Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

´Výsluhové nároky měnit nehodláme,´ slibuje ministr vnitra našemu čtenáři (REDAKCE)

´Výsluhové nároky měnit nehodláme,´ slibuje ministr vnitra našemu čtenáři
Vinařická věznice
Foto: www.vscr.cz/vinarice
Jeden z našich čtenářů, Jindřich Rohel, pracuje jako dozorce ve vinařické věznici a podělil se s námi o svoji korespondenci. Tu vedl s šéfem resortu vnitra Ivanem Langerem. Ministr ve svém dopise mimo jiné vysvětluje, jaké kroky podniká ve věci odstranění nelogičností a chyb v novém služebním zákoně.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 30. 03. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 01:57:38 01. 04. 2008
default.png
Re: výsluhové nároky 4 Honzade, myslel jsem že připravuješ dizertační práci na téma „ glorifikace vrahů Mašínů“, a ty zde zatím zasvěceně diskutuješ od zápalu omladnic u prvorodiček až k problematice bezp. sborů. Musím tě však lehce vyvést z omylu. Sice toho bývalého flanďáka nemusím, ale v tomto případě současnému stínovému MV za ČSSD dost lacině křivdíš! V době kdy se zákon 361/2003 Sb., koncipoval byl MV Gross, a jeho stínovým protějškem za ODS Langer. Za to že zákon v PS prošel podpořen hlasy ODS, tak musel Gros udělat různé antisociální ústupky (doufám, že u tebe nemá tento výraz pachuť minula). Bylo to těch sporných 150 hodin zadara (původní návrh 300), pochybný kariérní řád (viz.současné žabákování, divná výběrová řízení atd.), možnost okamžitého „padáka“i za dopravní přestupek apod. Později drobná novela - snížení počtu platů odchodného a povinné podpoření bankovní lobby , zřízením účtů pro zasílání služ.příjmu a také něco málo okolo vzělání. Jestli to nyní někdo nazývá paskvilem, tak to není jen práce levého spektra PS. Nad dopisem pana MV jsem jen tiše zamáčkl slzu. Co se však týká té údajné destabilizace bezp. sborů, tak by měl začít dělat pořádek především ve svém resortu a u partajních kolegů. Řadu týdnů byl na webové stránce archivní služby MV (potažmo ústavu paměti národa) zveřejněn doplněný seznam útvarů, který měl být pouze interním aktem řízení MV (nebo chcete li rozkazem) zařazen pod příslušný paragraf zák.361…..Ve finále to znamenalo zpětné „vymazání“ odsloužených let až do 15.2.2000. Tj. snížení platového stupně (příp. odchod z funkce s příplatkem za vedení), a snížení výluhových náležitostí. Toto ministerské zadání vyvolalo zřejmě na PP velké zděšení, a webová stránka byla vyzmizíkována. Někdo asi usoudil, že „žabákovat“ na uvolněné posty policejního presidia ze druhého semestru policejní akademie, už asi nebude průchodné( vhodnější kádrové rezervy mě již nenapadají). No i tak to vyvolalo další vlnu žádostí do civilu v průběhu ledna 2008. K šíření optimismu a právní jistoty v řadách přísl. bezp. sborů také nepřispívají výroky některých modrých ústavních činitelů (jako např. zrušení výhod policajtům , zrušení daňových výhod pro policajty, celníky…).Škoda, že to pan Doktor blíže neozřejmil, pan ministerský předseda svůj výrok vysvětlil později dopisem, na základě intervence NOSu. O jaké výhody to máme přijít??! Zdaní nám „oděvné“, nebo snad těch pár korun „kázeňské odměny“, příp. cestovní náhrady za služební cestu? Zdaní „příspěvek za službu“ ( zatím to zákon neumožňuje)?! Komu (nebo čemu) máme v tomto Banánstanu věřit? Honzade, můžeš mi říci, kdo teda ty spekulace nebo blbou náladu šíří ( koukáš li na to „zvenčí“)?!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HENRY 23:43:21 31. 03. 2008
default.png
renale Souhlasím s tebou v tom,že zbylé výhody někomu leží již dlouho v žaludku.Ale nejsem naivní.Pokud se ukáže,že odpověď byla pouze pěkně napsaná a účelová,že někdo dělá něco jiného než mi napsal.Tak budu první,kdo bude po této osobě chtít vyjádření a budu se ptát zda tato osoba má právo být tam kde je. Pokud má někdo z vás informace,které ukazují,že mi ministr lže,tak je zveřejněte,ale zatím věřím tomu co mi napsal.I když mu to připravil asi někdo jiný. J.R.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 21:20:21 31. 03. 2008
default.png
4 honzad Vidím, že už zase "jedeš".S tebou je to většinou o ničem. Jen se chceš hádat :-( renale - souhlas. Honzad je "radikální rejpal" do všeho a na všech vláknech. Jen do 361 nerejpal, anebo právě že by jo?! Že by nakonec proto tak dopadla?!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 18:55:43 31. 03. 2008
default.png
pro honzad Tak kamaráde,když já jsem psal před několika lety své kritické články k paskvilu 361 přes intranet na PP,Poolho,které je už přes rok "mrtvé" a potom na Ostravské DF,tak na civilním internetu,ještě nebyla ani zmíňka co se opravdu děje u Policie.Stačí jen vyhledat v archivu.Ale na tvůj nick si nemůžu za boha vzpomenout.Čím to asi bude? Nebude to tím,že jsi s neministrem Polici,NOSP a vedením vychvaloval paskvil 361 do nebe? A co jsi udělal ty hrdino?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:59:56 31. 03. 2008
honzad..jpg
renale... kdybys byl byval takto bdelej, kdyz se ten zakon pripravoval na bublanove vnitru, nebo kdyz byl zakon v parlamentu, tak by to bylo fajn.. Cela ta situace (predtim jste vy vsichni "radikalni kritikove " mlceli mlceli a ted najednou hrozne sledujete a nadavate vypada. Proc si mlcel, kdyz se zakon pripravoval a byl v parlamente? Treba proto, ze to byl u valu Tata Bublan a jeho parta? ted je vas najednou chytrejch a aktivnich ... cim to je, ze v dobe kdy se tu pripravovalo jste byli vsichni zalezli a ted najednou vsichni rvete? neni to treba tim, ze vas tata bublan a jeho kamaradi v tom pokrikovaniprti tem druhejm "krapitko" podporujou??? !!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 14:19:47 31. 03. 2008
default.png
Pro Henry Souhlas s Hantou.Neber to osobně,ale je velice naivní si myslet,že ti MV,nebo lépe řečeno jeho poradce u PC s ASPI a tiskárnou řekne pravdu. Možné změny paskvilu 361 musíš sledovat,tak říkajíc od lesa.Sem tam se někdo prokecne a střípky skládačky najednou začínají mít podobu,jako např: - projev předsedy vlady na sjezdu ODS - nebo pracovní verze k novele 361 (na stránkách UBS) - nebo níže,jak jsem zkopíroval vyjádření p.Doktora o zrušení daňových výhod vojáků,policistů,celníků atd.......... Snad mě ještě někdo doplní.Pravdou,ale zůstává,že BS a jejich zbylé výhody někomu leží již dlouho v žaludku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 13:54:52 31. 03. 2008
default.png
Dobrý den, Hanto i Henry Pokud použitím citátu Radka Rohela vznikl jakýkoliv dojem, že byl citát, který nám poslal, jakkoliv zabarven, tak se omlouvám, nebylo tomu tak. Bylo to ze strany p.Rohela věcné a suché konstatování a případný posun vznikl nechtěně z naší strany! Děkuji za pochopení a omlouvám se, zdraví Dušan Stuchlík

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 13:07:47 31. 03. 2008
default.png
Ale Henry Já ti nic nevyčítám, naopak. Jsi možná jeden z mála, který dostal odpověď. Jen tomu, bohužel, nevěřím víc než ty. Otázkou je, kdo ti odpověděl a kdo podepsal. A nejsem si vůbec jist, že jsi se zeptal osoby, která se PŘÍMO podílí na tvorbě a změnách sl. zákona. To, co ti bylo v odpovědi napsáno, již bylo prezentováno mnohokrát a mnohokrát jsem to četl. Asi se to k tobě či honzadovi prostě nedostalo. Proto moje reakce - nic nového pod sluncem jsem se nedozvěděl. Jak píšu - bohužel. Píšeš, že jsi čekal PRAVDU a pevně věříš, že jsi ji i dostal. Pak mi ale není jasná poznámka redakce pod odpovědí na tvůj dopis. ...Nezbývá než souhlasit s názorem Jindřicha Rohela, který pro naši redakci odpověď ministra vnitra komentoval věcně a stručně: „Až čas ukáže jestli je pravdivá a nebo účelová.“... To beru, ale nesignalizuje mi takové vyjádření, že ...pevně věříš... Tak nějak nevím, "co s tebou". A aby bylo jasno - bachaře považuji za kolegy, kteří jen mají jinou náplň práce, kterou já jim, mimochodem, vůbec nezávidím. Měj se. Honzade - teoreticky to máš zmáknutý. Myslíš, že někdo tam nahoře mne, Henryho či tebe poslouchá či vezme v úvahu? O přípravě zákona a jeho následném "přeorání" do stávající podoby bylo napsáno už tolik na různých fórech a vláknech, že se nemá cenu do toho nějak pouštět. Netvrdím, že nemáš pravdu, ale opět je vidět, že nejsi u BS či konkrétně u policie, což je nám již z jiných vláken oběma známo-že? :-) Ještě, že se zachraňuješ a píšeš "možná, kdyby".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:56:51 31. 03. 2008
honzad..jpg
souhlasim s Henrym... nejenze plati: lina huba, holy nestesti. Ale myslim si, ze je dobre takto jasne vedet, co ministr deklaruje. Mozna, kdyby se takto jako Henry, ptalo vice lidi a aktivneji a hlavne kdyz se ten zakon projednaval a na vnitru pripravoval, tak by se predeslo mnoha soucasnym steskum a narkum.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HENRY 00:53:01 31. 03. 2008
default.png
Reakce Vážený Hanto. Co jsem čekal: 1. Jasnou odpověď na jasné otázky.Myslím,že tyto stránky čtou ti co hledají odpovědi na to co je zajímá.Bez otázek by nebyly odpovědi a nebyly by ani tyto stránky. 2. PRAVDU a pevně věřím,že jsem ji i dostal. Milý hanto a nehledáš náhodou na těchto stránkách taky odpovědi na to co tě zajímá. A koho jiného jsem se měl zeptat,než osoby,která se přímo podílí na tvorbě a změnách služebního zákona? Sice nejsem policista,ale pokud mne něco zajímá,tak sbírám informace, vyhodnocuji je a ,až pak se rozhoduji. Svou korespondenci s panem ministrem,jsem dal k dispozici,protože si myslím,že jeho odpovědi na mnou položené otázky zajímají nejenom mne. J.R.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio