Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Rom u policie

Dobrý večer, měl bych takový dotaz ohledně romů u policie. Nerad bych vyburcoval toto téma k nějakým extrémům, jak už to tady někdy bývá :). Chtěl bych pouze vědět jaký máte názor na roma u policie. Zda nějakého máte ve svém týmu. Jak se k němu staví kolegové, vedoucí či okolí. Já sám pracuji u policie 4 rokem. Se svými kolegy vycházím velice dobře, i když přiznávám že začátky nebyli jednoduché. Přeci jenom nějaká ta bariéra tam byla. Děkuji za případné příspěvky a odpovědi.
CARL-PHILIP-2 :: Datum založení: 22. 06. 2011 :: celkem 146 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 00:03:47 30. 06. 2011
default.png
sorry za chyby.. škoda, že to nejde zpětně opravit .-((

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 23:55:07 29. 06. 2011
default.png
DENVER [2011-06-29 22:37:53]: Denvere po 1001... každý, kdo sem přispívá, píše dokola, že nám Cikáni nevadí, protože mají lehce odlišnou kulturu, nevadí nám, protože mají snědší pleť, nevadí nám, protože mají třeba jiného Boha. Drtivé většině lidí vadí ti, kdo se chovají špatně, kdo kradou, kdo lžou, kdo dělají bordel. Co je proboha na tom špatného odsoudit jedince nebo skupinu lidí, protože nedodržují zákon?!

Ty tu neustále žvaníš hovadiny, že je máš rád, že je podporuješ atd. Tak to dělej, uč je, veď je, sháněj jim práci, jídlo atd., ale dělej to poctivě, dělej to legálně a neodpouštěj jim protiprávní jednání. Za toto budeš blahořečen nespočtem lidí v tvém okolí.

Jenže ty sám nám vyčítáš předpojaté chování, ale přitom to děláš sám, vůči policistům. Uvádíš tady spoustu lží, urážek, nepravd. Občas zmíníš, že jako nemyslíš všechny.. ale to koneckonců děláme všichni, taky nemyslíme všechny. Pořád někomu něco vyčítáš, ale přitom v bledě-modrém děláš v opačném gardu to samé!

Ty máš neustále vnitřní potřebu někoho přesvědčovat o své pravdě. OK, beru to, máš jiný pohled na svět, ale i to má své hranice. Zlobíš se, že tě tu nikdo nemá rád, nikdo si tě neváží, každý ti nadává a ptáš se proč? Chováš se jako cikáni. Vidíš neustále chybu u ostatních, ale přitom bys chybu měl hledat nejprve sám u sebe.

Dnes jsem shodou okolností viděl část rozhovoru o cikánské problematice v ČR. Resumé z toho rozhovoru bylo, že obrovským probléme je, když už se nějaký Cikán vyšvihne z toho marastu, tak dobrovolně ze své komunity prostě uteče. Nechce patřit do své komunity a mít nálepku toho, co žije na úkor společnosti.

Psal jsem to tu mnohokráte. Existuje mnoho lidí, kteří prostě mají v životě smůlu a i když se snaží, mají málo, jsou bez práce atd. Chápu, že u cikánské komunity hraje roli i jejich původ a je to pro ně komplikací navíc.

Ale Denvere, já jako polda, který léta chodil s doručenkami do cikánských komunit jsem viděl realitu. Drtivá většina této komunity prostě změnu nechce. Oni chtějí, aby se jim majorita přizpůsobila nebo je nechala být. Oni, respk. drtivá většina z nich se nezmění mávnutím kouzelného proutku.

V minulosti se zde dělali experimenty, kdy se cikáni začleňovali do majority. Skoro povinností bylo mít v každém paneláku min. jednu takovou rodinu. Předtím se ze společnosti vyčleňovali. Dnes se opět vracíme k tomu samému, tato komunita se vyčleňuje na periferii. Bohužel žádný z výše uvedených experimentů se nepovedl, protože chyběla důslednost. Politikou bylo je jen přemístit, dát jim bydlení a nestarat se. Pokud zničili byt, dostali nový, přesunuli se dál atd.

Vůči většinové společnosti to však není fér. Dnes, více než kdy jindy si už lidi začínají všímat pozitivní diskriminace. Stát nemá peníze, obce nemají peníze, tak už to tak nefunguje, že Cikáni dostanou vždy nové. Bohužel to zase znamená, že jsou na té periférii.

Tak a teď mi Denvera řekni, jak by jsi to chtěl udělat, aby nedocházelo k těm, dle tebe, nespravedlnostem? Pokud tvrdíš, že na každé místo je 200 uchazečů (mimochodem je to blbost, ty si totiž nedáš práci ani s ověřováním faktů), jak by jsi to chtěl udělat, aby dostali přednost (pozitivní diskriminace) jen nevyučení jedinci s určité komunity, v drtivé většině trestaných za majetkovou tr. činnost? Jak by se cítili ostatní, ti co mají školu, praxi, nikdy netrestaní?

Jak by jsi to chtěl udělat, když tvrdíš, že nemají kolikráte ani na jídlo, když s obdobnými dávkami musí vyžít kdokoliv?

Jak to udělat, aby cikánské ženské neměli děti od 15let možný i dřív? Jak to udělat, aby jich neměli 3-4-5 a více, když je neuživí?

Pokud je požádáme, poprosíme, neudělají to. Pokud jim něco dáme, zničí a rozkradou to. Jak to tedy chceš udělat? Místo hloupých keců, které tady vedeš diskutuj jako člověk. Když řekneš A, řekni i B.

Když někoho poučuješ, někoho kritizuješ, argumentuj. Musíš být však schopen své názory a argumenty doložit. Kecy, že jsi to někde slyšel, že ti to kamarád vyprávěl si nech na dobrou noc.

No, trochu jsem se zde rozepsal. Stejně to je házení hrachu na zeď a bude z toho nesmyslná přetahovaná, ale jsem zvědav Devere co ty na to. Máš šanci začít na novo s někým, koho nejvíc, ale úplně nejvíc nenávidíš.

P.S. Denvere, tomu se říká svatá trpělivost.. to mi poldové občas umíme.. mi totiž obecně šmejdy nežereme, my se snažíme s každým nejprve hovořit pak až taháme vobuchy .))


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 22:37:53 29. 06. 2011 blokovaný
default.png
JAMESCLC [2011-06-29 21:43:25]: Ano a nechci se k tomu vyjadřovat.Já jsem nikdy neuvedl,že je 100% Romů dokonalých,což ostatně je vidět i na Romech,kteří klidně dovolej ponižování a urážení vlastního etnika na těchto stránkách.Dál už nemam co bych k tomu napsal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 21:43:25 29. 06. 2011
default.png
DENVER [2011-06-29 21:40:45]:
Ok, já k Tobě mám jedinou poslední věc a to jestli sis přečetl příspěvek od Appalacia? Je myslím na druhé straně a píše o rasismu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 21:40:45 29. 06. 2011 blokovaný
default.png
JAMESCLC [2011-06-29 21:32:28]: O mne se nestarej,já třeba kupuju pravidelně časopisy od bezdomovců, x krát jsem jim něco přinesl atd.x krát jsem přispěl na různé věci,x krát jsem se zastal pár lidí veřejně atd.Je jasný,že jsou lidi,který dělaj tisíckrát víc než já,ale já mam svědomí před bohem čistý.Já jsem nikomu vědomně neublížil a jestli jsem se tady někdy dotknul nějakého dobrého člověka,tak se mu za to omlouvam a už mi dejte všichni pokoj!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 21:32:28 29. 06. 2011
default.png
Co kdyby si místo plkání radši pro lidi co nemají práci něco udělal? Tady jsi na webu policista.cz ne salonní.humanista.cz
Další věc, velká část obyvatelstva je natom špatně! Četl sis o několik příspěvku dozadu co napsal Appalacio o rasismu atd. ? Na to nejsi schopen jedině reakce, akorát furt píšeš dolečka to samý, nic jiného neumíš, že?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 21:17:01 29. 06. 2011 blokovaný
default.png
CARL-PHILIP-2 [2011-06-29 20:41:28]: Budu opakovat lidem třeba tisíckrát,že je na jedno místo až 200 zájemců a že Romové to maj ještě těší kuli rasismu v ČR a ty dávky,který dostávaj,tak jsou strašně nízké a když z toho daj ještě třeba 90% za nájem(domy z jejich byty koupili agentury,které na nich ještě sprostě vydělávaj),tak jim nezbude ani na to jídlo.Já je hájit budu dál narozdíl od tebe.A NESTYDÍM SE ZA TO,ŽE JE MAM RÁD!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 20:42:45 29. 06. 2011 blokovaný
default.png
CARL-PHILIP-2 [2011-06-29 20:31:42]: Postavím se k tomu tak,že jsem nebudu už vůbec psát a muj stav furt neřešte,to snad tady neni tématem.Je mi jasný,že ti nebude chybět člověk,kterej hájí Romy,protože ti nevyhovuje,že tu bráním tvé vlastní etnikum.Podle mne tě vyloučili ze svojí komunity,ale to ty tady nepřiznáš.Muj názor se na Romy nemění,jejich situace v ČR je zoufalá,to vše.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CARL-PHILIP-2 20:41:28 29. 06. 2011
Carl-Philip-2.jpg
SVATEP [2011-06-29 18:15:39]: Ty kluku jeden :o). Tak jsi to přeci jenom uďál :).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CARL-PHILIP-2 20:31:42 29. 06. 2011
Carl-Philip-2.jpg
APPALACIO [2011-06-29 20:01:20]: Uvidíme jak se k tomu postaví. Mě ty jeho srdceryvný projevy a poučující komentáře s romskou problematikou taky nechybí:).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio