Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Projekt NEZAPOMENEME! (REDAKCE)

Projekt NEZAPOMENEME!
Památník zemřelým policistům a hasičům
Foto: Muzeum Policie České republiky

Nedávno se na redakci Policisty.cz obrátil jeden z policistů a upozornil nás na závažný fakt. Předložil nám seznam policistů, kteří od roku 1990 zemřeli ve službě, přičemž aktuální číslo 100 zemřelých nás přímo šokovalo. Aby památka těchto mužů a žen nezůstala zapomenuta, rozhodli jsme se kontaktovat Muzeum Policie České republiky v Praze a s pomocí jeho pracovníků, kteří zpracovávají seznam padlých strážců zákona od roku 1918 až do současnosti, vytvořit kompletní seznam padlých od roku 1990 i s interaktivní mapou míst úmrtí jednotlivých policistů. Tak se zrodil projekt NEZAPOMENEME!

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 06. 05. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 12:20:19 08. 05. 2013
default.png
STARSKY [2013-05-08 11:51:16]: Uvedený seznam není seznam padlých policistů, ale seznam padlých policistů, u kterých neznáme místo úmrtí. Místa úmrtí jsou pro nás důležitá z toho důvodu, abychom je mohli zanést na připravovanou interaktivní mapu. Vámi zmiňované případy Marcely Macelové, Michala Braniše, Miroslava Linharta a dalších už jsou v demoverzi interaktivní mapy zanesené. Předpokládáme, že se nám v dohledné době podaří mapu představit. Nyní ale potřebujeme zjistit tyto informace, aby mapa byla co možná nejpřesnější.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 11:51:16 08. 05. 2013
Starsky.jpg
Je to rozhodně neúplný seznam. Není tam ani tam kolegyně z ODN Praha co jí srazila ta tramvaj když zakreslovala nehodu na Hlávkově mostě. myslím že to byl rok 2008 či tak. Není tam policista z tehdejšího OBOZ co byl na Praze 3 zastrelen při zákroku proti nebezpečnému pachateli. Není tam Michal Braniš a další a další. Jen v Praze co já vím jich padlo tak 15

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 23:48:43 07. 05. 2013
default.png
Děkujeme všem, kteří kladně zareagovali na článek - ať už emailem či na facebooku - a ještě jednou Vás prosíme o sdílení článku, kontaktování či výslech starších kolegů, kteří si mohou ještě pamatovat padlé policisty z 90. let a kteří by nám tak mohli poradit, kde tito policisté položili svůj život.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio