Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Městská policie v Praze se změní. A pocítí to i PČR (REDAKCE)

Městská policie v Praze se změní. A pocítí to i PČR
Symbol konce jedné éry MP Praha?
Foto: mppraha.cz

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda na včerejší tiskové konferenci představil základní obrysy jeho představy o budoucím fungování pražské městské policie. Nejde jen o prodej Hummerů, ale o mnohem zásadnější proměnu, která se má ve výsledku výrazně dotknout i činnosti státní policie. Zprávu z tiskové konference včetně videa proto přetiskujeme v plném znění.

Autor:
Publikováno: 25. 01. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTOO 11:23:27 26. 01. 2012
martoo.jpg
Jsem zvědav, jak u MP se omezí čárky a poroste "služba lidu":o) Nereálné je to u PČR, ale u MP? Která na sebe musí vydělat?

Mám za to, že si Svoboda zadělává na pořádnou ostudu. Prodejem Hummerů a vznášedla si možná část lidí nakloní, ale auditem, který samozřejmě bude něco stát, a reorganizací struktury, Vám kluci MP taky nastanou horké časy jako nám:o/

To, že se musí zlikvidovat výstřelky Béma a jeho mančaftu, o tom žádná. Hummery a vznášedlo, to je opravdu hodně drahá sranda bez sebemenšího smyslu. Nikoho už nebude zajímat, kolik peněz se tímto způsobem promrhalo a kdo za vším stál.

Ty Hummery jsem záviděl. My máme rajón plný chatových osad a vloupání do chat objíždíme Octávkou v kombiku 1,6. Auto trpí jako blázen, protože cesty se leckdy nedají k cestám přirovnat, ale v Praze se jezdí s Hummerem. Ještě si nabarvit hlavu na zrzavo, tmavé brýle, oblek a jedem. Kriminálka, tuším Miami, ne? Jen by mě zajímalo, který přiblblý seriál je inspiroval se vznášedlem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOSCO 09:10:30 26. 01. 2012
bosco.jpg
FS2 [2012-01-26 00:13:39]: Kolik stojí koně? Dobrý dotaz....zhruba stál jeden kladrubský kůň 160000,- Kč a jejich ustájení také není z nejlevnějších.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITTRS 08:13:06 26. 01. 2012
pittrs.jpg
já myslím, že chyba je hlavně v celkovém systému, Pčr v rozkladu, proto je pro MP dost práce. Můžeme se tu štípat, proč Humry v Práglu jo a ne, proč MP řeší nebo neřeší parkování v Horní Dolní, ale vadí snad někomu od Pčr, když jim přijede na pomoc hlídka MP? A naopak, vadí někomu z MP, když jim vytrhne trn ze zadku hlídka stáťáků? Každé město, každá vesnice, má svá specifika. Už jsem to tu psal, v každém stádě potkáte tupý ovce, najdete strážníky, kteří daleko předčí kolegy z Pčr a naopak. Jde jen o to, aby vždy došlo k inteligentní komunikaci Pčr a MP a fungovali kamarádské vztahy. Jedni pro druhé by jsme měli být přínosem, né půlmetrovou třískou v oku.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu REPKIN 06:15:20 26. 01. 2012
default.png
Hummer na LPG je uplně fuk, když neprojede úzkými ulicemi a není z něj vidět ven. Ke vznášedlu se nevyjadřuji, o tom nevím. O tom, že jsou vozidla jak pro MP tak PČR špatně vybírána se nezmiňuji, to by vydalo na soubornou práci. Třeba se mi líbí způsob, který zvolilo město Lázně Bohdaneč, sice amerika hadr, ale má to své výsledky. U nás MP staví auta, což je k ničemu, když na to ani nemají mnohdy pravomoce a dávat pokuty za rozsvícená světla je fakt amatérismus (bertu však že vzhledem k čárkovým systémum je to nutnost) a když přijede hlídka na odchyt zvěře, vyjma stahovacího oka a třech granulí, které posbírali někde pod sedačkama vozu žádné jiné vybavení nemají. Když jedou řešit noční klid, stejně musíme přijet mi a co se vypátraných osob týče, také to není nejlepší. Jsem klidně pro to, aby celá MP přešla pod PČR a udělali z nich klasické okrskáře, já jako okrskář jsem za rok 2011 byl venku tak 30 dní, zbytek školení, výpomoc stále službě, ale především střežení,eskorty a hlavně spisy,spisy,spisy ..., takže se na mě nezlobte, ale buďto někteří sloužíte v zapadákově s třemi ukradenými králíky za rok a nebo o práci policie moc nevíte.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:13:39 26. 01. 2012
default.png
DAX [2012-01-25 22:34:07]:
Hummer sice sere lidi, ale fakt je ten že stál méně, než mnoho jiných vozidel... a navíc jezdí na plyn, takže pokud je něco vyhazování peněz, tak to bude hlavně jeho prodej teď. Pokud si primátor přeje, aby MP pomáhala lidem, tak to byl právě Hummer, který tahal lidi zapadlé zimě ve sněhu... to s kolem, nebo elektomobilem půjde dost těžko nahradit.

Pokud jde o vznášedlo, tak pro případ povodní je to ideální plavidlo, stejně jako pro prvotní zásah při tonutí lidí ve Vltavě... hlavní problém byla koupě tohoto konkrétního typu vznášedla, které jak se ukázalo, je sračka.

Netvrdím, že MP nutně potřebuje vznášedlo, ale na druhou stranu, pokud někdo skočí z mostu do Vltavy a záchrana z vody v rámci IZS spočívá v tom, že HZS vyjede se člunem na přívěsu, na vhodném místě člun spustí na hladinu, pak projede plavební komorou a pak možná vytáhne z vody mrtvolu, tak si říkám, že nějaké to vznášedlo (jedno v jakých barvách), které by na vodě hlídkovalo a přes jezy by bylo na místě za pár minut, by zase tak špatná investice pro "bezpečnost občana" nebylo.

Navíc u MP jsou úplně jiné černé díry, než jedno auto a jeden člun.... kolik třeba stojí koně? Kolik byla jejich reálná cena na trhu a za kolik si je koupila MP?

Kolik stojí vydávání časopisu Strážník???

Kolik stojí "preventivní akce" ve školkách, školách a na dětských dnech, kde si právě místní zástupci ODS nejvíce dělají z MP kašpárky, pro jejich vlastní prezentaci před veřejností???

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 22:34:07 25. 01. 2012
dax.jpg
Celý nesmysl s MP byla chyba už od začátku. Každej pán Velkomožný starosta se zhlédnul v USA-filmech a chtěl mít svého šerifa.A hlavně vykšeftopokutované penízky do městského strožoku. Z bývalého "šedého moru" se udělala bezubá MP. Nádhera. Proč tak asi nemůže být jedna státní policie se vším všudy a v ní třeba útvar městského pořádku, či jak si to nazvou, ale ve služebním poměru a celý sbor se všemi pravomocemi převzatými od němců nebo rakušanů,řádně zaplacenými, zajištěnými a tedy spokojenými do služby se těšícími policisty....???? Ten, který nezná odpověd může hádat třikrát....
PS : Myslím, že to chlapci s těmi vznášedly a hammery nedotáhli k dokonalosti. Měli jěště nakoupit vyřazené USA raketoplány a potom by to už opravdu nemělo chybu....to by se zločinci teprve třásly strachy..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOSCO 20:41:44 25. 01. 2012
bosco.jpg
ANDRAS [2012-01-25 17:52:41]: A strážníci se podle tebe nevěnují veřejnému pořádku a hlídkové službě? Stále je větší šance v Praze potkat na pěší hlídky MP než policie ČR.A při té hlídkové činnosti musí strážník řešit každý přestupek , který " najde" a protože nejvíce přestupků je v Praze pácháno v dopravě, je pak více než jasné procentuelní vyčíslení činnosti.Rozhodně strážníci nedublují " dopravku", protože ta není normálně na ulici vidět, zvlášť poté co vyjíždí jen k nehodám od 100 000 a výše.....a vidět policistu ČR psát parkovačku je pomalu zázrak, maximálně si "olepí" svoje auta v ulici Krakovská :).Vyčítat MP , že nedělá kapesní krádeže a pouliční prodej drog je vyložená fantasmagorie, protože tohle nezvládá s ohledem na počet lidí dlěat ani k tomu kompetentnější policie ČR.Škoda, že Ti odborníci z řad pražské krajské správy a policejního prezidia raději netransformují svou složku na místo našeptávání panu primátorovi....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 20:02:30 25. 01. 2012
default.png
ANDRAS [2012-01-25 19:31:13]:
A můžeš mi říct, k čemu je dobré, když tohle dělá MP? Když 90 procent těchto lidí nemá doklady???

Nahlásí hlídce smyšlené jméno, přijmení a datum narození (to je vše, co mohou operační MP zadat do počítače) a pokud nemají tu smůlu, že by si vymysleli údaje někoho, kdo je v pátrání, tak jsou vysmátý, protože to co mají operační MP v PC, to ani nedá hlášku, že jde o neexistující data, takže drban se klidně může vydávat za Káju Maříka, 1.1.1111 a lustrací MP v pohodě projde.

Pak se dá udělat leda ověření, ale to už musí operační MP volat na MOP PČR, což je dost zdlouhavé, navíc na MOP mají svojí práce nad hlavu, takže by patrně museli zavřít, kdyby třeba jen jedna hlídka MP chtěla dělat ověření u všech feťáků, které na ulici potká. Další problém je, že na ověření jsou třeba další data (jméno matky za svobodna, děti, jména sourozenců), ale nic z toho by dle zákona strážník neměl zjišťovat - navíc nemálo těchto osob má naučené i tyto informace, takže to k ničemu nevede.

Poslední možnost je osobu předvést na MOP, podle nového zřízení asi pěšky, nebo strážník pojede za drbanem na kole? A nebo feťáka sveze na rámu? :-DDDDDDD Opět je otázkou, jestli je k takovému zásahu do práv důvod, když se osoba nebránila poskytnout všechna data k ověření totožnosti a hlavně, na MOP by opět museli přestat se svojí prací, pokud by tam hlídky MP stály frontu s feťákama a bezdomovcema na ztotožnění. Apropo o každém předvedení je u MP třeba sepsat úřední záznam... takže feťák už bude dál běhat po městě, zatímco hlídka bude ještě sepisovat slohovku. No a pokud primátor nařídil, že chce hlídku v ulicích, tak ještě dostane hlídka zmrdáno, co dělá na služebně PČR, že mají přece šlapat na chodníku a ne někoho někam předvádět!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 19:43:32 25. 01. 2012
default.png
ANDRAS [2012-01-25 17:52:41]:
Bát se mohou dál, to že MP přijde o auta a bude chodit po městě v reflexních bundách veřejný pořádek ani množství poflakujicích se feťáků nezmění. Ti budou mít jen klidnější život, protože se reflexní pěší hlídce včas vyhnout, takže jim nehrozí ani, že by je někdo kontroloval.

Nejúčinnější na potírání kriminality jsou autohlídky, to je dávno prokázaná skutečnost, pěší hlídky jsou nejlepší na budování "pocitu" bezpečí u občanů, což je patrně cílem pana primátora.

Jenom by mě zajímalo, jestli pořád platí to, že budovu magistrátu hlídají právě strážníci a zda má i tento primátor jako řidiče služebního auta strážníka v civilu?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:31:13 25. 01. 2012
Andras.jpg
KRT-K [2012-01-25 19:10:44]:

Jenže toto jsou vesměs pevná stanoviště se zaměřením na BESIP. Už vidím, jak by se nadřízení na OŘD stavili k tomu, kdyby jste ztotožňovali feťáky, bezdomovce, a brouzdili přilehlé ulice za účelem zlepšení obecné bezpečnosti. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio