Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Rom u policie

Dobrý večer, měl bych takový dotaz ohledně romů u policie. Nerad bych vyburcoval toto téma k nějakým extrémům, jak už to tady někdy bývá :). Chtěl bych pouze vědět jaký máte názor na roma u policie. Zda nějakého máte ve svém týmu. Jak se k němu staví kolegové, vedoucí či okolí. Já sám pracuji u policie 4 rokem. Se svými kolegy vycházím velice dobře, i když přiznávám že začátky nebyli jednoduché. Přeci jenom nějaká ta bariéra tam byla. Děkuji za případné příspěvky a odpovědi.
CARL-PHILIP-2 :: Datum založení: 22. 06. 2011 :: celkem 146 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DANIK 10:59:34 30. 06. 2011
Danik.jpg
Říkám, je to debil. Mele tu exkrementy stále dokola. Nemá to cenu. Ty si Appalacio cvok. Samozřejmě máš pravdu, všechno tohle každý rozumný člověk ví. Ale psát to tady mentálovy? To je opravdu házení perel svini.
Proč nám ten gumák teda nevysvětlí, kde berou ty prachy? Víš ty gumáckej Denvere, kolik průměrnej cikánskej (i jinej) teenager zaplatí za drogy? To jsou kamaráde desetitisíce měsíčně. A my s nima na rozdíl od tebe pracujem, takže my víme. Ty meleš srajdy, které si přečetl na stránkách nějakých aktivistů, který se tím jen skvěle živí. Znovu opakuji nic nevíš, si blb. A na to trvám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 10:44:04 30. 06. 2011
john158.jpg
To co se ti Apalacio snažil vysvětlit je toto :
http://xman.idnes.cz/romove-me-casto-maji-za-exota-rika-emancipovany-cikan-patrik-banga-p9...

Žeby to byl taky rasista, jako my všichni co nemáme rádi zmrdíky bez ohledu na barvu čumáčku ??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 09:57:10 30. 06. 2011 blokovaný
default.png
APPALACIO [2011-06-30 09:15:26]: Appalacio,ty tady uvádíš informace,které neopovídají realitě.Dávky jsou složeny ze dvou položek,životního minima a příplatku na bydlení.Když se ty dávky sečtou dohromady,tak má Romská rodina,jejíš rodiče nemohou z důvodů dole uvedených najít práci,tak průměrně zhruba(řikam zhruba,zaléží přesně na výši nájemného,věku dětí atd.) 1200 na měsíc,z toho musí zaplatit nájem,který činí třeba 9000 za malinký byt a zůstanou jim 3000 na jídlo pro čtyři lidi,léky,drogegii a vše ostatní,takže jinýmy slovy skutečně tak maximálně na ty rohlíky!Appalacio zjisti si přímo od Romů kolik berou dávky a zjistíš,ŽE TVÉ INFORMACE NEJSOU PRAVDIVÉ.Občas přinesou některé noviny rozhovory třeba s Romskýmy ženamy a ty ti řeknou to samé co já!Nicméně v tomdle státě je štvavá propaganda proti Romům,takže je zatajováno v jak zoufalé situaci jsou.Jedním z mála oběktivních je třeba server Romea.cz,kde se DOZVÍŠ PRAVDU!!!!Jinak znam osobně případy Romů,kteří měli byty vzorně čisté a museli se odstěhovat,protože je koupil majitel,který jim tam napařil takový nájem,že se museli odstěhovat.TAKŽE APPALACIO,ZJISTI SI PRAVDIVÉ INFORMACE!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:15:26 30. 06. 2011
default.png
Přesně tohle je zářný příklad celého problému http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=705744#utm_source=centrumHP&a...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:14:01 30. 06. 2011
default.png
HAMMER [2011-06-30 06:33:52]: jj blbnu .-)))) ale já jsem, byť mi to málokdo věří, celoživotní optimista .-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:13:19 30. 06. 2011
default.png
DENVER [2011-06-30 00:33:30]: Jaké argumenty, že jsi to psal? Ty nesmysly, co tu bl***š, jsou argumenty? No nic, zkusme si to konečně projít jeden argument po druhém. Předem se omlouvám za asi trochu delší text

Někdo je v nouzi a někdo (agentura, město, obec jim prodá byt). Denvere on ti to možná nikdo neřekl, ale majitelem bytu je město, obec, soukromník, právnická osoba, nikoliv nájemník. Asi se tedy shodneme, že drtivá většina cikánských nájemníků opravdu není majitelem!! Proč je asi stěhují? Protože ty byty jsou vyrabované, zničené a v drtivé většině z nich není zaplacen nájem mnoho měsíců. Ze zákona má tedy majitel možnost tyto lidi vystěhovat. Soud však zpravidla rozhodne alespoň o přístřeší (jdou bydlet do horšího, ale alespoň bydlí). Proč by tedy donekonečna měl majitel bytu ze svého doplácet za chování těchto lidí? Pokud je majitelem město(obec), platí se to z daní, platím to já, ty. A já nechci pořád platit. Já chci opravit silnice, chodníky, postavit hřiště, nebo divadlo, ne neustále rvát peníze do oprav bytů.

Dále se Denvere pleteš a neumíš, či nechceš zjišťovat fakta. Pokud soc. slabí jedinci platí (v drtivé většině to je z dávek na to určených), tak jsou to lukrativní nájemníci, proč by se jich tedy měl pronajimatel zbavovat? No prostě proto, že mu neplatí, nebo mu kvartýr zničili.

Bydlí v kontejnerech? Určitě narážíš na Čunka. A byl si se zeptat těch lidí, co byli přestěhovaní? Ti, na rozdíl o politiků a médií byli rádi!!!, že šli do lepšího. Další, co bydlí v nuzných podmínkách nebydlí v klasickém bytě či domě, ale mají náhradní obydlí, protože neplatili. Oni můžou být rádi!!!!, že vůbec něco mají, protože vlastní iniciativou vše zničili. Byl ses někdy podívat do bytu po cikánské rodině? Já s nimi léta bydlel na patře v paneláku a byt jsem viděl. Ten byt byl starý (on úplně nové výstavby) 15let a byl totálně zdevastovaný. A to byl mezi tím jednou kompletně opraven, protože tam začínala jiná cikánská rodina. Denvere, já s nimi žil 15let v těsném sousedství, tak mi nevyprávěj, jak špatně žijí!!!!!!!

Další tvůj argument, dávají 90proc. na nájem a pak nemají co jíst. Denvere, opět vedle. Já na rozdíl o tebe s Cikány žiji ve společném městě, mluvím s nimi, pracuji s nimi. Takže uvedu příklad z reality. Dotyčná rodina (2 dospělí, 5dětí). Nikdo nepracuje. Na přeplatcích za nájem se jim vracelo přes 20tisís za rok. Chápeš to?? Za služby na kvartýr, který jim platilo pomocí dávek město, se jim ještě vracelo na přeplatcích přes 20tis za rok? Rodinný příjem takové rodiny je cca 25-30tis/měsíc (a vrchol je, že pracují občas na černo, takže si připočti další příjem, byť nahodilý). Stále upozorňuji, že nikdo z nich oficiálně nepracuje. Dotyčný Cikán si např. udělal řidičák. Víš jakým stylem? Bydlíme 150km od Prahy. On jezdil do Prahy na jízdy, na vyučování a dával tisíc korun kamarádovi, aby ho tam odvážel. Chápeš to plýtvání, chápeš to? Mám pokračovat v obdobných historkách?

Když je výplata (příjem dávek), ta vidíš v obchoďácích to, co oni kupují. Denvere, znám je všechny, vím kdo zhruba, kde bydlí a jak je na tom. Když vidím co kupují, protáčejí se mi panenky. To jsou samé Coca-Coly, sladkosti, čipsy nejdražší salámy, kosmetika. Pak se nediv, že jim to vydrží jen 14dnů. Je tohle normální? Pak se divíš, že nemají co do huby. Jenže Denvere, ostatní musí vyžít s tím co mají a další nedostanou, proč to tedy nechceš praktikovat i u Cikánů?

Viděl jsi někdy, jaké mají auta? Taky bych chtěl takové, bohužel nemám na to. Ale vůbec nechápu, proč mají auta? Já jezdím na kole, chodím pěšky, jezdím autobusem, auto máme jedno, jezdí s ním manželka mnoho km do práce a nepotřebujeme další. Dnes neznám cikánskou rodinu, která by neměla taky auto, spíš dvě. Když vidím ty nezaměstnané floutky, jak každý jezdí, tak to nechápu. Proč mají auta, když nemají co do huby?? Kolikrát se mi stalo, že si přijeli rodiče pro mladý, kteří byli na stanici. Oni přijeli taxíkem, i když bydleli několik set metrů od oddělení. Je tohle normální??

Další argument, co tady šíříš. Nemají práci a nemohou ji sehnat. Denvere, oni práci mají, ale drtivá většina z nich maká na černo. Neustále vidím ty samé ksichty, kteří se tváří nezaměstnaně a chodí pro prachy na úřad, jak ráno co ráno odjíždí makat s lopatama. Co je na druhou stranu šlechtí, že občas dělají, ale bohužel na černo. Zase tady ždímou stát, spoluobčany a pak ještě řvou, že mají málo, když dostanou na dávkách další prachy.

Jejich ženské ani makat nemohou, když jsou neustále na rod. dovolené.

Rasismus? Už jsem to tu psal mnohokráte, tak to udělám ještě jednou. Rasismus v Čechách je, ale tak v minimální míře a procentuálně zanedbatelný. Samozřejmě, musí se o tom hovořit, musí se s tím něco dělat. Dnes je strašně moderní, cokoliv, co jen zavádí narážkou, sporem, konfliktem ohledně Cikánů, nazvat rasismem. Už mi je z toho špatně. Vidím to v práci. Když se porvou mladí kluci mezi sebou, je z toho nějaký ten přestupek, výtržnictví atd. Když se někdo popere s Cikány, je z toho hned rasistický útok. Dnes je moderní za každým slovem říci rasismus, nesnášenlivost, diskriminace. Jenže Denvere, ty a tobě podobní a politická garnitura si neuvědomujete, že ten rasismus a nesnášenlivost tu vyvoláváte právě vy!!! Svojí rétorikou, svojí pozitivní diskriminací, svým kafemlejnkem, ze kterého neustále blijete tyhle nesmysly.

Drtivá většina lidí, když nadává na Cikány, má na mysli jen jejich chování, nikoliv jejich rasu. Jen ty a tobě podobní z toho děláte rasistický problém.

Lidi se bojí Cikánů jen proto, co dělají a jak se chovají, nikoliv pro jejich barvu, kulturu. Co je proboha rasistické na tom, když nedám práci někomu, kdo je 10x trestaný zloděj???

Denvere, opět se budu opakovat. Ten, kdo práci shání, tan ji i sežene. Znám mnoho lidí, co práci neměli a do několika týdnů ji opět měli, prostě sehnali, vzali cokoliv. Samozřejmě, nebyla to žádná exkluzivní práce, ale alespoň nějaká. Denvere, moje máma, ztratila práci 5let před důchodem. A sehnala ji znovu taky a víš jak je těžké starším lidem a kór ženským práci sehnat. Znám spousty obdobných lidí, se kterými se bavím já, nikoliv z doslechu, jak zde prezentuješ ty. Samozřejmě beru v potaz různé regiony, různé prostředí, ale ten kdo pracovat chce, ten pracuje!!!

Denvere, o zneužívání podnikateli mi toho hodně vyprávěj. Kolikrát jsme u nás řešili otrockou práci Cikánů. A víš ty, kdo je takhle zneužíval?? Jejich soukmenovci. Denvere, jsi naivní, když si myslíš, že by si dnes někdo ve velké míře dovolil otročit na Cikánech. Víš jakému problému a medializaci by se vystavil? Napiš tedy několik ověřených případů, ať to zhodnotíme.

Další tvůj pseudoargument je, že chtějí mít vzdělané děti a nemohou. Denvere, hovořil jsi někdy s učitelem, který učí a v podstatě vychovává cikánské děti? On je rád, že je naučí alespoň základním hygienickým návykům, je rád, že ho nezabijou, neokradou!! Ano, Denvere, i děti kolem 5-7let jsou už takové. Myslíš, že v těchto letech je zkazila společnost???? Učitelé jsou vůbec rádi, když tyto dětí občas přijdou do školy. Denvere, to je taky chyba společnosti, že je rodiče do školy nepošlou?

Bohužel, pár lidí by se ještě chtělo snažit, ale pokud cokoliv udělají, jsou označeni za rasisty. Tento stav totiž mnohým vyhovuje. Neustále se sypou peníze do různých rádoby agentur, sdružení, akcí, ale je to pouze a jen černá díra, aby si pár lidí nabralo a napakovalo se. Stále se tu virtuálně udržuje problém, protože se kolem toho motá spousty peněz a zájem médií.

Denvere, ty máš drzost mi vyčítat, že já nechodím do cikánských rodin? Denvere, znám osobně polovinu Cikánů v našem okresním městě. Dostal jsem se tam, kam se spousty poldů nedostalo. Denvere, já dokonce v našem městě žiji, tak ty mi vyprávěj o jejich hladu a bezmocnosti. Když na drtivou většinu z nich podívám, nepřipadají mi jejich otylý těla jako podvyživená. Neznám jediný případ za posledních desítek let, že by v Čechách umřelo dítě na podvýživu(vynechme úmyslné týrání ze strany rodiny). Chtělo by to Denvere konkrétně, jinak se stále plácáš v kruhu.

Opět jsem se rozepsal, nevím, jestli to vůbec bude někdo číst. Nelze paušalizovat. Výše jsem uváděl jen ty extrémní případy a rozhodně se to netýká 100proc. lidí v cikánské komunitě, ale jedná se o většinové případy, mnohokráte se opakující. Samozřejmě nelze vyloučit a zastírat individuální problémy, rasistické útoky a určitou diskriminaci. Domnívám se ale, že tyto útoky jsou ojedinělé a někdy i zveličované. "Rasistickými útoky" se zabýváme na obě strany, tedy i ze strany minority. Diskriminací trpí, napříč společností, vícero lidí i na základě věku, pohlaví, náboženství, takže diskriminace Cikánů nijak extrémně nevybočuje.

Tím vším chci prostě říci, že trpí problémy jako my všichni, ale v globále jsme na tom stejně všichni. O cikánském problému se spíš víc žvaní, než by se něco řešilo a hlavně dělo. Je to prostě politický trhák, v podstatě dnešní nutnost. Každý musí mít na cikánský problém názor, musí se korektně vyjadřovat. Musí se kolem nich chodit po špičkách. Tohle vše jim dělá bohužel medvědí službu.

S touto komunitou by se mělo zacházet jako s většinovou společnenství, neměla by existovat žádná pozitivní diskriminace. Měla by se uplatnit důraznost, důslednost, nečinit neustále ústupky.

Za ty roky se mi u Cikánů vyplatil tento přístup. Být tvrdý, nesmlouvaný, bez ústupků, důsledný, ale na druhou stranu férový a to za každou cenu. Nikdy jsem neměl problém, že by si na mě někdo z nich stěžoval, ba naopak, spousta i mladých mě zdraví i když jdu v civilu. Dostal jsem se kolikráte do bytů, prostor, kam jiného četníka nepozvali.

Denvere, ty mi opravdu nevykládej co je realita. Ty jsi pouze žvanil, který pro osobní neschopnost využíváš jistého společenského problému, na základě kterého se realizuješ. Ty na sobě cítíš nepřístupnost vnějšího světa, tak se zosobňuješ do role ochránce "slabších", aby jsi mohl říct, jak jim, potažmo tobě, neustále někdo ubližuje. Podle mě ti nejde ani o řešení problému a dobrat se nějakého kloudného závěru. Ty máš rád, když neustále můžeš meldovat dokola tu svoji šmidlovačku, protože tobě to vyhovuje. Ty nehledáš řešení, my máš rád to dění, ten pocit, že jsi ubližován. Opakovaně zde mnozí diskutéři zjistili, když opravdu došlo na pádné argumenty, že jsi se stáhl, a pak jsi začal znovu od začátku, bez jasných odpovědí. No, abych to uzavřel. Denvere, máš psychický problém, víš o něm a řeš to!! Dokud je čas. To co tu předvádíš opravdu není normální. Chápu určitou zaujatost problémem, ale svoji hranici jsi překročil už několikrát. Ty prostě chceš být v problému, ne ho vyřešit. I ty tvoje neustále sliby, že sem už nepřijdeš, že s tím či oním už mluvit nebudeš a vidíš?..stále jsi tu a mluvíš se všemi...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:33:52 30. 06. 2011
default.png
APPALACIO [2011-06-29 23:55:07]: Appalacio, ty už blbneš taky! Podívej se jak vzorně jsi seskládal takový pěkný příspěvek k diskusi s tím pakem. Paráda. Super. Prostě vysvětluješ a snažíš se najít něco společného, v čem se s tím duchem tady shodneš.
A teď se podívej na tu jeho odpověd, všecko jak ten Pepek Geobbelsův jako kafemlýnek dokola. Dyk on to snad už jen kopíruje. Bez snahy o reagování na tvůj příspěvek, pořád zoufalá situace, malé dávky, rasismus.... Pořád chyba někde zcela jinde než v člověkovi samém, kdo to má pořád číst?
Ať se zkusí dát do diskuse s romskými aktivisty, ti ho pošlou do takové prdele a takovou rychlostí, že nevybere první zatáčku za konečníkem. Kua proč ten chlap nejde dělat tuhle práci, to je pro něj jako stvořené.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:05:42 30. 06. 2011
dax.jpg
DENVER [2011-06-30 00:33:30]:
A co takhle zajít do Romské (historicky správně Cikánské) rodiny a podat jim ruku, zjistit co je trápí a pozvat je na několik dnů k sobě domů. Vřele doporučuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 00:42:34 30. 06. 2011 blokovaný
default.png
APPALACIO [2011-06-30 00:03:47]: A k tomu stěhování za město,tak si představ,že oni i v těch kontejnerech,kam jim zatýká,musej dávat třeba 90% svého příjmu.Maj to hodně těžký.A co se vzdělání dítěte týče,tak oni je chtěj mít vzdělané,jenže je zase problém často rasismus ve škole a i to,že Romský rodiče ač se sami uskromněj na úkor vlastního zdraví sebe víc,tak prostě třeba nemají na školní pomůcky,prostě na nic.Romové jsou štvanci ve vlastní zemi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 00:33:30 30. 06. 2011 blokovaný
default.png
APPALACIO [2011-06-30 00:03:47]: Já jsem tady dával argumentů hodně,třeba to,že neni normální,aby někomu kdo je v nouzi,tak prodali byty agentuře a ta tydle lidi ždímala i to poslední,co mají.Situace Romských rodin je zoufalá,když daj třeba 90% dávek na nájem a pak nemaj vůbec na nic.S tou prací mam taky pravdu,oni skutečně práci sehnat nemohou,protože je tady obrovská nezaměstnanost a u nich je to ještě horší kvůli rasismu v ČR.Jsou díky tomu v hrozný situaci.Skus si sehnat dneska práci jako bílej a natož jako Rom.Hodně z nich taky zneužívají různí podnikatelé,kteří z nich udělají doslova otroky a pak je vyrazej.Já se tu nechci furt hádat a už jsem nechci psát,protože to se prostě nedá,ale můžu ti doporučit jedno jediné.Jdi někdy do Romské rodiny,podej těm lidem ruku a zjisti co je trápí a možná budeš překvapenej,když zjistíš,že rodiče třeba ani nejedli,aby mohli dát dětsku aspoň chleba.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio