Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Veřejná kontrola policie nově a lépe? Výstupy březnového BlueCafe (REDAKCE)

Veřejná kontrola policie nově a lépe? Výstupy březnového BlueCafe

Foto: Jan Foukal

Co bude dělat Generální inspekce bezpečnostních sborů, aby přesvědčila veřejnost i bezpečnostní sbory, že nestranně a aktivně odhaluje a vyšetřuje trestnou činnost jejich příslušníků? Jak k tomu využije svůj nový kabát, úkoly a pravomoci? A jaké jsou limity snahy stát se důvěryhodným partnerem veřejnosti i bezpečnostních sborů? Na tyto i další otázky měla odpovědět březnová debata z cyklu BlueCafe. Níže je výběr toho nejpodstatnějšího v textovém shrnutí, ve videosestřihu a na fotografiích.

Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 30. 03. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 11:56:52 06. 04. 2012
honzad..jpg
hammer:
k bodu 1 bych mel prece jen trochu pochybnost. tedy presneji, pravni povedomi ceske populace je otresne, to je si fakt. Ale cim dal zhorsujici se situace cas od casu nuti i lidi, kteri by o tom asi ani jinak nepremysleli, se v tom zkusit zorinetovat, jelikoz vsichni nejsou uplni idioti a leckoho napadne, ze i on by ci nekdo z jeho blizkych by se mohl dostat do nejake slamastiky.. .. Ale mozna se mylim a je to pouze muj subjektivni pocit z lidi v mem okoli..

s bodem 2) bezvyhradny souhlas. Pokud takovou praci budou delat lide, kteri meli v dane slozce "svoji dlouhou minulost" tak je to kvadratura kruhu.
Jina otazka ale je, kde brat takove kteri tu minulost nemaji a prsto jsou kvalifikovani, jelikoz si dovedu predstavit tvoji ( i ostatnich zdejsich diskutujicich) reakci tipu....: "Pcheee, nikdy neslouzil, nemuze mit o nasi praci ani poneti, jak nas tedy muze zrovna neeeekdo takovy vysetrovat??"

Na druhou stranu z urciteho konce takovou vasi vyhradu i chapu jako opodstatnenou, jelikoz mam par zkusenosti toho druhu, ze ditko z vyssi stredni vrstvy absolvujice nedavno vehlasnou pravni fakultu a vybaveno prislusne vysokym sebevedomym koncipienta (ci dokonce v horsim pripade soudniho cekatele) a naprostou neznalosti realneho sveta (treba zpusobu prezivani v mene stastnich ctvrtich nasich mest, ci mene stastnich socialnich skupin, ci mene stastnych zivotnich situacich) me, (aniz by si to uvdomoval) s povysenym tonem, kaze o tom, ze "takto to byt nemuze, to e musim mylit, na fakulte je ucili ze...." a pri predstave ze jednoho dne bude takovy od reality odtrzeny elitarsky hnup rozhodovat o osudech lidi stojicich pred nimi v ohradce, to me jima hruza...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:22:42 06. 04. 2012
default.png
CEMAN [2012-04-05 23:35:23]:

Vidím to ve dvou rovinách: tou první je, že už samotná idea přesvědčování české veřejnosti o nestranném a aktivním odhalováním trestné činnosti policistů je zcela mimo. Český človíček nerespektuje zásadně nic než svoje zájmy, neumí ze zákonů ani Ň, právo je mu stejně cizí jako výpočet trajektorie kosmické lodi k Marsu. Přesvědčovat laiky o zákonném postupu totiž vyžaduje, aby zákonný postup laik napřed vůbec znal a měl šajn co to je zavinění, skutková podstata atd atd.

Druhá rovina je mnohem drsnější v mém podání: kdyby GIPS skutečně chtěla něco dělat aktivně, hrábne do přestupkových spisů s názvy: poškození dveří, poškození okna atd atd.... a během roku nemá kdo sloužit. Všecko zatlučené vloupačky.

Když si můžou velitelé na poradách přede všema podřízenýma dovolit mančaft plísnit za to, že se přijímají na velká čísla případy jako jasně prokazatené pokusy vloupání do osobních aut, když to přece jde vzít jde na vandalismus (a poškozený nedostane nic, protože vandalismus pojišťovny neřeší) vloupání do zahradních chatek se škodou vypitá láhev slivovice a uražený zámek na dveřích, místo aby se odloupla horní hrycí deska a dokázalo se, že dveře byly vysazeny z pantů, raz dva by se změnila u policie celá atmosféra. Průser celého mého podnětu je ale v tom, že i kluci od GIPS zatloukali stejně jako kluci dneska sloužící, a ty spisy je možno asi pořád dohledat i s poškozenýma a jedinou otázečkou poškozenému je dostat do veleprůseru taky.
Není prostě nad spolek, kde jsou všichni kompromitovaní a kde se s ničím nedá hnout.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 23:35:23 05. 04. 2012
default.png
"Co bude dělat Generální inspekce bezpečnostních sborů, aby přesvědčila veřejnost i bezpečnostní sbory, že nestranně a aktivně odhaluje a vyšetřuje trestnou činnost jejich příslušníků?"

Měla by se zrušit, respektive neměla vůbec vniknout. Inspektoři jsou policisté ve služebním poměru jako byli u IMV a skutečnost, že GIBS nespadá pod vnitro,má samostanou rozpočtovou kapitolu a zodpovídá se nějaké komisi složené z našich bezúhonných poslanců rozhodně důvěru nevzbuzuje. Třeba se mýlím.

Tohle mi hlava nějak nebere. Kdyby to nekomentovali vůbec, tak by udělali lépe. Svůj názor pro nedostatek informací nebudu uvádět.
Posuďte sami: akce Černoch
http://www.gibs.cz/upload/press/files/akce%20ČERNOCH.pdf


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 2222 16:48:13 05. 04. 2012 blokovaný
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
ANDRAS [2012-04-05 16:08:28]: Mne je úplně jedno jestli mne ty a ostatní trvale nazíváte KRETENEM,ZMRDEM,DEMENTEM ATD.Já to nevzdam a zdůrazňuju Andrasi,že nebojuju s policisty,kteří se chovají lidsky a dokonce ani s těma,který páchaj "trestnou činost",která se snad ani nedá trestnou čiností nazvat(pěstování trávy atd.)To je vše....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:37:24 05. 04. 2012
default.png
ANDRAS [2012-04-05 16:08:28]: Žádáme výše nepodepsaného Andrase, aby nechal tu filcku mýdlu. Tady se baví mezi sebou četnictvo, psychiatrická sekce je o kus dál.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:36:28 05. 04. 2012
default.png
CATANI [2012-04-05 10:11:35]: Kalousek je lump, který měl ještě dneska sedět, má na rukou krev Romana Prinycha a tuším že i dalších našich vojáků, má na svědomí brutální rozkrádačky u armády.
Od sametového přerozdělování koryt se svou pidistraničkou černých prdelí dělal všecko proto, aby nemohla vládnout ani ODS ani ČSSD, šel by i s čertem a říkal si křesťanský demokrat. Co je na křesťanském svinstvu demokratického jsem doteď nepochopil.

Dneska se tváří jako ekonom. Někdo, kdo si říká polda, se s takovým lumpem zaplést nemůže, ať jsou jeho důvody a práce jakékoliv.

Tohle co ti hajzlové dělají, by měla přece dělat policie. Kua jak je možné, že tahle verbež tyhle případy dotahuje a policie ne? Že tahle verbež má prostředky a policie nemá?
Nikdo ať nezkouší tvrdit, že to není maskovaná Kalouskova soukromá vydíratelská fabrika. Do tří let nejpozději z toho bude veleprůser.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 16:08:28 05. 04. 2012
Andras.jpg
2222 [2012-04-05 14:02:04]:

Níže podepsaní lékaři, bazírují na vrozeném kreténizmu uživatele Denvera, vyjadřujícího se slovy:

"Doufám,že se ve svém životě někdy dočkám toho,že všichni policisté,kteří se dopouštějí nelidských věcí,tak budou postaveni před soud.Budu to já a i řada jiných lidí považovat za jedno ze svých největších životních zadostiučinění.Doufám a budu se modlit za to,aby vyšetřovatele GIPS vedl náš pán tak,aby tady všechny ty SVINSTVA UŽ KONEČNĚ SKONČILI!!!!"

, kterýžto výrok úplně stačí, aby osvětlil dučevní stav vyšetřovaného, jako notorického blba.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 2222 14:02:04 05. 04. 2012 blokovaný
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
Práce vyšetřovatelů GIBS je podle mého názoru práce úplně nesložitější,která u policie je,protože pachatel je v tomdle případě pochopitelně jinak myslící než někdo jiný.Proto jsou tam dvě důležitý věci.KVALITA A NEZÁVISLOST,PROTO PŘEJME NOVÉ VZNIKLÉ GIBS,ABY TODLE VŠECHNO SPLŇOVALA,aby se jí začali bát nečestní policisté,kteří nám všem trochu lidsky myslícím lidem TOLIK ZNEPŘÍJEMŇUJÍ ŽIVOT A ABY SE UŽ NIKDY NEOPAKOVALO TO,CO TŘEBA V BRNĚ,KDE ASPOŇ DÍKY SVĚDECTVÍ SE TO DOSTALO K SOUDU A NÉ JAKO TŘEBA VE ZLÍNĚ.Doufám,že se ve svém životě někdy dočkám toho,že všichni policisté,kteří se dopouštějí nelidských věcí,tak budou postaveni před soud.Budu to já a i řada jiných lidí považovat za jedno ze svých největších životních zadostiučinění.Doufám a budu se modlit za to,aby vyšetřovatele GIPS vedl náš pán tak,aby tady všechny ty SVINSTVA UŽ KONEČNĚ SKONČILI!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 10:11:35 05. 04. 2012
default.png
Radši se k tomu nebudu vracet.O charakteru zdůrazňuji některých těchto bývalých dedektivů hovoří to, že přešli pod Kalouska na ministerstvo financí. Mne by zajímalo, zda na onom analitickém útvaru jsou i lidé, kteří Kalouska vyšetřovali v době kdy dělal náměstka na obraně. To bychom mohli hovořit o pěkné mafii.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:54:04 04. 04. 2012
default.png
CATANI [2012-04-04 09:27:45]: A podle čeho je třídil? Podle ochoty falšovat statistiky?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio