Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní mluva (REDAKCE)

Policejní mluva
Ať na faru dorazíte vždy v pořádku
Foto: www.policista.cz
Téměř každý týden dostávám mail se žádostí o vysvětlení policejního žargonu.  Stejnou otázku jsem dostal na nedávné diskusi s vysokoškolskými studenty. Má odpověď zní, „ne“.  Ne z mnoha důvodů, které chci v tomto článku zmínit. Zároveň by měl být tento článek varováním pro kolegy, kteří  by měli nutkání  pustit se do slovníčku policejních výrazů.  Jsou  totiž věci které by měly zůstat utajený před nepovolanými.  
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 24. 05. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu X-SAT 20:49:58 24. 05. 2009
X-sat.jpg
Ten slovník by se těžko vytvářel a souhlasím s autorem článku. Jen bych dodal, že citelně chybí i vojenská průprava...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 19:04:57 24. 05. 2009
default.png
"Proto s nelibostí sleduji, že mnozí čerství policisté nemají dostatečné znalosti policejní řeči. Nevím jestli za to může krátká doba základní odborné přípravy nebo nezájem." Nebude spíše tím, že většina zop je odtržena od reality? Myslím, že i kdyby trvala teoretická část zopky dva roky, stejně by to nemělo žádný výsledek - v té formě, kvalitě, obsahu osnov, vyučujících, jaká je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio