Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Atentát na hlavu státu, ale.... (REDAKCE)

Symbolický atentát na hlavu státu, ale....
ilustrační
Foto: internet

Dnes slavíme Den české státnosti. Vlastně je to den, kdy byl úspěšně spáchán atentát na českého panovníka, knížete Václava I. Včera byl v Chrastavě opět spáchán atentát na hlavu státu, prezidenta České republiky Václava Klause. Tentokrát naštěstí je symbolicky. Nicméně tento symbolický akt cosi vypovídá o současném vztahu občanů k politikům.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 29. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 08:49:37 30. 09. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-09-29 20:14:25]: Tak od tebe jsem tohle teda nečekal, Pime.

Vašek Klausův je podle mého názoru zodpovědný za dnešní stav zlodějen a stav státního dluhu jako málokdo jiný v tomto státě. Neměl bych problém ho za to nechat oběsit. Co nechat, já bych mu to oprátku klidně natáhnul a podkopl sotličku a ještě ho třikrát předtím, než opustí tento svět zvednul, aby si mohl dýl zasípat. :D Osobně je to pro mě víc než pouhý drban, je to ultradrban.

Musíme si ale uvědomit, že tohleto nebo i jiné negativní rysy hlavy státu a dalších volených lidí žádné právo nemůže zohledňovat. Oddělujme to, co je to za ničemu a to, že je to hlava státu a nikdo si nemůže dovolit do něj před celým národem, a světem potažmo taky, pražit plastovou pistolkou nebo třeba plastovým autíčkem mu otloukat kotníky...

To bysme pak padli na úplné dno důvěryhodnosti a já nevím čeho ještě. Nejsme tam už, nakonec?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:40:57 30. 09. 2012
default.png
SCHIMANSKI [2012-09-29 19:59:43]: AMEN. Pardon, máme mluvit celou větou: AMEN, kurva! :D :D

Catani promiň, ale ty jsi ještě víc nasranější než já a to se ti teda policejně zakazuje!!! :D Tady můžu být totálně nasraný jen já!!! :D

Ber to bez emocí, tohle prostě jak píše Schimi, z hlediska práva a bez toho jak moc Vaška nesnášíme, musí být výtržnost... vyjma teda případů, kdy má oddělení moc "známých" a hrozí kontrola shora pro podezřele vysokou objasněnost! :D :D - To poslení byla v souvislosti s hlavou státu jen sranda, kluci. :D Já si ale teďkom představuju tu komedii, jak ten čárkomaniakální šmejd, co mi dělal VO, vysvětluje Vaškovi, že protože už dvacet roků všecky lidi v tomto státě sere a tudíž to nikoho nepohoršilo.... jen aby neměl dalšího známého.... :D :D

Přesně tak, jak to píšeš, Schimi, co říkal jeden náčelním VB, mě učili staří četníci: četník, který si nechá dát přes hubu je špatný četník a je to jeho ostuda. Buďto ať do zákroku neleze nebo když už, musí ho vyhrát, musí udeřit jako první a tak, aby po první ráně ležel jeden pašík na zemi a dlouho nevstal. Naši nadřízení říkali ještě hodně dlouho po r. 1989 totéž: kdo má na sebe útoky na VČ, dělá svou práci prostě špatně.

Máme už na tohle téma nějaké vtipy?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 08:39:09 30. 09. 2012
default.png
HONZAD [2012-09-29 23:15:38]: Problém je, že extremismus, ať vpravo či vlevo je ideově skoro naprosto shodný, ale stejně nebezpečný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:15:38 29. 09. 2012
honzad..jpg
catani jeste jedna douska: "Za komunistů byli disidenti stíhání vždy v rámci zákona tehdy platného."

coz ovsem platilo i pro treti risi. Ale to ze se treti rise pedantsky drzela svych TEHDY PLATNYCH zakonu z ni (v tvych ocich) doufam pravni stat nedela, nebo ano?


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:12:04 29. 09. 2012
honzad..jpg
catani: "krajně pravicový ideový postoj" proboha jak jsi na to prisel?

Ucelove zneuzivani statniho a justicniho aparatu ma v Evrope bohatou tradici prave v levicovych totalitinich systemech. At uz u socialistu internacionalnich (komunistu) tak u socialistu nacionalnich (nacistu a fasistu).



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 22:10:08 29. 09. 2012
default.png

SCHIMANSKI [2012-09-29 19:59:43]: K tvé poslední větě jsem se dostal až teď, jo, zdravý rozum, to je to správné sousloví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:55:22 29. 09. 2012
default.png
SCHIMANSKI [2012-09-29 19:59:43]: Nevím, v tom si rozumět nebudem. Já jsem žádnou skutečnou střelbu neviděl, já jsem neviděl nikoho, kdo by mohl svým jednáním někomu ublížit či způsobit škodu. Pohoršení ano, možná v rovině přestupku, záleží kde by ses šel zeptat zdali je to pohoršilo, jestli do sněmovny mezi tr.stíhané poslance nebo mezi lidi na Václaváku. O tom to není. Dnes jsme denodenně svědky v této společnosti jak se handluje s trestnými činy podle toho kdo je páchá, jak jsou účelově stíhání dokonce i nepohodlní policisté, vyšetřovatelé.....

Nechci tady dál s tebou diskutovat, protože pod rouškou tzv. údajné policejní nestranosti a trochu nadřazenosti, cítím v tvých příspěvcích krajně pravicový ideový postoj.

Tvé kárání by jsi měl směřovat směrem k profesionálům s ochranné službě, kde pracují vždy ti "nejlepší" z nás. A né poučovat tady kolegy a dělat z nich blbce, pokud bych chtěl, tak to stíhání onoho mladíka, ti tady taky zdůvodním a to je na tom dnešním systému nejhorší. Tak jak se ti může stát, že jednou bude stíhat někdo tebe a nebudeš vědět ani za co, možná proto, že máš na věc jiný názor. Ale to už není demokracie to je už totalita.Za komunistů byli disidenti stíhání vždy v rámci zákona tehdy platného.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:17:36 29. 09. 2012
default.png
Ať to probírám, ze všech stran: to je tak banální, humorný a nakonec právně těžký případ, že je to v dnešním světě naprostá absurdita, na kterou dnešní společnost není vůbec připravena. Na druhé straně je reakce a momentální trestní stíhání pro výtržnictví, vzhledem k posuzování mnohem skutkově závažnějších kauz v posledních letech, absurdistán a vrácení se před rok 1989. Oproti tomuto mladíkovi, skutečně páchali mnohem závažnější skutky proti tehdy platným zákonům disidenti.A když si vzpomenu co jsme si kdysi dovolili v pubertě proti tehdy nesmrtelné straně, bez potrestání s nějakým vyhrožováním a vyhubováním, nezbývá než povzdech " horší než komunisti".
Šéf ochranky klobouk dolů, to je jednání odpovědného velitele.
Klaus by měl mít rozum a v dané chvíli, kdy je to poučení pro všechny, věc utnout svými pravomocemi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:14:25 29. 09. 2012
Pim Burger.jpg
Sedm kuliček jako v Chrastavě.

Přesně tak mi to připadá. Podle mě by mu měli ještě poděkovat, že upozornil za drobné nedostatky v ochraně prezidenta. Strkat za takovou kravinu někoho do vězení, je blbost. Jinde lidem v hospodě rozbijou huby a všechno se to zamete, tady máme jedno královské bebíčko a měl by si jít sednout? Hovadina. Se divím, že si ještě neprosadili pokus o vraždu kuličkou, protože co kdyby mu to střelil do oka, že...?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHIMANSKI 19:59:43 29. 09. 2012
Schimanski.jpg
For: Catani
Pane kolego, měl jsem za to, že se snažíme řešit odbornou stránku problému. Skutečnost , zda někdo byl nebo nebyl policistou před nebo po roce 1989 v tom nehraje žádnou roli. Ano, máš pravdu,jde o přístup k věci a o výklad zákona. Pokud by si věc prověřoval ty , udělal by si z toho zřejmě přestupek. Bylo by jenom na tobě, jak kvalifikovaně bys tento postup zdůvodnil. Osobně se však domnívám, že vzápětí byl přišel příkaz OSZ zahájit úkony a realizovat pro výtržnictví. ( nakonec, jak jsme se dověděli z televizních novin, už se tak stalo )
Pokud se týká útoků na policisty ve službě, ale i mimo službu pro výkon služby - toto téma je poněkud z jiného soudku než to,co jsme řešili a já tedy nechápu souvislost.
Já si v této souvislosti vzpomínám na slova jednoho náčelníka VB ( před rokem 1989 ) - volně citováno : žádné útoky na příslušníky neexistují. Pokud k něčemu takovému dojde, dotyčný útočník musí okamžitě zůstat ležet na zemi modrý, v horším případě pomočený a pokálený.
Dnes je situce samozřejmě složitější ,ale podstata je stejná. Každý policista na ulici musí:
1) naprosto přesně znát svá zákonná oprávnění
2) umět a nebát se je naplno využívat
3) sám pracovat na své fyzické a psychické kondici
tak ,aby krizovou situaci dokázal zvládnout
Zákonná ochrana úředních osob je potom jen třešničkou na dortu. Pachatel, který si projde torturou donucovacích prostředků ještě skončí u soudu a i se svojí maminkou brečí, jak jsou na něj všichni zlí.
Policista nesmí do své práce tahat politiku nebo osobní sympatie či antipatie , ale musí se pouze striktně držet zákona a já dodávám i zdravého rozumu. Jiná cesta nikam nevede.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio