Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Rom u policie

Dobrý večer, měl bych takový dotaz ohledně romů u policie. Nerad bych vyburcoval toto téma k nějakým extrémům, jak už to tady někdy bývá :). Chtěl bych pouze vědět jaký máte názor na roma u policie. Zda nějakého máte ve svém týmu. Jak se k němu staví kolegové, vedoucí či okolí. Já sám pracuji u policie 4 rokem. Se svými kolegy vycházím velice dobře, i když přiznávám že začátky nebyli jednoduché. Přeci jenom nějaká ta bariéra tam byla. Děkuji za případné příspěvky a odpovědi.
CARL-PHILIP-2 :: Datum založení: 22. 06. 2011 :: celkem 146 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SVATEP 12:20:32 29. 06. 2011
default.png
HAMMER [2011-06-27 19:35:22]:
Zdravím, jen jsem chtěl trochu pobavit svým příspěvkem kolegy a trochu odlehčit jejich jak to napsat, třeba to nazvěme negaci oproti Denverovi. Nemá přece smysl se rozčilovat, když má někdo opačný názor, sice více méně bludný a tak jej nechme žit s jeho názory a pravdami. To nás přeci nemůže rozhodit, stáčí že nás se..u ty naše boží hovada u kormidel. Proti tomu je Denver naprosto neškodný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:35:22 27. 06. 2011
default.png
for Svatep: Chocholoušek: "já vám dám Koudelku, já vám zapálím koudelku!!!!"
Tyhle stránky, co se týče diskuse, vzaly za své díky jednomu psychicky dosti chorému inividuu. Bylo by opravdu v zájmu věcnosti nebo třeba i vzteku (ale furt k věci), aby zde nemocní lidé skutečně nemohli ničit veškerou diskusi. Policajti jsou lidi komunikativní a zvyklí vysvětlovat, to tohohle blba přitahuje jako magnet, odevšad jinud by ho dávno vyfakovali nějakým banánem. Velmi se přimlouvám za všechny zde diskutující četníky: zabanujte ho konečně!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 20:52:41 26. 06. 2011
default.png
DANIK [2011-06-26 19:00:10]:

APPALACIO [2011-06-26 20:30:41]:

Mno myslím že jste to oba napsali velmi přesně, Appalacio to ještě více rozvedl, ale naprosto s Vámi souhlasím. Osobně jsem se snad ani nesetkal s člověk který by romy(cikány) zatracoval kvůli tomu že mají jinou barvu pleti než češi, ale jen z toho důvodu že se neumějí chovat slušně. Jinak už není k tomu co napsal Appalacio co dodávat, palec nahoru.

PS: Kdyby takto přemýšleli "elity" nahoře tak mohlo být plno problému už dávno vyřešeno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 20:34:17 26. 06. 2011
default.png
Mno Denvere potom co jsem viděl toto video, musím uznat měl si pravdu hochu:D Hlavně ona i zřejmě syn vypadají na umření hlady.

http://www.youtube.com/watch?v=2_rvNUEPpPA&feature=related

Sice moc netuším o co tam přesně jde, ale asi jsem se zamiloval:)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:30:41 26. 06. 2011
default.png
DANIK [2011-06-26 19:00:10]: Přesně tak. Drtivá většina společnosti hodnotí lidi podle chování a je jim jedno, z jaké komunity pochází. To, že se u Cikánů zevšeobecňuje je samozřejmě špatně, ale je to pouze fráze. Soudný člověk přece pozná a ví, že když je z nějaké skupiny drtivá většina špatných lidí, tak nebude říkat, že třeba 90proc. Poláků je špatných, řekne pouze, Poláci jsou špatní. Tohle v hovorové češtině snad každý pochopí, co se tím myslí. To jen na vysvětlenou.

To, že i v Čechách je určitá netolerance, to je jistě pravda, ale nazývat všechny případ rasismem? Tohle slovo "rasismus", je příliš profláknuté. Stalo se to příliš moderní a ideologické, říkat to, se stalo politicky korektní, stalo se to skoro povinností.

Tolerance a intolerance v různých podobách prostě ve společnosti byla, je a vždy bude v různých formách (stáří, pohlaví, kultura, vzhled, majetnost atd.)

Pokud se však vrátím k Cikánům a jejich mentalitě. Těžko říci, jestli mají zájem se změnit, nebo jim tento stav vyhovuje. Neustále se komentuje, jak si žijí špatně, že tohle nemají, tamto nemůžou.

Já mám zkušenost, že jen mizivé procento lidí (různých etnik, věku, vzdělání) nemůže najít práci, nemůže slušně žít z příčin, které neovlivní. Z toho mi vychází premisa, že drtivá většina lidí opravdu nechce pracovat a tento bordel jim vyhovuje.

Moje osobní zkušenost (pracovní i civilní) je s Cikány ve skrze negativní. Bohužel, je to tak, přesto bych si nikdy nedovolil hodnotit člověka podle jeho vzezření(barva kůže, kulturní zázemí, dle etnika).

Já lidi hodnotím podle místa a času, tj. podle jejich chování. Tzn. ze své vlastní zkušenosti si na toto etnikum dávám větší pozor (je to pouze přirozený reflex), ale pokud jen malinko cítím, že ten konkrétní člověk je jiný, nemám důvod své odtažité chování nezměnit, respk. být vstřícnější.

Je tedy tohle rasismus, být opatrný tam, kde mám statisticky větší šanci mít problém? Je rasismus, říci o někom, že je zloděj, když je odsouzený zloděj? Znamená být rasista, když řeknu, že mi Cikáni vadí z důvodu svého chování (kradou, dělají bordel, flákají se, úmyslně nepracují)? V prvním odstavci jsem se snažil vysvětlit, že pojmenovaní takové skupiny, kvůli jednotlivcům, může být zavádějící, ale doufám ve zdravý rozum čtenářů a předpokládám (krom Denvera, to je regulérní pako od přírody), že umí porozumět kontextu.

Mluvím-li s lidmi, známými, tak se většinou nakonec shodneme, že jim Cikáni vadí jen z tohoto pohledu(nepracují, dělají bordel, kradou,atd). Jejich kultura, vzezření atd. jim nevadí. Chyba je tedy v systému, který zavádí standard v "politické korektnosti za každou cenu".

Domnívám se, že by stačilo pojmenovávat věci pravými jmény a být důsledný. Pokud já budu za pochybení trestán, měl by být trestán i Cikán. Když já nebudu vychovávat děti k řádnému životu, budu perzekuován, totéž by mělo platit pro všechny komunity. To je, myslím si, lék na tento problém. Absolutní důslednost a vymahatelnost.

Pokud tedy vezmu výše popsané jako základ mého uvažování, tak Cikán u policie musí splnit, jako každý, jisté předpoklady. Tímto by měla být zaručena jeho jistá úroveň, které nedosahuje většinová část jeho etnika. Pokud je pravdou, že Cikáni vadí v drtivé většině svým protizákonným chováním, mělo by to být u poldy vyloučeno a není důvod tedy takového člověka nevzít mezi sebe, mezi kolegy. Pak by už měla hrát roli jen osobní úroveň, morálka, charakter.

Já osobně mám na život pohled čistě pragmatický. Proč by mi měl vadit člověk jiné barvy kůže, jiné kultury (která není až tak odlišná od té mé), člověk jiného vyznání atd.? Mě osobně vadí jen člověk, který obtěžuje mě a mé okolí svým nepřístojným chováním.

Pokud se tu bavíme o jednom etniku, kde prostě většina (a nebudeme si nalhávat, že to tak není), je většina jeho členů, v tomto směru problémová, tak prostě jako v životě ve všem, kde hraje prostá matematická většina, budu zevšeobecňovat. Jen politicky korektní blbec bude říkat, že jen 93proc, že jen 87proc. atd.

Z výše napsaného činím závěr, zejména ze své životní zkušenosti, že takovýto pohled na věc, má drtivá většina slušných lidí. Vychází mi závěr, že pokud chce na sebe Cikánská komunita změnit pohled většinové společnosti, musí se zejména změnit sama. Postačí jen málo, změnit své chování, nikoliv kulturu, nikoliv svůj vzhled.

Proto mně osobně nevadí kolega Cikán, Vietnamec, Polák, Slovák, vadí mi pouze lidé, kteří se neumí slušně chovat.

P.S. Oslovení etnika Cikán neberte jako hanlivé oslovení. Pro mě je oslovení Rom příklad naprosto zhovadilé politické korektnosti. Máme tu problém, tak ho přejmenujme a on zmizí. Ne, on nezmizí, pouze se přidá k hromadě další problém.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 19:00:10 26. 06. 2011
Danik.jpg
Zase jsem to nevydržel. Pro Carla - jestli jsi skutečně cikán, tak smekám, protože vybrat si práci u PČR byla opravdu frajeřina. Přece jen na nás chování většiny cikánů dopadá tak nějak nejvíc a nechuť se u policajtů dá očekávat. Jinak co píšeš pouze dokázuje mou dlouhodobou teorii o tom, že Češi obecně nejsou moc rasisti, spíš jim jde o chování, problémy s cikánským etnikem atd. Nemá to co dělat s barvou kůže. Že tam byly bariéry mě nepřekvapuje, také bych si na nového kolegu cikána dával pozor (né, že bych se bál že mě okrade, ale prostě bych byl opatrný), ale jinak by mi nedělalo problémy ho přijmout. Rozhodně by se nám jeden dva kusy hodily, asi tušíš koho se devadesát procent naší práce na našem malém městě týká. Zase si pak říkám, že když si ukázal, že si jen další normální slušnej Čech, tak tě snad museli mít o to víc rádi, ne? Také si vzpomínám, jak jednou na Bulovku přijel klučina z eskortního, teď si nejsem jistej, jestli byl Mongol původem, či Vietnamec. No každopádně povahou byl Čech, říkal, že lidi na něj dost čučí. Tak jsme se zasmáli, nezdálo se, že by někomu z přítomných deseti kolegů vadil. Tak asi tak.

Pro DENVERA: TY SI DENVERE DEBIL, IMBECIL A NEJSI SCHOPEN PŘÍJÍMAT ŽÁDNÁ NOVÁ FAKTA A REAGOVAT NA NĚ. TY UMÍŠ JEN MLÝT DOKOLA SVÁ HOVNA. U NÁS JE CIKÁNŮ ASI 1.000 A JEDINEJ Z NICH ROZHODNĚ NEUMÍRÁ NA HLAD, TAK MAX. NA CIRHÓZU JATER, NEBO AMFETAMINOVOU ZÁVISLOST. NAVŠTÍVIL JSEM DESÍTKY JEJICH DOMÁCNOSTÍ, V KAŽDÉ PLASMA NA ZDI A HUDEBNÍ APARATURA. CO TY STARŠÍ A SLUŠNĚJŠÍ OPRAVDU TRÁPÍ, JE ŽE NEMAJ JEJICH DĚTI VZDĚLÁNÍ, BEROU DROGY A KRADOU. SAMI NADÁVAJ, ŽE KDYŽ MLADÝ STÁT ŽIVÍ, TAK NIKDY NEPŮJDOU PRACOVAT. S tím capsem píšu, by se to Kokosovi lépe četlo. Asi má nějakou Caps-lock úchylku.

pro svatepa: jakmile bys získal nějaké indicie, kde ten pakoň je, tak mi napiš zprávu, beru auto, svěrací kazajku a jedem. Cesta do Bohnic se sice prodraží, ale naftu platím. Jen aby sem už nepsal. Musíme mu pomoc!!!!


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 18:14:31 26. 06. 2011 blokovaný
default.png
JAMESCLC [2011-06-26 17:58:16]: Já jsem furt přesvědčený,že neni Rom,protože kdyby byl,tak ví třeba o té VYSOKÉ NEZAMĚSTNANOSTI,O TOM,ŽE ONI TO MAJ JEŠTĚ TĚŠÍ TU PRÁCI NAJÍT A ČASTO JÍ ANI NESEŽENOU a že MUSEJ PAK ŽÍT V BÍDĚ,KDYŽ DAJ TŘEBA TĚCH 90% Z DÁVEK NA NÁJEM A PAK NEMAJ ANI NA LÉKY ATD.Takže proto už nebudu dál nic psát,jen jedno jediné.JÁ SEM RÁD,ŽE ROMOVÉ V ČR JSOU A VÁŽÍM SI JICH!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 17:58:16 26. 06. 2011
default.png
Mno Denvere hochu, opět si ve formě! To že nás bavíš stylem, zlý policisté bezcitně vraždí na potkání, IMV s Havlem která je kryje to už je standart na který jsem si zvykl. Ovšem, že budeš nadávat romovi, že je rasista, vyliž prdel, atd. to je bomba hochu! Hele jestli to všechno myslíš jako legraci, tak v pohodě, ale už toho nech, dávno to už není vtipný...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 17:18:44 26. 06. 2011
mythos.jpg
No, s prominutím, do prdele tohle snad není možné. Denvere ty si opravdu tak vylízaný? Víš, co by pro Tebe bylo nejlepší? Buď se odstěhuj mimo ČR nebo skoč někde z mostu. Bude to pro Tebe vysvobození. S tím, na co si tady pořád stěžuješ, stejně hovno uděláš. A kdo má tady ty sračky pořád číst. Už tě tady nikdo nebere vážně a každý z tebe má jenom srandu. A ty jsi takový tvrdohlavý hlupák, že to ani nepoznáš. A nereaguj na mě, stejně ti neodepíšu. Zdar.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 16:59:31 26. 06. 2011 blokovaný
default.png
CARL-PHILIP-2 [2011-06-26 16:44:39]: Omlouvam se ti za ty výrazi,ale ty opravdu nechceš udělat nic proto,aby jsi lidem vysvětlil,že to maj Romové v ČR těžký a že třeba opravdu nemaj ani na to jídlo,skus si zjisti víc informací a pak něco piš,takže za to s tím ubožákem se omlouvam,ale to,že si tě nevážím platí dál,protože tady nahráváš tomu,že si lidi myslej,že tu maj Romové snadný život a tím jim ubližuješ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio