Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Městská policie v Praze se změní. A pocítí to i PČR (REDAKCE)

Městská policie v Praze se změní. A pocítí to i PČR
Symbol konce jedné éry MP Praha?
Foto: mppraha.cz

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda na včerejší tiskové konferenci představil základní obrysy jeho představy o budoucím fungování pražské městské policie. Nejde jen o prodej Hummerů, ale o mnohem zásadnější proměnu, která se má ve výsledku výrazně dotknout i činnosti státní policie. Zprávu z tiskové konference včetně videa proto přetiskujeme v plném znění.

Autor:
Publikováno: 25. 01. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BOSCO 12:10:20 28. 01. 2012
bosco.jpg
http://rudolfblazek.blog.idnes.cz/c/243119/Polemika-s-primatorovou-vizi-nove-podoby-mestsk...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 21:03:55 27. 01. 2012
dax.jpg
BOSCO [2012-01-26 20:41:17]:
BOSCO - slušnost mi velí ti odpovědět, ale v podstatě již nemám co a jenom bych musel opakovat to co ti napasal naprosto vyčerpávajícím a přesným popisem Pavelno.
BOSCO, to co funguje a nebo nefunguje mimo ČR mě tak moc nezajímá, já žiju tady a vím moc dobře co tady fungovalo a docela dobře než se toho chopili mafiánští zločinci soukromě kapitalistických skvělých zítřků, pilířů a horizontů. Za dvacet let tohoto zázraku pseudo-svobody tady funguje jenom zlodějna, podvody a kšeftaření, nesnášenlivost, arogance a agresivita všude kam se jenom podíváš. A jak ti to napsal Pavelno, jediné kritérium ve všem je zisk, peníze a zase jenom zisk. A to za jakoukoliv cenu. Mafiánům ve vládě v čele s králem zlodějů na hradě, nejde ani náhodou o bezpečnost občanů ve městech, natož v nějaké malé obci, jde jim hlavně o ty finance ze státního rozpočtu vykšeftovat a přelejt na svoje konta ve Švajzu,Bahamách či USA. To je oč tu běží příteli a nějaká bezpečnost občanů a fungující policie to je to poslední o co by měli zájem...důležité je udržet stádo na uzdě jak to jen jde,u voleb mu pěkně namazat medu kolem huby a postrašit hroznejma komunistama, aby se nesplašilo a nedej bože je nevypráskalo klackama a nesebralo jim nakradenej majetek.Ani nevíš jak rád bych se ve své jednoduché rétorice mýlil, ale bohužel zatím vidím kolem sebe jenom tento obraz.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:18:42 27. 01. 2012
martoo.jpg
FS2 [2012-01-27 00:17:09]:
Já v Praze žiju celý život, takže ji znám dobře:o)

Hummery jsem záviděl, jelikož jsou 4x4. Nikde jsem nepsal, že MP nepotřebuje vozidla 4x4, ale zrovna Hummery? To je hodně drahá sranda. Kouká z toho v lepším případě rozmar, v horším tunel jako hrom.

Jinak souhlasím, že zrušení MP by rozhodně PČR nijak nepomohlo, naopak uškodilo. V našem služebním obvodu jsme zažili oba případy - jak s MP, tak bez ní. Nedá se to srovnat. Dost věcí si vyřeší sami, leckdy nám pomohou se zákrokem, jindy při naší vytíženosti jedou, třeba na narušení občanského soužití, za nás.

Ti, kdo slouží v Praze můžou mluvit o velkém štěstí, že mají takovou MP, jakou mají. Ne všude takto funguje a ne všude je na takové úrovni. Pokud by se MP zrušila, obce by do PČR nedali ani korunu. Nemají sebemenší důvod.

Nebude dlouho trvat a dostaneme se na úroveň USA. MP bude dělat veškeré naše činnosti a z nich se bude zpovídat starostovi. PČR bude buďto jen ve velkých městech a nebo bude dělat jen některé specifické činnosti, například práci SKPV, ZJ atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:20:06 27. 01. 2012
default.png
Jinak si všichni uvědomte, že i kdyby se MP nakrásně v Praze zrušila, tak PČR na tom nezíská ani korunu. To spíše vznikne nějaká další zakázka pro ABL, nebo Antidrogovou agenturu :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:17:09 27. 01. 2012
default.png
MARTOO [2012-01-26 11:23:27]:
"Ty Hummery jsem záviděl. My máme rajón plný chatových osad a vloupání do chat objíždíme Octávkou v kombiku 1,6. Auto trpí jako blázen, protože cesty se leckdy nedají k cestám přirovnat, ale v Praze se jezdí s Hummerem. "

Ty si asi stejně jako primátor myslíš, že Praha, je jen centrum a Petřín, ale když se člověk podívá na mapu, tak zjistí, že většina plochy hl.m. jsou periférie, kde jsou nejen MČ typu vesnice, ale i pole a lesy... i chatové osady a mnoho nespevněných cest, takže mít na celé město 5 aut 4x4 není až takovej luxus a občas se to i dost hodilo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELNO 22:58:12 26. 01. 2012
default.png
BOSCO [2012-01-26 20:41:17]:

Jak dlouho slouzis hochu?
Statni rozpocet leje mestum, obcim atd penize, mesto si pak rozhodne ze si udela soukromou bezpecnostni sluzbu a nazve ji MP, v budoucnu nejspis ABL. Stat tu uz mnoho let nedela co ma, nedodrzuje ustavu, nic... Kazdy si chce delat co chce, na vsem vydelavat,... Podivejte se hlavni duvod MP je aby vydelavala pro mesto penize, nikoli aby bylo mesto bezpecne. Bohuzel dnes k tomu uz speje i statni policie. Pred rokem 89 se clovek mohl projit v 03h rano po vaclavaku a nemel strach ze by se mu neco stalo, dnes ho ma 24h denne at je kdekoliv, proc bylo tak bezpecno pred 89? Protoze Verejna Bezpecnost mela plnou podporu statu, poldove meli slusny plat, techniku a hlavne jistoty! Vztahy ve sboru mezi prislusniky,vedeni bylo neco co lze dnes nazvat sci-fi. Polda byl nekdo, KZO si nedovolil diskutovat.
Hlavni ukol bylo to aby bylo v ulicich bezpecno, ne aby se vybralo co nejvice penez do rozpoctu a o tom to cele je. Je to cele o systemu. kapitalismus chce hlavne na vsem vydelat, naprosto na vsem, bezpecnost je ohromnej byznys, podivejte se na Irak, Afgan apod. Vite kolik BS si tam masti kapsy?

No ale zpet k tematu, jak pise Dax s kterym souhlasim, jeden stat jedna policie s pravomoceni, podporou statu, hlavni ukol bezpecnost obcanu, dodrzovani zakona a vypraskat verbes co sem za 20let "svobody"nalezla. Potom mame sanci ze se zase budeme citit bezpecne a policie bude plnit to co ma... At uz bude mit vznasedlo a Hummera nebo ne:D tak cest!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOSCO 20:41:17 26. 01. 2012
bosco.jpg
DAX [2012-01-26 19:59:03]: Máš zajímavou a poměrně jednoduchou rétoriku.Jeden stát , jedna policie :)))Proboha, byl jsi někdy mimo ĆR??? Ve spoustě zemí nejen Evropy funguje několik policejních sborů, i když musím popravdě konstatovat, že už pomalu dochází k jejich slučování.
Napadlo Tě někdy,že ve spoustě obcí v ČR není a nemůže být , třeba z finančních důvodů zřízené MOP a proto je tam zřízená obecní policie????? A můžeš se zeptat místních jaký to pro ně má přínos pro bezpečnost.Zvlášť , když nejbližší MOP je třeba 30 km.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 19:59:03 26. 01. 2012
dax.jpg
PITTRS [2012-01-26 08:13:06]:
Myslím, že by veškeré problémy PČR verzus MP vůbec nebyly ,kdyby to nebylo tak jak jsem to popsal. Prostě jeden stát jedna policie tečka. Proč musíme mít dvě policie a k tomu ještě v X různých mundůrech. To mi teda někdo vysvětlete, jaký to má přínos pro bezpečnost lidí. Prostě další českej paskvil, jako skoro všechno v téhle polistopadové nádheře.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOSCO 17:20:33 26. 01. 2012
bosco.jpg
http://www.denik.cz/z_domova/inspekce-zadrzela-straznika-mel-20120126-79b6.html

To se Ti povedlo kolego, opravdu ve vhodný čas...děkujem

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRT-K 15:20:23 26. 01. 2012
default.png
ANDRAS: pro odlehčení s nadhledem :-) - Ten koment radši smaž nebo si toho někdo všimne a budem dělat i to :-D

BOSCO: zase za krajskou dopravku.. jezdíme ke VŠEM nehodám, co jsou hlášeny na 158, případně 112! Oddělení dopravních nehod dále jezdí k těm, kam si je účastníci vyžádají, případně k těm, které splňují podmínky pro zavolání ODN. Co se týká parkovaček, i ty děláme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio