Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi (REDAKCE)

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi
Saská Wachpolizei
Foto: polizei.sachsen.de

Neustávající proud uprchlíků z válkou zmítaných oblastí, stálá hrozba uzavření a střežení státní hranice či nebezpečí teroristických útoků kladou stále větší nároky na všechny bezpečnostní složky. V Sasku se zvyšující potřebě mužů a žen v uniformě rozhodli čelit pomocí nově zřízené bezpečnostní služby – Wachpolizei.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 08. 04. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 22:42:35 12. 11. 2017
default.png
PETR-KLINOVSKY [2017-11-10 21:25:55]: Češi nejsou vzorem poctivosti. O tom žádná. Bývalo to mnohem lepší. Chybí filtr, kterým dříve býval kádrový profil, psychotesty, plat, prestiž a já nevím, co ještě. Pokud se bude brát ze společnosti odpad, dopadne to vždycky stejně. V Německu i tady. Aby se nemusel brát odpad, chce to mít z čeho vybírat. Hlavně je to tedy o penězích. Ale to je jiné téma.
Na příkladu Berlína je dobře znát, že první, co se stane, když stát začne verbovat, je, že komunita vycítí příležitost a začne stát infiltrovat. Stane se opak. Komunita pronikne do státu.
Za komunististů nebyl problém s komunitami. Ne proto, že by tu nebyly, ale proto, že se k tomu stát uměl postavit.
Jen pro zajímavost. Na Krymu se po připojení k Rusku přestali policajtů bát, protože je Rusko začalo platit. Nějaká korupce je. To je jasné. Je to přeci jen Rusko. Ale je to výrazné zlepšení. Navíc Putina chválí už jenom kvůli tomu, že jim dal aspoň zimní výstroj. Jak málo někdy stačí.
Musím ti ostře vytknout, že víš o zajímavostech, ale vůbec o nich nepíšeš. Bordel v Německu by vydal na několik článků. Zjednej tedy nápravu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 21:25:55 10. 11. 2017
default.png
VETERAN2 [2017-11-08 20:41:34]: Ale menšiny jsou u policie důležité. Berlín je trošku extrém a hlavně tam vládne rudo-zelená koalice, místní policajti jsou nejhůře vydělávajícími v Německu a vůbec - sloužit v Berlíně je peklo. Samozřejmě to chce i u menšin koukat na to, co dělali předtím, ale pravda je taková, že to by se mělo u všech a přestože u nás menšiny u policie téměř neslouží, tak je tady taky dost průserů s únikem informací (popř. pachatelů - viz Krejčíř). Takže jak vidno, není to jenom o národnosti či původu. Tím samozřejmě neobhajuji to, co se pravděpodobně děje na berlínské škole, ale bez menšin u policie to prostě nejde - tedy pokud má policie zájem do tohoto prostředí proniknout.

No a co se týče Wachpolizei, tak si stejně stále myslím, že to není tak špatný projekt. Ti lidí se podívali, jak vypadá policejní služba, teď budou pokračovat a mají už nějaké zkušenosti. Není to vůbec špatný nápad. Další věc je, že konkrétně saská policie nabízí pro lidi i možnost jakési praxe u policie ještě předtím, než se někdo rozhodne k nim jít. Je to zajímavý nápad.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 20:41:34 08. 11. 2017
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-17 14:14:10]: Tak už je to tady. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/454374-arabske-rodinne-klany-se-pokousi-infiltrov... Šándor je opravdu odborník na slovo vzatý.
Už přišli na to, na co jsou menšiny u policie. Psal jsem to už před rokem. A tys nevěřil zkušenému.
Označil jsem Wachpolizei za Volkssturm. Proti kolegům v Berlíně to bude brzy elitní útvar. Nevím, proč dělají problémy s němčinou, když v Berlíně to nevadí.
Vůbec si nemusí dělat starosti s protiteroristickými opatřeními. Ve správnou chvíli bude největší riziko potkat policajta.
Bismarck by se nestačil divit, kam to Prusko dotáhlo.
Před nedávnem psali, že zatkli příslušníky ozbrojených složek, protože přípravovali to nebo ono proti státu, poslancům nebo kdoví komu ještě. To se dělo naposledy asi za Hitlera. Německo musí být v úžasném stavu.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 21:18:05 18. 07. 2017
default.png
Problémy s náborem jsou všude a důvody jsou všude stejné. Především slabší fyzická a psychická úroveň uchazečů, ale také úsporná opatření minulých let a zhoršující se bezpečnostní situace v Evropě. Co se týče příslušníků Wachpolizei, tak s nimi to saská policie už vymyslela a v listopadu nastupuje první ročník speciálně upraveného základního kurzu pro policisty (poddůstojnický směr), který bude zkrácen z 2,5 roku na 2 roky. Předpokladem pro nástup je absolvování fyzického přezkoušení, lékařská prohlídka a minimálně jeden rok služby u Wachpolizei.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:32:57 10. 07. 2017
default.png
Zaznamenal jsem, že některé ze starých zemí EU mají i přes relativně dobré platy policistů problémy s náborem. Ve Francii volili Národní frontu a tak dále. Možná budou Sasové ještě rádi zařazovat Volkssturm mezi řadové.
Jinde zase přesčasy a přesčasy.
Něco o tom, co zbylo ze sociálního ráje. Švédové to nikdy vysílat nebudou. Tak musí Norové. http://avpixlat.info/2016/05/09/norsk-tv-rapporterar-fran-svenska-fororter/. Bohužel v původním znění s titulky. Ale vcelku zajímavé.
Demokracie na postupu.




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 07:18:09 05. 11. 2016
Chip.jpg
DAX [2016-10-25 01:55:41]: Vlastenecké noviny? To je nějaký impaktovany casopis? :-) :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:55:41 25. 10. 2016
dax.jpg
Že by se konečně ledy hnuly s celou tou blamáží v EU?
http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=172850

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:06:11 26. 08. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-08-26 15:09:18]: Přidávání potřebným je normální, ale v tomhle státě je policie sice na jednu stranu potřebná, ale je jaksi nežádoucí, aby byla i akceschopná, takže se nikdy dobře mít nebude. Přidání pár stovkám policajtů není pro kasu nijak zvlášť náročné a politický cíl, aby se nerozpadl reorganizovaný útvar, to splní. Jinak je každému úplně jedno, kolik toho vyšetří. Možná čím méně, tím lépe. Laube dostane další metál nebo frčku a dobrý. Tvůj příspěvek je známka toho, jak rychle veřejnost zapomene.
V lágrech, kde hlídá Wachpolizei, ta komunita je. To víme oba. Nevím, jaké může být větší riziko než to, že je v pár lidech na směně jen mezi uprchlíky. Wachpolizei nezajímá, kolik jich kde běhá po ulici. Za směnu jích potká víc, než policajt na ulici v nejzamořenějším městě Bavor.
A to bydlení. Opravdu netuším, co je na mé interpretaci tak specifického. Možná zkušenost, která tobě evidentně chybí. Optimisticky předpokládám, že dokončí výcvik. Pak jim bude úplně jedno, jak daleko je to do výcvikáče. Rozhoduje pracoviště, rozvržení směn a tak
dále. Když je vedoucí blb, vyjde ti podle českého zákona taky jeden volný den za týden. Když je dobrý, máš 8 nebo 9 šichet za měsíc. Je to jedno. Očekával bych informaci, mají u každého lágru ubytovnu za tolik a tolik. Nebo nevím, zjistím.
Porovnání výše platu je samozřejmě lepší pro Sasko. Jestli nepřidali ostatním, je to jednoznačně varování. Ostatně. Pokud dosud probíhá nábor tak malého počtu lidí, o něčem to svědčí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 15:09:18 26. 08. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-08-25 22:50:20]: No, tohle mi nějak uniklo, ale evidentně to funguje, tak proč ne. Stejně do budoucna nebude mít policie jinou možnost než zvyšovat platy. Armáda a ostatní složky nabírají jako zběsilí a hodně lidí, kteří jsou použitelní, si brzy spočítá, že v armádě budou mít v poměru cena/výkon daleko lepší podmínky, než jim dokáže nabídnout policie. Někdo tomu říká úplatek od státu, ale je normální přidat lidem, které potřebuji. Pokud se to vztáhne na Wachpolizei, tak sice regulérním policistům asi nepřidají, ale přinejmenším se začnou navyšovat stavy, což lze také považovat po letech odbourávání tabulek za úspěch.

Pokud jde o rozdíl Bavorska či Saska, tak je např. v tom, že Bavorsko Wachpolizei odmítá. Sasko a Bavorsko je také rozdíl pro toho, kdo bydlí v jakém pohraničí a samozřejmě každý si musí rozmyslet, zda chce dělat policistu raději v Bavorsku, kde je velká muslimská komunita a tím i větší šance útoků a nebo v Sasku, kde je číslo migrantů zanedbatelné (mají jich asi 11000) a jednolitá komunita zde v podstatě neexistuje. A samozřejmě bydlení po ubytovnách je pouze Vaše specifická interpretace a zpochybňování za každou cenu. Např. do výcvikového střediska saské policie ve Schneebergu je to z Ostrova 57 minut jízdy a z Kraslic dokonce pouhých 45 minut jízdy. Pro člověka ze západních Čech rozhodně lepší než jezdit do Prahy nebo dokonce na Moravu - o platu a ostatních podmínkách služby ani nemluvě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:50:20 25. 08. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-08-22 16:52:39]: To si toho moc nepamatuješ. Nedávno slíbili právě 5000 těm, kteří budou postiženi reorganizací UOOZ. Už to nabídli i jiným podobným útvarům, aby jim lidi neutíkali. Příplatek za mlčení. Takový úplatek od státu.
Dobrá zpráva je to jak pro koho. Pokud nepřidali i ostatním složkám, je to spíš varovné znamení.
Když už má Čech dojíždět a bydlet někde po ubytovnách, už asi není velký rozdíl, jestli bydlí v Bavorsku nebo Sasku. Jen ten plat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio