Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Atentát na hlavu státu, ale.... (REDAKCE)

Symbolický atentát na hlavu státu, ale....
ilustrační
Foto: internet

Dnes slavíme Den české státnosti. Vlastně je to den, kdy byl úspěšně spáchán atentát na českého panovníka, knížete Václava I. Včera byl v Chrastavě opět spáchán atentát na hlavu státu, prezidenta České republiky Václava Klause. Tentokrát naštěstí je symbolicky. Nicméně tento symbolický akt cosi vypovídá o současném vztahu občanů k politikům.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 29. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 16:28:08 29. 09. 2012
honzad..jpg
Kdyz pred cca 10 lety v Brne zautocili dva levicovi extremisti na M.Albrightovou vajickama (pri incidentu byla navic ujma na zdravi rektora Zlatusky, ktery Madlenu provazel a pri incidentu si tusim neco zlomil) ... tak to soudce MS shodil ze stolu s tim, ze se jednalo o soucast svobody projevu obzalovanych. A bylo hotovo...

Pokud by tohoto osla s pistolkou soudili a odsoudili, no nevim..byl by tady dalsi tykadlovi hrdina. Nejsem pravnik, ale neco mi rika, ze ten prestrupek by bylo umerenejsi reseni...

A jeden aspekt je jeste zajimavy, tak trochu se o nej otira hammer. Uvedomuji si ti politicti sasci, ze cesi sice vydrzi skoro vsechno a ohnou hrbet a tahnou pod kymkoliv ... ale ze s tlakem roste moznost ze nekomu dojde trpelivost..

Kdyby ten pistlkovi incident byl dobry aspon k tomu, aby se ti samolibi politicti zlodeji aspon trochu zacali krotit a premyslet o tom, ze zadny strom neroste do nebes ... jenze to je asi to jedine co se urcite nestane

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:46:34 29. 09. 2012
default.png
SCHIMANSKI [2012-09-29 14:51:57]:Nebudu reagovat na tebe. Osobně jsem přesvědčen, že dnes je stejný počet policistů, jako stejný počet policistů, před rokem 1989, kteří byli ochotni udělat, kvalifikovat a odstíhat člověka pro cokoliv, kdykoliv.Kdyby si ty tvé teorie a tvůj odsbní výklad, dokázal tak využít ke stíhání osob co útočí na policisty skutečnou střelnou zbraní, nožem, sekrou atd. a nejsou odstíhání a věci jsou kvalifikovány jako přestupek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:29:33 29. 09. 2012
default.png
Tak zákon 140/61 Sb. nám v § 3 říkal mimo jiné toto: Trestným činem je pro společnost nebezpečný čin.. Čin, jehož stupeň nebezpečnosti pro společnost je nepatrný, není trestným činem, i když jinak vykazuje znaky trestného činu....Stupeň nebezpečnosti činu pro společnost je určován zejména významem chráněného zájmu, který byl činem dotčen, způsobem provedení činu a jeho následky, okolnostmi, za kterých byl čin spáchán, osobou pachatele, mírou jeho zavinění a jeho pohnutkou.

Kdybyste nevěděli, proč je v českém trestním právu takový binec, tak tohle je základní pilíř veškerého toho svinstva.

Kdo o tom chcete vědět víc, přečtěte si Solženicyna. Ten člověk vám tam názorně vysvětlí co se všechno dá dělat s tímhle svinstvem.

Dodneška to spousta jedinců nepobralo, že sovětská zrůdnost zavedená bolševiky v roce 1918, byla konečně zrušena a konečně platí, že co je (subjektivní stránka TČ) psáno, to je pevně dáno.

Schimanski: já s tímhle nemohl zaboha nikde prorazit. Někomu se někde z nějakého důvodu nechtělo realizovat tč a z jasného výtržnictví (místo veřejnosti přístupné, veřejnost, všichni nasraní - teda pobouření = ochotní svědčit) grázla, který potřeboval dostat přes prsty, byl přestupek.

A naopak bohužel taky: jinak naprosto bezúhonný maník se stříknul při narození dcerky do telecího rozumu, dostal ode mě mlatu tonfou, že byl do pasu modrý a dole hnědý a ještě ho generalita trestně stíhala, přitom to byl jasný přestupek, veřejnost nad ránem nikde nebyla, nikdo to neviděl... Ale výtržnictví. Měli jsme málo objasněných.

Jsi první starý četník, od kterého slyším, že to chápe. Naše vedení tohle při hádkách na poradách prohlašovalo za nemožné. :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHIMANSKI 14:51:57 29. 09. 2012
Schimanski.jpg
For : Catani :
Obávám se, komisaři Catani, že jsi trochu pozadu. Termín : nebezpečnost činu pro společnost byl odstraněn zákonem č.40/2009 - Trestní zákoník. Trestnost činu se podle současné úpravy posuzuje výhradně formálně - tedy podle znaků jedn. skutkových podstat činů trestných. ( §13 tr.z. ) Je zmiňována i tzv. společenská škodlivost - viz ust. §12/2, která se vztahuje k zásadě " Ultima ratio " tedy : že užívání trestního práva je na místě tehdy, nelze-li nápravy stavu dosáhnout užitím jiných právních norem.
Pro posouzení věci jako výtržnictví není rozhodné, zda byla zbraň skutečná nebo ,zda se jednalo o hračku, která vypadala jako zbraň skutečná , zda došlo tímto jednáním došlo k ublížení na zdraví nebo zda při tom pronášel nějaká moudra. Podstatný je ten skutek samotný a nastalý následek. Škoda, která zde vznikla, není na majetku osob nebo jejich zdraví ,ale v jejich vědomí , ve společenském pobouření a odsouzení takového jednání ! Přečti si nějaké blogy tomuto tématu - střelba na prezidenta - a uvidíš jak to rozbouřilo veřejné mínění! Pokud máš obavu odůvodnění omezení na svobodě uvedeného střelce je na místě postupovat buď podle tr. řádu ( §76/1 tr.ř. )tehdy, vyhodnotil -li by uvedený skutek příslušný policista jako přečin nebo např. dle ust. § 26 Zákona o PČR , pokud by v tom viděl přestupek . Mimochodem , já jsem však viděl, že jmenovaný střelec byl vyzván k podání vysvětlení hlídkou městské policie a na příslušnosu policejní stanici PČR odešel dobrovolně, aby se ke svému činu vyjádřil. Nikdo jej tedy zatýkat nemusel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:15:03 29. 09. 2012
default.png
SCHIMANSKI [2012-09-29 12:53:19]: A kde je společenská nebezpečnost činu. Jestli to byla air softová zbraň, střílel do obleku, jaký mohl vzniknout následek. nešlo očekávat jakoukoliv fyzickou újmu na zdraví, ani snad náhodou. Jedině tehdy kdyby mířil přímo do očí. Podle mne se výtržnictví nemůže jednat.Jaké hrubé jednání v intencích výtržnictví, ohrožoval pohoršoval, kromě prezidenta ještě někoho. Doprovázel své jednání nějakou verbální komunikací. Zákon na tyto situace u nás nepamatuje, maximum přestupek, vše navíc zvůle.Důvod omezení na svobodě? Jaký?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 13:03:46 29. 09. 2012
default.png
Nevím jestli to vyvolá u toho zločineckého dobytku nahoře nějaké obavy, pakliže ano, toho zednického ultrablba bych poplácal po zádech aspoň za to. Jinak bych se přimlouval za kýbl na hlavu a násadama od krumpáčů do kýblu trochu zabouchat, aby se mu v té debilní dýni rozsvítilo. :D (Jak jsem vyhrál válku.) :D

Já jsem dneska schopný normálně říct, že kdyby vtrhli do parlamentu dva maníci s emgéčky a vykosili to tam hlava - hlava, pude se mi líp do práce. Nikdy jsem neměl nejmenší slitování s drbany a ultrazloděj Klaus plus další lumpové nejsou nic jiného. Vždycky jsem říkal, že policie musí ke slušným maximálně slušně a k těm druhým maximálně tvrdě. Že ale stav společnosti dosáhne takového stupně roztrpčenosti, že já, starý blbec, co by už měl být smířlivější, znalý zákonů a toho, co je spravedlnost, bych se nepohoršil nad vystřílením parlamentu. Fakt už ne. Jsem tak naštvaný, že mi to znemožnuje už rozumně myslet.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHIMANSKI 12:53:19 29. 09. 2012
Schimanski.jpg
V případě jakéhokoli jiného ,běžného, občana by uvedené jednání bylo na místě kvalifikovat jako přestupek Proti obč. soužití podle ust. §49/1c PZ. Z dostupných zdrojů není známo o jakou přesně zbraň se jednalo, zda to nebyla pouze plastová hračka na vystřelování kuliček nebo nějaká zbraň kategorie " D "
( podle § 7 zákona O zbraních a střelivu č.48/2002 Sb. ) V případě zbraně kategorie "D" by bylo na místě uvažovat i o přestupku podle ust. § 76a, kterého by se pachatel dopustil porušením ust. § 15 odst.2,3 uvedeného zákona.
Pokud bych se vrátil k podstatě uvedeného jednání,tedy pachatel při veřejné akci a na místě veřejnosti přístupném přistoupil k prezidentovi republiky a opakovaně na něj vystřelil se domnívám, že je na místě věc posoudit jako přečin Výtržnictví podle ust. § 358/1 tr. zákoníku. Ne, že by se jednalo v osobě Václava Klause o nějakou fyzicky nadřazenou osobu, ale jde o ten úřad, jeho vážnost a také o místo spáchání. Tahle věc je rozhodně hrubou neslušností, která byla spáchána na místě veřejně přístupném - a tak je také chápána velkou částí společnosti.
Pokud se týká té ochranky , tak buď skutečně naprosto selhala , nebo pánové věděli co se bude dít a nechali tomu volný průběh. Otázkou je ,co z toho je horší. Z bezprostřední blízkosti nechali do chráněné osoby vysypat celý zásobník , stáli a čuměli. Pachatel vzátětí v klidu odešel a ohromená nebo zůčastněná ochranka pořád nic. To je neomluvitelné. Zákrok měl přijít v okamžiku, kdy ten chlápek vytáhl zbraň a zamířil. Tady bych očkával bleskovou reakci ochranky, která se pohybuje v bezprostřední blízkosti chráněné osoby. Zvýšená ostražitost je na místě právě vzhledem k tomu, že prezident se, zřejmě svévolně a aniž by bral ohledy na požadavky ochranky, pohyboval přímo mezi lidmi. I kdyby ochranka nezabránila prvnímu výstřelu , k dalším už nemělo dojít. To by ovšem ochranka musela plnila to, co má.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:14:42 29. 09. 2012
default.png
1)z roviny policie, bezprizorní selhání, žvásty, že poznali, že je to plastová pistole, to snad ani nikdo nemůže myslet vážně a při tomto když to říká se cítit být ještě policistou. Tam nebyl problém, čím střílel, ale jak se dostal blízko a z uvedené blízkosti mohl zcela zřetelně bez povšimnutí tasit schovanou zbraň, byť plastovou....

2) občané se denodenně mohou konfrontovat se stavem policie a tento obraz odpovídá kvalitě vedení policie, početním a kádrovým a kvalitativním stavům mužstva, jako jeho zabezpečení materiálním či finančním zajištěním. Teď se o tom mohli přesvědčit politici, ostatně politici, je u nás v ČR pro ně celkem, velmi ale velmi lichotivé označení.

3)pozoruhodné jsou komentáře politiků o agresi apod. kdy ve světle zákonů se jedná maximálně o přestupek s mírou společenské nebezpečnosti podstatně menší než hrubiánské a násilnické chování Kalouska proti chlapci před sněmovnou(vzpomínám si na smějící se politiky dvou vládnoucích stran, když se na předvolebních mítincích po politicích ČSSD házeli rajčata, kdy ještě k tomu nepřímo podněcovali, nebo demonstranty nazývali lůzou)

4)kdo a jak s čím zachází, na to taky schází

5) ostatně se mi zdá okolo toho větší rozruch(to vypovídá o všem), než to, že vinou státu, zde umírají a ještě budou umírat lidé, protože oni politici mají na prvním místě své vlastní podnikání a desítky funkcí a příjmů, včetně své finanční loby zajištění, před životem a zdravím, bezpečností občanů či životní úrovní zbývajicích občanů této země.I pan Klaus je občanem této země, má štěstí, že na rozdíl od občanů na něj nikdo skutečně nestřílí ostrými, či jej za bílého dne nepřepadává na ulici nebo svým bourákem nesmete na přechodu, případně kdyby chtěl někoho upozornit, že mu naboural auto či něco ukrad.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio