Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nábor 2016 - nejen o přípravě na fyzické testy

Ahoj mazáci a nováčci co jste tím už prošli, prosím podělte se o své zážitky při trénování, pokuste se dát nějaký dobrý plán tréninku. Každý koho oslovím, tak hned řekne, že se to dá natrénovat. Dobře, tomu věřím, ale jak? Jak si uspořádat postup při trénování - nejdřív běh, nebo kliky, nebo současně? Myslím si, že od Vás co jste to zažili na vlastní kůži, nebo máte ve svém okolí někoho, kdo to má za sebou, to bude ta úplně nejlepší pomoc. Cokoliv Vás napadne v souvislosti s fyzickými testy a samozřejmě s navazujícím dalším testováním už v rámci ZOP. Moc děkuju za Váš čas :-)
ANDILEK :: Datum založení: 29. 03. 2016 :: celkem 61 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDILEK 19:49:26 16. 04. 2016
andilek.jpg
PAN-RUZOVY [2016-04-16 14:21:52]:
děkuju za názor :-) .. techniku jak cvičit ve fitku znám, ale když začínám úplně od znova, tak jsem si na první 2h radči vzala trenéra, ať mi zkontroluje jestli to fakt dělám dobře, no a ten crossfit mi pro začátečníka moc vhodnej nepřipadá... myslím si, že je to pro ty co už maj fyzičku

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDILEK 19:42:05 16. 04. 2016
andilek.jpg
FOXX [2016-04-16 11:02:36]:
WAW!! moc si cením tvého příspěvku! Děkuju!
Včera jsem si domluvila trénování s profíkem a on sám mi řekl, že výsledky se dostaví do 4-6 měsíců... dřív jsem sice dělala plavání, spinning a fitko (posilování celýho těla), jenže pak jsem měla delší dobu skříplej nerv v bedrech, bolesti až do nohy ...a prostě návrat zpátky ke cvičení děs a tak začínám od znova, včetně hubnutí atd.... teď mám motivaci velkou, a když to nevyjde, tak si aspoň vrátím fyzičku :-)
Co se týká toho crossfitka, tak jsem to vyhledala a myslím si, že to pro mě opravdu není, ale já jsem ráda za každej nápad, příspěvek, máš pravdu každýmu sedne něco jinýho. Ten trenér mi říkal, že je lepší delší trénování a bejt si jista výsledkem, protože pak zapracují nervy a při testech mě to může rozhodit, když si nebudu jistá, že to fakt dám, takže měsíc určitě nestačí :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 17:43:06 16. 04. 2016
default.png
Doplním pana růžového, až si budeš hrát na plankton, nezapomeň si vybrat nějaký krásný rybníček s rákosem a kachnami.. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 14:21:52 16. 04. 2016
pan Růžový.jpg
megan foxx to trošku zveličila, ale dám ji za pravdu s tou technikou.
Nicméně předpokládám, pokud začínáš, tak na Tebe nikdo nebude nakládat nereálné tréninky.
Opravdu vystačíš s kačáčky, žabáčky, trošku sprintu, trošku běhu, dřepy, kliky, angličany (technicky správné, protože Ty nemáš kam spěchat, Tobě jde o fyzičku a kardio, ne o co nejrychlejší počet opakování), výskoky, shyby, nějakou minutu planktonu :-) apod.
Nic na tom není. Na závodní crossfit nekoukej, to je jiná disciplína, dnes hodně zprofanovaná, prosycená chemií a sračkami.
Kdo chodí do posilovny a zvládá techniku, nemá problém. Jediné, co ho může potkat, je to, že zlepší fyzičku. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 11:02:36 16. 04. 2016
Foxx.jpg
Ahoj, nedá mi to nepřispět.:-)

Crossfit, který zmínil pan-ruzovy, je sice teoreticky fajn, ale prakticky bych ti ho rozhodně nedoporučila.:-))
U CF hrozně trpí technika. A vzhledem k tomu, že jsi začátečník, rozhodně bys neměla CF začínat a už vůbec neočekávat výsledky za měsíc!!:-)

Jako začátečníkovi ti doporučím v úplně ideálním případě erudovaného trenéra. Člověka, který má vystudovanou tělesnou výchovu a sport či obdobu, nejen certifikát "fitness trenéra". Takový člověk se postará o to, abys dělala cviky technicky správně a dříve či později si nezadělala na zdravotní problémy. Určitě takový člověk u vás v okolí je a buď ti poskytne soukromé lekce, nebo vede nějaké kondiční/kruhové tréninky.. Pokud nejsi sportovní typ a nemáš již dobré základy, což hádám dle příspěvku nemáš, začni zlehka a postupně. Nic není hned, ale to víš.;-)

Pokud se chceš připravit na konkrétní disciplíny, dělej konkrétní disciplíny.:-)) Existuje spousta programů/tréninků na zvýšení počtů kliků, stačí jen googlit. Stejně tak se dá najít na internetu, jak se připravit na 1 km. (A nee, vážně to není běhání 5 km a více každý den ;-) )

Takže prosím tě, crossfit fakt ne. Tedy pokud se nechceš naučit parodie na shyby, parodie na kliky, parodie na angličáky a tak..;-)))

Btw sama jsem byla kdysi příznivcem crossfitu.:-) Respektive spíš té původní myšlenky a možnosti rozvoje silové vytrvalosti.

Ještě zdůrazním poslední věc. Většina ti tu píše, jak se to dá za měsíc natrénovat, a že to musí dát každý, kdo má všechny končetiny. To je hloupost. Zmiňuji to proto, abys sama sebe neshazovala až přijde chvíle, kdy budeš měsíc dřít jako mezek a výsledky nebudou moc valné. Opravdu je to individuální záležitost. S muži se srovnávat nelze vůbec.
U žen je to dle fyziologie a předchozích (ne)zkušeností se sportem.
Jen pro příklad, když jsem kdysi chodila na kruháče apod., byly tam slečny, ženy, které neudělaly bez dopomoci 1 shyb ani po půl roce a více trénování. Některé ani po roce a více.. Mám kolegyni, která si bere činky těžší, než já, ale na rozdíl ode mně neudělá ani jeden diamantový klik nebo hluboký dip (klik na bradlech) či shyb. Je to vážně strašně individuální věc, proto se nikdy nesrovnávej s ostatními, ale sama se sebou.:-)

Držím pěsti a hlavně: Never give up!!:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDILEK 10:21:30 16. 04. 2016
andilek.jpg
PAN-RUZOVY [2016-04-15 21:18:03]:
moc chci :-) děkuju!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 21:18:03 15. 04. 2016
pan Růžový.jpg
Hele andílku, jestli se chceš vopravdu rychle zlepšit, najdi si někoho, kdo trénuje crossfit. Je to sice trošku záhul, ale fyzička jde nahoru raketově a tréninky jsou krátké.
Po měsíci nebudeš testy řešit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDILEK 22:28:57 12. 04. 2016
andilek.jpg
MACEK007 [2016-04-12 21:55:52]:
děkuji za názor, hodně zajímavej :-) rozhodně se shodnem na tom, že štěstí přeje připraveným :-D ... a jinak gratuluji k úspěchu! :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MACEK007 21:55:52 12. 04. 2016
default.png
Co si budem nalhávat,pokud nemá člověk nějaký zdravotní problém,jako třeba že je bez nohy,nebo mu chybí jedna plíce,tak fyzické testy k PČR musí prostě zvládnout levou zadní. I já z toho měl strach,ale je to opravdu zbytečné,protože ty limity jsou nastaveny velice nízko.Mě zavolali z ničeho nic,že za týden mám přijít na fyzické,takze jsem měl na nějaký "trenink" presne 7 dni :-) a vše bylo bez problémů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DIANA 14:22:12 09. 04. 2016
default.png
plavání by bylo na prd :D takhle je to dobrý, nevadilo by ani těch 12 minut běh místo kiláku... Jinak je fakt dobrý se zaměřit hlavně na to, co ti nejde. A ten zbytek se tim uzpůsobí a bude lepší i bez tréninku. Celkový zvýšení fyzičky je dobrá věc. Já jsem taky dost chodila na kruhové tréninky a líbilo se mi, že se zaměřují právě na všechny oblasti těla.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio