Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Znovupřijetí ke sboru

Je tu někdo, kdo odešel od policie a v relativně krátkém čase (cca do pár měsíců) se vrátil? Jaké s tím máte zkušenosti a jak to probíhá? Bylo těžké najít znovu práci u PČR? Já odešla před měsícem po patnácti letech na obvodě od sboru do civilu a chtěla bych se zase do pár měsíců k PČR vrátit, ale tentokrát do jiného kraje. Asi byla hloupost odcházet do civilu kvůli pár měsícům, ale nahromadili se mi rodinné důvody a potřebovala jsem odejít, abych se mohla odstěhovat zpět do rodného města, zajistit si pro děti školku a hlídání tam atd. atd. a protože šéf by mě jinam stejně jen tak nepustil (natož do jiného kraje), tak jsem to nakonec vyřešila výpovědí. Takže trochu opačný postup přechodu na jiné místo, nejdřív výpověď a teprve teď hledám to nové místo. Nějak ale nevím jak vlastně a kam se obrátit. Na personálním mi řekli, že řeší jen nové uchazeče, nikoli znovupříchozí a že bych se měla po něčem poohlédnout sama. Teď nevím zda se obrátit přímo na tamního ředitele nebo zda obrážet místní OOP a ptát se konkrétních vedoucích?
VEROBINKA :: Datum založení: 23. 03. 2015 :: celkem 7 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VEROBINKA 11:01:07 14. 02. 2016
default.png
HAMMER [2016-02-13 20:23:30]: No hraješ si tady na všeználka a přitom si příspěvky, které komentuješ neumíš ani pořádně přečíst. Psala jsem, že mi vybouchlo hlídání malých dětí a na takovou situaci jsem musela reagovat ze dne na den a odejít dohodou a na rychlo, aniž bych si předem mohla něco zajistit. Každý rozumně uvažující člověk by z mého příspěvku určitě pochopil, že těžko se předem zajišťuje nové místo, když jsem nevěděla jak dlouho budu muset kvůli dětem zůstat doma. Hochu, to by se ani tobě nepodařilo. Nemůžeš přijít a říct: "tak já to místo teda beru šéfe, ale nevím kdy můžu nastoupit, možná za půl roku, možná za rok". Jsi o policie týden nebo co, že nevíš jak to chodí a jak to rozhodně nejde? Přeju ti, že jsi chlap a že jsi takové problémy ty řešit nikdy nemusel (a možná by sis sám v danou chvíli neporadil o nic lépe než já). Bez ohledu na tvé jízlivé poznámky já jsem spokojená s tím jak jsem to vyřešila. Akutní krizi s malýma dětma jsem vyřešila půlročním civilem (který byl určitě lepším řešením než odejít do neplacených záloh, už jen vzhledem k financím, neb v civilu jsem měla nárok na odchodné, podporu a rentu, zatímco v neplacené záloze bych se s dětma mohla akorát tak pást). A k té policii jsem se nakonec v pravou chvíli zpět dostala. Na tvůj dotaz co proboha na tom obvodě dělám (když jsem podle tebe asi úplně blbá) nebudu ani odpovídat, protože mě by spíš zajímalo co u té policie děláš ty. Nic moc užitečného to asi nebude, když máš tolik času pořád zevlovat na diskusním fóru, trousit tady svoje rádoby intelektuální moudra (o ničem - protože jsem si nevšimla, že bys kromě rozvíjení teorií někdy přispěl opravdovou konkrétní radou nebo konstruktivní kritikou) a honit si tady triko urážením a shazováním ostatních diskutujících. Evidentně jsi teoreticky všude byl, všechno znáš a od všeho máš klíč, ale prakticky jsi u sboru možná už jen do počtu. Úspěšný a pracovně vytížený člověk by na tohle totiž neměl čas a neměl by to ani zapotřebí (honit si pochroumané ego urážením kolegů). Pa

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu HAMMER 20:23:30 13. 02. 2016
default.png
VEROBINKA [2016-02-11 22:05:21]: Tak tady je vidět, jak se policie stará o svoje lidi a taky je vidět, že kdoví co Verobinku na té práci baví, když si před takovým rozhodnutím neumí ani zjistit co a jak, aby to všecko klaplo. Ty jsi na obvodě? Proboha, a co tam děláš? Obvod, to byla vždycky štace, kde si četník musel umět poradit úplně se vším, jak kdysi říkal jeden dopravák: na dopravce, to je tak: a ukázal dopředu úzkou výseč. Ale na obvodě, to je tak: a otočil se dokola kolem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VEROBINKA 22:23:56 11. 02. 2016
default.png
MILDA [2015-11-11 17:49:08]: Moc děkuji za odpověď. Nakonec jsem začátkem léta napsala písemnou žádost přímo krajskému řediteli, ten zjistil na jakém obvodě mají volné místo a dal pokyn tamnímu vedoucímu, který mě zkontaktoval s nabídkou. Pak jsem během léta absolvovala klasické kolečko (zdravotní, fyzické a psychologické testy a vstupní test a prověrky ze střeleb), ZOPku ani nic jiného jsem absolvovat už nemusela (byla jsem v civilu jen půl roku) a 1.9.2015 jsem nastoupila. :-) Tak mám radost, že jsem zpět a že mi to tak pěkně vyšlo (děti akorát 1.9. nastoupily do školky a mám po ruce hlídací babičku, takže ani směny nejsou problém)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu VEROBINKA 22:05:21 11. 02. 2016
default.png
HAMMER [2015-11-13 13:30:39]: Hammer: Ne nebyl to vtip. Jak jsem psala, neodešla jsem abych mohla přeběhnout. Kdyby mi šlo pouze o přeběhnutí, tak bych asi těžko odcházela do civilu, když bych neměla předem zajištěné to nové místo. Tak hloupá jak si myslíš zase nejsem. Odešla jsem do céčka z rodinných důvodů, jak jsem už psala, a to konkrétně proto, že jsem v relativně krátkém čase přišla o partnera posléze o dobrou chůvu, která mi hlídala dvouleté děti, zatímco já na plný úvazek na směny makala na obvodě. Protože v tomhle věku děti dát do školky nelze, jiné vhodné hlídání jsem v tu chvíli neměla a bydlela jsem 100 km od rodiny, neměla jsem jinou možnost jak zajistit děti než odejít dočasně do civilu, alespoň na pár měsíců do doby než děti dorostou aspoň do školkového věku. Těch pár měsíců v céčku jsem se rozhodla využít na odstěhování za rodinou do jiného města, kde jsem plánovala vrátit se zpět k policii, ale už v tom novém bydlišti, tudíž vlastně zároveň přeběhnout do jiného kraje, kde jsem si jen těžko mohla předem zajistit místo s tak velkým časovým předstihem, když jsem navíc neměla jistotu, že mi ty děti do školky ve třech letech vezmou. A k tvé narážce na mou neschopnost najít si práci v civilu - jednak v době kdy jsem psala příspěvek jsem byla v civilu teprve měsíc, za druhé jsem práci v civilu ani nehledala, protože jsem se chtěla vrátit k policii (jen jsem v té době ještě nevěděla kdy si návrat budu moci dovolit). A máš pravdu, ani po 15ti letech u policie jsem úplně přesně nevěděla jak probíhá znovupřijetí (i když určité povědomí jsem o tom měla) a právě proto jsem zde zavedla tento dotaz. Zajímal mě názor kolegů, zda je efektnější shánět nové místo obcházením vedoucích jednotlivých oddělení nebo zažádat přímo ředitele (A je snad jasný, že policista může být znovupřijat až ve chvíli, kdy pro něj existuje nějaká volná tabulka). Tahle sekce fóra nese název "Žádost o radu" nebo se mýlím? Odešla jsem od policie kvůli dětem, nikoli z rozmaru a vrátila jsem se, protože mě ta práce baví a nikoli proto že bych byla neschopná najít si práci v civilu. Tak nesuď když neznáš okolnosti

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu OPICE 21:54:27 14. 11. 2015
default.png
Personální -> žádost o znovupřijetí -> pak 30dní než to schválí krajskej -> pak další papíry s tím, na jaký oddělení by si ráda šla -> klasický přijetí psycho, fyzický, zdravotní testy dle toho, jestli Ti propadly

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 13:30:39 13. 11. 2015
default.png
Verobinka: nejsi provokatér, že ne?
Po patnácti letech služby nevíš jak zpátky? Cos tam celou dobu dělala, nebo aspoň tu dobu, když jsi už věděla že musíš formou výpovědi takto přeběhnout?
Nenapsal jsi to špatně? Ty chceš fakt říct, že jsi odešla od policie aby jsi se dostala domů, měla jsi v úmyslu se vrátit z céčka někam kam potřebuješ (hahaha - to byl od tebe snad vtip) a až jsi v tém céčku byla, tak nevíš jak zpátky? Fakt? Tak to raději zůstaň kde jsi, za patnáct let tě nic nenaučili, ty sama jsi se nic nenaučila a tak se nelze ani divit, že ani v tom céčku, kde berou všude možně, jsi nic nesehnala.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu MILDA 17:49:08 11. 11. 2015
default.png
Ahoj, já odešel do civilu po deseti letech v roce 2007 a po čtyřiadvaceti měsících jsem byl znovu přijat na původní pracoviště. Absolvoval jsem pouze zdravotní prohlídky a fyzické a psychické testy, na ZOP jsem nemusel. Podle mne bude záležet na tom, jaká je poptávka po policistech v tom kterém místě a na jakého personalistu tam narazíš. O bývalou policistku s patnáctiletou praxí a krátkou dobou od odchodu by měli mít, dle mého mínění, zájem. Přeji trpělivost a hlavně štěstí.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio