Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Policejní odbory dnes rozjely petici za odvolání ministra vnitra
Kolik policistů se k ministrovi otočí zády?
Foto: P-CZ

Předseda NOSP Milan Štěpánek, zastupující předseda UBS MV Zdeněk Buřič a místopředseda OSH Zdeněk Juřík dnes na společné tiskové konferenci představili petici za odvolání ministra vnitra Radka Johna, adresovanou premiérovi Nečasovi. Podpisy chtějí sbírat do 15. března.

Autor: redakce
Publikováno: 15. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BONY 19:14:57 15. 02. 2011
default.png
No, já si myslím, že si, alespoň bude mít pan ministr s čím vytřít prdel, protože přesňe tohle s těmi papíry udělá, samozřejmě jsem podepsal a chtěl bych věřit tomu, že to pomůže, ale nalejme si čistého vína. Kapr si sám rybník nevypustí a my jako represivní složka mít oblibenost u veřjnosti nemáme, protože i lékařům ke konci jejich akce docházela oblíbenost, kterou měli na začátku. Nejhorší je, že my, ani nevadí, že mi vzali peníe, ale to, že je u moci s tsk nehorázně lže. Mně by teda na rozdíl od lékařů stačilo, jen kdyby šel do ......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PINDIAN 18:40:43 15. 02. 2011
default.png
Já nemusím čekat ani na konec roku 2011. Já vidím ten propad již nyní o 37.000,-Kč za rok 2010 proti roku 2009!!! Dělají se daně takže mám po ruce příjem.
Je pravda, že zde byly placené přesčasy i odměny, ale nyní nebude nic a to jsem ještě v uvozovkách povýšil :-))) výběrkem z 5PT do 6PT, abych kompenzoval ten finanční propad. No a jak???? O 2.380,-Kč dolů!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 18:24:04 15. 02. 2011
KajaSan.jpg
Také to podepíšu, Jonyho by měli poslat do politického důchodu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL_FIX 18:21:48 15. 02. 2011
default.png
Přemýšlel jsem dlouho jestli podepsat nebo ne, ale už mám jasno. Podle mě petice nic neřeší a je potřeba, aby odboráři s Johnem a PP daleko více jednali. Když by odešel, tak co se stane? Přijde někdo nový a přidá nám? Ani náhodou pánové, možná škrtne dalších 5%...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUCKY 18:11:33 15. 02. 2011
default.png
Na závěr ministr vnitra poznamenal, že nelze o snížení platů fundovaně hovořit porovnáním výplatní pásky z prosince 2010 a ledna 2011, kde se na konci roku mohou různě projevit kázeňské odměny, dovolené, placené svátky nebo množství služeb. Opravdový skutečný propad příjmů bude možné porovnat teprve za rok, po započtení všech odměn a benefitů za rok 2011 v porovnání s rokem 2010.
Oni jsou placené svátky?? Od jaké doby?? Neznalost pana mnistra je opradu zarážející a to se samozřejmně netýká jen tohoto, nýbrž celé policejní práce. on opravdu nechápe, že policejní práce je týmová a většinou vždy je její začátek na kdejakém obvodním oddělení, tam mají být oceněni a ohodnoceni a né jak nuzáci ve 3TT nebo 4TT. Podepíšu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DULLET 18:07:30 15. 02. 2011
default.png
Ano máš možná pravdu, že se nic nezmění, ale není mi jendno, že John své práci vůbec nerozumí a ponižuje obyčejné policisty!Proto já podepisuji..........

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAR 18:04:00 15. 02. 2011
default.png
Proč podepíšu? Nevadí mi tak ani to, že policistům byl snížen plat. Je to smutné, ale v krizi se to dá pochopit a to bych dokázal spolknout.
Co jsem ale dosud neslyšel od žádného MV, až od nynějšího, se spolknout nedá. Pokud prohlašuje, že každý druhý policista je lempl, tak s tím se určitě nikdy nesmířím.
Pokud řekne, že katastrofa bude, když policisté neodejdou...to snad ani není třeba komentovat.
Jeho novinářská vyjádření, která jsou vhodná tak maximálně na titulní stránky bulváru, se nedají příjmout v situaci, kdy je ministrem - ústavním činitelem.
Nedovedu si představit situaci, kdy by např. ministr zdravotnictví prohlásil, že každý druhý z odcházejících lékařů je lempl. Nebo min. školtví o učitelích atd.
Jako MV neudělal za půlrok svého působení ve funkci pro bezpečnost občanů v tomto státě nic. Naopak, rozložil policii tak, jak tomu ještě nikdy v její historii nebylo. Dnes stojí proti sobě mladí a staří, řídící a řízení, bývalí a současní, policie a veřejnost. A to jen díky vytrhávání, podle něho zřejmě bombastických a senzačních informací a jednotlivostí, bez jakékoli schopnosti zevšeobecňovat a domýšlet dopady svých slov na policii a veřejnost. Jako novinář byl jednička, škoda že se nedržel známého přísloví - ševče, drž se svého kopyta.
Myslím, že ať bude nahražen kýmkoli, horší to být nemůže.
Proto petici podepíšu, abych přispěl k možnosti, že se zajištění bezpečnosti občanů v tomto státě opět vrátí do normálního stavu a za svého ministra se nebudeme muset stydět.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KALINA 17:16:55 15. 02. 2011
default.png
Já nepodepíšu. Nezmění se tim nic, jen páni odboráři budou zase víc vidět.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-MAKOVEC 16:59:05 15. 02. 2011
default.png
No dobře, tak si představme že John odstoupí (nepravděpodobné) a čemu to pomůže? Přijde snad nový ministr s kouzelným měšcem plným peněz a zvedne nám opět platy? Ne.Vláda šetří a v tomto směru je jedno jestli na ministerstvu bude Petr nebo Pavel. V tomhle spíš vidím nějaké zákulisní zájmy ať už Langerovi kliky, případně někoho jiného. A v takové špíně se tedy angažovat nehodlám!!

Souhlasím (+ 3)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:11:15 15. 02. 2011
martoo.jpg
Upřímně řečeno tomuto kroku věřím podstatně více, než demonstraci a hromadně podaným výpovědím. Policisté mají tu nevýhodu, že snad nikdy nedrželi při sobě a všechny kroky vedoucí za lepšími podmínkami téměř vždy ztroskotali. Nevěřím, že jsou na tom hasiči lépe.

Vzhledem k tomu, že každý policista svůj nesouhlas vyjádří písemně a účast bude určitě podstatně vyšší, vznikne tak dokument, který se těžko zahladí nebo přejde se jako jakákoliv jednorázová demonstrace.

Jedná se o jasně hozenou rukavici opozici, která může jednat. Silně pochybuju, že by to dělala ze sympatie s policisty, hasiči a občanskými zaměstnanci. Spíše bych to viděl jako vytloukání klínu klínem, ale ledy se hnou a v současné situaci to může být jedině k lepšímu.

Ne, že by petice sama o sobě měla větší význam než například demonstrace či hromadně podané výpovědi, ale rozhodně z ní bude patrná větší účast, pospolitost a šance na úspěch. V našem současném státě demonstrace žádný politik nikdy nebral moc vážně, zavřou okna svých kanceláří, potom si několikrát o demonstraci přečtou v novinách a za měsíc nikdo nic neví. Nehrozí zde ani sabotáž naplánovanou DBA na den demonstrace.

Hromadně podané výpovědi nejsou řešení. Langer zoprášil několik generací policistů a dopad ho nezajímal, myslíte si, že Johna by něco takového zajímalo? On zaplatí hromadnou náborovou kampaň a díru zaplácne. Nebude ho zajímat, že nejzkušenější na útvarech bude mít odslouženo dva roky, že kriminalita poroste. Vždyť destabilizace policie je několikaletý velice "úspěšný" záměr politiky.

Nejsme na tom stejně jako lékaři. Po lékařích je zájem v zahraničí, oni se sbalí a odejdou pryč. V tom mají výhodu. Policisté a hasiči těžko půjdou za svojí prací do zahraničí. Zbyde nám maximálně odejít ze zaměstnání a poohlédnout se jinde. Jenže tam už je to samé jako u lékařů, máme svoji odbornost specifickou a těžko uplatnitelnou v civilní sféře. A začít zase od nuly? Pokud je nám 20-25 let, téměř bez závazků, jde to, ale pokud jsou podmínky jiné? Osobně znám jen pár policistů, kteří po odchodu dělají práci stejné nebo vyšší úrovně.

Nevěřím tomu, že by výpověď podalo 10.000 policistů a hasičů, nevěřím ani, že ji podá pětina. Sám za sebe řeknu, že výpověď bych nepodal. Tuhle práci miluju a chci ji dělat jak nejdéle to půjde. Vím, že se z naší práce stává hodně drahý a časově náročný koníček. Pokud to nepůjde lepší cestou a přestane mě to bavit nebo to prostě v budoucnu neutáhnu, pak to se slzou v oku zabalím, protože vím, že se v civilní sféře uplatním.

Vím, že předposlední odstavec je jako "červený hadr na býka" a napsaný v hodně špatné době, ale píšu jak to je. Ruku na srdce, kolik z nás to má stejně? Pokud to člověka baví, má málo odsloužených let, nebo prostě těžkou uplatnitelnost v civilním sektoru, taky si to do civilu nepodá. Podívejte se kolem sebe a dáte mi za pravdu. Cesta v hromadných výpovědích není. Jak už jsem psal, naší práce si politici neváží a snaží se nás zničit. Z osobního hlediska to taky nikdo neudělá, protože buďto nemá na výběr a nebo má zatím volné ruce a může se rozhodnout podle jen sebe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio