Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Půjdeme všichni o třídu níž?!

Zdravím, takže aby toho nebylo málo, přišly k nám z Prezidia zvěsti, že v rámci úspor se uvažuje o tom, že by všichni policisté šli ještě o třídu níž. To je čistého okolo 1500 Kč /měsíc. Aspoň už vím, proč se někteří funkcionáři u nás v kraji samovolně posunuli o třídu nahoru. Připadám si jak ve špatném filmu - ZA KOLIK si ti tupci myslí, že budeme dělat?! Že budu mít 17tisíc čistého a můj nejbližší nadřízený 36?!? Tohle už je vážně vrchol.
BARKA :: Datum založení: 19. 03. 2011 :: celkem 74 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 18:05:49 13. 10. 2011
default.png
DAVE007 [2011-10-13 09:53:05]:

Ale jdi ty. Nepodsunuj mi, že by jsi dělal jen za patnáct tisíc. Já makám jen za patnáctku u jedné takové trošku divné firmy jen proto, že to mám dvěstě metrů od domu, že mám rentu (kdybych neměl jdu na montáže nebo řídit kamion atd atd za zcela jinší prachy), že jsem musel doma dodělávat domek, že můžu na melouchy nebo si pomáhám jinak takže nedělám za patnáctku co mám na výplatu ani náhodou a nakonec že potřebuju jen praxi. Tohle jsem měl rozmyšlené hodně dopředu, dělal si zkoušky, šprtil se. Jakmile bude praxe, nebudu makat za patnáctku. Kdyby nebyla renta, nedělám za patnáctku doma, ale za pětadvacet na montážích.

Já mám tři půjčky (meziúvěry na domek) takže já si nemůžu dovolit jít dole o čtyři tisíce jako ty. Všecko jde nahoru ale plat dolů? No to je mi perspektiva jako prase. Tobě se zdá být tvoje budoucnost u policie jaká? Nebo spíše se tě zeptám, co máš ještě všecko nad hladinou s tím super příjmem? Hlavu celou nebo už jen hubu s očima, které vyvaluješ z těch sraček jak šprůdláky, aby jsi s tou almužničkou vyšel?

Víš co jsi? Víš jakou děláš práci? Pokud ano, nemůžeš myslet to s těma osmnácti hadry vážně. To je od státu četníkovi plivnutí do ksichtu, nezlob se na mě. To berou zedníci v čistém taky. Plus cesťák.

I kdyby jsi dosáhnul na rentu, jaká s tím tvým platem bude? Vždyť to bude žebrácká almužna. Zapomeňte na rentu, zapomeňte na to, že když tam zůstanete, že ty hypotéky splatíte. U policie to jde pořád z kopce a pořád jen s těma dole. Jsi tak naivní že si myslíš, že ten plat nebude i dále klesat?
Čím dřív ti to dojde, tím líp pro tebe. Hledej, dělej si školu, ale pokud nechceš ten domek nakonec prodat, u policie toho nedosáhneš. Ledaže by žena začala dělat nějakou slušnou práci.

Když jsem se mohl uplatnit po dvaceti letech u policie u odborného řemesla vyžadujícího zkoušky u starého vola jako jsem já, ty se můžeš po mnohem kratší době uplatnit někde taky.

Starší kusové měli možná podle tebe klidnější šichty, protože se jich drbani báli nebo si uměli na rozdíl od vás udělat pořádky. Vám mladým se lidi smějí. Já vím že za to nemůžete, ale to nic nemění na tom, že četník musí budit respekt, ne smích. Ten binec v severních Čechách ještě nic není, oni drbani i jinde zjišťují, že je četnictvo v loji a budou si dovolovat víc a víc. Vy mladí jste zlblí ocasové myslící si, že stohy lejster kolem každého případu něco vyřeší. Ještě deset let vám bude trvat než pochopíte, co na drbana platí a jací jste pro ně teďkom kašpaři. Což o to, ale kdo z vás bude u té super firmy po deseti letech ještě dělat? A za kolik? Tohle má být nějaká perspektiva? Od roku 1989 vytrvale hubou k zemi a pořád níž a níž?

Navíc pamatuju dobu po "sametové revoluci", kdy to bylo doslova na posrání a z toho jsme se vysekali a drbany si zkrotili. My dělali každý prd na silnicích, čtyři vloupačky za šichtu s tužkou a zápisníkem v jednom muži, vy dnes nemusíte dělat 3/4 nehod. Zpracovávání fotodokumentace když přišly oftky po třech týdnech, to byla taky radost.

My dělali v tom nejhorším marastu po revoluci všechno na psacím stroji, překlep a psal jsi třeba celé usnesení znovu. To si asi nedovedeš představit, viď?
To jsi psal doslova jako básničku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 09:53:05 13. 10. 2011
default.png
Hammer:
V současné době jsem v 5.TT, můj čistý měsíční příjem činí kolem 18.000,- Kč, minulý rok byl 20.000,- Kč. Asi si myslíš, že jsem opravdu blbeček, když jsem ještě u PČR. ALE stavím RD, mám hypotéku, brzy se dočkám potomka a renta je v nedohlednu. Mohl bych odejít od PČR a najít si jinou práci a dělat jako ty za 15.000,- Kč. Myslíš, že bych se měl lépe? Platy u PČR jsou hrozné vůči rizikovým faktorům a člověk brzy opotřebený a nepoužitelný. Ale já si nemohu dovolit pobírat ještě nižší plat. Tak že musím počkat až odsloužím 15 let a doufat, že bude renta a poté teprve odejít. Ne každý měl takové štěstí jako ty a bral velké výplaty, ze kterých mu vypočítali slušnou rentu.
A stejně to mají všichni chlapi u nás na obvodě, protože u nás je pouze jeden jediný policsta s více jak 15-ti odslouženými roky. Všichni máme odslouženo 4-12 let.

A jen poznámka k tvým 20-ti letům služby. Nechci ti hanit práci, protože vím, že jste dříve také makali. Ale ruku na srdce, já se starými pardály sloužil taky a vím, jak se sloužilo a na 100% měli mnohem klidnější služby a méně práce. Tak že ANO, jsme blbečci, že u této firmy ještě pracujeme, ale potřebujeme mít jistý měsíční příjem.

A k melouchům, tak ty samozřejmě dělám taky, ale o 130 Kč/hod. si můžu nechat jenom zdát. U nás pracují osoby OSVČ za 130 Kč/hod., samozřejmě bez daně. U nás totiž všechny osoby OSVČ vymr...... s daněma.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FEHER 20:27:37 12. 10. 2011
default.png
Kolik těch kázeňských odměn jsi za poslední - řekněme - tři roky viděl?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 20:11:54 12. 10. 2011
default.png
Policisté, ale i hasiči budou mít podle všeho na svých výplatnicích zase o několik stovek méně. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) plánuje, že jim od roku 2013 zdaní kázeňské odměny.
Více zde: http://www.lidovky.cz/policiste-prijdou-o-dalsi-vyhodu-kalousek-jim-zdani-odmeny-po5-/ln_d...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:20:36 03. 10. 2011
default.png
JARDA [2011-10-02 11:23:15]: Jardo nezapomněl. Ty pořád nechápeš plně o čem mluvím. Já se bavím o možnosti něco na současném nefunkčním systému změnit. Civilní ničemy jde lehce propustit bez toho, aby mi jako balvan leželi ještě třicet let v rozpočtu s rentama.
Ale všechny ty králíčky s padesátkou hrubého měsíčně můžeš sice povyhazovat, ale s pětadvaceti litry měsíční renty u těch nejnižších šarží. Teď si vem, že je jich dvakrát tolik co vás dole. Musíš jich vyhodit cca 20 000 kusů z jejich míst a oni nepůjdou na chodníky zpátky, ale do céčka. Nad 18 tisíci dělných nemůže být 30 000 řídících a vidíš, jde to! :D
Tam by měla být tak tisícovka řídících, max dvě. Pravda ale asi je, že těch 18 tisíc dělných by mělo být navýšeno na pětadvacet i třicet tisíc, takže tři tisíce řídících. Ale ne třicet! Už si rozumíme?
Toto nikdy nebude fungovat, v takové jste realitě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:15:11 03. 10. 2011
default.png
Ještě pro Dyrupa: asi bude nutné dělat aspoň pět dní v měsíci melouchy a zbytek stavbu. Jinak to nejde. Za deset hodin každý den melouchu máš šestnáct stovek, za pět dní osm táců. To je už dost, ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:13:50 03. 10. 2011
default.png
DYRUP [2011-10-02 01:36:11]: No neblázni, jistě že dostaneš pár tisíc, tak to dělej při práci a hotovo. Ani kdyby jsi na rentu dosáhnul, kolik by jsi dneska měl jako řadový.
To handrkování o prachy když budeš dělat melouchy neznám. Dohodnu za kolik a peníze hned každý den po skončení práce. Tolik hodin, tolik a tolik penízků. Když budeš dělat za stošedesát na hodinu, urvou ti lidi ruce, firma dělá za 300. To s tou stavbou znám, to mě brzdilo poslední tři roky a ještě furt makám.
To s tím jak píšeš, že mám jako policii chybět máš naprostou pravdu. Jen to nevztahuj jen na mě, ale na všechny ty zkušené, kteří měli vychovávat ty mladé. Já ale systému, který panuje u policie pranic nechybím a tato policie nechybí zase mně. A to ani za nehet malíčku. Když se ti podaří zdrhnout k elektrice, pak se ozvi, jak mi dáš za pravdu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 11:23:15 02. 10. 2011
default.png
hammer: protože celá PČR je administrativní moloch, zapomněl jsi ještě ve výčtu na zástup úředníků/ úřednic v civilním oblečení, vídaných hlavně na různých ředitelstvích s důstojnickou hodnostní, kteří mají rádi svůj klid na tvorbu tolik potřebných dokumentů, které snad ani nikdo nečte (to je ovšem jen moje domněnka).

Mimochodem známá, žena ve středních letech, která prožila většinu života v Č(SS)R, se odstěhovala do USA. Od doby co tam je, je z jejich úst slyšet jen samá chvála na život za oceánem a zároveň považuje českou kotlinu i s jejími obyvateli za něco mírně zaostalého. Přesto když jede navštívit rodiče do Prahy, nechá si tu u zubaře vytrhat zuby moudrosti, protože podle jejich slov je to za oceánem příliš drahé. Jak se díváš na na naše spoluobčany, kteří po svém krátkém pobytu v zahraničí najednou zapomínají na své kořeny a na vše české nadávají?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYRUP 01:36:11 02. 10. 2011
default.png
HAMMER [2011-10-01 12:09:31]:
Ahoj Hammere, vždy jsem si tvých názorů vážil a souhlasil jsem s tebou, ale víš vše není tak jednoduché jak si myslíš. Všichni nemůžou odejít a dělat něco jiného. Lituji těch co mají pouze policejní školu, naštěstí já to nejsem a kupodivu mám § 6 vyhlášky 50/1978 Sb., ale mám nějaké závazky a nemůžu si dovolit začínat někde od 12 000 - 14 000, protože ze začátku mi nikdo víc nedá a na melouchy není čas, protože doma pracuji na stavbě no a na rentu, která by mi dorovnala plat nedosáhnu. Jo mít rentu nějakých 8000-10000 to by bylo jiné kafe, to už bych tam nebyl. Jsem rád, že mi peníze každý měsíc přijdou na účet a nemusím se strachovat, že se s někým budu handrkovat o prachy a on mi pak stejně nezaplatí, pracoval jsem v civilu a vím jak to chodí. Ono raději budu mít míň, ale budu mít jistotu, že aspoň tu trochu dostanu a když zbude čas tak si na nějaký ten melouch zajdu. Nechci se tě nějak dotknout, ale spíš mi přijde čím dál častěji, jako by jsi chtěl, aby všichni odešli a ti nahoře si řekli, oooooo ten Hammer měl pravdu bez něj se to neobejde a nefunguje to tu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 12:09:31 01. 10. 2011
default.png
Jo a ještě vím o dalších, co tam zůstávají: z odchodu nebo své ženy mírně podělaní fachmani, již zajištěné maníky jinak (melouchy, prodeje různých věcí atd.).

Dodneška jsem ani za nehet malíčku nezalitoval, že jsem zvedl kotvy, což mě ale štve ještě víc, protože jsem si i tak přál, aby se podmínky pro ty dole zlepšily. Udělal jsem moc dobře že jsem odešel, ale přesto mě to těší jen v osobní rovině.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio