Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Městská policie v Praze se změní. A pocítí to i PČR (REDAKCE)

Městská policie v Praze se změní. A pocítí to i PČR
Symbol konce jedné éry MP Praha?
Foto: mppraha.cz

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda na včerejší tiskové konferenci představil základní obrysy jeho představy o budoucím fungování pražské městské policie. Nejde jen o prodej Hummerů, ale o mnohem zásadnější proměnu, která se má ve výsledku výrazně dotknout i činnosti státní policie. Zprávu z tiskové konference včetně videa proto přetiskujeme v plném znění.

Autor:
Publikováno: 25. 01. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 12:48:19 29. 01. 2012
honzad..jpg
jamesic: brouku, televizni serialy z roku 1980 si jeste docela dobre pamatuju, ale CaK opravdu ne :-) Coz ale nic nemeni na tom zakladnim, nad cim ty places asi nejvic. Abyste meli respekt u lidi, tak musite byt v ulicich, lidem OPRADU POMAHAT a ne je jen buzerovat. A hlavne respekt si musite u lidi vybudovat tim, ze pro ne budete opravdu uzitecni a budete predstavieli a nositeli slusnosti a zakona. A ne predstavitli buzerace (pro slusne) a sasci (pro bohate pro gangstery).

Asi by ti vhovoval nejaky zakon, ktery by narizoval ze lide "musi mit k policistovi respekt"... a podle me uz zijme v takovm bordelu, ze mozna takovy zakon treba muze i byt. Ale respekt od lidi vam to stejne nevybudujue. Respekt si musit vybudovat a ZASLOUZIT.. a vetsina z vas toho neni naprosto schopna a proto tady po tom respektu skucite.

Jo a jeste posledni poznamecka nez pujdu delat neco uzitecneho. Delas si legraci ze me coby "odbornika" na bezpecnost? :-) Jo, proc ne. Ale soucasny stav policie a v policii je zasluha "zkusenych, mnohaletych policeunich funkcionaru" kteri zastavaji vsechny zasadni posty od okresnich (pardon uzemnich) sefiku az po pol.prezidenta poslednich dvacet let. Kazdy z tech vasich dulezitach sefiku a prezidentu byl u policie (SNB) nejedno desetileti... a vysledky jejich zkuseneho policejniho managerovani je: tenhleten bordel ktery tady panuje....
Jste se nam hosi, s temi vasimi zkusenymi funkcionari (oproti nam, blbym laikum) jaksi v te policii zacyklili. A prozradim ti jedno sladke tajmstvi: Pri tomhle rozlozeni figur na sachovnici, tedy ze stredni a vysoky management policie tvori "zkuseni (cti zkazeni) policejni funkcionari", tak pri tomhle rozlozeni figur zadna cesta z tohoto bordelu ve kterym ten vs podnik je, nevede. Bude to je cim dal horsi... Lidi vyrostli ve zkazenem systemu, kteri se podileji a nastavuji jeho neefektni chod a pritom stoupaji po kariernich zebriccich (a cestou obcas taky nad necim privru ocko, ci nekomu krapet pouzou z prusvihu) nejsou a nebudou schopni najednou otocit arabelinym prstenem, zbavit se sve minlosti, navyku, zlozvyku a vazeb, vekterych je zamotan... A bez toho neni sila (a hlavne nejsou lidi) kteri by policii reformovala.

Jen me tak napada takova rouhacska myslenka, co kdyz tobe nejde ani tak o respekt z strany lidi, ale o to, aby se te lidi bali? A co kdyz ti ani tak nejde o reformu policie, jako proste jen o tom, aby ti nekdo prisypal podstatne vetsi balicek do vyplaty? Prozrad: O co ti opravdu jde, co je pro tebe prioritou?





Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 01:24:14 29. 01. 2012
default.png
Jo jo, Honzad to je pravý odborník na bezpečnost, musím se přiznat že mě vždy jeho příspěvky pobaví:D Ale FS2 má pravdu, měl by si pož8dát o místo poradce prim8tora či ministra vnitra, takový profíci jako ty není nikdy dost:)

Jinak Honzade, ono to zase není tolik o tom aby v každé ulici byl strážník či polda, ale aby uniforma měla respekt, dokud zase nebude z poldy vlk co hlídá stádo ovcí, situace se nezlepší.

A Honzade ještě jedna věc, když už napadáš Daxe, že nepamatuje rok 1938 a píšeš, že do té doby tu něco fungovalo, jak pak to můžeš vědět? Ty jsi snad žil už v roce 1938? Silně pochybuji o tom, že si žil už v roce 1980, natož v 38. Dax, napsal naprosto přesně jak to je, akorát dnešní Honzadové apod. se s tím hold nemůžou smířit.

A co se týče MP, jsem také zastánce názoru že policie má být jen jedná, MP by měla být součástí státní policie, řekněme nějaký útvar města, ovšem v režii státu a né města. Primátor akorát vymyslel další blbost, přejmenuje strážníka na četníka a myslí si že to něco vyřeší, blbost. V první řadě musí mít policie respekt a ten je dnes na bodu mrazu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 23:24:47 28. 01. 2012
default.png
HONZAD [2012-01-28 19:33:21]:
No, pěknej propočet a to jako budou strážníci ve službě 24 hodin 365 dní v roce??? Nejsi ty poradce primátora? :-D

7500 ulic, 2000 strážníků, 4 směny, dvojčlenná hlídka, nulová nemocnost a absence...

30 ulic města na jednu dvojčlenou pěší hlídku strážníků... to bude teda bezpečnost, jako víno :-D

Občan bude jistě spokojen s rychlostí řešení svého oznámení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 19:33:21 28. 01. 2012
honzad..jpg
Jinak, pokud jde o prazskou MP, vubec nechapu k cemu maji potapece, hummer, vznasedlo atd...

Straznik? Pekne by mel mit kazdy na starosti 2-3 ulice (Praze je pres sedm a pul tisic ulic, namesti, nabrezi trid a MP ma 2500 strazniku) takze to pekne vychazi na v prumeru 3 ulice na cloveka...
Byl by tam rano kdyz jsou decka do skoly, vecer, kdyz zaviraj hospody a můladez kope do poplenic, znal by mistni fetaky a duchodce, mel by dokonalou mistni znalost. Lidi by ho znali a on by znal je... A nebyl by hodnocen podle toho kolik udelil pokut, ale podle toho jak malo se toho stalo v jeho useku... zadny auta, zadny vznasedla.. to by se usetrilo penez! :-)
A ted do me :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 19:21:17 28. 01. 2012
honzad..jpg
daxi pises: "žiju tady a vím moc dobře co tady fungovalo a docela dobře" ...a co takhle 403 a 404, mas-li namysli cokoliv od 1938?
Ten stav o kterem tady pises a neskodil nejake vrstve obyvatelstva (dle rasy ci tridy) byl tady naposledy tak do cca roku 1918. A to uz, bych rekl, nepamatujes...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 14:26:27 28. 01. 2012
Cody.jpg
DAX [2012-01-27 21:03:55]:

Absolutní souhlas,bohužel a kdo to nevidí je hlupák zaslepenec,anebo má důvod to nevidět=je na jedné lodi s těmi kterým to vyhovuje :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOSCO 12:10:20 28. 01. 2012
bosco.jpg
http://rudolfblazek.blog.idnes.cz/c/243119/Polemika-s-primatorovou-vizi-nove-podoby-mestsk...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 21:03:55 27. 01. 2012
dax.jpg
BOSCO [2012-01-26 20:41:17]:
BOSCO - slušnost mi velí ti odpovědět, ale v podstatě již nemám co a jenom bych musel opakovat to co ti napasal naprosto vyčerpávajícím a přesným popisem Pavelno.
BOSCO, to co funguje a nebo nefunguje mimo ČR mě tak moc nezajímá, já žiju tady a vím moc dobře co tady fungovalo a docela dobře než se toho chopili mafiánští zločinci soukromě kapitalistických skvělých zítřků, pilířů a horizontů. Za dvacet let tohoto zázraku pseudo-svobody tady funguje jenom zlodějna, podvody a kšeftaření, nesnášenlivost, arogance a agresivita všude kam se jenom podíváš. A jak ti to napsal Pavelno, jediné kritérium ve všem je zisk, peníze a zase jenom zisk. A to za jakoukoliv cenu. Mafiánům ve vládě v čele s králem zlodějů na hradě, nejde ani náhodou o bezpečnost občanů ve městech, natož v nějaké malé obci, jde jim hlavně o ty finance ze státního rozpočtu vykšeftovat a přelejt na svoje konta ve Švajzu,Bahamách či USA. To je oč tu běží příteli a nějaká bezpečnost občanů a fungující policie to je to poslední o co by měli zájem...důležité je udržet stádo na uzdě jak to jen jde,u voleb mu pěkně namazat medu kolem huby a postrašit hroznejma komunistama, aby se nesplašilo a nedej bože je nevypráskalo klackama a nesebralo jim nakradenej majetek.Ani nevíš jak rád bych se ve své jednoduché rétorice mýlil, ale bohužel zatím vidím kolem sebe jenom tento obraz.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:18:42 27. 01. 2012
martoo.jpg
FS2 [2012-01-27 00:17:09]:
Já v Praze žiju celý život, takže ji znám dobře:o)

Hummery jsem záviděl, jelikož jsou 4x4. Nikde jsem nepsal, že MP nepotřebuje vozidla 4x4, ale zrovna Hummery? To je hodně drahá sranda. Kouká z toho v lepším případě rozmar, v horším tunel jako hrom.

Jinak souhlasím, že zrušení MP by rozhodně PČR nijak nepomohlo, naopak uškodilo. V našem služebním obvodu jsme zažili oba případy - jak s MP, tak bez ní. Nedá se to srovnat. Dost věcí si vyřeší sami, leckdy nám pomohou se zákrokem, jindy při naší vytíženosti jedou, třeba na narušení občanského soužití, za nás.

Ti, kdo slouží v Praze můžou mluvit o velkém štěstí, že mají takovou MP, jakou mají. Ne všude takto funguje a ne všude je na takové úrovni. Pokud by se MP zrušila, obce by do PČR nedali ani korunu. Nemají sebemenší důvod.

Nebude dlouho trvat a dostaneme se na úroveň USA. MP bude dělat veškeré naše činnosti a z nich se bude zpovídat starostovi. PČR bude buďto jen ve velkých městech a nebo bude dělat jen některé specifické činnosti, například práci SKPV, ZJ atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:20:06 27. 01. 2012
default.png
Jinak si všichni uvědomte, že i kdyby se MP nakrásně v Praze zrušila, tak PČR na tom nezíská ani korunu. To spíše vznikne nějaká další zakázka pro ABL, nebo Antidrogovou agenturu :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio