Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Škrty v tarifu, mimo tarif a směnnosti? Raději ne (REDAKCE)

Škrty v tarifu, mimo tarif a v směnnosti? Raději ne
Jaká nás čeká budoucnost?
Foto: Soutěž policista.cz

(Aktualizace ze dne 2. 9. 2010 na konci textu)

V posledních dnech zaznívá na webu i kdekoli jinde mezi policisty mnoho nejistoty ohledně návrhu nové tarifní tabulky. Návrh Ministerstva vnitra byl předevčírem zveřejněn. Zbývá jen, aby návrh nových tarifů schválila vláda. Nejde ale jenom o tarify.

Autor: Lukáš Heinz, Michal Tošovský
Publikováno: 05. 09. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LIBEK 13:59:32 05. 09. 2010
default.png
Co to u Moravce ten Štěpánek plácal za blbosti ?? Odebrání směnnosti znamená službu policie jen v době od 7-15 hodin ??

TAKOVÉ DEZINFORMACE NIKOMU NEPOMŮŽOU.

Mme tedy jeho vystoupení zklamalo. Chtělo by to změnu i na jeho místě !!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATOS 12:08:48 05. 09. 2010
patoš.jpg
Ještě by nebylo od věci tročku zainvestovat a koupit několik radarů do obyčejných služebních vozidel, která jezdí standartní výkon. Takovej radar stojí kolem 400tis Kč, ale to by bylo za 2-4 měsíce splaceno a mohl bych konečně vysvětlit pirátovi, kterej valí přes obec 84km/h, že to není správné a že je v obci 50ka. A ne ho pustit, když mu nenajdu další nedostatek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 10:29:56 05. 09. 2010
default.png
For Paco,
ona je to hezká myšlenka, ale v naší zemi nerealizovatelná. Ne tak z důvodu, že by to nešlo, ale spíše z toho, že tu chybí politický tlak na správné fungování policie. Chvílemi už mi připadá, že naší zemi vládnou jen zájmové a zločinecké skupiny, které mají za cíl policii pouze destabilizovat ještě více než-li je. Já u nás už pomalu vidím jak začíná stoupat kriminalita typu LP a krádeží. My na dopravce si pomalu zvykáme, že chodíme pěšky a stojíme celý den na křižovatkách poté co nám vedoucí začal zakazovat používat auta, aby sme zbytečně neplácali benzín. Je z nás teď dopravní služba centra města. Vše by vyplynulo z nezávislého auditu, který nikdo neudělá, protože by vyšli na povrch podvody a rozkrádání, kterého se naši manažeři dopouštějí. A přiznejme si, ti nejvyšší o něm rozhodně vědí, ale jsou na něm pravděpodobně sami účastni. A občané? Ti místo, aby se o policii a její fungování zajímali řeknou, "tak jim ty peníze vemte stejně si je nezaslouží". Náš národ si bude muset pořádně rozbít ústa, aby svoji chybu a lhostejnost pochopil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 23:58:35 04. 09. 2010
martoo.jpg
to paco (21:45:32 04. 09. 2010):

S tím naprosto souhlasím. Osobně to považuji za nejkomplexnější návrh řešení nastalé situace, které jsem doposud četl nebo slyšel.

Do uvedeného příspěvku jsou zakomponovány prvky, které jsou ve velkých společnostech naprosto normální a úspěšně fungují.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 23:26:39 04. 09. 2010
Karel.150.jpg
CATANI [2010-09-04 22:40:13]: Tomu říkám uhodit hřebíček na hlavičku. Srdcař se na vyšší posty dostane sporadicky. Na druhou stranu vnímám lidsky i to, že funkcionáři také nemají mnoho jistého s dalším působením a ten kdo "se ukáže ve špatném světle" a bude pro nějaké fungování Policie ČR, bude se jeviti jako nepohodlný a jeho flek se bude jeviti jako dobrý pro ušetření mzdových prostředků. A v případě, že je policie takto decimována, měl by první vystoupit policejní prezident, aby se za něj mohl každý jeho podřízený postavit. Jenže ten se zatím ukazuje jako dokonalý přisluhovač a tak v této organizaci vládne hluboká nejistota a slepá loajálnost k zhovadilostem..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 22:40:13 04. 09. 2010
default.png
For Paco: problém je, že ti lidé co jsou na managerských postech(někteří), počítaj kolik měsíčně si připnou barevných výložek na hruď v přepočtu na desetitisícové a stotisicové odměny a dokonce někteří potřebují i kordy, bezpečnost a kriminalita to je pro ně statistický údaj, vytvořený na zákazku noshledy.

Až se najde nějaký alespoň jeden ředitel územního odboru a otevřeně řekne, že takhle to dělat nejde, že je taky jenom člověk, tak smeknu a začnu věřit v boha.
Dokud budou lidé, kteří jsou ochotni pro svůj post udělat cokoliv a z řadového policajta rovněž cokoliv, nic se nezmění. To chce lidi trochu s rozumem, srdcem a osobní statečností, hold ty asi nenajdem a ti se taky v této společnosti těžko stanou úspěšnými managery.

Řekněme si na rovinu policajti v České republice vymíraj, ale managerů těch jsou tady plné lesy jenom je posbírat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PACO 21:45:32 04. 09. 2010
paco.jpg
Kdyby místo bezhlavých škrtů zapojili na ministerstvu trochu mozek, řešením by bylo:

- nesahat na tarify
- audit na policejním prezidiu, krajských ředitelstvích, územních odborech (snížit počet vedoucích funkcí a posílit přímý výkon)
- přehodnocení ekonomické udržitelnosti 14 krajských ředitelství, zda místo nich, nezřídit 3 zemské velitelství Praha, Čechy, Morava (pouze na současných krajích by zůstaly expozitury výkonných složek jako jsou odbory SKPV)
- horní limit pro výsluhy (např. 80% z průměrného platu po odsloužených 30 letech)
- v esiaři zveřejňování udělených odměn od vedoucích OOP počínaje po policejního prezidenta konče (kdo, kolik, za co)
- finanční prostředky vybrané na blokových pokutách by zůstávaly v resortu policie na investice
- na každé vedoucí pozici počínaje OOP po policejního prezidenta mandát max. na 5 let

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLUEBERRY 21:19:38 04. 09. 2010
default.png
JOOP [2010-09-04 20:56:30]: Domnívám se, že tam nebude ani jeden - ty nyní vymýšlí jak udělat nějaké celokrajské DBA nebo aspoň služební poradu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOOP 20:56:30 04. 09. 2010
default.png
Doufám že nebudu 21. 9. stát v Praze s policejní čepicí sám :-( .
For paco - zajímavá otázka, kolik lidí z vedení bude na demonstraci. Asi pomálu, koordinátoři se bojí o své fleky a vedení nemůže ztratit tvář před vyšším vedením. No, uvidíme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PACO 19:50:36 04. 09. 2010
paco.jpg
Zajímalo by mě, zda lidé z vedení policie, jako jsou ředitelé a jejich náměstci, vedoucí územních odborů a jejich posluhovači na pozicích koordinátorů, budou na situaci u policie reagovat svojí účastí na plánované demonstraci v Praze. Myslím, že i jich se škrty týkají, ale je pravda, že to na svých platech pocítí jen minimálně... Takže můj tip je, že nikoliv. Nemají motivaci, ale i na ně jednou dojde, všichni jsme nahraditelní!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio