Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Instruktorem střelby „snadno a rychle“ aneb „Afgánská mise“ (REDAKCE)

Instruktorem střelby „snadno a rychle“ aneb „Afgánská mise“
Pavel Černý v Afghánistánu
Foto: archiv autora

I když se profesně po dlouhá léta věnujete výcviku ozbrojených složek, může vás dojista ještě vždy něco překvapit. Dělat střeleckého instruktora znamená stále uvykat na setkávání s velmi obtížně tvarovatelným lidským materiálem a prodělávat nikdy nekončící vydobýjení potřebných materiálních podmínek. Tyto zkušenosti však mohou být jen obtížně aplikovatelné v zemi, kde není překážkou pouze jazyková bariéra, ale také i místní klima, pojetí života, kultura a ekonomická situace.

Autor: Pavel Černý
Publikováno: 19. 10. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 16:54:26 19. 10. 2012
default.png
Právě jsem si zvednul bradu ze země. Super článek! Bomba!
Afghánistán mě hodně zajímá, knížka o činnosti našeho rekonstrukčního týmu byla jedna z indícií jak to tam chodí... Či spíše jak tam ti lidi žijí tak pět tisíc let za náma, nechápou že si kravičku musí ochránit před průvanem aby jim dávala víc mlíka, že když potřebují uchoovat potraviny, je dobré vykopat si sklípek...

Pavle, mě bere jedna věc: tihle lidé, kteří neumějí mimo lelkování nic, neumějí nic nového vyvinout, nic konkurenceschopného vyrobit, vyloženě jim smrdí práce, kde se u nich bere ta jejich nadutost? Na co jsou vlastně tak hrdí? Na ten svůj svinčík, prach a kamení?

K samotné přítomnosti našich vojáků a policistů v těch končinách: pokud jsou US military tak přitroublí, že osm let jen střílejí kolem sebe jak to jen oni s tou svou "kulturou" umějí a až pak přijde jístý generál Petraeus, aby tomuto největšímu (nejblbějšímu) národu na světě připomenul, že se gerilová válka nedá vyhrát střelbou ale jen podporou místních lidí, pokud tahle hovada se ke svým spojencům chovají tak, že jejich spojenci k nim mohou jen na víza, pak nevidím jediný důvod, abysme jim lezli do zadnice. Co si nadrobili, ať si vyžerou. Ať žije USA: ale za své!

Do Íráku i Afghánu lezli bez sebemenší ideje co potom, až dostřílejí, bez sebemenší znalosti toho kam lezou a co tam mají dělat. Mrkněte na seriál HBO Generation Kill. To stojí za to. Naši vojáci tam Afghánci svým chováním a jednáním musí při srovnání s těmi blby Janky naprosto šokovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio