Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Koaliční smlouva je hotová. Co čeká policii? (REDAKCE)

Koaliční smlouva podepsána. Komorous jde k ochranné službě
Jak ovlivní střídání stráží na vnitru policii?
Foto: P-CZ

(AKTUALIZACE Z 12. 07. 2010 NA KONCI ČLÁNKU) V pátek představili předsedové stran budoucí vládní koalice znění koaliční smlouvy (před finální korekturou). Smlouva by měla být podepsaná v pondělí odpoledne - co z ní vyplývá pro policii? A nejen to - nastupující ministr vnitra Radek John dnes v Otázkách Václava Moravce naznačil, jaké budou jeho první kroky v úřadě.

Autor: redakce
Publikováno: 11. 07. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JUNIS 10:37:48 15. 07. 2010
Junis.jpg
Inu, bude to legrace převeliká, jen nevím, zda se tomu budu smát, možná jak pravil Gogol - skrze slzy.

A to jsem si myslel, že nikdo horší než Íčko už být nemůže. Pořád ale tajně doufám, že to bylo jen jakési "nepovedené ántré", ta nedělní debata, ale vrátí-li se Salivar, tak fakt nevím, jak to bude pokračovat. Asi půjdu shánět věšteckou kouli...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:28:28 14. 07. 2010
default.png
For Barney

Tarifní tabulky může upravit pouze vláda a v koaliční dohodě je nakonec to, že ponechají mzdové prostředky a jejich rozdělení o 10 procent nižší na ministerech. Tudíž bude se muset brát všude jinde než v tarifech. Osobně si myslím, že ani záračný ekonom není schopen pokud nebude chtít šahat na platy tzv.pražských policistů snížit mzdové prostředky o 10 procent z mimotarifních složek. Rezervy jsou pouze v odměnách, rizikovém, osobním a směnosti. Vynechám osobní, které je zákonné a problematické a už i částečně i rizikové, které třeba na Severní Moravě je již skoro u většiny(současným odebráním) na minimu rozpětí. Takže se opravdu těším na toho ekonoma. Další nesmysl je když John vykládal o počtu policistů na jednoho občana. To by platilo, kdyby byl u policie plný stav. Pokud je mi známo chybí 3000 policistů což je oněch pomalu necelých deset(8 procent) procent na které údajně utnul prostředky Janota(osobně si myslím, že ty prostředky jsou k dispozici a pokrývá se s němi o tři tisíce větší(statistikami, vytíženosti a kvalitou spisové služby neodůvodnitelný) průměrný plat policisty v Praze.Dobře se mluví o tom, abychom drželi při sobě, ale když přijede boss z odborů z pražské centrály a s úsměvem rozhořčeným policistům na Moravě řekně, že prostě peníze nejsou a nebudou a že někde peníze na policisty na nadprůměrné platy jsou a někde na průměrné prostě né, tak je zbytečné se bavit o nějaké soudržnosti. Než by někdo uvolnil místo v kanceláři či funkci a šel třeba šlapat na ulici, tak propustí deset řadových policistů(vyhodí je z kufru), to je známá věc(to mohou být ony záračné ekonomické hrátky s rozpočtem na mzdy, že to pocítí občan? Hm, statistiky a statisti to jsou teprve šíbři.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NASEPTAVAC 20:08:06 14. 07. 2010
default.png
X1-RAY [2010-07-13 23:02:50]:

Ale já Rumla zažil. Bylo to hrozný, amatérský ale co chodilo po něm bylo bohužel ještě horší. A tohle... docela se bojim, nwm jestli je tak naivní nebo fikanej, ale nebezpečnej určitě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARNEY 19:59:12 14. 07. 2010
default.png
Něco ve stylu císaře Josefa, či který to byl??? :) Kdyby to viděl pan minister, tak by se z toho posral i poblil.. Vůbec by nebylo na škodu poslechnout si řadového policistu místo politických našeptávačů či nedej bože odborníků z policejního prezidia..

Co se týče centrotexu, tak ta kvalita není proto, že by tam chodili policisté ale úředníci z MV a to je jiná sorta.. Radši budu chodit s montérama na Zbraslav než si připadat jak chudej příbuznej v centrotexu. Proč to nejde pro všechny stejně??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BORIK2 18:36:03 14. 07. 2010
default.png
Také si myslím, že šetřit u policie lze. Jenže o tom budou rozhodovat na prezídiu a krajích funkcionáři, kteří na sobě ušetří špetku a hlavní břémě úspor přehodí na řadové policisty a občanské zaměstnance. Takže na tom budou biti zase jen ti obyčejní lidé, kteří dělají policii policií a ne omedajlení rychlokvašky ověnčení mnoha tituly. Kdopak asi pracoval za ně, když dělali dálkově školy? Pokud pan John chce vidět realitu (jestli jí vidět vůbec chce!), ať se přijede tajně a neohlášedně a s minimem nohsledů podívat na základní útvary např. do severních Čech, na obvody všech typů, na hlídkovou, na dopravní inspektoráty - tam si může udělat obrázek o realitě všeddních dní řadových policistů. A nepotřebuje k tomu poradce typu pana Salivara.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 17:26:50 14. 07. 2010
Chip.jpg
Až se bude všude vařit jako v Centrotexu a bez nutnosti se předem objednávat, (viz ty chemici v Nádražní a na Kongresce), tak tam nikdo jezdit nebude:-)Co se týká opraven v Radlicích, na Veleslavíně. Máš pravdu, že je to zlodějna ukrutná. Ale zrušit to a dát opravy do soukromých servisů různých kamaradíčků mi příjde taky nešťastná volba.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARNEY 12:06:09 14. 07. 2010
default.png
Nejsem fanda Johna.. Byl jsem fanda Peciny, ale ten se pro nás řadové taky nepřetrh, takže už nikdy nefandím nikomu.

Jestli se do toho Radek pustí tím stylem, že si vezme tarifní tabulku a odečte -10%, tak u mě zůstane opičkou na gumě v něčích rukou.

Kolegové ruku na srdce, šetřit se dá a obrovsky. ZSMV je jedna veliká zlodějina - viz opravny a stravovny (sice tam žije duch ve stylu seriálu Vyprávěj, ale to je asi vše). Na Praze 5 jezdí denně 30-40 vozidel na oběd na Zbraslav či do centrotexu, vzdálenost tam a zpět 40-50 km a ztráta času 1,5 hodiny.. Každý měsíc na našem oddělení fasujeme materiál, ale mýdlo u nás nebylo od roku 2006, buď je to samoodpařovací mýdlo, nebo to někdo krade, jako ostatní věci, které se vynesou "nahoru" a dolu již nepropadnou. A když na řidiče výjezdu chodí zastupovat ZVO s PPÚ 300 Kč/h, tak se nedivme, že nám Radek možná opravdu zastaví vodu, aby si někteří mohli dál žít nad poměry a beze studu krást

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 23:02:50 13. 07. 2010
default.png
NASEPTAVAC [2010-07-13 18:05:09]:
No našeptávači je vidět, že jsi Rumla nezažil. Říkali jsme jim svatá trojice Ruml-Fendrych-Šubrt...
PS: Nevystudoval náhodou Ruml práva dálkově v Plzni?... takže asi tak

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CIVIL 22:54:06 13. 07. 2010
default.png
Jo a srandu si nedělám a pokud vám vadí ,že tu píše někdo kdo není polda,tak je mi to líto,měli byste znát i tu druhou stranu a její názory.Tak že se omouvám jestli to někoho uráží.Civil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CIVIL 22:46:27 13. 07. 2010
default.png
Zdravím a upřímnou soustrast,musím souhlasit sttím co napsal CATANI bohužel má uplnou pravdu.Někdy mi připadá,že co ministr,to horší a hlavně ,že nepotřebuje opravdové policity,ale ovce ,které na vše kašlou a hlavně nic nevyšetří,aby nedej bože,se přišlo na něco co udělali pání politici,nebo jejích přátele a rodinka. No a když už nedej bože vyšetří,tak to soudce smete ze stolu pro nedostatek důkaů ,nebo nějaké udajné chybě. Mne taky vytáčí když někdo dělá ministra a nemá nato vůbec školu a znalosti.Hele tak si napiště nějakou knih a pak možná taky můžete být ministrem.Co se tý¨če pana Rumla nemohu souhlasit,ten taky zaměstnával kámoše dokonce baleťáky,takže si myslím ,že se jede stále stéjně.Když obyčejný člověk nemá školu, ne nějaký obor,tak nemá šanci se do daného oboru dostat ,zvláště když je to nějaký specifický obor a já si myslím ,že ministr je specifické.Vás policisty honí,kdybyste neměli školy a vláčí vás v novinách a ministra může dělat každý kozopas.Bánbuh snámi a zle pryč,čeho se tu ještě dočkáme.Takže douféjme,že se svět uplně nezblánil a stane se něco co nás vytrhne.A to ,že se vše svádí na komouše je taky už blbina.Co já pamatuju,tak dřív v každé druhé rodině byl komunista,bohužel byla taková doba a nejvíce mne vytáčí ,když 30 letý člověk žehrá na komunisty jak mu ublížili.Kde v jesličkách.?Myslím ,že hon na komunisty je už snad paronoja a používá se to když už každému dojdou argumentace.Já nikdy nebyl a nejsem ,ale znám lidi kteří byli a nemyslím si,že všichni byli nějací vydřiduši.Každá doba nese věci zlé a dobré a halvně ,je to o lidéch.Vždyť i vám vadí,že na vás nadávají na všechny ,když některý z vás něco neustojí a provede a všichni zato nemůžete.Tak to je a bylo a bude.Důležité je to ,že vy byste měli držet spolu a né jak to tu čtu,jedno odělení vyčítá druhému,že je natom líp a Brno Pražákům a opačně.Zato jak se kvám chová nějaký nadřízený ,nemůže ani Brňák ,ani Pražák,ani Opavák a podobně.Proto byste měli stát za sebou,proto se vám nedaří věci postrčit,protože tam nahoře ví,že nejste jednotní.To známe ,no co stéjně stím nic nenaděláme.No a votom to je.Vím ,že se mi to mluví,že nejsenm v branži,ale vím od lidi kolem jak to je u vás těžké,takže se držte a hlavně v jednotě je síla!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio