Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Koaliční smlouva je hotová. Co čeká policii? (REDAKCE)

Koaliční smlouva podepsána. Komorous jde k ochranné službě
Jak ovlivní střídání stráží na vnitru policii?
Foto: P-CZ

(AKTUALIZACE Z 12. 07. 2010 NA KONCI ČLÁNKU) V pátek představili předsedové stran budoucí vládní koalice znění koaliční smlouvy (před finální korekturou). Smlouva by měla být podepsaná v pondělí odpoledne - co z ní vyplývá pro policii? A nejen to - nastupující ministr vnitra Radek John dnes v Otázkách Václava Moravce naznačil, jaké budou jeho první kroky v úřadě.

Autor: redakce
Publikováno: 11. 07. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 19:36:33 13. 07. 2010
Andras.jpg
Netvrdím, že zrovna pandury, ale OT jsou potřebné.
Nemůžeš srovnávat např. i sérii RS s VW R36. Od jízdních vlastností až po výkon, pokud alespon trochu rozumíš vozidlům...nicméně, dost z tohoto soudku, je to zcela mimo téma:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu Z-D 19:28:19 13. 07. 2010
default.png
Andras: rekni mi k cemu potrebujeme Pandury?? Jdem snad do valky?? To ze ,,valcime,, ve valce kde nemame ani nepritele a bojujeme za USA mi prijde zcela z cesty. A kupovat Pasaty?? Pokud vim tak po ČR jezdi treba octavie?? CO je na tom tezky prekopat motor na lepsi vykon?? Nebo MPČR Praha 2hummery :D to me dosti rozesmalo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:19:35 13. 07. 2010
Andras.jpg
Z-D:
Vojáci OT potřebují, jiná otázka je počet, a cena.
A pokud chceme, aby opravdu ti, kteří jezdí na dálnicích jako démoni, mohli být dostiženi a potrestáni, potřebuje policie nová vozidla.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu Z-D 19:18:12 13. 07. 2010
default.png
btw John rekl:

Zároveň uvedl, že vzhledem k pětimiliardovému škrtu v rozpočtu resortu čeká vnitro velmi složité období. "Znamená to minus deset procent na platy, minus deset procent na provoz a minus pět procent na investice," upozornil.

Mno spis slozity obdobi ceka jeho pokud se hodne lidi nastve...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu Z-D 19:13:26 13. 07. 2010
default.png
Vsak proc ne ze jo. Bude se škrtat, bude se propouštět. Uz ted dela jeden clovek praci za 3 a to nejen u PČR ale i v ostatnich ,,statnich,, instituci. Pak se muzou divit ze proste za nejakou dobu bude otreba vyslat nekam polici,vojska. Problem. Nebude koho vyslat s takou jak to resi ted.... Sice trosku odbocim ale na co se kupovali za tezky penize vojakum pandury? Polici novy pasaty?? na co... zbytecne vyhozeny penize...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NASEPTAVAC 18:05:09 13. 07. 2010
default.png
Takhle se ovládá policie, tomu říkám nástup a tleskám! Všechny znejistět, vyhrožovat propouštěním, tomu říkám zahájení! Na to si netrouflo ani Íčko! Teď už je jen krok k poslušné policii, jejímu vedení. Kdo zahodí dvacet, třicet let poctivé práce kvůli nějakému pochybnému hrdinství a odmlouvání človíčkovi, který tu bude maximálně čtyři roky?
Tenkrát bych to v životě neřekl, ale nejlepší ministr byl snad pasák krav Ruml. Měl důvod mít pifku na komanče ale ctil odborníky a obyčejné poldy, co vždycky honili zloděje, i když za bolševika. (mmchdm, nastoupil jsem za "Langoše":-))

Já těch třicet dní Rajonovi dám, na vystřízlivění určitě. Pokud zjistí že si nad sebe pověsil dobrovolně Damoklův meč a začne za nás kopat, snad mu i odpustím. Pokud by chtěl opravdu pomoct, musí masivně investovat do nemovitostí, materiálu a do lidí. S úsporama nutně pohoří, bude mít chudej, demotivovanej sbor bez prostředků, jehož výsledky práce bude sklízet on.

Ještě poznámka... Pokud tvrdí, že Mementem se stal odborníkem pro vnitro, namítám, že jsou plný vězení lidí, kteří o policii vědí více, více věděli i postavy té jeho knihy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 16:18:39 13. 07. 2010
default.png
Šaráda začíná.....

Třicet dnů "hájení" chce nový ministr vnitra Radek John, kterého uvedl do úřadu premiér Petr Nečas. "Byl dobrý zvyk dávat ministrům těch dnů sto, já jich chci alespoň třicet," řekl John. Sám ale nelenil a oznámil, že ještě první den ve funkci vydá nový organizační řád, který určí podřízeným padesát úkolů.
Místo končícího ministra Martina Peciny z ČSSD, který je na dovolené v Turecku, vítal při příchodu do úřadu Johna, který si pohrával s černými slunečními brýlemi, první náměstek Jiří Komorous. Vůbec to přitom nevypadalo, že jeho dny ve funkci jsou sečteny, protože podle koaliční smlouvy tuto pozici získá ODS pro Jaroslava Salivara.

Nový ministr vnitra musí seškrtat pět miliard korun
Po krátké schůzce s premiérem Petrem Nečasem a s Komorousem John řekl, že Věci veřejné o ministerstvo vnitra velmi stály a že je velmi šťastný, že může přispět k boji proti korupci. Co mu dělá trochu těžkou hlavu, je to, že bude muset zároveň na vnitru ušetřit 5 miliard korun, což znamená škrtnout deset procent na platech i v provozních výdajích a dalších pět procent v investicích.

celý článek je zde: http://zpravy.idnes.cz/john-vkracel-na-vnitro-jako-celebrita-a-hned-pripravil-novy-rad-s-5...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:12:03 13. 07. 2010
default.png
Každá změna přináší pozitiva a negativa, je otázka zdali poměr je vyvážený, nebo změna přichází v době kdy už není co změnit ani k lepšímu či horšímu.
Obavy o ztrátu zaměstnání, obavy o znovu a znovu postupné snižování platu, který v nedávné minulosti (né dnes a v budoucnosti) zajistil policistům alepoň standart a určitou kompenzaci za postižení z povolání a omezování občanských a podnikatelských svobod a práv. Na určitou dobu vyčlenil policisty ze závislosti na určitých sociálních dávkách, to přináší v demokratické společnosti a v moderně fungující firmě následnou frustraci, špatnou náladu atd.
Každý policista, který tuto práci dělá proto, že má vztah k spravedlnosti a právu vidí, že doba není nakloněna k tomu, aby policisté potírali protizákonost. Nejvyšší patra politiky a složek státu ovládli lidé napojeni na struktury, kterým se v zahraničí říká mafie a ty jednoznačně i uvnitř policie upřednostňují lojalitu a věrnost před zákonem a spravedlností a odborností či pracovním nasazením.
Líbivé a jednoduché řeči o změnách k lepšímu jsou naivní představy jedinců(někdy působící groteskním populismem a amáterismem), aby v rukou tzv. údajně profesionálních dosazovaných poradců a tzv.odborníků, kteří podle vůle politiků a naivů(někdy i špičkových manipulátorů" Íčko")jediní poté určují bez jakékoliv praxe v oboru co je správné a co ne a mění tuto firmu na naleštěné BMW s polepenýmí černými folíemi na oknech(které neprošly ani atestem). Ve skutečnosti uvnitř vozidla nejsou sedačky, startování ani pohonné hmoty a osádka včetně některých co umí řídit, je spoutána v zadním kufru, kdy nárezem na jakoukoliv malou překážku, někdo ze spoutaných vypadne z kufru a náhodně jej následně přejede kolo, někdy i parní válec.
Právo, spravedlnost a lidská důstojnost, nejen policistů, ale i ostaních zaměstnanců či tzv. slušné většiny občanů se někde pod záminkou jakýchsi imaginárních dluhů, které v Evropě patří k suverénně nejmenším, ale v konfrontaci s naší životní úrovní k nejhorším v Evropě, se nechoulí v koutě , ale jsou splachováni na toaletě různých lodivodů napojených na uctihodné majitele zbrojařských či lihařských, naftařských koncernů.
Zkušeností a historickou praxí tohoto národa je, dokud nepotí krev a neryje zbytečně pyskem o zem, pochlebuje a volí ty co si z nich dělají pěknou čurinu adojnou krávu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 13:15:10 13. 07. 2010
Peca.jpg
Ještě jedna věc, policie má do konce roku údajně 400 mil. na vše, našla se rezerva 160mil. o které ale Janota nechtěl rozhodnout, že prý to nechá na nového MF. A tím je kdo? Kolaborant, který nám jde po krku kde může. Takže ty peníze si 100pro hodí zpět do kasy pro svý jiný kámoše nebo pro církev 8(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 13:10:43 13. 07. 2010
Peca.jpg
Pravdu díš Z-D, to samé Senát, banda darmo.žroutů k ničemu 8(
Vědel bych spousty věcí, kde by se dalo v rezortu ušetřit, ale plácat si játra nebudu, stejně to nikoho nezajímá. Mzda, je ten poslední prostředek, kde by se skutečně šetřit mělo. Z hlediska korupčního prostředí to není krok, ale tisíce kroků zpět...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio