Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Policejní odbory dnes rozjely petici za odvolání ministra vnitra
Kolik policistů se k ministrovi otočí zády?
Foto: P-CZ

Předseda NOSP Milan Štěpánek, zastupující předseda UBS MV Zdeněk Buřič a místopředseda OSH Zdeněk Juřík dnes na společné tiskové konferenci představili petici za odvolání ministra vnitra Radka Johna, adresovanou premiérovi Nečasovi. Podpisy chtějí sbírat do 15. března.

Autor: redakce
Publikováno: 15. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZACV1 02:04:19 16. 02. 2011
default.png
Vážení,
hned úvodem upozorňuji, že nejsem policista, věkově se řadím k té generaci těsně před důchodem a že si Vaší práce skutečně vážím. A zejména proto jsem se rozhodl vám napsat několik řádků.
Ze zkušeností, které mám, nevěřím odborům. A to je ten hlavní problém, který v této petici vidím
Způsob vystoupení vašich odborářů zdá se mi poněkud nešťastný, protože apelovat na odstoupení ministra z důvodu, že nezajistil dostatek finančních prostředků je zcela absurdní
a u většiny soudných lidí vám udělá medvědí službu. Ostatně, přečtěte si reakce čtenářů na články, týkající se této problematiky. Chápu, že snižování vašeho ohodnocení je velice nepříjemné a že vás to maximálně irituje. Ale zakopaný pes je někde jinde a není to jen v ministrovi, jenž je ve funkci půl roku. Základem všeho je ta skutečnost, že od roku 1990
je Policie jako taková systematicky rozkládána a doslova likvidována. Každý ministr přišel s nějakou reformou a výsledek je takový, jaký je. Dali vám sice solidní peníze, ale za jakou cenu. V maximální míře okleštili Vaše práva, která vyplývají z vašeho postavení ve společnosti a doslova z Vás udělali fackovací panáky. V žádném případě netoužím po tom, aby zde byl policejní stát – to jsou slova našich osvícených politiků, ale Vaši činnost si představuji zcela jinak a za to byste se měli bouřit a protestovat. Jednak sami vidíte, jak se u Policie hospodaří. Jak se nakupují zbytečné a předražené věci do služeben, přičemž by se toho dalo nakoupit podstatně víc a hlavně užitečnějšího. Např. nákup nových Octavií, jejichž spotřeba daleko přesahuje spotřebu starých Felicií je toho příkladem. Nákup drahých kopírek a počítačů, jejichž parametry ani nelze využít je další příklad. O kolik pak asi byly předraženy nákupy na vybavení vašich kanceláří a to nemluvím o vybavení vašeho vedení ať už na kraji nebo v Praze. No a co je ještě horší, a to je dle mého názoru to zásadní, došlo ke zcela zásadní
dehonestaci toho, od čeho tady Policie je. To znamená, že slušný člověk s vámi problém nemá, ale jakýkoliv lump si s Vámi doslova vytře zadek. Vaše slovo a Vaše svědectví je postaveno na úroveň lumpů a pokud dojde ke sporu, věří se lumpům a ne Vám. A to nehovořím o tom, jaké máte postavení před tzv. smetánkou, kdy tito hajzlíci jsou schopni vás pomalu postavit do pozoru a pokud se jim to nepodaří na místě, využije svých možností a vy to schytáte od svých nadřízených a v tom horším případě je na vás poslána policejní inspekce.
A pokud všechno toto překonáte a dotáhnete vše do konce, tak vám to smete státní zástupce.
To je výsledek snažení a reforem našich politiků za uplynulých 20 let. Kromě toho, že se zbavili zkušených policistů a kriminalistů, že rozpustili finanční a cizineckou policii – proč asi?
No a pak slyším ty vaše odboráře a vyletěl bych z kůže. Moc bych Vám přál, abyste dosáhli úrovně Policie třeba v Německu nebo Rakousku, Ale s takovýmito odboráři toho nikdy nedosáhnete a lidé z vás budou mít i nadále srandu. Ostatně, osobně si myslím, že celá akce na odvolání Johna pramení ze zcela jiných pohnutek, než odbory uvádějí. Prostě někomu šlápl na kuří oko a toto je následná reakce.

Jan Dvořák

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GONZALES 23:48:39 15. 02. 2011
gonzales.jpg
4 andras a kylda

mě se příčí skoro všechny ministrovy výroky, připadá mi, že kope za druhou stranu.
S tím, že by se četník neměl bouřit nesouhlasím. Nejsme přece stádo blbů, které bude souhlasit např. s tím, že pokud se sníží provozní náklady o 1/3, tak bude policie fungovat stejně. Každý normálně uvažující člověk pochopí, že pokud do auta naleje o třetinu míň benzínu, tak ujede o třetinu míň cesty.
A to, jestli bude případný nástupce současného ministra lepší či horší je jen spekulace, ale doufám, že nebude urážet své podřízené a chlubit se cizím peřím -to že ti každé 3 roky vzroste tarif třídy není zásluha RJ nebo VV. Kecy o odměňování poldů podle výsledků jsem jen jinak zaobalené kecy o čárkománii.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL_FIX 23:38:09 15. 02. 2011
default.png
Lidi neblbněte, když odstoupí John, pomůže nám to? O co nám jde? O to, aby přišel jiný ministr a ten udělal možná ještě daleko horší věci, než současný ministr? Nesedí mi, ale jeho odchod nic neřeší!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KYLDA 23:12:26 15. 02. 2011
default.png
Některé Johnovy výroku mi moc nesedí, ale nevěřim, že by to s někým jiným v čele bylo lepší. Nepodepíšu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 22:03:19 15. 02. 2011
default.png
Taky podepíšu ,protože JOHN je pěkný lhář a nemá tu jako ministr nic dělat koukejte jak lže nejprve říkal ,že nám sebere 6,3% v neděly u Moravce říkal tet se to spočítalo je to 6,7% a k tomu rychle dodal průměr a dneska v poledne ve zprávách už 7,5% tak ten lže jak ,když tiskne toho jako ministra neberu a nechci

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:44:08 15. 02. 2011
Andras.jpg
Co se vyjadřování pana Johna týče, a vlastně jeho celkového kulturního projevu, hodnotím naprosto nedostatečně. Musím mu ale dát za pravdu o "flákačích". Dle mého názoru, pracuje nyní u sboru tak maximálně jedna polovina lidí podle standartu, a ta druhá se jen a jen veze. Právní vědomí a schopnosti policistů klesají brutálním tempem. Zjeména díky masovým náborům, a nedostatkem starých četníků, kteří by mladé zaučovali. Za další, musím Johnovi dát za pravdu, že VV s bordelem v této zemi nemají zatím nic společného. Za pravdu dávám i jeho slovům, že vlády 20 let zpět jen tuto zemi plundrovali. Ale ti samí lidé, co tuto zemi 20 plundrovali sedí ve vládě pořád, jen na jiných ministerstvech, v jiných stranách (ne ve všech případech), každému je jasné, kde co a jak se tunelovalo, ale doposud nepadla ani jedna hlava. A jak se tak na to z povzdálí dívám, čím dál tím více si myslím, že o ty pády hlav se přeci jenom nakonec postara policie a armáda. V historii této země, i v její vzdálené historii, se nyní bezpečnostní síly nacházejí v situaci, která neměla nikdy v zemích Českých, Moravských a Slezských obdoby. Nesouhlasím s výroky pana ministra, ale některé jeho činy a aktivity se mi zamlouvají. Zároveň je mi proti profesní přísaze a cti podepsat petici, četník by se neměl bouřit, a pokud, ať už to doopravdy stojí za to. Zatím nejsem rozhodnut, zda podepsat, či nikoliv.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:30:51 15. 02. 2011
default.png
Tak já bych problém s Johnovým vyjádřením o lemplech spících u rybníka neměl. Já bych spal v lese, aby mě nikdo neviděl! Za nižší peníz totiž žádný orchestr nehraje víc muziky. Nemáte o mou práci zájem, dobrá, zařídím se podle toho. Takže k základním zásadám policisty:
vrátit se z práce živý, zdravý a netrestaný, přidáme ještě jednu a to: odpočinutý. Proč? No nějak musíme dorovnat ten už další a dnes už neúnosný propad v platech, protože on se nás nikdo nebude při stále roustoucích cenách všeho ptát, jestli nám zaměstnavatele zvýšil nebo snížil, jen natáhne ruku no a já musím mít. Když musím mít, musím je někde vydělat. Abych je mohl vydělat, musím to zvládat a abych to zvládal, musím být odpočatý. Fyzické práce slušně placené když už se to má porovnávat s tou almužnou od státu je dost, chutě do toho!
Samozřejmě neoficiálně, státu ani korunu.
Dluhy nadělali jen politici, když mám platit něčí dluhy, sakra si to s ním vyřídím jinde a jinak.
Pomsta chutná nejlíp za studena. Není nad to vracet se z melouchu s litrem v kapse a nic zlodějským politikům neodvádět.
Má někdo něco proti?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BONY 20:17:11 15. 02. 2011
default.png
JARDA [2011-02-15 19:54:18]: Máš určitě pravdu, protože, když si vzpomenu na jeho výrok, myslím, že to bylo taky v OVM, kdy říkal jak chodí mezi policisty a ty ho plácejí po ramenou jak je dobrej a přitom se ho ptají, jestli budou moc, opravdu vše vyšetřovat, tak se mi chce blejt. Problém, ale je že on si ten rybník nevypustí a už teď má určitě připravenou nějakou geniální výmluvu. A tak nezbývá, než zatnout zuby a vydržet do voleb, akorát, že mám strach, jak VV ztracela, tak dle MF se jejich propad zastavil,chjo

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 19:54:18 15. 02. 2011
default.png
bony: možná si bude mít s čím vytřít prdel, ale v neděli v OVM argumentoval mimo jiné tím, že v odborech je jen cca 4000 lidí, čili to není žádná velká síla pro vyjednávání. Tak proč mu tímto alespoň v tomto ohledu nezavřít ústa?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 19:45:00 15. 02. 2011
default.png
„Platové výměry a tvorba rozpočtů jednotlivých krajů jsou odpovědností jednotlivých krajských ředitelů, pokud některý krajský ředitel v této věci selhal, bude potrestán,“
Když byla loni koncem prázdnin aféra statisícových odměn na krajích, které si páni krajští rozdali v době, kdy se těm na ulici snižovali rizikové příplatky, tak s tím nic neudělal... dodnes. Čili prohlášení do tisku je to hezké, ale v reálu nedělá nic.

To, že ani po téměř třičtvrtě roce nemá přehled o služebním zákonu je cítit z jeho vyjádření: "nelze o snížení platů fundovaně hovořit porovnáním výplatní pásky z prosince 2010 a ledna 2011, kde se na konci roku mohou různě projevit kázeňské odměny, dovolené, placené svátky nebo množství služeb". Jaké placené svátky? Tuto neděli v OVM zase začal zdůrazňovat, že každý rok se zvedne plat třetině policistů... Zase novinka, kterou zrovna objevil v zákoně 361/03. Ano, neměli bychom porovnávat plat v prosinci 10 a lednu 11, ale v lednu 10 a v lednu 11, protože za loňský rok přeci nedošlo k žádnému zvýšení či snížení mzdy. Osobně odměnu nečekám, protože jsem nedostával ani dříve, velkou rybu z oblasti korupce na 99,9% nechytím, svátky mi nepropláceli ani loni...

Osobně mu neodpustím jeho výrok, že jsme flákači, co spí někde u rybníka a benzínu je dost (čili žádné limity neexistují?).

Snížení platu je sice nepříjemné, ale daleko horší je jeho neodbornost a vyjadřování na naši adresu. Pořád mi připadá více jako novinář bojující proti policii a hasičům než ministr vnitra.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio