Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak je to s kriminalitou v ČR? Mapakriminality.cz to ví (REDAKCE)

Jak je to s kriminalitou v ČR? Mapakriminality.cz to ví
Vizualizace indexu kriminality na mapě kriminality
Foto: ProPolice|Otevřená společnost, o.p.s.

Možná již někdo z našich čtenářů zaregistroval, že v neděli na internetu zahájil provoz dlouho očekávaný projekt - program ProPolice z neziskové organizace Otevřená společnost, o.p.s. zveřejnil unikátní interaktivní mapu kriminality České republiky, na které se dá nejen porovnávat kriminalita mezi jednotlivými kraji a územními odbory země, ale také nabízí řadu dalších zajímavých informací.

Autor: Ondřej Skalník, ProPolice|Otevřená společnost, o.p.s.
Publikováno: 06. 12. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAX 00:32:44 20. 02. 2013
dax.jpg
HAMMER [2013-02-16 08:05:05]:
Hammere klídek, souhlasím s tebou. Řeknu to jinak a stručně aby bylo jasno: Pokud mám volit mezi tím co tady bylo před 89 a demokratickým systémem, tak je to jasný a volím jasně demokracii a ještě jednou demokracii.
Pokud mám volit mezi tím co bylo před 89 a tím co je tady dnes a co si tak přesně a jasně popsal a co je jenom parodií na demokracii a svobodu, tak volím jasně to co bylo před 89. Proto,že než tenhle bordel a gaunersko-zlodějskej systém, bych raději opravdu žil v tom co tady bylo před 89.
A to je odpověď i pro úžasného demokrata, ctícího demokraticky a bez urážek i jiné pohledy na svět Pima-Burgera s kterým se jakožto pomatenec zajisté nemohu, uznávám rovnat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:05:05 16. 02. 2013
default.png
DAX [2013-02-15 23:07:43]: Tak zaprvé, Daxi, já se teda nedivím. To bylo jen konstatování.
Zadruhé: ale my tu podle mého názoru svobodu nemáme. Svoboda jednoho totiž končí přesně tam, kde začíná svoboda druhého. Tady se po svobodách spousty lidí za nečinného přihlížení policie (což je orgán, který by měl okamžitě jako první a v podstatě na celé velké šíři fronty jediný zasáhnout) soustavně beztrestně šlape. To co tady máme je akorát tak bezmezný bordel leckdy už zavánějící anarchií. My se neumíme srovnat jinam než od jedné zdi ke druhé zdi. Od totality kdy jsi směl fakt hovno po druhý (až skoro extrém), kde všichni můžou všecko.

A prvotní příčina je, že tady neproběhla debolševizace. Prospěchářští prevíti sdružení výhradně v KSČ (pár i v jiných stranách NF) mohli pohodlně přecestovat jinam, napřed do OF, pak ODS a všech zbylých novokradačských partají. Zůstali u koryt všude, kde to vedli od desíti k pěti, aby to dovedli k nule nebo lépe řečeno k vytunelování všeho, co mohlo třeba fungovat. Dovedli to tak daleko, že si sem jezdili tunelovat i cizinci, kteří uměli pochopit, co jsme zač a že to tady nikdo neřeší.

Tvoje stesky nad komunismem jsou pasé, ten bordel tady totiž nikdy neskončil. Ten je v myšlení tohoto národa hodně dobře zakořeněný. Stěžuješ si sám na ten svůj zlatý komunismus, který je tu reálně pořád, jenom se přioděl o roucha loupeživého kapitalismu. Ovšem v roli loupeživých kapitalistů zásadně českého původu není nikdo jiný než ti tvoji zlatí komunisté.

Proč si myslíš, že sem Dánové jezdí? Protože doma jim nikdo ani náhodou nenaleje. Protože u nich policie funguje i bez komunistického režimu. Totéž v Německu, v Belgii atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 00:43:03 16. 02. 2013
Pim Burger.jpg
DAX [2013-02-15 23:07:43]: Jojo Daxi, chtělo by to s nima zatočit pěkně po bolševicku, co?:-) Ty už bys jim dal co proto. Podělaná demokracie!:-) Někdy váhám, jestli jsi větší pomatenec ty nebo Denver - ale abych byl spravedlivý, necháme to na remíze...:-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 23:07:43 15. 02. 2013
dax.jpg
HAMMER [2013-02-15 18:51:55]:
Hammere napsal si to pěkně, ale ty se tomu divíš? Tady je přeci demokracie a svoboda. Každý si přeci může dělat co chce.. né? Hospodští svobodně podnikají a můžou si přeci nalejvat komu chtějí, nějaký zákony? Na ty kašlou všichni včetně vlády a poslanců,tak co by si Dánští případně jiní mladí debílkové nemohli zařádit a rozmlátit co libo. Je třeba přeci dodržovat listinu lidských práv né? Práva to jo, těch má dneska každý plnou hubu. Co takhle nějakou listinu lidských povinností, to už néé to už by nebylo svobodné a demokratické že?... Řeknu ti, Zlaté časy před 89, PP bič a pryč a byl klid a pořádek během hodiny,naložit do antonů odvézt na čáru a mazej si smrade rozbíjet hospody v Kodani, jenomže to zase vládli ti hrozní krvežízniví komunisti a to nemůžeme přeci dneska připustit. Dneska je tady PČR od toho aby diskutovala a vysvětlovala a to raději at tady vládnou zloději a grázlové a rozkrade se co se dá a kdejaký občan EU tu rozmlátí co chce a může klidně dělat bordel, ale hlavně ,že tu nemáme u vesla komunisty a máme tu svobodu a možnost cestovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:51:55 15. 02. 2013
default.png
Nedá mi to a musím tady připomenout "plody práce" PČR, kdy si mladí Dánové vypíjejí svoje mozkovny v Česku do bezvědomí, aniž mají navíc osmnáct let.

Žádné kontroly hospod, hostinští se nebojí dělat si co chtějí, nalívají mladistvým i zjevně podnapilým, což obojí nesmějí. Škody na majetku i zdraví platí až "následky" = blbečci s rozumem puberťáků. Že jsou tady příčiny: nečinnost policie a porušování zákona hostinskýma, nikoho nebere. Policie bude zase trapně zametat hovínka po svých vlastních pejscích (řešit svoje pracovní zmetky) za strašné peníze, hostinským nikdo na vlásek nesáhne...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATRICK 21:34:45 02. 01. 2013
default.png
Přeji pěkný večer. Nedá mi to a musím zde vložit jeden odkaz na to, co se dělo o Silvestru u nás v Havířově (městě, kde je jedna z největších kriminalit) a média o tom téměř neinformovala. Na náměstí to byla pěkná divočina a policistů bohužel žalostně málo. Kam až to musí zajít, když na polovinu 80tis. města bylo údajně ve službě jen 6 policistů + dozorčí!!! a pak se dělo co se dělo... Nasranost lidí v tomto regionu už je opravdu velká a to nám pan prezident ještě další grázly pustí ven.

http://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/130101-novorocni-oslavy-se-v-havirove-zvrhly-v-nas...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:34:19 25. 12. 2012
default.png
SANTIAGO-SAN [2012-12-24 20:15:00]: Santi, ještě bych tě doplnil:
- řadový to obsere z vícero důvodů, z nichž většina ale pramení nad ním a nemá šanci to ani změnit ani ovlivnit. Další pramení nad tím, nad čím tu lamentuju už pěkně dlouho: do přímého výkonu byla nahnána nezkušená naivní děcka a nikdo se o ně nestará. Langerjugend. Jdi a padni, nevracej se, jinak tě zastřelíme sami. Tihle dacani, co tomu velí, to zpytlíkovali stejně jako Hitler se svou pitomou mládeží. Mladí se dají velice snadno oblbnout, ti dlouho nepochopí o co jde (obecně, ne všichni), ti jim budou jejich čárky dělat. A ti budou sloužit jako kanonefuter pro GIBS.

- zároveň bych tě, Santi, rád upozornil na prasácké paktiky drtivé většiny kolegů s nimiž sloužíš, vůči výhradně slušným občanům, takže pokud si stěžuješ na praktiky GIBS (tak to ale není) dostáváte sami svoje papáníčko.

Jen připomenu metodu zvanou cesta nejmenšího odporu aneb sejmout toho "nejblbějšího", až moc často samotnou oběť protiprávního jednání - viz nedání přednosti v jízdě v místě, kde je hlavní silnice přehledná tak do třiceti metrů a po ní se přiřítí ani nezjišťovanou rychlostí maník, co nezvládne zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled a práskne do vozidla co vyjíždí na volnou silnici, všechna ta "leknutí se" řidičů, kteří se jen špatně vyjádří k situaci, kdy se vlastní šikovností vyhnuli srážce s jiným vozidlem, případy nutné obrany atd atd.


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 20:15:00 24. 12. 2012
default.png
ANDRAS [2012-12-21 15:29:42]: pochop že ten kdo ty stížnosti odsere budou řadový, protože gibs prostě něco najde, vezmi si že když neuděláš všechno na 150% tak oni tě na tom hned uvaří. Nejde totiž o to jestli by to byla chyba velká, malá, která něco ovlivní nebo neovlivní. Je to chyba, a GIBS je placen za co? Víme ? No za to aby chytl a uvařil na nudli nebohého šlapáka z ulice, protože pak dostane odměnu. Následně na to si dá odměnu i ten na prezidiu protože se mu podařilo zbavit se jednoho špatného kusu, místo toho přijme mladého který se dá lépe vytvarovat k obrazu jejich... Proboha jsem u firmy chvilku a už to chápu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 20:07:16 24. 12. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-12-20 17:45:02]: Akce upír nedopadla, vrámci solidarity a diplomacie se od ní upustilo to jedna věc. Druhá věc, tlakem na policii jen přitížíš těm co makají jak šrouby takže hovadina. Vtip je v tom že tlačit nesmíš od spodu ale paradoxně od shora. Tzn. nevyvíjet tlak na policii a jejich OOP ale na policejního prezidenta, ministra vnitra, vládu, prezidenta. Nic jiného nemá ani šanci uspět protože jak píše hammer, čárkomani jsou všude, nehledě na to že na všechno v esiku vyjde nové normativní nařízení nebo prováděcí předpis kterej nařídí policajtoj o další 4 A4 víc..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:38:46 21. 12. 2012
default.png
ANDRAS [2012-12-21 15:29:42]: Pořád nerozumím tomu, k čemu by zahlcení policistů v terénu vedlo? Systém dlouhodobě nefunguje, nechrání občany. Systém existuje sám pro sebe. A nikoho to nesejří. Už jaké roky.

Víš kolik lidí u policie napadlo, aby se v případě podání stížnosti musela skládat nějaké kauce a ta propadla, pokud bude stížnost neoprávněná? A víš kolikrát to už tady bylo? A víš jak to vždycky dopadlo? No tak co si chceme povídat? Je to pořád to samé: management nechce za nic zodpovídat.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio