Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Psychotesty - poznatky

Zdravim, chtěl jsem jako spousta lidí tady pracovat u PČR. Pro mou smůlu ale možná i štěstí, mě zastavily psychotesty. Než jsem je absolvoval tak jsem pátral jak je nejlíp zvládnout. Například tady toho jsou tuny. Něco kraviny něco bylo užitečné. Dozvěděl jsem se, že člověk musí být čestný a odpovídat pravdivě - ano je to důležitá morální zásada, která by měla být předpokladem č. 1 pro osobnostní profil policisty. Není to tak. Člověk mezi odpověďmi musí přemýšlet a hledat ty vhodné, které z něho dělají dobrého a poctivého člověka , ale zároveň se nesmí zamotávat do odpovědí, které jsou obměněny a přeformulovány ale ptají se na totéž. To není nic těžkého, dají se zapamatovat a člověk ví jak na ně odpovídal o 15 otázek zpět. A další podstatná věc. Musíte se vžít do role policisty a odpovídat tak jak by policista odpovídat měl. Upřednostňovat pomoc ostatním před svým blahem, nesmíte mít rádi satirický humor, nesmíte být vztahovační, nesmí vyjít že žijete bohémský život (já bohém nejsem ani omylem...???), nesmíte být rádi středem pozornosti atd. tohle mi dnes řekl psycholog v HK. Závěrem bych chtěl říct že psychotesty zjistí hodně věcí o člověku, něco z toho co jim o mně vyšlo byla skutečně pravda. Ovšem psycholog mi také řekl že jsem měl výborně zpracovanou inteligenčí část. Bez chyby jem měl například ty početní řetězce sestavování tvarů, dopis atd. Že mám dobrou představivost, jestli jsem chodil na nějakou průmyslouvou školu. Ne chodil sem na hotelovku. Chvíli koukal jak puk a pak řek jen "aha". Takže i toto vypovídá o tom že psycholog je taky jen člověk a není schopen určit zda se dotyčný na tuto práci hodí či ne. Chyba je rozhodně v systému posuzování vhodných adeptů. Komentáře typu: uplakánek, ublíženej atd. určitě nejsou na místě. Samozřejmě že mě to mrzí, ale tak to asi holt být mělo.
DEDALEBEDA :: Datum založení: 05. 08. 2013 :: celkem 52 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 22:04:50 22. 08. 2013
default.png
Ty ženské možná proto že jsou potřeba ? Stejně jako je jejich velká spotřeba, vtip je v tom že na každém oddělení je třeba mín min. 1 ženskou ideálně aspoň 3, protože chlap ženskou prohlížet nesmí, proto si spousta obvodů dá požadavek že chtějí ženu. Jinak psychologický profil MP a SP je prostě jiný , stejně jako služba tě nějak vytvaruje a hodně se stává že tě může dotvarovat do potřebných parametrů, pak je tu taky náhoda apod.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 16:37:43 22. 08. 2013
default.png
STEGLIK [2013-08-22 14:22:55]:

Tvoje pocity zcela chápu, ve svých 18 jsem se hlásil poprvé a také jsem neprošel přes psychotesty - ke svému údivu, protože tohle poslání (ano, pro mne je to stále poslání) jsem chtěl dělat od mala. Zkusil jsem to následně k MP a hle , prošel jsem bez sebemenších problémů. Po pár letech jsem opět zkusil PČR a tentokráte již v pohodě. U MP bylo super (ve velkém městě) - práce hodně podobná hlídkové službě u PČR, jediné co mne na tom mrzí, že těch 9 let u MP se nepočítá do renty ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEGLIK 14:22:55 22. 08. 2013
default.png
Mne to mrzí hlavně kvůli tomu,že otec je policista už 20 let a všechny své kamarády a známé tam mám taky.Tudíž si ted připadám jako vyvrhel.Jako NULA,která na to nemá.Štve mě to natolik,že asi zkusím Městskou tady v HK.Když už ne policajt,tak alespon strážník.Vím naprosto jistě,že na tu práci mám a dělat to chci ze chtíče.I když ted beru o dost víc než bych měl tam.Ale ne.Oni raději vezmou nějakou gumu z pracáku.Ale dost negací :) Mám v sobě zatím horkou krev.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SHERIFF 12:46:48 22. 08. 2013
default.png
steglik: Hlavně si z toho nic nedělej, vůbec nic to neznamená. Zasvěcení vědí, o jaký materiál mají funkcionáři zájem. Uživatel john158 to dost trefil. Možná jsi byl příliš inteligentní :) Rozhodně jsi o nic závratného nepřišel, to si tedy piš - po osmi letech služby bys, ani ne ve třiceti, odešel zcela zhnusen a vyšťaven. Jinak princip většiny "psychotestů" spočívá v asociacích odpovědí k otázkám a jejich korelacích s váženým průměrem. Samozřejmě obejít to lze, ale musíš rozumět principům a zde dělají lidé hodně chyb (kdyby si své odpovědi sami vyhodnocovali, tak by se sami nepřijali, páč by se sebe sami lekli). Hloupé je že nevíš, jestli jsi neprošel kvůli lži skóru, anebo kvůli deklarované osobnosti. Ta se za dva roky moc nezmění. Ztrátou času by asi také bylo, když bys to zkoušel každé dva roky znovu a jednou bys vyšel např. jako klidný, podruhé jako depresivní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 10:28:04 22. 08. 2013
john158.jpg
HK zřejmě slušnej oddíl, no někdy mi to připadá, že je to prostě tak, že někteří lidé se k švestkám dostanou protože se tam dostat prostě mají, a aby se to zakamuflovalo, udělá se nějaký cedník kterým se zdůvodní množství ve kterém se ty úspěchy i neúspěchy ztratí..zažil jsem dobu, kdy člověka na psychotestech vylili, ikdyž měl již psychotesty od jiného zaměstnavatele v pořádku a doložitelné..na výsledek to nemělo žádný vliv. Spíš mám pocit že berou všul hodně ženských a nějak mi uniká smysl..proč se to tomu tak děje..možná jdou nějak ekonomicky a sociálně vykořisťovat líp, než chlapy co si práci najdou vždycky..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEGLIK 19:56:48 21. 08. 2013
default.png
Řekl mi,že se to bude dávat dohromady druhý den.At počkáme,založil spisy a šel pro dalšího.Ale v HK je to komplexně cedník.Už ten den nás upozornovali,že minulé dvě kola,neprošel ani jeden.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XRAJM101 19:34:05 21. 08. 2013
default.png
STEGLIK [2013-08-21 16:40:25]:
A ten psycholog neřekl jestli jste prošel? Já jsem tam teda také byla chvilinku, ale bylo mi řečeno, že jsem prošla a můžu se dostavit na ten náborový kemp. Bylo to v pondělí a teď očekávám informace o tom kempu, které bych měla obdržet a zatím ticho po pěšině. Takže jsem z toho lehce nervní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 17:36:16 21. 08. 2013
default.png
ještě doplním, spousta lidí vypadává proto že lže a ten test to ukáže kdo se dělá lepším než je a takový pak většinou vypadávají u psychotestů

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 17:35:39 21. 08. 2013
default.png
LETHER23 [2013-08-21 16:06:36]: přesně, je třeba pochopit že psychotest se nebere podle otázek jednotlivě ale celkově, je to celek jako kniha o člověku. Nikdy přeci podle jedné věty nebudeš soudit celou knihu, pročteš si ji celou a pak víš jak je dobrá

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEGLIK 16:40:25 21. 08. 2013
default.png
Tak už mi přišla odpověd :).Nejsem osobnostně způsobilý ve smyslu bla bla zákona.Beru to sportovně.Tušil sem problém z toho,že sem byl u toho psychologa jen sotva 5 minut a nepadla téměř žádná otázka.Za dva roky,zkusím znovu.Přeji všem policistům jen to nejlepší.Držte se chlapi!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio