Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Co jíst před testem, pauzy mezi cviky

Zdravím , měl bych pár dotazů. Jaká je podle vás nejvhodnější strava před ranními fyzickými testy v 8 ráno? Chodím trénovat do fitka většinou přes den, tak jsem včera vyzkoušel trénink v 8 a před ním jsem si dal jen jablko s vidinou, že budu v sobě mít alespoň nějaký ten cukr , a tedy i energii. Výsledkem bylo, že se mi po celomotorickem testu udělalo strašně špatně, a musel jsem tak 15 minut počkat, až se mi uleví a mohl jsem přejít na pás a běžet 1 km, po kterém mi taky nebylo moc dobře. Co byste doporučovali? Jíst něco jiného, nebo nejíst vůbec? Dále bych se chtěl zeptat, jaké je časové rozpětí mezi jednotlivými cviky . Ač myslím, že nemám úplně špatné výsledky (čb 11s, kliky 40+, CMT 34+, km cca 4 min) , dělá mi trochu problém přejít od CMT na pás a hned běžet, je to náročné zejména na nohy. Bylo mi nicméně řečeno, že na můj útvar jsou kladeny nižší nároky a tak bych měl mít o jednu disciplínu méně, takže snad to bude ten CMT :D. Děkuji a přeji pěkný den.
MUSICIANFIT :: Datum založení: 19. 03. 2019 :: celkem 25 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CLIFF 12:29:08 02. 04. 2019
default.png
40g sacharidu na den? To i při sach. vlnách je příjem sacharidů na začátku vyšší, tohle je hodnota velmí nízká. Vždyť příjem u člověka, který váží více jak zahradní lavička je příjem sacharidu trojnásobná jak 40g, ne-li více.

MUSICIANFIT: Tak to je pecka teda, ale jinak teda gratuluji :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 06:37:31 02. 04. 2019
Foxx.jpg
MIA [2019-04-02 00:27:57]: Mio.. kde začít. Uprimne se mi ani moc nechce ti na to odpovídat, protoze nevidim smysl v tom rozebírat to někde na fóru..

Obecne tve “to se pokládá jako základ”... pro koho, kde jsi čerpala? Proc by silový sportovec mel snídat bílkoviny s tukem... ze ty sis přečetla nejaky hrozne fajn článek o skvělých účincích ketozy? Treba od Raise by performance, nebo jak se jmenuje ten program toho kluciny...:-)
Dále..hydrolat. Asi jsi myslela hydrolyzat..? Nechapu, proc komukoliv, kdo neni vrcholovým sportovcem, doporučujes obecne protein, natož hydrolyzovany. To je, bohuzel, akorat známka toho, ze je výživa pro tebe opravdu jen hobby a nemela bys tady toto nekomu radit...

O redukci “tuku” na lacno, a ze dle tveho nazoru ne, bychom se taky mohly bavit sto let...

Co me tedy ale opravdu dostává, ze o banánu prohlasis, ze má 21 g cukru, ne sachru. Nastuduj si, prosim, nejprve alespon základy výživy, co to jsou sacharidy, jak se deli, a jake se nacházejí v ovoci. Pak si taky nastuduj, co to je ten tvůj “cukr”, tedy rafinovany, pripadne třtinovy.
A zase, doporučení koho??? Světové zdravotnické organizace?? Výživových poradců?? Rozhodne ne. Rekneme, ze tvymi cukry myslis sacharidy. 40 g sacharidů a méně je mnou výše uvedeny stav ketozy. To bych urcite nekomu neznamemu a neznalemu nedoporucila. Ani tobe. Sportovec vytvrvalec by si dokonce poklepal na čelo, jestli jsi normální...
nezlob se, ale clovek, ktery ani nechápe rozdíl mezi cukrem a sacharidem, ny nemel veřejné nikomu radit. Nechci te urazit, ale mej trochu sebereflexe... ja bych to taky veřejné na fóru nedělala, a to si myslim, ze jsou me znalosti o kapku vetsi, nežli tve.. ovšem za odborníka se zdaleka nepovažuji.

Důvod, proc jsem na tebe reagovala a zpravidla reagují bud pouze na tebe nebo tobe podobne, respektive tobe podobne se vyjadřující, je ten, ze jsi hned v první větě klukovi rekla, ze ocividne neco neumí, a začala mu hned radit, čímž ses postavila do role toho, kdo na to má právo. Nemas. Nemas takove znalosti, abys mu mohla rict, ze tomu ocividne nerozumí a začít ho opravovat. Ba dokonce blbě.

Jsi zdravotní sestra, pokud si dobre pamatuji, a jiste nejake základy výživy mit budes. Fyziologie taky. Ale nepleť jablka s hruškami, protoze fyziologie u sportovních výkonu je sirokosahle tema, stejne jako výživa.
Trochu více pokory, protoze mam z tebe zde na fóru často pocit, ze se poustit do vod, které jsou pro tebe cizi...



P. S.: ohledne te nevolnosti. Pokud by to bylo “laktatem”, pocítil by to nejprve ve svalech, pak az celková nevolnost.
Pokud ale pak zvlad běžet jeste kilak v rychlém tempu, mohlo to byt způsobené treba i hypoglykemii (nejsem odborník, jen hádám), což pokud mu pomohly pred výkonech sacharidy, by potvrzovalo tuto teorii. Řešením by mohlo byt dostatečný příjem komplexních sacharidů.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIA 00:27:57 02. 04. 2019
mia.jpg
FOXX [2019-04-01 20:48:40]: foxxie, neboj me se fakt nedotykas ;) Nebot jsem taky nikde nepsala, ze stravu dokonale umim. Nepotrebuji to, je to jen hobby. Mam dost lidi, ktery se tomu venuji na spickovy urovni okolo sebe.

Mas pravdu, co odvetvi i v silovych sportech se spoustu veci lisi a kazdy telo je jiny, povaha, osobni preference. A praaave proooto jsem tam napsala ke konkretnimu, DOPORUCENI (ne striktni dikci!!!), ze se to poklada jako ZAKLAD u silovek a proc. Nikde jsem mu nenapsala, ze jim rano vlocky s proteinem, orisky a treba boruvkama a jen zality, pac muj zaludek to zvlada a spoustu fitnesaku, spoustu powerlifteru to tak ji a protoze to ji skoro kazde, tak on musi taky a to jediny mu bude fungovat.

Tak jeden banan ma minimalne 12-21g cistyho cukru (ne sachru)x2 + kandovany ovoce hrst (zalezi na druhu ze) ale stejne tam min 10-20g cistyho cukru bude, to mame 34-62g cukru jen pretreninkovy svaci, takze + dalsi cukriky u jidla. Pri doporuceni drzet cukr okolo 40g na den mi to neprijde jako nejlepsi volba u cl., kterymu zalezi na cvicu. Ono zadna potravina neni spatne, jde o mnozstvi a cetnost, ze.

Ale moc rada bych se dozvedela, co vsechno skryvas za moudra v oblasti vyzivy ty, pac u vetsiny debat akorat zhejtis doporuceni ostatnich a z Tebe samotny nikdy nic nevypadne konkretniho. Protoze z tvrzeni, ze je spousta smeru se rano naji leda anorekticka v pokrocily fazi :) Tim spis, ze je dost smeru, je fajn mit zakl.fyziologie a vyzivy, mit moznost vybrat si z variant a zkouset, co telu vyhovuje.

Mej se krasne :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MUSICIANFIT 20:58:30 01. 04. 2019
MusicianFit.jpg
CLIFF [2019-04-01 16:50:22]: Právě že nezapomněl . Také mě to překvapilo a trochu naštvalo. Se tu celou dobu drtím a pak zjistím, že pomalu stačilo tam jen přijít :D . Čekal jsem, že ty testy nás trošku profiltrují a sníží se konkurence, ale dali to všichni.

Plus další dva- kluk a holka- se hlásili, z toho co jsem pochopil někam ke kriminálce (?) , a jako minimum měli 9 bodů. Ta holka byla řekněme , trochu silnější, a když už jsme všichni měli hotový běh, jí zbývala ještě dvě kolečka :D . A také splnila.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 20:48:40 01. 04. 2019
Foxx.jpg
MIA [2019-04-01 18:38:42]: Mio, nechci se te nijak dotknout, ale při vsi úctě si nemyslim, ze “stravu ocividne umis” a mela bys tady nekomu radit... stravování, obzvlášť u sportovců (o vrcholových ani nemluvim), je velmi složitá tematika, na které se mnohdy ani skuteční odborníci neshodnou. Proto, prosim, nemotej klukovi hlavu...a strašit ho inzul. rezistenci kvuli 2 bananum a hrsti sušeného ovoce, i kdyby to jedl každý den.... no comment....:-)
Mej se fajn.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIA 18:38:42 01. 04. 2019
mia.jpg
MUSICIANFIT [2019-04-01 10:28:07]: gratuluju k fyzickym :D

Ale sakra chlape, chodis do fitka a stravu ocividne neumime.. Z ceho si myslis, ze ti ty svaly porostou. Pro silovy sporty se doporucuje min pred rannim trenasem kopnout do sebe protein s kvalitnim tukem. Takze bud hydrolat a MCT/ omega3. To se poklada jako zaklad. Pokud trenas ma to zase svy specifika-extra naroky na dylku (2h powerlifterske treninky), extremni vykon atd.

Co se tyce pohybu na lacno. Pri budovani svaloviny to nechces, pac energii si bude brat telo ze svalu preskocme biochemii v dusledku ubytek svaluvy hmoty. Pri redukci to taky nechces, protoze nezhubnes nikdy vic tuku. Pokud to ma nejaky vyznam tak pri metabolismu laktatu u vykonnostnich sportu, ale ti nikdy nebudou delat tohle a jen tohle, pokud maj nejaky info.

A hlavne priste res v prve rade proc je ti sakra blbe!!! Vubec to nemuselo byt jidlem. Muze to byt nizkym tlakem, blby metabolizovanim laktatu, proste jen nejsi zvyklej, neadekvatni hormonalni odpoved atd. Pozorovat, delat pravidelne a pak zkouset vychytat mouchy a rovnou z vice stran.

A ta tvoje sachr bomba v podobe ovoce, to bych ti dlouhodobe nedoporucovala (inzulinova rezistence). Jednoraz ok..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CLIFF 16:50:22 01. 04. 2019
default.png
MUSICIANFIT [2019-04-01 10:28:07]:
3? To jako fakt? Nezapomněl jsi tam dopsat jedno číslo? Jestli ne tak nechápu proč ty Fyzické testy jste dělali :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MUSICIANFIT 10:28:07 01. 04. 2019
MusicianFit.jpg
TRNKALINKA [2019-03-25 19:54:03]: Tak update:
Měl jsem kliky, CMT a běh na KM
Kliky 40
CMT 38
Km 4m 3 s ( ale moc jsem se nesnažil, spíš jsem se flákal :D )
Počet bodů : 39
Minimum: 3 ( nechápu, proč tak málo. To je fakt pro invalidy).

Pauzu mezi CMT a KM určil ten, který cvičil CMT jako poslední. Celkem dlouho :D

Před testama jsem si dal 2 banany a hrst sušeného a kandovaneho ovoce. Tato volba se nakonec jevila jako vhodná, nebylo mi špatně.

Z pěti lidí jsem byl bodově 1. Takže jsem celkem spokojen :).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 19:54:03 25. 03. 2019
default.png
MUSICANFIT: Heureka! Konečně nějaký nenormálně "nabušený" sporťák jako zájemce o policejní řemeslo! Z tebe budou mít bojaři radost a to myslím opravdu upřímně. S těmi výsledky, co uvádíš, že zvládáš, si vůbec nedělej starosti o zvládnutí tělesných testů. Jestli uděláš o osm kliků méně, nebo zaběhneš o 20 sec. delší čas. I tak by to bylo nenormálně pěkné. Takže nějaké starosti s jídlem hoď za hlavu. Jinak ten CMT test je opravdu masakr - i trénovaného člověka to dokáže za 2 min. totálně odbourat. :))

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CLIFF 14:23:06 23. 03. 2019
default.png
CHIP [2019-03-23 09:52:52]:

Díky moc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio