Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Šéfem vnitra se má stát Jan Kubice

Foto: Centrum.cz - O. Besperát

Na večerním jednání vlády vznikla dohoda o jejím složení. Hlavním sporem od začátku bylo, kdo obsadí pro VV a Radka Johna stále hůře udržitelný post ministra vnitra. Nabídku údajně přijal bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice.

Autor: redakce
Publikováno: 19. 04. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JUNIS 20:53:56 22. 04. 2011
Junis.jpg
Jak tak pročítám zdejší reakce, tak je to jeden znalec vedle druhého. Pánové, mnozí kolegové, to dáte jenom na informace z Gůglu? Nebuďte naivní. Jediné, co o Kubicem vím, že informace z neveřejné části zprávy ven vynesl někdo úplně jiný než on, a sice Íčko. A kdo to ve finále odnesl? Kubice. Už tady je něco špatně. A to že ho teď požádali, neznamená nic jiného než to, že nemají nikoho lepšího. Což bych viděl spíš jako danajský dar než trafiku, za současné situace. Takže bych s hodnocením počkal, ať se nejdřív ukáže, jak dokáže skákat v tom letitém minovém poli...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:26:13 21. 04. 2011
default.png
Docela by mě zajímalo, jestli už někoho napadlo spočítat, kolik je z těch všech slavných disidentů ještě netrestaných. Nebo spíš, kolem kolika se zatím neudála žádná aféra.
Bohužel. Kubiceho životopis jsem taky nikde nenašel. Možná ví, proč ho raději nezveřejňovat. Ta kariéra asi odpovídá dobře zapsanému disidentovi s kontakty. Prostě dostávali trafiky. Jiné je, kde všude byl dobře zapsán a jestli taky není jedním z těch, kteří jsou hodně rádi, že se jejich svazek nebo jeho část ztratil.
Moc lidí z jeho útvaru jsem sice neznal, ale pokud vím, utíkalo jich odtud dost a dost. Každý, kdo se dívá na zprávy ví, kolik informací odtud tehdy teklo a kdo se zamyslel, tomu muselo být jasné, že to tam má pod placem ODS.
S jeho ministrováním se mi to zdá celkem jednoduché. V roce 2006 už věděl, že bude díky novému zákonu končit a tak nebyl problém udělat kamarádům poslední službu. Už mu o nic nešlo a kdo ověří, kolik je na zprávě, jejíž podklady byly z velké části z nějakého důvěrného zdroje, který mohl, a nemusel existovat, pravdy? Kámoši mu dodnes službu nezapomněli a teď ho za to čeká další trafika. Že má agenturu je jen výhoda. Možná bude sám dělat to, z čeho všichni obviňovali ABL. Možná to tak má jen vypadat, aby se Bárta zapotil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 18:34:43 21. 04. 2011
default.png
Asi se nic nezmění ani prachy ani úroveň vedení či velení je to z bláta do louže a nemá cenu se o tom bavit dneska je zelený čtvrtek tak jdu na zelené pivko čusssssss

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:12:31 21. 04. 2011
default.png
Vidím že ten můj optimismus dopadne asi na hubu.... :( Každopádně u zpravodajců se kauzy do konce nedotahují, tam se musí jednat dřv, než se něco podělá, to není klasická práce poldy - přesvědčit se, sehnat důkazy... To je práce poldy do okamžiku, kdy polda ví odkud fouká vítr, ale nemá sesbírány kamínky do mozaiky anebo tyto ještě nejsou přilepené v mozaice a výstup jde už ven se všemi riziky následného blufu.
ODS je jedna banda lumpů, zlodějů a tunelářů a jestli je Kubice nějaký příznivec této strany, tak nazdar!!!! ZDAR!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 11:29:36 21. 04. 2011
pan Růžový.jpg
HAMMER [2011-04-19 15:49:21]:

Hammere, jsi trochu mimo, sorry.
Když si vygoogluješ veškeré dostupné informace k tzv. Kubiceho zprávě, zjistíš, že to byla neskutečná špína, ve které se namočilo hodně lidí. Jako polda zcela jistě máš svůj názor a víš, že pravda v těchto případech bývá uprostřed a taky, že na každém šprochu...
Nicméně, dozvíš se, že Kubice lhal o některých věcech, Íčko sakra rychle udělal s některými lidmi "pořádek", o tom, že tato kauza ovlivnila volební výsledek nelze pochybovat.
Koho pak zajímaly výsledky vyšetřování..., po půl roce, po roce...Čas pracuje rychle, lidská paměť maže negativní zážitky...
Skutečnost, že tento "elitní útvar" nedotáhl žádnou kauzu do konce, o něčem svědčí. Samozřejmě, rozhoduje nakonec soudce, iluze o našem soudnictví si nedělá žádný polda, víme, co jsou soudci zač. Žádná "velká ryba" však dodnes není v teplácích, to je skutečnost.
Situace u policie je katastrofální, kolektivní duch zmizel, najít oddělení, kde policisté drží pospolu je téměř nadlidský úkol. Dnes každý hraje sólo, jen pro sebe, pro své odměny, pro svůj postup. Johnovi se podařilo rozvrat dokončit. Návrhy na úspory...K čemu to vedlo ? Abychom poukazovali jeden na druhého, kdo dělá více, kdo méně, kdo je zbytečný ???
Od toho jsou přeci "manageři". Že jsou neschopní, za to nemůže obyčejný polda.
Nechal jsme se unést, chtěl jsem jen říct, že Kubice byla špatná volba, navíc tato vláda brzy padne.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 11:14:36 21. 04. 2011
default.png
HAMMER [2011-04-21 06:31:35]:

Proč by podle toho měl být "sakra dobrý ministr" ?
Já si myslím že Kubice dal najevo spíš jakou stranu si přeje v parlamentu.

A to co sem zatím o něm slyšel mě moc nenadchlo. No ale uvidíme, za pár měsíců to bude jistě zajmavější debata:)


MARTOO [2011-04-21 10:05:06]:
Naprosto s Tebou souhlasím:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 10:05:06 21. 04. 2011
martoo.jpg
Uvidíme co tenhle strejc svede s tou naší kolbenkou. Ať už je za ním cokoliv a kdokoliv, nikdy by se k ministerskému křeslu nedostal, kdyby se to někomu nehodilo do krámu. Co a jak bude vyvádět, to je překvapení, které pocítíme každý z nás.

O tom, že by neměl k rukám přivázané drátky, za které někdo tiše tahá, těžko můžeme polemizovat. Který ministr je nemá a v minulosti neměl?

Zatím v nás může zažehnout plamínek naděje, protože přišel někdo, kdo pracoval u policie a má větší přehled, než kdokoliv z jeho předchůdců. Otázka, zda není jen jednookým králem mezi slepými.

Docela mě překvapilo, že dle článku nastoupil k policii začátkem 90. let a od '95 velel ÚOOZtu.. Co dělal předtím, že mohl tento raketový postup absolvovat? Nikdy jsem jeho životopis nestudoval, takže jestli někdo něco ví, podělte se s námi.

Hlavně, že je Rajón odejit od válu. Udělal ostudu ministerstvu, všem složkám, jenž pod ministerstvo spadají, současné vládě, sobě a své rodině. Teď bude pár let bloudit politikou na různých korýtkách a pak vyšumí jak pára nad hrncem. Historicky se znemožnil, takže má splněno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:31:35 21. 04. 2011
default.png
Zatím proti němu těžce brojí socani především ti, co byli svázáni s Paroubkem. Podle tohoto by to mohl být sakra dobrý ministr. Kubice dal politikům najevo, že nehledí na jejich půtky a dělá svoji práci hlava nehlava, padni komu padni. Tak doufám, že v tom bude pokračovat a nejen v tom.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:59:49 20. 04. 2011
default.png
GENERACNI-SPUNT [2011-04-19 21:32:54]:

Přeju ti, abych se nemýlil, vole! Když se budu mýlit, tak se k tomu přiznám. Co ty?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 09:23:49 20. 04. 2011
john158.jpg
a ještě se navíc chce prát s Jirkou Komorousem.. a budemu pak šéfovat.. no uvidíme, ale s šéfy na krajích to stejně nehne, takže vše zůstává při starým..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio