Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Psychotesty - poznatky

Zdravim, chtěl jsem jako spousta lidí tady pracovat u PČR. Pro mou smůlu ale možná i štěstí, mě zastavily psychotesty. Než jsem je absolvoval tak jsem pátral jak je nejlíp zvládnout. Například tady toho jsou tuny. Něco kraviny něco bylo užitečné. Dozvěděl jsem se, že člověk musí být čestný a odpovídat pravdivě - ano je to důležitá morální zásada, která by měla být předpokladem č. 1 pro osobnostní profil policisty. Není to tak. Člověk mezi odpověďmi musí přemýšlet a hledat ty vhodné, které z něho dělají dobrého a poctivého člověka , ale zároveň se nesmí zamotávat do odpovědí, které jsou obměněny a přeformulovány ale ptají se na totéž. To není nic těžkého, dají se zapamatovat a člověk ví jak na ně odpovídal o 15 otázek zpět. A další podstatná věc. Musíte se vžít do role policisty a odpovídat tak jak by policista odpovídat měl. Upřednostňovat pomoc ostatním před svým blahem, nesmíte mít rádi satirický humor, nesmíte být vztahovační, nesmí vyjít že žijete bohémský život (já bohém nejsem ani omylem...???), nesmíte být rádi středem pozornosti atd. tohle mi dnes řekl psycholog v HK. Závěrem bych chtěl říct že psychotesty zjistí hodně věcí o člověku, něco z toho co jim o mně vyšlo byla skutečně pravda. Ovšem psycholog mi také řekl že jsem měl výborně zpracovanou inteligenčí část. Bez chyby jem měl například ty početní řetězce sestavování tvarů, dopis atd. Že mám dobrou představivost, jestli jsem chodil na nějakou průmyslouvou školu. Ne chodil sem na hotelovku. Chvíli koukal jak puk a pak řek jen "aha". Takže i toto vypovídá o tom že psycholog je taky jen člověk a není schopen určit zda se dotyčný na tuto práci hodí či ne. Chyba je rozhodně v systému posuzování vhodných adeptů. Komentáře typu: uplakánek, ublíženej atd. určitě nejsou na místě. Samozřejmě že mě to mrzí, ale tak to asi holt být mělo.
DEDALEBEDA :: Datum založení: 05. 08. 2013 :: celkem 52 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GHOST-COP 16:36:11 21. 08. 2013
default.png
Jinak nějaké psychologické testování je jistě na místě. Mnohem více (nebo spíše konečně) bych ale prováděl (a přikládal tomu velký zřetel) dotazování např. v kolektivech, ve kterých se uchazeč v posledních 3-8 letech pohyboval (škola, zaměstnání, kluby, spolky), v místě bydliště apod. To se sice děje, ale ne u těch 99,9% pozic, o kterých se tady mluví a většina o ně "bojuje".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 16:30:47 21. 08. 2013
default.png
LETHER23 [2013-08-21 16:06:36]: Koukat rád do ohně je normální, protože je to uklidňující - dáno evolučně. Před desítkami (a více) tisíc let nebylo nic lepšího, než rožnit ulovené maso a mít vedle sebe samici v jeskyni :-)

Důležité je, aby se psycholog u pohovoru ptal, popř. sami řekněte, že byste rádi vysvětlili svou určitou odpověď, popř. něco doplnili nebo se rádi zeptali na význam otázky. Ne všechno pochopí každý stejně.

A pokud máte licenci k létání, tak odpovíte co? Otázky na létání, potápění, lezení apod...... jako spousta jiných jsou k ničemu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LETHER23 16:06:36 21. 08. 2013
default.png
Taky sem dal ano a šel sem dál. Jen sem se potom o tom bavil s ostatníma a ti říkali, že dali raději ne, ikdyž se třeba rádi dívají. Vesměs jsem dával i např. na řízení letadla či jízdu na vodních lyží ano, popravdě, kdo by to nechtěl umět či si to vyzkoušet :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 16:01:20 21. 08. 2013
default.png
No a co, když na tom nevidíš nic špatného tak zakroužkuješ ano a nazdar ;) To co se píše nahoře...mi přijde spousta kravin, nejlepší u psychotestů je odpovídat první odpověď co tě napadne je pravdivá a ukáže jaký doopravdy jsi, čim více se stylizuješ tím více děláš chyb a v testu je to vidět. Dělal jsem jich už asi 5 a všechny úspěšně, v podstatě se všechno opakuje, a co se týče motivace, někde se píše dopis jinde se na to ptá psycholog. Já jsem třeba řekl že sem tu práci chtěl dělat od 5-ti let a dál se neptal a bylo vymalováno, s psycholožkou jsem si hezky pokecal, řekl jí pár vtipů ona se zasmála a pohoda :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LETHER23 14:17:41 21. 08. 2013
default.png
To ví nejspíš jen oni. A ona zmiňovaná otázka, jestli se rád dívám do ohně mi přijde zcestná, jelikož nevidím nic špatného na tom, když se např. při opekání špekáčků rád dívám do ohně. Co z toho potom plyne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEGLIK 10:59:30 21. 08. 2013
default.png
To zajisté.Ani jedna otázka se netýkala toho,jestli tu práci chci dělat z nadšení,chtíče nebo jen prostě potřebuji prachy a vezmu cokoliv.To s podivem,páč za strážmistra v 2.platové třídě toho moc není.
Ale prostě podle toho co sem absolvoval nemohou usoudit vůbec nic.A právě proto nemohu pochopit jak u nich mohou dělat takový cedník?Že projde jen 20 procent zájemců.
Není to náhodou jen záminka pro nepřijetí a ve skutečnosti se rozhodují dle složek co na vás mají?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 10:31:57 21. 08. 2013
john158.jpg
psychotesty, tak jak jsou nastaveny v dnešní době, neodhalí naprosto nic zásadního, jsou jen jakýsi ukazatel, a maximálně odfiltrují nějaké výrazně negativní hodnoty u uchazeče..
V důsledku délky služby a vlivem určitých zkušeností, stressem, se policista stále mění a jeho osobnost se vyhraňuje.. někdy k lepšímu, někdy k horšímu..až nejhoršímu..
Žádný psychotest neodhalí zbabělost, neodhalí pokřivenou morálku některých jedinců, neodhalí psychopatii u některých vyšších šéfů.. takže jsou zde jaksi pro formu, jako že se něco dělá..lidskou povahu a osobnost nejlépe prověří čas a určité okolnosti služby. Osobně jsem zažil jak se z pohodového kluka stal nepřijemný psycho šéf, v současné době Koordinátor..humus nad humus. ( kvuli jeho šikaně a dalším věcem se jeden kolega zastřelil, druhý raději odešel do civilu) Já osobně bych stávající psychotesty nahradil úplně jinou více výrazněji a snadno vyhodnotilenou metodou..Tady jsme furt jak v 50 letech..
PS: Dívate se rádi do plamenů ohně ? Nakreslete strom..:):)

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEGLIK 22:24:03 20. 08. 2013
default.png
Jasný,ale zážitek to je dobrý.Člověk se nemá ničeho bát :).Zítra rozbalím dopis,uvidím a napíšu.Zdar

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LETHER23 22:11:04 20. 08. 2013
default.png
Dělal jsem to ve Zlíně. Vyptávala se hodně, na vše možné, ale jsem za to rád, protože má člověk hned takový lepší pocit, že jí mnohé sporné věci vysvětlil...u těch dotazníků mne totiž štvaly ty otázky např. na ten oheň a plameny, hold lhát sem nechtěl a rád se zadívám do táborového ohně, to samé, když je bouřka, tak z okna se podívám, ale že by mne to citově vzrušovalo, to zase ne, takže nejednoznačné otázky :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEGLIK 21:43:20 20. 08. 2013
default.png
A kdepak si to absolvoval?V HK sis mohl vybrat.Bud se pro ně dostavit nebo poštou.Ale telefonicky to taky prý nesdělují.Vyhodnocení jím trvalo 8 dní,i když mi psycholog říkal,že hned druhý den to dávají dohromady.Dopis podávali minulý pátek.
Tys byl u něj 30 minut?Tak mě asi ošulil.Já jen sotva 5 a ten před mnou taky nějak tak.A od té ženské sem vyjít nikoho neviděl.Ta to asi brala poctivěji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio