Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Chci k policii

Zdravím Vás tu, myslíte, že jako drobná blondýna mám nějakou šanci, aby mě přijali k policii? A co všechno příjmací nábor obnáší? děkuji za odpovědi:-)
AGNES :: Datum založení: 19. 03. 2011 :: celkem 82 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 21:40:08 04. 02. 2013
default.png
I policejní prezident bere peníze podle stejných tabulek, podle kterých se honí obyčejní po nocích za pár korun. Rozdíl je v tom, jak vysoko je dotyčný zařazen. Řadový bizon určitě nezačíná ve 2. nebo 3. třídě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NOBODY 17:11:10 29. 01. 2013
default.png
veteran2: Těma bizonama myslíš BIS? Já myslel, že mají stejné platové tabulky jako PČR?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 20:52:30 27. 01. 2013
default.png
FIZO50 [2013-01-18 21:26:45]:
Jestli jsi dospěl k názoru, že jsi tak neschopný, že se neuživíš v civilu, moc toho potřeba nebylo. Neznám úplně aktuální stav, ale hořká pravda je, že přijímací řízení k policii prošlo za léta třemi fázemi. Výběr, nábor a sběr. Vzhledem k tomu, co dnes může policie nabídnout, je už dlouho ve fázi sběru a ani tam nemůže být moc vybíravá.
Podrobnosti zjistíš na náborovém oddělení, ale je to zhruba nějak tak, že musíš být papírově bezúhonný. Projít přes doktora, udělat fyzické testy ( běh, kliky a ještě několik cviků). Projít přes psychologa. Vzhledem k tomu, co prošlo přes testy v roce 2008, kdy hledali parťáky, šla kriteria tvrdě dolů. Takže pokud jsi trochu normální, mělo by to vyjít. Magora z tebe budou dělat, až když to bude z nějakého důvodu potřeba. To znamená, až zjistí, že zabíráš nějaké teplé místečko, které by někdo potřeboval pro svého známého nebo až někdo rozhodne, že nejsou peníze a je třeba se několika lidí zbavit. Zažil jsem, že takhle na jednom nejmenovaném útvaru vyházeli asi čtvrtinu lidí. Neměli odvolání. Skončili na obvodech.
Další je vzdělání. Chtěli minimálně střední školu. Jestli jsi středoškolák, k policii vůbec nelez. Budeš si moci tak maximálně vybrat, jestli se chceš po nocích hádat s ožralými nebo kroutit klackem křižovatku. S vysokou už je aspoň teoretická šance na postup. Dříve šlo někde i studovat při zaměstnání, ale to se najednou stáváš potenciálním kandidátem na místo vedoucího a těch je teď všude dost, takže tě nikdo studovat nenechá a pokud se dozví, že si doděláváš školu ve volnu, začnou se snažit, abys toho musel nechat.
Jestli jsi vysokoškolák, zkus napřed bizony. Je to taky špína, ale aspoň kdysi to bylo jakž takž placené. To už se ti u policajtů rozhodně nestane. Tam ti tak možná vysvětlí, proč na to nebo ono od nynějška už nemáš nárok a hotovo.
Jinak ti Hammer popsal realitu. V Praze to tak možná nebylo všude, protože potřebovali, aby se na odděleních dalo vydržet a to bylo vzhledem k množství práce těžké samo o sobě. Taky úroveň policistů bývala někdy hodně na pováženou. To už je ale dnes katastrofa skoro všude, protože značná část těch schopnějších už je dávno v civilu. Pro menší oddělení mimo Prahu platí, že vedoucí bývá často ten největší rektální alpinista nebo nejbližší příbuzný ředitele. Za mě bývalo taky kritérium, aby nebyl chytřejší než velitel vnější služby. To bylo celkem umění, protože ten blbec tak sotva věděl, kdy se jaké píše i.
Snad jsem tě aspoň trochu odradil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 17:39:06 23. 01. 2013
default.png
HAMMER [2013-01-21 06:12:44]: Tak klobouk dolů teď jsi skutečně napsal pravdu, je pravda, že to na mraky místech takto chodí. Zrovna jdu po poradě na noční a po těch letech u Poldů mi to hlava nebere až si to srovnám tak ti to napíšu.

Mě spíš šlo o to, že kdo jsem chce jít tak ať to prostě zkusí, je zase pravda, že po ZOP budou v "nadšení" a následně na oddělení procitnou se snu, ale zase pár z nich možná kápnou na dobrý oddělení s dobrým vedoucím a co jezdíme s pořádkovou tak je ještě dost kluků, kteří by neodešli zatím čus jdu se flákat na noční.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:12:44 21. 01. 2013
default.png
KOLDA45 [2013-01-20 17:39:41]: Hele, jasně že máš pravdu že to MŮŽE být všude jiné, ale poslyš: jaksi jsme se stýkali i s kolegy z jiných oddělení, z jiných okresů, z krajů, všude to samé. Nikdy jsem osobně (že by taková smůla ? náhoda?) neslyšel mimo ochranné služby, že by se někomu z kolegů někde něco líbilo. Všude stejné manýry vedení, všude čárky, čárky, zatloukačky NP, KB, DBA atd atd. Když jedinkrát na okrese vykouknul vedoucí, co měl respekt u podřízených a měli ho rádi, dostal hnedka za krk a šel.
Po odchodu pár let mě velice zklamává, že se ledy ani tak nějak nehýbají, že by se ten systém pomalu začal rozpouštět. Co zase slyším od kolegů, čím dál hůř. Co mám kudla psát pozitivního? Sám nemám jedinou pozitivní zkušenost se stylem práce. No a nechtěj po mě, abych psal, že u policie je skvělé to, že máš každého patnáctého na účtu prachy. Pro to jsem tam nešel. Navíc ještě nedávno se říkalo, že tě pro nic za nic ani nemůžou vylít, dneska už se to neříká. Tak nabídni pozitiva, já je prostě nemám a tyhle mladé musím varovat, aby si nekurvili život. Svoje děcka bych tam teď nepustil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 17:39:41 20. 01. 2013
default.png
Hammere - ty dokážeš každého jen podpořit, já jsem tady ještě od tebe nečetl nic pozitivního.
Asi už jsi to psal, ale jak dlouho už jseš v céčku a jak dlouho jsi sloužil, já jsem u PČR 15 let před tím 5 let armáda, ale takto psát bych si nikdy nedovol, protože ono to je všude jinak útvar od útvaru se dělá a děje jinak a můžeš mi to věřit a nemusíš, ale už jednou jsem ti psal můžeme se sejít a já přesně řeknu co se děje a dělá u nás (Chomutov Ústecký kraj)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 13:31:51 19. 01. 2013
default.png
FIZO50 [2013-01-18 19:21:41]: Odpověď na otázku jak se k policii dostat v této době: podívej, já nepamatuju, že by se nikdy nepříjímalo, prostě za nás se bralo furt a na začátku 21. století už kdekoho. Tato situace je pro mě stejná pakárna jako pro tebe. Je to s těmi systémy náborů dneska neseriozní jednání svědčící mimo jiné o "vysoké serioznosti" firmy. Tohle jsem nikdy nezažil, tak hluboko za mě Policie ještě neklesla, aby něco rozjednala a pak zastavila. To je až poslední roky.

No a že ty dodáváš, že to takhle určite nefunguje všude, no dodávej, hahaha. Jsou výjimky, to jo, asi tak deset až dvacet útvarů v celé ČR a to ještě závislé na momentálním veliteli, který může do půlroku změnit firmu nebo stanoviště, protože například jak se o něm začne mezi mančaftem mluvit s respektem, ostatní vlci mu hnedka podtrhnou nohy.

Ty si jen chceš nalhávat že ty budeš mít štěstí, ale nebudeš!!!! Nebudeš! Práce u policie není romantika televizních seriálů, ale nejhorší špína jak zvenčí, tak zevnitř. Zatímco zvenčí je to jasné, tam to být musí, zevnitř je to pro psychiku devastující.

Ale mohu tě ujistit, že právě takové jako jsi ty manageři vyhlížejí. Ti se dají první tři roky snadno obalamutit, nechají si srát na hlavu, s otevřenou hubou poslouchají kdejakou prasárnu co mají dělat, hlavně že mají uniformu a podle nich Moc. Než přijdou na to, že jsou jen služebníci a ovčáčtí psi svých oveček, trvá to dost dlouho, někomu to nedojde vůbec nikdy. Máš-li potřebu lidi buzerovat, dej se k armádě, tam na ně můžeš řvát jak sjednaný!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FIZO50 21:26:45 18. 01. 2013
default.png
HAMMER [2013-01-18 20:42:26]: Já ti děkuji za objasnění situace u sboru a tvůj názor na věc ti samozřejmě neberu. Jen dodám že to takhle určitě nefunguje všude asi si teď o mě budeš myslet že jsme naivní blázen. Ale abych se dostal k věci na tu moji otázku jsem se odpovědi nedočkal, tak bych byl rád kdyby si se mohl vyjádřit k té otázce, díky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:42:26 18. 01. 2013
default.png
FIZO50 [2013-01-18 19:21:41]: Asi mě, nebo teda spíše to co tě čeká, vůbec nechápeš. Položím to takto: - co tě má bavit na tom, když ti jouda co umí kulové minutu od minuty naplánuje co budeš ve službě dělat, co nedělat, kde a kdy to budeš dělat... samozřejmě ví kulové, nemáš výsledky a ráno po noční tě zjebe, že nemáš výsledky, co jako že děláš a kde jsi byl? A teď mu odpověz, že jak to debilně napsal, tak to dopadlo. No řekni mně, co mu odpovíš? Teď můžeš jen dvě věci: buďto přiznat že jsi se na to vyfláknul což není pravda, nebo si to celé posrat a říct mu ať chceš jakou formou, že je prostě blb!
To je jen jeden příklad absurdity u této firmy.
Ze začátku budeš vyvalovat na všecko oči jak vůl před kopcem, pak si začneš říkat, kudla proč to děláme tak blbě, to by šlo jinak ... a jsi popičista, problémový pracovník. Ne, budou se dělat čárky, protože vedení nic jiného nezn ani neumí, budeš jako trotl běhat za pachateli a čekat až se ti v rajónu vyserou tu tamhle v hospodě, tu tamhle v nějaké firmě a budeš ty jejich hovínka zametat a než stačíš uklidit jedno, máš už druhé a třetí a najednou máš plnou budlinu spisů, vedoucí na tebe řve že ti ty první už začínají plesnivět a co vůbec děláš a ty píšeš, taháš si to domů a nestíháš a protože tlak je veliký, vykašleš se na nějaké zjišťování pravdy a flákáš to od stolu s telefonním seznamem systémem: prdím na všecko a všecky, musím to mít v termínech hotovo... a pašíci kadí svoje kulichy vesele dál, během půl roku máš jednoho a toho samého jen ty sám na případu tak sedm až dvacetkrát, on furt nesedí, furt ti dělá binec a ty jen píšeš a děláš procenta objasněnosti a jen čekáš, až zase něco udělá. Pak máš nějaký čas být venku a co? Postaví tě čtyři hodiny na silnici ne jedno místo počasí nepočasí a stavěj co nejvíc aut a piš všecko a všecky, to je jedno že se ničeho nedopouštějí, dones tři pokuty, jinak se zpátky nevracej, sekni někoho za lékárničku po stovce, aby si nestěžoval... Tohle chceš dělat? Loupežníka, sběrače čárek pro tupé líné a velice dobře placené hovado nad tebou? Policie takto pracuje, ona nehledá objektivní pravdu, ona sejme toho nejblbějšího i když to bude samotný poškozený. Cesta nejmenšího odporu.
Neřešíme piráty silnic, neřešíme velké zločince, vedocuí chce mít klid, dělajte něco, čeho bude moc ale nikdo si nebude stěžovat. Za nic nechce nést zodpovědnost, nic nechce vymýšlet, on má trojnásobné prachy oproti tobě a navíc desetitisícové odměny, ty nic! Hadry, že by jsi do toho nenavlekl ani svého psa, co se týče nekvality materiálu. Kalhoty tak koušou, že v létě dvě hodiny před koncem šichty nevíš co máš dělat, jak to dere. Chceš si sedniout honem do auta a nestačíš nohavici pozvednout a následuje brněnský veletrh - dvacet centimetrů ti prasknou na prdeli.

V košili z igelitu smrdíš za chvíli jako čuně bezoárové a to si nedělám srandu, Xena Viet Kong šije skvěle, levně a hnusně. Kamkoliv jdeš, nemůžeš si zout v létě boty, protože služební křápy jsou neprodyšné a kdyby jsi se zul, platíš tu křečky, tu rybičky, které chcípnou smrady.

V létě je v tom příšerně, v zimě strašně. Profoukne to raz dva, tesilky do fučáku v mínus deseti, jedenáct hodin ze dvanáctky služby venku, ono tě to rychle přejde... Nemůžeš ani psát jak máš zmrzlé ruky, ráno tě vedoucí vyžene ven, aby jsi přinesl aspoň tři pokuty. Počkej kudla, ty si vzpomeneš že jsi tam neměl lézt. Ty poměry u PČR nejsou ani nenormální, to je absurdistán na kvadrát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FIZO50 19:21:41 18. 01. 2013
default.png
Chápu hammera že má svůj názor na sbor jak to dnes funguje, jen jsou zde lidi kteří i přes to chtějí svého dosáhnout a asi by si pak lidově "nabili hubu" ale zeptám se: můžete mi poradit postup jak se k PČR vůbec dostat leží mi doma papíry na oddělení do Phy a pořád zvažuji zda-li to zkusit, mám střední v oboru a práce u Policie by mě rozhodně bavila jen bych potřeboval vědět jestli někde momentálně probíhají nábory, ať už v Praze či jinde, některé informace už mi byli sděleny, ale jde mi čistě o přijímací řízení. Poslední má otázka, stačí nejprve poslat vyplněné papíry o zájem u sboru a posléze zaslat svůj životopis a atd atd...??? Děkuji za odpověď

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio