Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní polokošile (REDAKCE)

Policejní polokošile
policejní polokošile
Foto: internet

Chystaná novela výstrojní normy policistů PČR počítá se zařazením některých nových výstrojních součástek. Vzhledem k tomu, že přišly horké letní měsíce, nejaktuálnější z nich bude policejní polokošile, nebo krátce Pólo. Jak se nosí, jsem se proto zeptal kolegů z OHS, kteří tyto výstrojní součástky testují.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 06. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DJBACON 18:57:48 16. 06. 2010
default.png
souhlasim s Dausem, reflexní prvky se mi zdaj jako hovadina, nechal bych je dopravce, ale pro pořádkáře naprosto nepraktický, materiál se dal čekat, nahoře holt seděj hlavy pomazaný...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu D-VANDROVEC 17:44:11 16. 06. 2010
d.vandrovec.jpg
1) Dle intranetu budou polokošile k dostání až příští rok. Otázku zda je to škoda nebo ne bych raději nechal bez odpovědi.
2) Podle informací opět z intranetu, má být polo z funkčních materiálů ala KLIMATEX, Moira a podobně.
To znamená, že někdo nepochybně lže! Kdo to je, si můžeme odpovědět každý sám. Kolegové co to testují to asi nebudou že jo?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHWAYK 15:29:13 16. 06. 2010
default.png
Nechápu, že je tak velký problem zadat do obědnávky minimálně 80% bavlny.

Kdysi jsem od babičky dostal polokošili ze 100% polyesteru a moje zkušenosti byly takové, že je 100% neprodyšná a po dvou dnech 100% smrdutá, takže jsem ji tehdy hodil do dílny jako hadru, ale tam se taky neujala, protože skoro nesála vodu. Tudíž rozmazala, ale neutřela :).

Radši zůstanu u normální košile, která alespon nesvítí a lide si mě nebudou plest s MP.

Ještě jedno jsem nepochopil. Proč neudělat opravdu kvalitní košili, která by nestála 300 bodů, ale třeba 1000 bodů. Osobně si myslím, že hlídkař by to určitě dal alespon za kousek pohodlí. Nebo kdyby alespon nějáky výrobce vyráběl repliku policejní košile bez státního znaku. Stejně pokud chce být někdo v pohodlí, tak si koupí zimní boty v obchodě a ne z vystrojáku. Takže si myslím, že by se našlo víc zajemců, kteří by investovali i z výplaty do košile.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ASTALAVISTA 15:17:17 16. 06. 2010
default.png
Mno tak z dvou důvodů mě tohle nikdo nedonutí nosit:

1) původní košile sou alespoň na půl z bavlny...tuším 45%...

2) nemá to žádnou kapsu, takže už takhle málo místa na věci se zredukuje v podstatě na nulu :-/ děkuju, ale nechci. Nejsem v autě abych si vozil věci, musím mít všechno u sebe a další kapsičky na opasek fakt nee, už jich tam mám dost.

souhlasim s S-LV ... proč se snaží objevovat to, co už objeveno bylo :-/ :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:02:30 16. 06. 2010
default.png
Samotný nápad jako polokošile vynikající.

Materiál hovoří za vše, není to prostě pro policisty , ale zase jenom pro kusy

Nejzajimavější bude cena. Znáte to, nabídka a poptávka.V Číně vyrobí a české policii výhodně za 300,-Kč za kus prodají. Osobně bych si takovou košili u vietnamců za 20,-Kč t uvedeného materiálu nekoupil.Jinak ta dovolená někde na Floridě bude potom stát za to, taky bych jel, kdybych se lépe učil a rodiče ze mne udělali křivý drát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 12:34:52 16. 06. 2010
default.png
No co k tomu dodat? Zase budeme jak vánoční stromeček a někdo si na téhle zakázce slušně namastí kapsu. Jasně, že je to pokrok (malilnkej vzhledem k tomu,že je rok 2010)kupředu, ale volba metariálu asi nebude motivovat nikoho z nás, aby si to běžel honem koupit do skladu. Nevím za kolik to Policie nakupuje. Já si nedavno koupil pro soukromé nošení toto: http://www.obchod-lovec.cz/e-shop/e-shop/obleceni/tricko-blackhawk-cotton-polo-barva-pisko... Hned se pozná, že při navrhování tohoto trika se někdo zamyslel. Má kapsu na rukávu, poutko na brýle, prodloužený zadní díl, triko drží tvar, takže na vás nebude plandat jako kus hadru a dokonce jsem zjistil, že po vyprání ho ani není třeba nějak obzvlášť žehlit, límeček je udělaný tak, aby se nekroutil, což levná polo trika bohužel dělají:-(. Cenově to zase taková hrůza není. Nechci, aby to vypadalo, že dělám někomu reklamu, ale přoč se pořád dokola někdo snaží objevovat znovu Ameriku nebo kolo?! Proč se neinspirují u výrobců, kteří s tímto sortimentem mají letité zkušenosti? Kdy už konečně začne někdo respektovat potřeby a názory koncového uživatele?!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARTY 10:32:45 16. 06. 2010
default.png
To je maras, nahoře asi neznají bavlnu nebo jiné modernější materiály? Jak už tady padlo...z bláta do louže...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 08:05:45 16. 06. 2010
martoo.jpg
Testovaných modelů bylo více že? Když jsem viděl tyto polokošile u dopravky, žlutá byla stejná, ale reflexní prvky byly tvořeny horizontální řadou stříbných pásků o velikosti cca 1 x 5 cm na rukávu, břiše a zádech. Rozmístění štítku hodnosti a OEČ je stejný, ale ten model, který jsem viděl já, vypadal podstatně lépe. Kritika ze stran kolegů dopraváků byla téměř stejná, navíc jim vadila pouze absence kapes.

Kolegové z dopravky v polokošilích viděli výhodu maximálně při zastavování vozidel, kdy nepotřebují reflexní vestu a v praktickém umístění hodnostního označení.

Rozhodně elán, s jakým jsem si chtěl nový doplněk fasovat, mi opadl. Materiál tradičně žádný zázrak a design je na tom víceméně podobně.

Ten pruh, i přes svou diskutabilní praktičnost, bude maximálně dalším důvodem k recesi. Dokážete si představit jak to bude vypadat, když bude vedle sebe stát třeba pět policistů? Taková tenká stříbná linie:o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAUS 02:01:01 16. 06. 2010
Daus.jpg
otazkou zůstává zdal-li je to opravdu krok vpřed. Dokud nebudu donucen tak nebudu svevolne rozsirovat svoji sbirku poesterovych modnich doplnku (z blata do blata). Dalsi vec kdy jsou reflexni napisy. Pokud chci byt viden tak si vezmu vestu, kdyz ji na sobe nemam tak to znamena ze viden byt nechci. Muj nazor na nove uniformy si tudiz muzete domyslet...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio