Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Psychotesty - poznatky

Zdravim, chtěl jsem jako spousta lidí tady pracovat u PČR. Pro mou smůlu ale možná i štěstí, mě zastavily psychotesty. Než jsem je absolvoval tak jsem pátral jak je nejlíp zvládnout. Například tady toho jsou tuny. Něco kraviny něco bylo užitečné. Dozvěděl jsem se, že člověk musí být čestný a odpovídat pravdivě - ano je to důležitá morální zásada, která by měla být předpokladem č. 1 pro osobnostní profil policisty. Není to tak. Člověk mezi odpověďmi musí přemýšlet a hledat ty vhodné, které z něho dělají dobrého a poctivého člověka , ale zároveň se nesmí zamotávat do odpovědí, které jsou obměněny a přeformulovány ale ptají se na totéž. To není nic těžkého, dají se zapamatovat a člověk ví jak na ně odpovídal o 15 otázek zpět. A další podstatná věc. Musíte se vžít do role policisty a odpovídat tak jak by policista odpovídat měl. Upřednostňovat pomoc ostatním před svým blahem, nesmíte mít rádi satirický humor, nesmíte být vztahovační, nesmí vyjít že žijete bohémský život (já bohém nejsem ani omylem...???), nesmíte být rádi středem pozornosti atd. tohle mi dnes řekl psycholog v HK. Závěrem bych chtěl říct že psychotesty zjistí hodně věcí o člověku, něco z toho co jim o mně vyšlo byla skutečně pravda. Ovšem psycholog mi také řekl že jsem měl výborně zpracovanou inteligenčí část. Bez chyby jem měl například ty početní řetězce sestavování tvarů, dopis atd. Že mám dobrou představivost, jestli jsem chodil na nějakou průmyslouvou školu. Ne chodil sem na hotelovku. Chvíli koukal jak puk a pak řek jen "aha". Takže i toto vypovídá o tom že psycholog je taky jen člověk a není schopen určit zda se dotyčný na tuto práci hodí či ne. Chyba je rozhodně v systému posuzování vhodných adeptů. Komentáře typu: uplakánek, ublíženej atd. určitě nejsou na místě. Samozřejmě že mě to mrzí, ale tak to asi holt být mělo.
DEDALEBEDA :: Datum založení: 05. 08. 2013 :: celkem 52 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LETHER23 21:37:33 20. 08. 2013
default.png
Ahoj,
já dělal psychotesty dnes. Vše jak je uvedeno, první výkonová část (iq testy, na pamět, matematika)...poté si nás během vyplňování dotazníků braly na pohovor jednoho po druhém, já na něm byl cca skoro 30 minut. Považuji to za mnohem lepší se představení psychologovi než z dotazníků, které mi přijdou v některých otázkách s prominutím uhozené (viz. dotaz či mne citově vzrušuje bouře a jestli se rád dívám na blesky)...jen mne tedy překvapilo, že si o výsledky nemůžeme zavolat nebo nám nedojdou poštou, ale musíme si pro ně opět zajet, což některým moc nevyhovovalo, jelikož jsou zdaleka...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEGLIK 21:28:59 20. 08. 2013
default.png
Zdravím,
taktéž sem dělal psychotesty 8.8. na KŘPČR v HK.Nabírají lidi na hlídkovou službu.Už mám výsledky na poště,zítra si pro dopis jdu.Sem zvědav :).Jak to probíhalo?
Trošku magicky.Bylo to 08.08. v 8 hodin a bylo nás tam,překvapivě,7 kousků.
Ráno IQ testy.Porovnávaní vzorů.Pak matika,pamět atd.Klasika jako na netu.Dále rozdávávání tísíce dotazníků s kroužkováním,vyplnováním o sobě,rodině atd.Kreslíme strom a píšeme motivační dopis.Tím sme končili.Po té si nás vzali dva psychologové.Bud postarší pán,či mladší pěkná ženská.Já chytl chlapa.Dotazy maximálně na 5 minut.Co dělám,co sem dělal,co rodina a zdar.Čuměl sem jak puk.Ve 13 30 konec a valil sem dom.Termín fyzických mám až v září.Tam se dostavím až podle zítřejšího rozhodnutí.
Jinak trochu čísel.Dle personalistky.První sezení v červenci,neustál nikdo.Asi 10 lidí,nikoho psychologové nepustili.Pak sem tam nějaký floutek zřejmě prošel.Hlásilo se nás ze začátku kolem 30 a další přibývají.Už nejsem v obraze.
Jinak je to zážitek.Každý by si to měl zkusit.Byl sem nervní jak pes,pak z vás všechno spadne,když vidíte ty milý lidi.A už jen pracujete jako stroj,jako ve škole při písemce :).
Tot vše.Držte mi palce a zítra podám raport,jestli budu zase o trochu více četníkem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio