Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Policejní odbory dnes rozjely petici za odvolání ministra vnitra
Kolik policistů se k ministrovi otočí zády?
Foto: P-CZ

Předseda NOSP Milan Štěpánek, zastupující předseda UBS MV Zdeněk Buřič a místopředseda OSH Zdeněk Juřík dnes na společné tiskové konferenci představili petici za odvolání ministra vnitra Radka Johna, adresovanou premiérovi Nečasovi. Podpisy chtějí sbírat do 15. března.

Autor: redakce
Publikováno: 15. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GOLEM 21:21:33 21. 02. 2011
golem.jpg
ZAKINO49 [2011-02-20 16:14:38]: na jakékoliv služebně ti rádi petici dají k podpisu, mohou to podepisovat i rodinní příslušníci, prostě všichni kdo se s textem stotožňují. Prý to již podepsali stovky civilních osob. Vždyť se to týká všech - příští volební období si vymění koryta a bude z něho třeba ministr financí :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZAKINO49 16:14:38 20. 02. 2011
default.png
Mám dotaz - zůčastnil jsem se všech prostestních akcí, pořádaných nebo spolupořádaných NOS a rád bych připojil svůj podpis i pod petici za odvolání ministra Johna. Kam se mám obrátit jako již nesloužící, t. j. bývalý policista nebo je to akce pouze pro policisty v aktivní službě ? Domnívám se, že neschopnost takových lidí jako je on se dotýká všech, nejen policistů a hasičů. Díky za radu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:53:56 18. 02. 2011
default.png
MARA [2011-02-18 12:53:18]: .-) chybička se vloudila..no alespoň je jasné, proč to Rajóna nezajímá .-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:28:09 18. 02. 2011
default.png
Z toho, že někdo který bere 3 x větší plat a desetinásobně vyšší odměny, bude potrestán snížením platu o tisíc korun třeba na tři měsíce, to opravdu přinese chléb a vodu do naší rodiny.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 14:09:41 18. 02. 2011
Karel.150.jpg

Demagogie vlády, Johna a vyvolených PP a GŘHZS, zřejmě nezná mezí. To je mazec vydat takové prohlášení a nestydět se za svou funkci a vůbec za to, že jsou druhem zvaným člověk.
Cituji " Policejní prezident, plk. Petr Lessy přítomné ujistil, že u policistů bude tento propad částečně kompenzován z neobsazených míst. Aktuální průměr hovoří o poklesu 6,6 % oproti rozpočtovanému platu. Navíc je zde připraven bonusový systém na kázeňské odměny ve výši 212 mil. a odměny za vynikající práci ve výši 15 mil., který by měl tento pokles ještě snížit."

Nevím jestli se mám ve smíchu nebo v pláči, určitě však v křeči, válet na zemi:D Těch jejich 227 milionů na odměny činí asi 5000 na hlavu, to je panečku darda, která srovná rozdíly, uvážíme-li kolik dá Lessy na odměnách jen svým přímým podřízeným:D atak dále atak dále:D

Divím se krajským ředitelům, pokud jim ovšem nebylo slíbeno, že statistiky budou zfalšovány:
„Platové výměry a tvorba rozpočtů jednotlivých krajů jsou odpovědností jednotlivých krajských ředitelů, pokud některý krajský ředitel v této věci selhal, bude potrestán,“ dodal Radek John.

Na závěr ministr vnitra poznamenal, že nelze o snížení platů fundovaně hovořit porovnáním výplatní pásky z prosince 2010 a ledna 2011, kde se na konci roku mohou různě projevit kázeňské odměny, dovolené, placené svátky nebo množství služeb. Opravdový skutečný propad příjmů bude možné porovnat teprve za rok, po započtení všech odměn a benefitů za rok 2011 v porovnání s rokem 2010.

PS: Jste velmi chytrý pane ministře a také velmi slizký..:D

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:44:00 18. 02. 2011
default.png
Ta akce je zjevně křížkem po funuse, odborářské alibi, že něco dělají.
K čemu to prospěje, že přijde nový ministr, který se bude půl roku rozkoukávat, aby zjistil že z rok staré podříznuté krávy čerstvé maso nedostane.Naučí snad krajské ředitele kouzelným proutkem hospodařit s mzdovými prostředky. Když policisté v některých krajích oprávněně křičeli, že se jim neoprávněně berou rizikové příplatky, co dělali odboráři, kromě alibistické šablony na odvolání a konstatování Štěpánka, že se s tím musí smířit, že peníze tu a tam v onom kraji nejsou. To jenom aby jsme se dozvěděli, že je vše vpořádku. Vpořádku je třeba, že oddělení I.typu řešící ročně tisíce tr.činů a denně desítky výjezdů, tak jeho policisté mají rizikové na úplné spodní hranici oproti tisicovým rozdílům v plusu na druhém konci republiky policisté na oddělení III.typu řešící ročně desítku tr.činů s deseti výjezdy za měsíc. V porovnání s tím vyjádření nějakého človíčka na PP, že práce na onom oddělení I.typu je méně rizikovější, vypovídá o jeho duševním rozpoložení. A to by měly být otázky odborářů proč tomu tak je.

V době kdy odbory se mohly opřít o ostatní neorganizované policisty a spolupráci s ostatními odbory jiných st.zaměstnanců složily zbraně a čekali co bude.Když se měli propouštět důstojníci pozvedli hlas a nepřipustili to. Ti se jim odvděčili, že za propady řadových si z našetřených peněz vyplatili odměny.
Dnes, kdy je zřejmé, že se nic nezmění, čeří odbory vodu a hovoří o propadech platů, který je skutečně v některých krajích za poslední půl rok v rozmezí 10-20 procent, ale todle bylo již jasné minulý podzim a odbory o tom dobře věděly.

Petici klidně podepíšu, ale je to stejně bezvýznamný krok jako byla odvolání proti rozhodnutí o snížení rizikového příplatku.
V ledačems má John pravdu. Ty prostředky na spravedlivé rozdělení mezd uvnitř policie i částečně jsou, jen kdyby je obhospodařovali schopní(vůči sobě skromní) manageri, tak ten propad nebude u žádného policisty vyšší než oněch 7 procent, jenže tady je to klasika, ti co mají hodně, chcou ještě více a ti co mají málo budou mít ještě méně.

Co kdyby jednou krajští manageri požádali třeba vedoucí OOP a zákl.útvarů, ať uvedou částky kolik potřebují na spravedlivé ohodnocení policistů pro své oddělení se vším všudy, se směnností, osobním a rizikovým s ohledem na systematizaci. Ono by se nakonec zjistilo, že ty prostředky by stačily, akorát by se muselo nakonec zrušit pár řídicích míst na kraji a územních odborech, několik kanceláří a koordinátorů a jejich odměny. Ono totiž dnes se postupuje opačným směrem, z balíku se zřídí odbory, funkce a odměny a pak se jde níže na územní odbory, tam ten postup je obdobný a následně se zbytkem musí vyjít základní útvary.

Tak a můžete se pustit do mně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARA 12:53:18 18. 02. 2011
Mára.jpg
APPALACIO [2011-02-18 11:44:14]:

Vezenska sluzba patri pod Ministerstvo spravedlnosti, pouze se ridi stejnym sluzebnim zakonem jako PCR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:44:14 18. 02. 2011
default.png
GOLEM [2011-02-18 10:26:55]: ví proč o vás nikdo neví? protože to je pod rozlišovací schopnost médií a politiků... John možná ani neví, že existujete pod MV

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOLEM 10:26:55 18. 02. 2011
golem.jpg
Ahoj kolegové: Docela vám závidím odbory. U Vězeňské je ticho po pěšině. Každý má plnou hubu keců jak ho štve snížení platů, ale petici za odvolání Johna ( kterou jsme si jako řadoví bachaři sami sehnali od kolegů od PČR ), nám nikdo neposkytl. Většina z nás - kromě patolízalů a leštičů klik - stojí za hasičema a policistama.Nevím, proč o tom média mlčí. Snad to dobře dopadne, i když si tedy iluze moc nedělám. Není nás tolik, ale pár tisíc naštvanejch uniforem v ulicích navíc, bude jistě taky vidět a slyšet.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 00:57:46 18. 02. 2011
default.png
HONZACV1 [2011-02-17 16:46:46]: No možná se pletu a nevím jak to vnímají ostatní kolegové, ale paradoxně je pro mne jako řadového poldu mnohem důležitější dobrý ministr vnitra a v návaznosti na to dobrý policejní prezident. Ale pokud je MV takový "odborník" jako je Džon, tak i pol. prezident bude vypadat podle toho ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio