na tužky. Pokud bude triko určené k "čerňákům", tak jsem osobně proti kapsam na hrudníku...Viděl jsem i sl. polo triko, které mělo na rameni poutko na přichycení "žabky" od RDST. Zaznělo tu něco o absenci výložek a že není kam dát baret...když polo triko bude mít kapsy na hrudníku a výložky nebude to polo triko, ale opět český kočkopes:-( Stačí na kalhoty malá kapsa na baret na zadní stranu stehna, stejně jako mají vojáci, mimochodem už jsem viděl kalhoty stejného střihu jako jsou AČR vz. 95, ale v barvě pro PČR...A rozhodně při kleknutí na jedno koleno při střelbě nepraskly ve švu :-) jinak platí co jsem psal níže a to co tu už zaznělo. Ještě bych rád dodal, že by se měla zajistit barevná stálost trika a stejný odstín se současnou košilí, abychom zase nepotkávali pestrobarevné hlídky, mající kalhoty v různých odstínech šedi v závislosti na momentálním výrobci:-(


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRAFFIC 11:26:39 18. 06. 2010
Traffic.jpg
Ano, informace od KAJASANA jsou pravdivé - zmíněné stanovisko odpovědného funkcionáře PP ČR k zavádění a nákupu těchto výstrojních součástek již nějakou dobu "visí" na intranetu v sekci námětů a připomínek.
Neoficiální informace o této skutečnosti se k nám dostala z porady PP ČR již zhruba před dvěma měsíci, takže případný nákup či nenákup nás nechal chladnými ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 10:00:26 18. 06. 2010
dr.cvach.jpg
Hm, takze jestli je to tak, jak pise KAJASAN, tak tady vsichni bedujou nad vystroji, o ktery se pro vyuziti ve sluzbe v soucasny dobe ani neuvazuje? Chacha. Pak clovek nema mit pocit, ze je vsechno na houby, kdyz je na houby i to, co vlastne neni :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu THOR 09:32:45 18. 06. 2010
default.png
My jsme měli možnost jako dopravka jednoho nejmenovaného kraje tyto polokošile již testovat. Po dvou měsících, jsme na podadě hlasovali kdo je pro a proti zavedení této výstrojní součástky a většina byla proti. Důvody bylý již tady níže popsané a to materiál, absence kapes, nebylo dát kde baret, někomu trochu vadil střich apod. Dale se vypisoval k tomuto nějaké dotazník s připomínkama, jelikož to nebylo ještě konečné provadení, takže tyto polokošile možná dostanou pár úprav.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 21:26:38 17. 06. 2010
KajaSan.jpg
Chlapci, v pondělí jsem byl ve výdejně v Holešově. Tam jsem se dotazoval na polokošile. Holky mě daly přečíst dopis jistého funkcionáře na PP a v tomto bylo napsáno, že výběrové řízení na dodavatele těchto polokošil bylo zrušeno, a to z důvodu vysoké pořizovací částky za jednu polokošili. Dále byl ve vyjádření napsáno, že bude vyhlášeno nové výběrové řízení, s tím, že se polokošili pokusí zavést do výstroje v roce 2011. Při té příležitosti jsem s kolegy popsal stránku se stížností na výstroj. Zejména obuv je absolutně nevhodná, ale to kluky na PP v kancelářích nezajímá. Jinak přeji hezký večer. Karel

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio