Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Soud uvěřil zloději a odsoudil policisty
ilustrační
Foto: internet

Dnes bylo zveřejněno rozhodnutí v odvolacím řízení u Krajského soudu v Ústí nad Labem. Dle rozhodnutí soudu, byl dvěma policistům udělen podmíněný trest na 18 měsíců a zákaz činnosti na tři roky. Jde o případ z roku 2009, který již byl jednou projednáván u jiného soudu. Odvolací soud uvěřil poškozenému, že policisté změnili jeho výpověď.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 10. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PH 20:17:29 09. 05. 2011
default.png
APPALACIO [2011-05-09 20:05:52]: - Tomu už ani vevěřím, ale dík

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PH 20:16:44 09. 05. 2011
default.png
SALLYK [2011-05-09 20:10:55]: - Ahoj Sally, určitě se budeme dovolávat k Nejvyššímu soudu i když už na spravedlnost nevěřím. Jinak dík a vy, co přežijete se držte. Hejzly

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SALLYK 20:10:55 09. 05. 2011
default.png
Zdar Petře, zajímalo by mě zda se budete odvolávat k nejvyššímu soudu. Můžu ti říct, že dneska byl okres jak opařenej, protože takovejhle verdikt nečekal rozhodně nikdo z nás, držím palce

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:05:52 09. 05. 2011
default.png
PH [2011-05-09 19:23:59]: njn..co dodat.. držím palec tobě a kolegovi, odvolejte se... v týhle zemi se snad najde jeden soudce, který má trochu zdravej rozum.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PH 19:23:59 09. 05. 2011
default.png
Jelikož jsem účastníkem (odsouzeným policistou) této ne zrovna slavné kauzy, tak se rád s Vámi podělím o přesnější informace. Po celou dobu řízení, které trvalo přes 2roky, byly v uvedeném spisu rozpory, na které jsme upozorňovali po celou dobu tohoho řízení (stížnosti proti usnesení o zahájení trestního stíhání a odvoláním proti rozsudku prvního stupně), ale nikdo na tyto rozpory nebral zřetel. Tak jsme se i když mylně domnívali, že tyto rozpory odstraní při veřejném zasedání Krajský soud v Ústí nad Labem při odvolacím řízení, což se však nestalo a byli jsme již pravomocně odsouzeni i přesto, že jsme po celou dobu vypovídali shodně, jak já, kolega (odsouzený), tak tři svědci-policisté. Bohužel soudy, jak Okresní, tak i následně Krajský v Ústí nad Labem věří narkomanovi a recidivistovi, než 5-ti policistům. Proto se asi ptám, kde je spravedlnost, když soudci nevěří bezúhonným policistům? V této věci rád poskytnu jakýkoliv písemný materiál z uvedeného případu, abych vše řádně mohl vysvětlit na svoji a kolegovu obhajobu i přesto, že budeme z největší pravděpodobností od Policie ČR na základě těchto rozhodnutí propuštěni.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 18:55:42 09. 05. 2011
default.png
reportaz TV Nova
tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/policiste-pripisovali-priznani-zlodejum-u-policie-uz-skoncili.html

po shlédnutí této reportáže do okamžiku vyjádření odsouzeného jsem si chtěl odplivnout. Pak ale dali slovo odsouzenému policistovi, který řekl pro neznalou osobu větu, která moc nedávala smysl (něco o loňské objasněnosti a odměnách) a hned celý ten případ vypadá trochu jinak než jak ho reportér prezentoval. Nešlo by ten článek rozšířit o více podrobností ať máme nezaujatý (i kdyz na serveru policista.cz "nezaujatý") pohled na celý případ. Sám jsem takto nejednou stál nad kolegou a společně s vyslýchaným mu koukal na monitor, že píše skutečně to, co vyslýchaný říká a s čím souhlasí. Dohnáno do extrému abych se pomalu začal bát, že někdo z mých mnoha "zákazníků" vyplní svou výhrůžku, o zabití mé osoby a moje rodina bude odsouzena k odškodnění mého vraha.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:24:00 09. 05. 2011
default.png
Být soudcem, neznamená být bohem. Hlavním předpokladem soudce by měl být zejména zdravý rozum.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:23:14 09. 05. 2011
default.png
Už jsem se k této věci vyjádřil v jiném vláknu, ale nedá mi to, abych nezopakoval svůj názor. Toto je naprostá zhovadilost a totální ostuda českých soudů. Toto nemá nic společného s demokratickým rozhodováním.

Může se něco podobného stát, samozřejmě to nelze vyloučit nikdy, ale má to být nezvratně zadokumentováno např. sledovací technikou, audio záznamem atd. Pokud celý případ stojí na svědectví feťáka, 13x odsouzeného, je to políček do tváře slušným poldům.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio