Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Psychotesty - poznatky

Zdravim, chtěl jsem jako spousta lidí tady pracovat u PČR. Pro mou smůlu ale možná i štěstí, mě zastavily psychotesty. Než jsem je absolvoval tak jsem pátral jak je nejlíp zvládnout. Například tady toho jsou tuny. Něco kraviny něco bylo užitečné. Dozvěděl jsem se, že člověk musí být čestný a odpovídat pravdivě - ano je to důležitá morální zásada, která by měla být předpokladem č. 1 pro osobnostní profil policisty. Není to tak. Člověk mezi odpověďmi musí přemýšlet a hledat ty vhodné, které z něho dělají dobrého a poctivého člověka , ale zároveň se nesmí zamotávat do odpovědí, které jsou obměněny a přeformulovány ale ptají se na totéž. To není nic těžkého, dají se zapamatovat a člověk ví jak na ně odpovídal o 15 otázek zpět. A další podstatná věc. Musíte se vžít do role policisty a odpovídat tak jak by policista odpovídat měl. Upřednostňovat pomoc ostatním před svým blahem, nesmíte mít rádi satirický humor, nesmíte být vztahovační, nesmí vyjít že žijete bohémský život (já bohém nejsem ani omylem...???), nesmíte být rádi středem pozornosti atd. tohle mi dnes řekl psycholog v HK. Závěrem bych chtěl říct že psychotesty zjistí hodně věcí o člověku, něco z toho co jim o mně vyšlo byla skutečně pravda. Ovšem psycholog mi také řekl že jsem měl výborně zpracovanou inteligenčí část. Bez chyby jem měl například ty početní řetězce sestavování tvarů, dopis atd. Že mám dobrou představivost, jestli jsem chodil na nějakou průmyslouvou školu. Ne chodil sem na hotelovku. Chvíli koukal jak puk a pak řek jen "aha". Takže i toto vypovídá o tom že psycholog je taky jen člověk a není schopen určit zda se dotyčný na tuto práci hodí či ne. Chyba je rozhodně v systému posuzování vhodných adeptů. Komentáře typu: uplakánek, ublíženej atd. určitě nejsou na místě. Samozřejmě že mě to mrzí, ale tak to asi holt být mělo.
DEDALEBEDA :: Datum založení: 05. 08. 2013 :: celkem 52 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SHARKY 23:12:28 28. 08. 2013
default.png
Nic nenaděláš, ale jak říkám, zkus jiný sbor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PROTESTNI 23:05:03 28. 08. 2013
default.png
GHOST-COP [2013-08-28 22:14:11]: Jsem celkem znechucena, že se na to vyprdnu...když si to přeberu, není tam zase tolik o co stát za ty peníze...ale celkem mě to mrzí kvůli škole, chtěla jsem se pak dostat na PA na obor jen pro policajty na tu kriminalistiku...ale co, svět se nezboří :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:14:11 28. 08. 2013
default.png
PROTESTNI [2013-08-28 21:26:50]: Podej si žádost o přezkum (alias odvolání). Nedostačivost v nějaké zkoumané složce může být kompenzovaná jinou. Za pokus nic nedáš (pouze poštovné :-D )

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PROTESTNI 21:26:50 28. 08. 2013
default.png
Asi tam počítají pokuty podle vzorců, v odmocninách a zlomkách :D Psycholožka byla velice příjemná, to se musí nechat, ale řekla mi to na rovinu...prý by za mě orodovala, ale stejně by to nebylo nic platné, že ty testy jsou černé na bílém, že ta matika a obrazce byly dost podprůměrné :/ Ale rychlost pozornosti byla zase nadprůměrná, 9 bodů z 10...nevím co fakt požadují...hroutit se určitě z toho nebudu, jen jsem celkem naštvaná, když vidím, co tam vezmou za imbecily, kteří odmaturovali na pokolikáté, huliči, průseráři...ještě k tomu mám Bezpečnostně právní akademii, takže přípravu k policii a je mi to prd platné :/ Hold blbá matika...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SHARKY 20:45:26 28. 08. 2013
default.png
Když se nad tím člověk tak zamýšlí, tak ty psychologové jsou fakt paka. Na co ve službě budeš potřebovat matiku a obrazce, to by mě fakt zajímalo. Když Ti řekla, že ve všem ostatním jsi super, měla Tě podle mého názoru pustit. Nic si z toho nedělej a zkus jiný sbor, třeba Celní správu. Ono u policie není o co stát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PROTESTNI 20:16:30 28. 08. 2013
default.png
Zdravím :)Tak jsem včera také absolovala psychologické testy...nechtělo se mi čekat týden na výsledky, než by mi přišly poštou, tak jsem si pro ně dnes jela osobně...a osobnostně nezpůsobilá...paní psycholožka to se mnou vše probrala a prý mi nohy podrazila pouze matematika a ty obrazce na prostorové vidění, jinak ostatní prý bylo velice super...na pohovoru jsem u ní včera byla minimálně 35 min., rozebrala mě ze všech stran a dnes mi řekla, že se jí pohovor velice se mnou líbil, že mám všechny předpoklady, ale bohužel ta matika...takže si natrénujte matiku, asi tam chtějí mít matematické guru :D Tak všem ostatním přeji mnoho úspěchů :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu LETHER23 15:38:34 26. 08. 2013
default.png
Jiný kraj, jiný mrav :-) Aspoň teda nevím o tom, že by se na mne jezdili ptát v mém okolí. Ale určitě to není nic špatného, může to pomoct nebo naopak pěkně zazdít, pokud by se lidé chtěli pomstít.
A když jsem si byl pro výsledky psycho a psycholožka mi rozebírala moji osobnost, tak jsem byl překvapen, jak vše zhruba sedí a jak se dá poznat, jaký člověk je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 10:09:00 26. 08. 2013
default.png
STEGLIK [2013-08-26 07:59:37]: Nemusíš mít obavy, když jeden dva lidi budou říkat že jsi grázl apod. tak to je v pořádku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEGLIK 07:59:37 26. 08. 2013
default.png
Dneska sem se dozvěděl,že krom těch psychotestů v HK,dělají i jiné kroky k tomu aby zjistili,zda vás přijmout.U nás ve vesnici,15 km od HK po mích psychotestech jezdilo policejní auto.A až dneska sem se od sousedky dozvěděl,že u ní taky byli.A ptali se jak se chovám a jak s lidma vycházím.Ona neřekla nic špatného,ale jestli mě nějaký debil nezazdil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MINI 22:23:33 22. 08. 2013
default.png
K těm psycho otázkám - velká část otázek se nehodnotí. Jsou tam jako určitá "omáčka", odpovědi psychologa snad ani nezajímají. Účelem je, aby to člověka rozptýlilo a zaměstnalo mozek. Ony jsou tam totiž různě roztroušeny podstatné otázky (či spíše skupiny společných otázek) k některým zásadním rysům osobnosti. Ale pokud by to bylo bez té "omáčky", rychle by to tázaný poznal a mohl by lépe lhát (kamufloval své slabiny). Já osobně jsem napoprvé neprošel a zkusil to znovu až za 7 let. A musím uznat, že s úplně jinou motivací, životními zkušenostmi a chutí do této práce. Stačí si to srovnat v hlavě (v mezidobí jsem nesloužil u MP, ale chodil do "normální" práce).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio