Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Chci k policii

Zdravím Vás tu, myslíte, že jako drobná blondýna mám nějakou šanci, aby mě přijali k policii? A co všechno příjmací nábor obnáší? děkuji za odpovědi:-)
AGNES :: Datum založení: 19. 03. 2011 :: celkem 82 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 17:21:13 16. 01. 2013
default.png
STENLI [2013-01-16 16:52:24]: Malá oprava: počkejte dvacet až třicet let... a další: zkušenost u policie se musí učit z generace na generaci. Systém: deset starých na jednoho mladého. Žádná firma (rozuměj dojná kráva pro managery), ale opět vojensky organizovaný sbor se štíhlým řídícím aparátem. Tohle Langer přetrhnul. Než se to znovu dá dohromady, počítám těch dvacet roků. Kdyby se to teda začalo dávat dohromady teď.

Škoda ale ve skutečnosti není, že jsem odtamtud odešel. Dvacet roků neustálé snahy něco změnit ze systému "čehokoliv co nejvíc pro odměny parchanta nade mnou" na systém práce: "aby se mi tento případ nemohl v rajónu už opakovat" s výsledkem velká podtržená nula není přece o tom, že je takových škoda. Takoví jako já tam nemají podle mého vůbec co pohledávat, o jejich styl práce není zájem a je od nich tuze tupé, když se snaží vnucovat někde s něčím, co v této zemičce nikdo nechce.

Po roce 2007, kdy se nás zvedlo strašně moc když nám to prase Hurvínkovo řeklo, že nejsme pro policii perspektivní, odešli totiž všichni, co věděli, že si práci najdou i v céčku, protože se makat nebojí. No a kdo tam zůstal píšeš sám, já jim říkám "sociální jistoty".

Věř tomu, že dostat mě jako parťáka, šel by jsi z průseru do průseru, bez odměn, osobního, vedení by si na tebe furt otvíralo hubu - ale ve službě s lidma by to bylo o 180°jinší. Ten rozdíl byl, že jsem udržel čistý stůl pro další šichtu, zkusili jsme s jedním kolegou poněkud hrubě jiný styl práce na nočních, měli jsme padesát služeb bez nápadu trestné činnosti za sebou. Zkusili jsme to prodat... kua nestačili jsme říct ani tři věty a už na nás békali, že se chceme zašívat!!! Od lidí v terénu jsem slyšel poděkování atd atd ale jak jsem se dostal na oči vedoucímu, začala luxus hádka. Kde jsi byl, nebyl jsi na KB - tam si postavte lepenkového panáka, já jsem člověk s maturitou a mozkem a mám práci u svých oveček, každou minutu můžu doložit, byl jsem u osaměle žijících důchodců, operačnímu jsem poslal kód že nebudu na KB (jenže oni s Martou neuměli zacházet takže kód nebyli schopni ani najít) chcete ty lidi co jsem u nich byl vyjmenovat... atd. Odmítl jsem jít na pochůzku do cizího rajónu prej že v tom mém se nic neděje v pondělí, po půlhodinové hádce s vedoucím jsem na něj řval, že se mi tam nic neděje proto, že jsem se o to postaral a nebudu řešit rajón menší než ten můj, kde je četníků pět. Ve středu na další denní to samé, jako kdyby si ten človíček snad něčeho šlehl, v pátek zase, další týden dvakrát, kdybych si to nahrál na magneťák a vždycky mu to jen pustil, byl bych u svých oveček o půl hodiny dřív. Stejně jsem šel do svého rajónu, nevím proč si dral hubu. Jediné vysvětlení bylo, že to chtěl zdaleka teda nejen mně prostě znechutit, přenést na druhé tu svoji zapšklost, závist, mindráky, fakt nevím. To bylo pro psychiatra.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 16:52:24 16. 01. 2013
default.png
V podstatě asi můžu říct, že má Hammer pravdu a je škoda, že odešel od sboru, teda firmy. Já nastupoval koncem roku 2007, teda když už byla PČR v destrukci, snad nikdy sem za celou službu nenarazil na takhle zkušenýho poldu. Buď jsme byli všichni služebně mladý a nebo starý kusy, kteří ale jen čekali na tu svoji výplatu. No poměry u firmy mě tak nadchly , že už sem půl roku civil.Takže nějakých 5 let služby a kromě zklamání, nic nebylo. A co bych doporučil těm co chtějí nastoupit ? Počkejte 2-3 roky, nelezte do těch sraček, neni od koho se učit a akorát si zkazíte ideály. Věřim, že za nějakej ten rok se to zlepší a doufám, že lidi jako Hammer budou pak na místech jako instruktoři, nebo učitelé ... snad se v budoucnu bude hledět na zkušenosti a ne tituly z pajďáku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:32:11 16. 01. 2013
default.png
RO [2013-01-15 21:46:34]: Nevidím nějaké urážky a konstatování slepoty, jestli snad narážíš na tohle, není "samá urážka" ale taky fakt. Rozhled pár měsíců sloužícího poldy navíc na tak snadném oddělení, který si navíc dělá co chce, nemůže být dál než na špičku vlastního nosu.

Napiš nám tady jedinou věc, kterou jste vy z PMJ dlouhodobě ovlivnili, čemu jste v Praze (ve svém úseku pakliže nějaký máte) aspoň začali viditelně "zatínat tipec". Tzn. kde řidiči viditelně zpomalili jak mají, kde řidiči přestali chlastat, nebo prostě něco, co by PMJ při způsobu své práce mohla ovlivnit. A napiš co může PMJ při svém způsobu práce ovlivnit, myslím tak, aby se četnost protiprávního jednání snižovala. Jste stále venku, nemáte limit najetých kilometrů, ale vaše činnost sestává jen ze zametání hovínek pachatelů, čekáte až pachatel něco udělá a jdete to zamést. Aneb s některým z nich se setkáváte (ne zrovna ty osobně) asi tak pětašedesátkrát dokola než ho přejede vlak, protože zavřít ho nikdo nezavře.

Já ti napíšu konstatování, že PMJ je tupý stroj na čárky všeho druhu, jeho práce nenese ani náznak prevence (kdyby někdo chtěl něco namítat že PMJ ani nějakou prevenci dělat nemá, pak poukazuju na příklad policie v New Yorku kde tyto hlídky vykonávaly svou práci tak, že počet násilných trestných činů padl o 80% a já ani netvrdím, že musí PMJ makat přesně tak účinně) a až se ti rozlepí oči (začneš možná někdy přemýšlet nad tím co a jak děláš) uvidíš, jak děláš tu práci pořád dokola a pořád stejně k ničemu. Že to nemá smysl, řád, plán, výsledky. Že děláš místo policejní práce politiku: čárečky pro vedoucí. Že až od toho odejdeš, nic po tobě nezůstane.

Příklad: výjezd na domácí zabijačku: když popíšeš vaši činnost, dostaneme se k následujícímu schématu: naložení drbana do vašeho auta, odvoz do CPP, případně se z toho bez vašeho přičinění udělá zákaz vstupu drbanovi do domu. Obvod poškozeným sdělí o a jak a řada idiotů v modré uniformě bude před mlácenou rodinou ještě krčit rameny jakože oni nemůžou nic, jsou bezmocní, až ji zabije, pak možná... Řekni mě, jestli tě někdy jen napadlo další svoji službu za tou rodinou zajet, poptat se co a jak, poradit, uklidnit. Kontaktovat sousedy, aby kdyby něco, zvedli ihned trubku a že dofrčíte... Kdyby ano, nemohl by jsi dělat čárky, viď? To by jsi totiž neměl už na nic jinšího čas, myslím jako čekat na pokutu za špatné parkování nebo přejíždění plné čáry v jinak přehledném úseku.

Když děláte dopravu, děláte někdy věci podle § 17 ostavce 5? Nemusíš odpovídat, samozřejmě že ne, protože jinak by jaksi už nikdo problémový dávno po Praze nejezdil s papírama. Víš proč to neděláte? Protože co případ, to sice jeden řidičák do čistírny a jeden pirát out of order, ale museli byste psát, co? A to neumíte. A tadyhle ti lidi si vždycky myslí, že jsou něco víc a stěžovali by si na vás a měli byste problémy a protože z policejní práce umíte akorát ty základy, projeli byste to jedno za druhým. Proč to, když můžeme natahovat svoje trenky s nějakými chudáky za dvě sta za lékárničku, obecně řečeno.

Pro em488: já se té drtivé většině čekajících na výplatu nedivím. Když jsem začal se svojí prevencí, aneb celou soustavou opatření aby se přepadení bábrlinky už nemohlo v mém rajónu opakovat, všichni tihle "čekající" mi říkali, abych se na to vykašlal, že na sebe přitáhnu akorát nežádoucí pozornost. Že o toto nikdo nestojí, mám si napsat svoje čtyři KO do devíti večera a jít chrnět, protože jinak riskuju UPP DKV. Měli přesnou pravdu. Oni se svým přístupem neměli jediný problém, já se svoji aktivitou pořád. Dosáhl jsem jedině toho, že jsem musel opustit jeden postup, který mi zakázali a zkusit jiný, navíc tajně, navíc s problémy s nedodržováním KB a DBA... oni manageři chtěli jenom svoje čárky, zažil jsem takový jejich přístup k poškozeným, že náš vedoucí odmítl vydat pro poškozeného z dopravní nehody kopii protokolu, kterou ten chudák nechtěně promočil mokrým sněhem, když to svoje bourané auto odtahovali a pomáhal odtahovce.

Přestali jsme mu dělat, do knihy služeb (výsledků) jsme psali snad půl roku všichni: bez výsledků. Myslíte, že s ním někdo něco řešil nebo udělal? Za pár let šel na oddělení vyššího typu. Až tam mu přestal opět celý mančaft znovu protestně dělat, zase ho přešoupli výše, ale to už se sebral a šel do céčka. Na dobrý flek, protože on v práci ani tak nedělal svoje povinnosti, jako se paktoval s různou verbeží - kamarádíčky z mokré čtvrti, varoval drbany před našima akcema, tykal si s nima, mluvil konkrétně o mě s docela hrubým drbanem dosti urážlivě a tak. Vozili mu tam pálené céda s muzikou v kufrech... To není o jednom vedoucím, který se nevyvedl, to je celý systém.

Takže není škodná ten jakože lenoch, co za tohoto systému čeká na svoji výplatu, ale ten idiot, který ukazuje managerům, že ten jejich Kocourkov jde. Ukázat, že něco umíš dopadlo u této firmy tak, že zatímco na flákače se naprosto rezignovalo a ty jsi opravoval jejich zmetky protože zjistili že něco umíš a jsi ochotný blbec, řvali akorát na tebe. Na toho kurvitele ohledaček a všech druhů spisové práce počínaje jednoduchou prověrkou a konče zpracováním TČ se nikdo křivě nepodíval. Měli jsme stejnou nulu na osobním všichni a co? On klid, já nervy. On to klidně zmrdal a jel v sedm ráno po noční domů, já dostal po pérách, že jsem nezajistil na třetí den, představte si to, na MČ stopy. Já měl na nočních po sobě čisto a předával jsem čistý stůl, jiní měli i tři "rany" a co? A nic. Tohle může někdo dlouhodobě vydržet? Leda debil jako já.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EM488 00:15:07 16. 01. 2013
default.png
Kurňa, Hemr, ty dokážeš člověka takhle před spaním fakt navnadit... Ano, souhlasím s tebou, PČRka (stejně jako celá tahle republika) nejde do hajzlu, ona tam už dávno je. Už jsi někdy slyšel o kaprech, kteří si sami vypustili vlastní rybník? Hodně (ne-li většině) policistům tenhle zk...ý systém plně vyhovuje - nepředřou se a nejpozději 12. v měsíci dostanou prachy na účet. Těch pár bláznů, co nadšeně makají anebo co by to chtěli změnit, to samozřejmě nevytrhne a ani nemůže - v drtivé většině jsou to jen řadoví bojovníci. Bohužel, to je bolest celé české státní správy, nejenom policie. Kdyby se jen na organizacích spadajících pod Vnitro udělal pořádný a nestranný audit, nejméně třetina lidí by okamžitě vylítla na dlažbu pro neschopnost nebo nadbytečnost. Dokud nebude (což v téhle zemi opravdu nikdy nebude - viz přísloví o kaprech) politickým záměrem dobře fungující policie a justice, nic se nezmění. Na druhou stranu, pořád je mi milejší kolega Ro, který dělá svou práci rád, než nějaký vyhořelý flákač.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RO 21:46:34 15. 01. 2013
default.png
HAMMER [2013-01-15 21:36:59]: Hromada urážek. Nic víc... Měj se a přeji hezký život mimo PČR... :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:39:33 15. 01. 2013
default.png
RO [2013-01-15 21:19:35]: Jen jsi ještě slepý jako kotě a nechápeš, že to co děláš (styl práce) je naprosto nahovno, chtěl jsi napsat. Protože jakmile pokročíme dále, uvidíš, že neděláš žádnou policejní práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:36:59 15. 01. 2013
default.png
RO [2013-01-15 18:19:08]:

Díky za odpověď. No jestli je služba u PMJ policejní práce to nevím, nějaký náznak tam bude, v podstatě umíte někam přijet, někoho nějak až všelijak sebrat nebo vyřešit a dál nic. Měl jsem možnost po trolinku zkušenějších pardech něž jste vy něco dodělávat, no abych to řekl kulantně - nic moc. Spíš teda nic než moc.

Praha, tak to je jasné, žádné limity na nic, služebními auty se vyváží manageři domů, anonymita poldy, prevence nula, čárky, čárky a čárky.

Vy že se vše podstatné dozvíte? Nějaká novinka kua! Od kdy řadoví můžou dneska do svodek? My jsme mohli ještě i snad na začátku tohoto století do svodek kam jsme chtěli. Já když jsem šel do terénu, věděl jsem všecko, co jsem vědět mohl, ne co si někdo vybral do instruktáže, protože nějaká PYČA, pardon manager, potom svodky z nějakého důvodu pro řadové osekala a informace o drbanech z celého okolí byly kde? Ano! Byli jsme najednou slepí a hluší, nevěděli jsme s kým jednáme...

Instruktáž je profesionální a na úrovni. Tuhle formulaci jsi někde vyčetl, prosím tě? Mohl by jsi to prostě nějak přiblížit, o co v instruktáži jde? Protože já za celou kariéru neměl jedinou instruktáž na úrovni, všecko to bylo odfláknuté s nechutí nebo neznalostí problematiky.

Na každého se dostane vysílačka, pokud si o ni řekne. Kudla co to je? Snad každý policajt musí mít vysílačku a náhradní zdroj v kapse, ne? Instruktáž na úrovni a vysílačku má kdo chce. Špatně čtu?

Vyrážíte ven.... Jistě, dovnitřku těžko. A teď mě řekni, kam ven vyrážíte? Máte nějaké plány odkud kam co a jak budete dělat, co nedělat, volačky vedlejších hlídek, jejich individuální kanály?

Ještě nekřič, že děláš policejní práci. To, že na to manageři u vás serou a vy si v Praze děláte co chcete ještě není policejní práce. A taky neříkej, že to je moc policajtů, co dělá normální práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:23:17 15. 01. 2013
Andras.jpg
RO [2013-01-15 21:19:35]:

Pokud to tak je, gratuluji. Jsi jeden z mála ostrůvků v moři:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RO 21:19:35 15. 01. 2013
default.png
CODY [2013-01-15 21:17:37]: Mýlíš se... :) Jen jsem prostě nevyhořel a mám štěstí na lidi nade mnou i kolem mě...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 21:17:37 15. 01. 2013
Cody.jpg
Neřekl bych že ro lže,jen je prostě naivní-ta otázka jak dlouho slouží a kde předtím není náhodná-všichni tušíme kolik mu přibližně je,že měl zop v Hrdlořezích a že předtím nikde nesloužil...vidí to prostě ze svého pohledu.Já to vidím poněkud pesimičtěji a černěji-tzv. reálněji a souhlasím s andrasem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio