Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Půjdeme všichni o třídu níž?!

Zdravím, takže aby toho nebylo málo, přišly k nám z Prezidia zvěsti, že v rámci úspor se uvažuje o tom, že by všichni policisté šli ještě o třídu níž. To je čistého okolo 1500 Kč /měsíc. Aspoň už vím, proč se někteří funkcionáři u nás v kraji samovolně posunuli o třídu nahoru. Připadám si jak ve špatném filmu - ZA KOLIK si ti tupci myslí, že budeme dělat?! Že budu mít 17tisíc čistého a můj nejbližší nadřízený 36?!? Tohle už je vážně vrchol.
BARKA :: Datum založení: 19. 03. 2011 :: celkem 74 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DOMINIKA 13:16:06 19. 10. 2011
dominika.jpg
Přeju Všem pěkný den,navzdory tématu které moc veselé není..
Předem se omlouvám,jsem civilista,tak snad snesete trošku laického plácání:)Z výše uvedených platů jsem trošku v tranzu..To že je takhle Policie v ČR placená je nehorázná ostuda a výsměch..Nejmíň půlku poslaneckých darmožroutů,o senátorech nemluvě,obyvatelstvo určitě nepotřebuje a jaké pěkné mají platy.Ale Policii a další Státní složky potřebujeme přece každý den .Slyšela jsem že si dokonce někteří policisté pořizují výbavu ze svého.Hlavní je že nám TV dokáže Policisty kteří si přivydělávali,vykrášlit jako Ty největší zlotřilce a vlastizrádce:( Vždyť je to ostuda především úplně někoho jiného než dotyčných policistů,dobře,asi to není úplně košer,ale horší je to že Ti policisti se museli k něčemu takovému propůjčit,ono srdíčkem a tím že jsem pyšný na svoje povolání,člověk nájem nezaplatí a jídlo nekoupí..Je pravda,že tohle asi nemuseli dělat,mohli buď prostě odejít,nebo se snažit dostat na lepší pozici,ale to je asi naivní..Hlavní je to,jak nám TV Tyhle "záškodníky" pěkně vylíčila,ale už nám nepřiblížila,jaké kouzelné poměry nám teď v Policii panují,že spousta policistů bere do zaječích..Neberte to zle,ale měli byste si dupnout.Demonstrovat,nebo něco jiného,nevím,postavit se na odpor,představuju si to jako Hurvínek válku,ale jste složky které všichni potřebujeme,tak si myslím že lidé by se postavili za Vás,sice je dost takových kteří se dají rozeštvat a s hláškou"Ale vždyť mají dost,já mám málo" se nepostaví,ale to už tak je..K lidem se Vaše situace moc nedostane a když pátrá a vypátrá,tak je šokovanej jako já:)Vlastně mám v paměti jednu demonstraci..Bezpečnostní složky stávkovali,vnikli na ministerstvo vnitra a shodili bezpečnostní rám..násilníci:)Měl pod tím rámem ležet pan John a Sobotka.Tak se pánové omlouvám za neskutečnej sloh,už to neudělám..předpokládám že dočetl jen mimořádně psychicky odolnej jedinec..Mějte se navzdory situaci pěkně a držte se.Nashledanou

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 22:56:59 18. 10. 2011
default.png
Vaše odbory nestojí vůbec za nic. Platíte členské příspěvky lidem co pro vás nic nedělají. Vaše práce je podhodnocená. Ostatní státní úředníci se mají daleko lépe než vy! Šetří se jenom na vás. Odborová činnost by se měla stát vaší druhou aktivitou po práci. Nestačí se jen stát se členem odborů ale musíte se aktivně angažovat. Nebo s vámi budou všichni jenom dál orat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 21:11:29 18. 10. 2011
default.png
Protože to souvisí s tím, co se tu aktuálně řeší.

Je tu mezi námi autor tohoto článku: www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011101604

Napsat něco takového čtenářům d-fense...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:07:55 18. 10. 2011
default.png
ORLANDO025 [2011-10-18 13:03:29]: Za tohle bych nedělal ani hovno. Tohle je zaplacený tak akorát včasný příchod a odchod z práce, noční, soboty neděle a nervy s vedením a drbany. Za tokovou almužnu se musíš chtě nechtě vráti z práce odpočatý, abys mohl jít makat jinde, protože tohle tě nemůže uživit ani to není žádná budoucnost.

Na hlavu nikdo nahoře z toho, že vám něco seberou, není. Za ty prachy co máš dneska, bysme my před čtyřma lety nedělali ani jeden, dneska za ně děláte všichni a co? A nic. A to inflace dolů nešla.

Kdo pořád nechápe, proč ten kolega co furt slouží říká, že dneska je to u policie samý mladý úslužný blbeček, tady máte důkaz. Jistě, je to jeho vztek na situaci, kam policie došla spíš než na ty mladé kluky, kterým se ještě zdá, že mají slušné prachy. Nikdo jim jaksi neřekl, že slušné prachy u takového zaměstnání jsou někde jinde než na šestnácti tisících čistá ruka. Když nastupovali mladí na obvod v roce 2004, měli devatenáctku čistého a řvali, že se na to můžou víte co. Až budete na dvanáctce, tak se zase ozvěte. :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ORLANDO025 13:03:29 18. 10. 2011
default.png
pracuji na OHS a mesíčně čistého mám 16 500 kč a jsou tu kluci co mají 15 700 kč a jestli si myslej že budeme něco dělat když nám seberou další peníze tak sou asi na padlý hlavu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:42:21 15. 10. 2011
default.png
ANDYS [2011-10-15 14:11:26]: No z čeho soudím, to je prosté: pokud chápeš dosah všeho co se u policie stalo a stane, nemůžeš napsat něco, co zní jako obhajoba toho systému, pakliže tedy nejsi nějaký ohvězdičkovaný. Proto si myslím, že chce kuře učit slípku lítat. To je to "kuře". Ne že ti nadávám. :D Jak budeš nazývat ty mě je mi jedno. :D Já jsem ale slípka, která by dneska měla učit lítat další kuřata, místo toho se učí sama něco úplně jinšího, ale má boží klid. Kašlu na kuřata, infarkt ve čtyřiceti není můj životní sen. Já raději v klidu se zkoušečkou hledám, kde je chybička.

Pokud jsi u policie deset let, to jest od roku 2001, nemohl jsi si přece nevšimnout, jak to jde pořád z kopce. Vem jen ekonomiku. Už když jsi přišel, tak se šetřilo. V roce 2001 nám sebrali kompletně všechno osobní, protože nebyly prachy. Předtím byly zavedeny limity na benzín, telefony, poštu. Začalo to v roce 1997 a na konec téhož roku to na chvíli přestalo díky uvolnění státních rezerv skrz povodně. Od roku 1998 už byly limity zase a pak už jen přituhovalo. Rok co rok. Pak v roce 2001 právě sáhli na osobní, pak to pomalu do roku 2007 přituhovalo ale bralo se odevšad možně jen aby se vyhnulo sáhnutí na platy, ale přišel uslintaný Langer, navýšil vedení prachy a křáp, byli jsme bez nočních příplatků, sobot, nedělí, svátků a přesčasů. Na oddělení III a IV typu to je cca pět až sedm tisíc, záleží na počtu přesčasů. Od té doby šel plat jedenkrát nahoru a čtyřikrát dolů co vím od kolegů. Celkově další propad o tři až čtyři tisíce.

Nestalo se to všechno, co popisuju a co je fakt, ze dne na den. Každý, kdo si říká zodpovědný živitel rodiny a kdo v té roli je (manželka jak je to v Česku obvyklé vydělává daleko méně a tudíž on je ten, na kterém ekonomika rodiny stojí) nemůže čekat na prdeli se složenýma rukama, kdy mu seberou další prachy a propadat se hlouběji a hlouběji. To je ničema a lenoch, případně ještě kombinace s blbcem. To říkám furt dokola. Já tam sloužil a takových živitelů rodin tam byla drtivá většina. Jen málokdo měl ženu se slušným příjmem, aby mu to bylo jedno.

Pokud už je člověk ekonomicky za vodou a berou mu prachy a on maká pořád jako blbý nebo to třeba i těžce sabotuje jako asi většina dneska, může se mluvit jen o lenochovi bez kouska hrdosti v těle, který si nechá kálet na hlavu. Takový profil že má mít český četník? Já myslím, že takové posery nikdo jako ochránce nepotřebuje, když se neumějí ani postarat sami o sebe.

Druhá věc je, jaká práce na člověka, který je teda ekonomicky za vodou, u policie vlastně čeká a jakou práci ten člověk dělá. Když se podíváš na to co děláš a když se na to podíváš jak chceš, z jakého úhlu pohledu, je to práce zbytečná, kterou nesloužíš těm, kteří si tě platí, ale darebákům nad sebou, které jsi šel k policii původně stíhat.
Jediný přínos dosud byl, že drbani cítili nějakou linii, která je držela vzadu. Podle toho co se ale začíná dít, už to cítit přestávají.

Ať jsi na základním útvaru nebo výše, pořád čárky, čárky, čárky. Mně to na obvodě velice bavilo, bavilo mě se pořád učit a tak, ale po chvíli jsem zjistil, že to po mě nikdo nechce, že stačí jenom dělat čárky vedoucímu a nedělat potíže šťouráním kde by mohl být nějaký kamarádíček kamarádíčka....

Nevím proč máš jiný názor než já. Jestli jsi to nepochopil, mně to došlo hnedka, jakmile mi sáhli na plat tak, že jsem jel od výplaty k výplatě. Specifické zaměstnání jako policista, řidič autobusu. To je ale jen konstatování toho, že lidi jsou líní zvednout prdel, jít jinam, učit se, snažit se. Pro mě dobrá zpráva, konkurence není vysoká, pro lenochy a všelijaké naříkače katastrofa.

Promiň, já tenhle typ lidí, co jen plače jak co nejde a natahuje ruky, vyloženě nesnáším. Tak to chápej.

Mám tady borce, co si v pětapadesáti letech udělal zkoušky na revizáka. Bral do té doby sedmnáct čistého, manuální bouchačka osm hodin denně, dneska sice píše zprávy do jedenácti večera když potřebuje prachy, ale má šedesátku měsíčně. Pak si vezme pauzu a jede někam do světa. Pak zase dva měsíce buší a zase měsíc pryč.

Jde to? No tak! Proč to furt obkecávat? Děláte si sami u sebe alibi? Ale no tak!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDYS 14:11:26 15. 10. 2011
default.png
Nevím podle čeho soudíš, že jsem mladé kuře. Jak jsi na to přišel?? U pčrky jsem 10 let, tak o tom asi taky něco vím. Mám na to jinej názor než ty. A v podobný situaci se může ocitnout kdokoliv jiný se specifickým povoláním, ne jenom policista. A v budoucnu ho bude řešit čím dál víc lidí, vzhledem k prodlužujícímu se odchodu do důchudu. Takovej řidič autobusu taky asi nebude shánět lehce uplatnění, když nebude moct vykonávat profesi řidiče. Ve služebním poměru máš alespoň malou výhodu renty. Teda zatím.
Je jasný, že na základním útvaru to neni žádnej med, ale dá se z něj dostat a potom ta práce může být i zajímavá. Ale nikde nemáš jistotu, že se ti to povede a trvá to dlouho. A prosím tě, nesklouzávej k těm oslovením kuře, já tě také nezovu dědkem nebo penzistou. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 12:26:29 15. 10. 2011
default.png
ANDYS [2011-10-14 22:25:46]: Že ty nechápeš jako mladé kuře ještě vůbec nic ještě neznamená, že jsem si před dvaceti rokama špatně vybral. Aneb v době, kdy jsem si vybíral jsem šel dělat psovoda (kdybych věděl co dělat budu skutečně nikdy bych tam nevlezl a počkal bych ve své profesi na praxi) a navíc za trojnásobný plat proti tomu, co jsem měl po vyučení. Před dvaceti (čtyřiadvaceti) lety totiž mimo jiné důvody nebyla tato profese placena hůř než zedník s pomocnou školou!!!!

Ještě v roce 2006 jsem nemohl na plat říct ani slovo. Na všecko ostatní už se nedalo říct nic pěkného. A dodnes nedá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDYS 22:25:46 14. 10. 2011
default.png
4 hammer
To že jsi si špatně vybral před dvaceti rokama, ještě neznamená, že jsou všichni blbci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:08:14 13. 10. 2011
default.png
Jo a Dave, kdybych u policie neztratil dvacet let prací zcela k ničemu, dneska jsem revizák a servisák, sepisuju jen lejstříčka a mám padesátku měsíčně. Jako mladý bych se to naučil mnohem snáze, než to drtím teďkom. A byly hlavně mnohem jednodušší normy a předpisy. Taky jsem si myslel, že se to někam dostane... no a dostalo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio