Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní polokošile (REDAKCE)

Policejní polokošile
policejní polokošile
Foto: internet

Chystaná novela výstrojní normy policistů PČR počítá se zařazením některých nových výstrojních součástek. Vzhledem k tomu, že přišly horké letní měsíce, nejaktuálnější z nich bude policejní polokošile, nebo krátce Pólo. Jak se nosí, jsem se proto zeptal kolegů z OHS, kteří tyto výstrojní součástky testují.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 06. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu POMAHAT 17:50:04 17. 06. 2010
default.png
Je to hnus...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POMAHAT 17:50:02 17. 06. 2010
default.png
Je to hnus...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 15:50:45 17. 06. 2010
default.png
Teda včera jsem nechtěl hned psát s tím, že se podívám dneska znovu. Podíval sem se a výsledek stejný. Je to hnus. To je šílenost to černo žlutý OEČ pod tím reflex. nápisem Policie. Pruh okolo břicha snad ani nekomentovat a absence kapes dost zamrzí. Alespoň doklady si tam člověk mohl dát. Když už reflexní pruhy tak jen na rukávech ale toto...No já si ale nemůžu stěžovat když vidim to dopravácký alá vrátný u parkovacího domu. Škoda, že tato diskuse neproběhla před tím, než ho vyrobili z toho 100% plastu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ULICNIK 15:42:12 17. 06. 2010
default.png
Od počátku devadesátých let, kdy vznikla Policie ČR a přešlo se na novou ústroj, se nedokáže policie držet krok s modním trndem. Vždy budeme za kašpary oblečené v tom co si naši mocipáni prosadí, bez ohledu na to jak je tato uniforma vhodná do přímého výkonu. Ostuda už dvacet let!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 11:55:38 17. 06. 2010
default.png
Vypadá to hrozně, tmavý límeček, tmavé nášivky, pruh kolem břicha....

Osobně si myslím, že by se uniformy měly trochu ujednotit - když už se do toho tedy dávají peníze ... co třeba, kdyby se všem hlídkám ve výkonu daly kapsáče v tmavě modré (namísto černé, kterou nosí MP i většina security) a k tomu v tmavě modré barvě tyto polokošile se žlutým reflexním nápisem a pod.?

by pak mohla mít ke stejným kalhotům polokošile v bílé - alespoň, by bylo vidět, že je to dopravka a ne hlídač parkoviště.

A k tomu všemu, jako pokrývka hlavy pro všechny baret. Kšiltovky spálit.

Lidé v kancelářích či jinde, kde chtějí vypadat "lépe" by pak mohli nosit normální tesilky, současné košile a placaté čepice.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 02:33:23 17. 06. 2010
default.png
Nechci se nikoho dotknout, ale když vidím nové uniformy PČR, tak příslušníci SBS nebo MP Praha jsou proti tomu "pěkně" vystrojení. Ta kombinace brigadýrky, šedivejch tesilek a fleecové bundy působí hrozně. A tohle triko tomu nasadí korunu :-/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 00:49:49 17. 06. 2010
Andras.jpg
Já zde musím částečně oponovat ohledně materiálu. 100% polyester to sice je, ale jeho složení by nemělo být čistě plastické, a triko by mělo obsahovat speciální vlákna pro odvod potu a hlavně pachu. Tedy materiál je sice polyester, ale funkční materiál. Košile má k testování co je mi známo jen OHS Prahy I. S dojmy je to tak půl na půl. Část tvrdí, že triko je znatelně lepší nežli košile, a neváhali by ho nosit, část tvrdí, že by ho v životě neoblékli. Hlavním důvodem odporu jsou především reflexní pruhy, vzhled ala "městká policie" a absence klasických výložek. Mimoto, je stanoveno, že toto triko se může nosit místo černého trika pod pracovní stejnokroj "čerňáky", a kolegové, kteří to tak opravdu nosí, vypadají přinejmenším velice zvláštně.

Já osobně toto triko na sebe neobléknu, dokud mi to někdo nedá rozkazem. Důvodem není ani tak materiál, jako celkové vzezření policisty v tomto "úboru", a naprosto nežádoucí nonstop relfexe zejména v nočních hodinách.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIIICHAL 22:37:04 16. 06. 2010
default.png
Tak teda sem na tohle opravdu zvědavej,ikdyž si myslím to samé co už tu někdo zmínil...a to to,že když chci být viděn, vezmu si vestu...mě se upřímě ty polokošile nelíběj a zajímalo by mě, zda někdo víte jestli to udělají jako s bundama a nařídí nám,že do roku X je budem muset mít všici :( co sem se totiž bavil s kolegama,tak se to nikomu nelíbí,ikdyž nepochybně to má tu výhodu, že v létě stačí jen tohle a žádná vesta navíc...ikdyž v tomhle případě snad rači zkousnu i tu vestu. Smutný mi na tom jen příde,že policie brečí, že nejsou prachy a na tohle se určitě najdou! Kdyby rači ty peníze dali do jiného určitě užitečnějšího vybavení :( :( :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AGT 20:38:00 16. 06. 2010
default.png
Myslel sem, že od toho, aby sme byli vidět, máme reflexní vestu. Někdy je přeci i dobrý viděn nebýt. Jinak sem čekal, že to bude na styl dřívější "bundošky" nebo jak se tomu řikalo. Prostě ven z kalhot, ne zastrkaný. A ta verze pro DI je fakt děs :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu J-WAYNE 20:30:51 16. 06. 2010
J.Wayne.jpg
tak materiál není nejlepší volba a reflexní pruh když už tam tak musí být měl být v horní častí a jen přes záda a ne přes břicho to bude na některých neatletických postavách hodně úsměvné.. ale co už.. pokud bude vyzkouším :) jinak http://www.klimatex.cz/lotus-panska-polokosile-new.html stačila by jen malá úprava.. ale to by nebylo všimné :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio