Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Atentát na hlavu státu, ale.... (REDAKCE)

Symbolický atentát na hlavu státu, ale....
ilustrační
Foto: internet

Dnes slavíme Den české státnosti. Vlastně je to den, kdy byl úspěšně spáchán atentát na českého panovníka, knížete Václava I. Včera byl v Chrastavě opět spáchán atentát na hlavu státu, prezidenta České republiky Václava Klause. Tentokrát naštěstí je symbolicky. Nicméně tento symbolický akt cosi vypovídá o současném vztahu občanů k politikům.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 29. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 12:19:39 30. 09. 2012
default.png
SCHIMANSKI [2012-09-30 12:05:13]: Ale vždyť o tom všichni píšem...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHIMANSKI 12:05:13 30. 09. 2012
Schimanski.jpg
Tady máte jeden link ,dokladující profesionalitu vedení MV :
http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Sokujici-zpoved-zeny-ktera-30-let-pracovala-na-v...
a včil mudrujte, páni komisaři.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 11:53:24 30. 09. 2012
default.png
MARTOO [2012-09-30 11:41:22]: Ahoj tak po zveřejnění v TV každý vidí jak dotyčný střelec střílí potažmo míří na prezidenta a minimálně ten jeden ochránce jak jde za Klausem, toho dotyčného střelce vidí a ani se nehnul a nemohl vůbec tušit co má v ruce za zbraň (pravá střelné, nebo hračka, nebo nějaká věrná kopie), ten ochránce měl zasáhnout a to je bez jaké koly debaty a bylo to jeho selhání.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 11:41:22 30. 09. 2012
martoo.jpg
Aby jsme se zase vrátili ke gró problému.. Bavili jste se někdy s někým, kdo pracoval na osobní ochraně Klause? Pokud máte tu možnost, zkuste to.. Možná úplně otočíte..

Každý zasvěcený Vám řekne, že Klaus sám pravidelně porušuje zásady osobní ochrany a nenechá osobní strážce vykonávat osobní ochranu tak, jak by měli..

Než se tedy pustíte do pokračujícího pranýřování kluků z Ochranné služby, zkuste se zeptat těch zasvěcených, kteří měli s Klausem co společného..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STAROUS 11:19:03 30. 09. 2012
Starouš.jpg
Budu sice trochu mimo téma, ale na tomto fóru mě opakovaně zaujal jeden fenomén - a to neuvěřitelná naivita některých pravděpodobně řadových policistů při osobním kontaktu s vyššími funkcionáři a managery. Myslel jsem, že policista, který má praxi z výkonu, je zvyklý pracovat s fakty a důkazy. Například drbani u výslechu také vyprávějí hezké pohádky, ale mimo některých Langerovo dětí, které byly s nulovou praxí ve výkonu a tituly DiS nebo Bc z pofiderních škol dosazeny přímo na SKPV, jim to snad nikdo nežere. Tak jak může někdo "strkat ruku do ohně" za ryzost nějakého funkcionáře jen díky tomu, že si s ním dotyčný při mnohdy jediném osobním setkání empaticky a uhlazeně promluvil jako rovný s rovným? Vždyť je to jen image. Pokud nemám spolehlivé informace o tom, jakým způsobem dotyčný funguje "v zákulisí", tak přece nemohu spolehlivě určit, zda je to opravdu férový člověk na svém místě a nebo jen neschopný bezohledný korytář... Co se týče kauzy "atentátu" na V. Klause, tak ochranka, ať již z jakýchkoli důvodů, naprosto selhala a pan Sklenka následně vypustil na kameru naprosto zkreslený, alibistický a lživý popis této události několik hodin poté, co již snad polovina národa viděla televizní záběry, jak se to odehrálo doopravdy. Myslím, že pan Sklenka měl pouhé dvě reálné možnosti, jak na tento faux pas reagovat. A to buď dobrovolně odstoupit (a mimo jiné tak neohrozit svůj výsluhový nárok) a nebo být odejit s obtiskem podrážky hradního pána na své zadní části. Pana Sklenku neznám, takže nevím, jak profesionálně na své pozici pracoval a jaký je to člověk, ovšem nějaké spekulace ohledně cti a tak podobně považuji za naprosto zbytečné, protože v této situaci neměl na výběr, ať už byl jakýkoliv.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AKIRA 11:16:04 30. 09. 2012
default.png
tohle je zajimave

"Jestliže Joseph Stiglitz, člověk, který má Nobelovu cenu za ekonomiku a není nějak levicově zabarvený, říká, že ekonomové tady napáchali víc škody než totalitní vlády, tak to už je na zamyšlení. (Jaroslav Zavadil)"

jestli je to pravda, chce se mi zvracet a chci hlavy odpovednych lidi.

Teto souvislosti, me napada jeste jeden stary citat
"Vražda na tyranovi není vraždou"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:59:44 30. 09. 2012
Pim Burger.jpg
HAMMER [2012-09-30 08:49:37]: A proč jsi to zrovna u mne nečekal? Já zcela souhlasím s Catanim a jendoud v tom, že je to stejné jako vajíčka, ale tehdy se tomu spíš všichni pouze smáli, protože se to dělo někomu jinému. Když se to stane jim, už to taková sranda není a vymýšlí se, za co všechno by ho mohli potrestat. Jen čekám, kdy bude trestné i schvalování útoku na prezidenta a policajti začnou chodit po hospodách a zapisovat na manžety.

Narozdíl od tebe si myslím, že prezident není žádná zvláštní osobnost s výjimečnými právy, ale pouze první úředník státu a tahle demonstrace moci, kdy nějakej ťunťa udělá kravinu a oni mu za to začnou vyhrožovat kriminálem, je jen ukázkou, kam až to u nás zašlo.

Ať si tu honíte paragrafy jaké chcete, tak dle mého, když už ho nedostala ochranka před tím, než na něj zblízka vystřelil, tak bych ho místo žalob raději po zaplacení pokuty pozval do Lán na oběd a vysvětlil mu, že takhle to prostě nejde dělat a že politici nestojí nad občany, ale střílet po prezidentovi - byť érsoftovou pistolí - je hovadina. Teprve tak by Vendelín ukázal, že je státník a ten kluk by takovou kravinu už nikdy neudělal. Pokud ho zavřou do vězení, tak co se změní? Ochrání společnost od zločince? Podle mě jen zavřou člověka, co by už nikdy nic podobného neudělal, za to, že si dovolil vztáhnout ruku na papaláše a zápisem v rejstříku mu můžou pokazit celý život. V tomhle případě přece nemá vězení žádný smysl.

Tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil - a jednoho zesměšnil...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AKIRA 10:50:47 30. 09. 2012
default.png
HAMMER [2012-09-30 08:49:37]: hmm s tim vesenim a podkopavanim stolicek bych byl opatrny, zvlast, kdyz si uvedomim, ze by jsi se musel postavit do pomerne dlouhe rady lidi, kteri by to s nemensim potesenim chteli udelat taky.
osobne bych dal nekolik svych platu, abych mel dukazy proti ekonomickemu vrahovi a mohl mu osobne nasadit klepeta. Kdyby se udelala drazba na pravo zatknuti nekterych nasich zlocincu ve vlade, bylo by to velice zajimave. bohuzel nejsem na pozici, abych jim mohl cokoli dokazat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:39:45 30. 09. 2012
default.png
Pro piďopichy, samozřejmě , že mám na mysli návod, pomoc atd.k sebevraždě

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 08:55:41 30. 09. 2012
default.png
HAMMER [2012-09-30 08:40:57]: No vlastně je štěstí, že jej nechali. Kdyby né a zpacifikovali jej, jak by se to kvalifikovalo, "pokus" výtržnictví? :-)Jistě možná, by někdo řekl, že u výtržnictví je možný i pokus, to jak vidím, dá se v české demokracii zdůvodnit. Podobně jak v našem územním obvodě, zřejmě jediném, nešetří SKPV pokusy sebevraždy, protože údajně pokus v rámci trestního zákoníku u sebevraždy neexistuje. Přestávám už všemu rozumět.Jsu z toho zmetený.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio