Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Žádná práce se neprodává sama (REDAKCE)

Žádná práce se neprodává sama
ilustrační
Foto: LH

Existuje jen velmi málo policejních útvarů Policie ČR, které dokážou svoji práci veřejně prezentovat. Možná tato neschopnost plyne z domněnky, že dobrá práce se prodává sama. Ale žádná, ani ta nejlepší práce se sama neprodá.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 08. 11. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JIRISEJKORA 09:32:00 29. 11. 2010
default.png
HAMMER [2010-11-25 11:28:17]: Ale já ti rozumím. Ale rozumíš - sem novinář, ne policista a tyhle sviňárny mi nikdo prostě nahlas neřekne - i když lecos se občas vytušit dá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 11:28:17 25. 11. 2010
default.png
JIRISEJKORA [2010-11-23 23:11:20]: No já nevím jak to vidíš ty, já ti říkám, aby jsi to, jak to vidíš, prostě zkusil.
Měl jsem už v devadesátých letech ukrutné problémy s tím, aby se náhodou nezjistilo k které ulici to bylo, čeho se to mohlo týkat, aby se lidi nedozvěděli kdo je drban. Formulace musely být takové výblitky, že jsi sám za měsíc nevěděl o čem jsi to psal! Prostě tento stát drbany chrání jak může. Jen ti říkám: zkus si to. Já s tiskovýma jen spolupracoval, ale i to mě stačilo abych viděl, jakou prasárnu ti lidé dělají místo práce a nikoliv z vlastní vůle.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRISEJKORA 23:11:20 23. 11. 2010
default.png
HAMMER [2010-11-23 20:15:03]: Víš jak, já to zase vidím jen ze svýho pohledu :o) Do toho vidět lze jen zevnitř.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:15:03 23. 11. 2010
default.png
JIRISEJKORA [2010-11-23 00:35:58]: Tak to zkus!!! Já tohle dělal, jenže ty zapomínáš, že spousta z těch věcí byly vedením zatlučené vloupačky a když napíšeš o co se jednalo a že je to jako přestupek.... Taky si na mě soudruzi grázlové došlápli.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRISEJKORA 00:35:58 23. 11. 2010
default.png
HAMMER [2010-11-20 20:31:24]: Souhlas ale jen částečně. To, že tisková zpráva musí vypadat tak, aby se z ní nikdo vlastně nic nedověděl je fakt. Tady říkáme v jedné základní škole na Pardubicku, i když před ní s tou tiskovou stojíme! Absurdistán... Neřikám vraždy nebo vážný věci, ale ze svodek napsat krádež králíků může i bez požehnání vrchnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:31:24 20. 11. 2010
default.png
Hoši, jak dlouho sloužíte? To nevíte, že tisková si nedává do zpráv co chce a kdy chce, že neleze před kameru kdy chce a s čím chce ale všecko co dělá musí prolézt přes připosrané bolševické starce? Vy máte snad někdo dojem, že tato firma někoho nechá dělat aktivně a kreativně? Někoho informovat o tom co se skutečně kde stalo, proč se to stalo, jak se bránit? No neblázněte! Neblázněte. Tiskoví jsou velice špatně placení a velice psychicky deptaní lidé. Vím to proto, že jsem přes tiskové vedl svoji informační kampaň pro lidi ve svém rajónu den co den. To byla válka, doslova válka s neschopnými arogantními zločinci ve stejné uniformě, jen s více hvězdičkama na výložkách. Nedovedete si představit jaké slovní niance se tam řešily aby se lidi nemohli nic dozvědět, aby se nějaká kurva pachatel nemohla v případu poznat. O což mě teda jasně šlo a když to nešlo takto, tak ústně.
Tady už je zločin říct, že jsem Frantu Flintu lapnul, když kradl v obchodě hasičák. Drbani mají zelenou, ale co vám to všem říkám, znáte to sami.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRISEJKORA 11:29:02 19. 11. 2010
default.png
X1-RAY [2010-11-19 11:15:15]: :o) Já to nechtěl psát takhle zvostra ale máš pravdu :o) Ne všude to tak funguje, ale třeba Pardubic se tebou popsaný postup týká naprosto přesně - podotýkám jen některých mluvčích.

Tak jak to říkáš je to ono. Přijít na 6tou, sehnat a rozeslat ještě dopoledne. Ale i to jsme jim už kolikrát říkali, že budeme klidně psát ukradený dvě slepice, jen když o nich budeme vědět už kolem devátý. Když ve čtvrteční svodce odpoledne najdeme, že ve středu ráno někdo ukrad králíka, tak to dostaneme do novin nejdřív v sobotu, protože pátečník už je připravenej - a do soboty to pak ani přes editora neprotlačíš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRISEJKORA 11:20:17 19. 11. 2010
default.png
JACK-RIPPER [2010-11-18 23:22:36]:
No jasně, to máš pravdu. Tomu se vyhnout prostě nejde. Ale zase. Tady u nás v regionu to je už o tom, že se známe každej s každým.
Já taky s některejma klukama vycházím bez problémů a pro druhý jsem šmejd, se kterým se prostě nikdo bavit nebude, ale to už je podle názoru. Někdo holt novináře nemusí ze zásady.
Jenže pak je tady problém ještě v tom, že když příjdu na nějakou sviňárnu, kterou vedení ušilo na ty řadový dole - třeba to, že se hlídkový zničehonic sebraly auta, aby se mohlo ukázat, jak se šetří benzínem a zároveň potrestat poldíky, že cestou k zásahu ne vlastní vinou bourali... To si rok buduješ dobrou spolupráci s tiskovejma a vedením a pak napíšeš tohle, a je to všechno v háji. To je třeba zase to regionální riziko, který lidi jako Eichler neřeší a můžou si ho s klidem dovolit, protože jim skutečně nezáleží na tom, aby byli s každým zadobře. To třeba zase regionálním novinářům strašně svazuje ruce. Zní to blbě, ale i o tom to je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 11:15:15 19. 11. 2010
default.png
Řeč byla o jiném problému, a to, že média nedostávají informace z oficiálních zdrojů, které jsou za to placené - tiskové mluvčí.
Jenomže to by musely začít trochu pracovat, do práce chodit na 6tou, proletět svodky, vybrat zajímavé případy, obvolat dotčené útvary kvůli podrobnostem, sestavit zajímavé tiskové zprávy a ještě dopoledne to rozeslat.
Jenomže to je moc práce hned po ránu, lepší je přijít na 9tou, kafíčko, nehty, pokec s nadřízeným aby byly odměny...
Rád bych viděl jediný územní odbor (okres), kde se každodenně kvalitně svodkuje pro regionální média. Ale jakmile by se někdo z tiskových měl objevit v televizi, tak se může přetrhnout. Holt ta černá každodenní práce každému nevoní...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JACK-RIPPER 23:22:36 18. 11. 2010
default.png
jirisekora

Je tu ovšem jeden problém. Jsou mezi vámi novináři i lidi jako Pavel Eichler, kteří šplhají nahoru přes mrtvoly a je jim jedno komu cestou šlápnou na ksicht.

Řikám jim kaauzožurnalisté. Když nejde o skandál nezajíma je to a když je to zajímá, hodlají z toho skandál udělat. Právě díky takovým se policisté bojí spolupracovat s novináři.

Je to asi stejné jako u policistů. Jsou poldové a šmejdi v uniformách. Jsou novináři a šmejdi s průkazkou žurnalisty.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio