Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Atentát na hlavu státu, ale.... (REDAKCE)

Symbolický atentát na hlavu státu, ale....
ilustrační
Foto: internet

Dnes slavíme Den české státnosti. Vlastně je to den, kdy byl úspěšně spáchán atentát na českého panovníka, knížete Václava I. Včera byl v Chrastavě opět spáchán atentát na hlavu státu, prezidenta České republiky Václava Klause. Tentokrát naštěstí je symbolicky. Nicméně tento symbolický akt cosi vypovídá o současném vztahu občanů k politikům.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 29. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 18:38:00 01. 10. 2012
Pim Burger.jpg
Také zajímavá informace:

http://www.novinky.cz/domaci/280242-zverejnena-komunikace-klausovych-bodyguardu-je-podle-v...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:40:11 01. 10. 2012
default.png
KOLDA45 [2012-09-30 21:51:27]:
Ty stále nechápeš co tím ti chci říct, bez profesionálů a zkušených lidí be se ten útvar skutečně neobešel. Ale není to už tolik o celkové kvalitě dnes. Sice zprostředkovaně, ale znám trajektorii jednoho klučiny či spíše pána co tam taky pracuje, no... Jednak za těchto podmínek není dostatek lidí, o profesionálech co by to měli vést nehovořím. Dnes kterýkoliv aktivní a o službu se zajímající policista, včetně některých zde co se o to zajímáte, ví, jaké jsou pravidla pro ochranu osob, na co je třeba klást důraz jak reagovat atd. Ta ochranka je znovu a znovu naprostý odraz dnešní devastované policie, do služby nejsou připraveni řadoví policisté od základních útvarů natož tito ochránci, gloriola je ani prezidenta od atentátu neuchrání. U těch nejnižších útvarů je podceňováno vše(nejsou peníze na výcvik, technické prostředky, početní stavy, jednočlenné hlídky, přetížení policisté, bez zkušeností, špatně placení atd.(místo výběrových, náborová, tj. ze 100 deset nejlepších vyberu, né z 20 vemu co má ruce nohy a IQ v plusu). Ti co jsou tam za to nemůžou. To by měla být prestiž tam sloužit, že má někdo z politiků vrtochy, tak to je zase o reakci profesionálů, ve světe jsou i mnohem vrtošivější politici.

Je to stejně neobhajitelné jako třeba posledně, vyhozený policista z okna.
Být na místě toho chudáka(spíše demonstrant než atentátník) profík, tak tři kule jsou v Klausovi, čtyři "bodyugardi" mrtví a z místa nebude odcházet klidným krokem, ale vypaří se a nikdo ho už nikdy neuvidí.

Stále policie se tváří, že je všechno v richtigu, včera jsem poslouchal Kužela, celkem se mi líbil, myslím, že ví o čem mluví a neminul se povoláním, akorát ta kariéra zase nesedí.Na druhé straně, když někdo řekne, že ochranku odposlouchavá někdo nebo jde o únik z policie a neřekne proč.. No tak tím zabil všechno to co jak sečtěle hovořil před tím.

V prvním případě, že by někdo odposlouchával ochranku - otázka jak je něco takového možné?(pominu ten nesmysl, že by někdo si dělal až takové starosti).
K tomu mě napadá, jsou skutečně u policie profesionálové, technicky zdatní, kteří mají ponětí o možnostech vybavení teroristú atd.(to ovšem není tento případ).

Druhé, že hovory unikly znovu a znovu z policie. Znovu to jsou ti nejlepší z nás, vybráni na vedoucí pozice či elitním službám(i když ochranku prezidenta v demokratickém státě ani tak nepovažuji za elitní útvar, stejně při krizových situacích či bezpečnostním riziku, ochranu zajišťují více urňáci).

To je pořád dokola, policie selhala a bude stále selhávat častěji, bombasticky prezentované akce typu metylalkohol, vytvářejí falešné představy o práci policie.

V zahraničí by třeba bylo první na co se by ptaly, jak je možné, že vůbec došlo k tomu, že metyl je v oběhu, co dělaly operativní složky, jak pracují, že nemají informace a nechaly dát metyl do oběhu. Dnes v Havířově, Karviné atd. ví každá babka kdo pančuje alkohol jenom celníci, policisté, hygiena o tom moc neví, proč(to není lidmi co tam slouží)?

A my se stále tváříme jako policie, že je vše vpořádku, chyba není na našem přijímači, podmínky příjmu jsou všude vynikající časté výpadky nejsou od nás ani po trase, měděné vodiče nahrazujem ocelovými lanky, ony sice nevodí ale ledacos vydrží.(když prasknou, výměna je levnější)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 00:02:31 01. 10. 2012
Pim Burger.jpg
FS2 [2012-09-30 23:38:11]: No, v tomhle bych se trošku hádal. Ono je něco jiného vztáhnout na někoho prázdnou ruku a něco jiného příjít až k chráněné osobě, vytáhnout pistoli, několikrát vystřelit a pak zase odkráčet.

Žádné VIP nechce, aby na něj chodilo nalepených šest chlapů tělo na tělo a prací politika je i to, že jde mezi lidmi, ale podle toho se přece musí přizpůsobit taktika a ne, že jeden jde vepředu, druhý vzadu a další jsou buhvíkde. Každý manuál pro ochranu osob jasně hovoří o tom, že úkolem ochranky je koukat lidem na ruce - zvláště, když VIP prochází davem - a samozřejmě osobu jistit ze všech směrů.

Nevím, zda jich tam bylo málo nebo kde se stala chyba, ale podle těch přepisů byla jejich reakce sakra opožděná a už v okamžiku, kdy začal tahat pistoli zpoza kalhot na něm měl někdo ležet. A to spíš, než po někom střílet v davu. Nejdůležitější je přece ochrana, takže tam měl být jeden člověk, co skočí buď na toho chlápka nebo na prezidenta.

Jinak to, že se měla ochranka potom za chlápkem pustit, je dle mého nesmysl. Proč by ho pronásledovala - to není její prioritní úkol. Navíc z té komunikace vyplynulo, že o něm věděli, ale velitel vydal rozkaz, aby to nechali na místních, když už to takhle pokaňkali.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 23:38:11 30. 09. 2012
default.png
CEMAN [2012-09-30 23:30:13]: Souhlas... je jasné, že chodit davem obklopen dalšími papaláši nebyl nápad ochranky... a těžko se hádat s prezidentem, že? Takže co, je to jeho bezpečnost a když chce být v takovémhle kontaktu s veřejností, tak to riziko, že někdo u pasu vytáhne bouchačku a udělá prásk, je tam vždy... už jen ten čas, který stačí na to jednou od pasu vystřelit je tak krátký, že ochranka stejně nic nezmůže, pokud politik jde přímo davem lidí, kteří jsou všude kolem a v kontaktu s ním.


Když tu byl Obama a ten pomatenec ho pohladil po hlavě, tak taky nikdo neřešil, jestli mu na hlavu neplácnul nějaký "toxický jed" nebo "biologickou zbraň" - stejně, jako teď někdo rozvíjel teorii, že ty kuličky z dětské pistole, mohly být napuštěny jedem :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 23:30:13 30. 09. 2012
default.png
Každé veřejné vystoupení politika přináší riziko. Ochranka ho jen minimalizuje dle možností a zrovna p. Klaus si asi moc svá veřejná vystoupení ochrankou plánovat nenechá. Nejsem profesionální osobní strážce, ale za podmínek na místě se tomu nedalo podle mě asi zabránit. Ochranka se podle mě správně nerozutekla do davu pátrat po agresorovi, protože by tím Klause vystavili ještě většímu riziku. Jedná se o celkem běžné veřejné vystoupení, kterých jsme v televizi viděli jenom s Klausem kvanta. Je velice zvláštní, že celá věc je tak pěkně zadokumentovaná televizí včetně rozhovoru, což lze vysvětlit tak, že buď pracovníci TV měli na místě větší přehled než OS nebo dopředu věděli co mají natáčet. A nebo to byla NÁHODA :-).
Každopádně se děsím představy, že by na místě došlo k ostré střelbě ze strany PČR a následné mediální masáže opět proti PČR, ať už by to dopadlo jakkoliv.
Ohledně kvalifikace skutku souhlasím s výtržnictvím a zbytek je už na posouzení soudu.
Pachatel není asi žádný génius, ale blázen také ne. Výjádřil svou nespokojenost a upozornil mocné, že soustavné ignorování voličů a jejich rostoucí vztek může způsobit různé následky.
Jiný důvod jeho jednání se asi nedozvíme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 21:51:27 30. 09. 2012
default.png
CATANI [2012-09-30 19:03:15]: Tak já si ve službě sem tam oči otevřu, ale přesto nemohu souhlasit, že ochranka prezidenta a ústavních činitelů jsou nováčci potažmo nějací nezkušený.
Na tyto místa je opravdu jiný výběr (můžeš nesouhlasit), ale mám tam mého bývalého kolegu a vím co musel udělat, aby se tam dostal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 21:46:28 30. 09. 2012
default.png
MARTOO [2012-09-30 19:56:35]: něco na tom pravdy bude jak píšeš

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:31:39 30. 09. 2012
Pim Burger.jpg
CATANI [2012-09-30 21:26:53]: Tak člověk se alespoň zase něco dozví, ne? Samozřejmě mi to také nepřijde normální - zvlášť, když někdo řekne, že ochranku někdo odposlouchával, přestože je naprosto jasné, že to zase někdo za mírný poplatek vynesl. Ať je to, jak chce, je jasné, že až do doby, než tam začali křičet novináři nebo kdo, ochranka naprosto netušila, co se stalo a chudák velitel už vůbec ne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:26:53 30. 09. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-09-30 21:15:56]: spíš by mne zajímalo, který profík zase poskytl záznamy hovorů televizi Nova, dřív než šetřícím orgánům....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:18:53 30. 09. 2012
default.png
MARTIN1 [2012-09-30 20:07:18]: Požadavky, hm. No na výběrové řízení na krajského jsou taky nastaveny přísně. Nedémonizujte tady objevně, nějaké útvary, je to jenom naivita. Obzvlášť tady tento útvar, samozřejmě, že musí něco splňovat, výšku vysokoškolské vzdělání, řídit vozidlo i směrem dozadu. Ostatní je otázka zcela jiných předností. Supercopové dneska už u policie v takových útvarech moc neslouží(nezaplatili by je), je to jenom gloriola. Ano, jsou tam skuteční policisté a další..., jako všude na všech útvarech policie. Velice dobře jsem znal názor člověka, který zakládal ochranku Havlovi, jeho názor jak se útvar vyvíjel a jeho názor asi před 5 lety. V té době ještě byl součásti policejní akademie a expert na slovo vzatý. Skutečnou pravdu zde nejde tlumočit a že nastala za posledních 5 let nějaká změna to se mi nechce věřit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio