Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Muž policistům ukradl pistole, spoutal je a ujel jejich autem (REDAKCE)

Muž policistům ukradl pistole, spoutal je a ujel jejich autem
ilustrační
Foto: www.policista.cz

(AKTULIZACE na konci článku: Zbraně nalezeny) Policejní hlídka v Havířově se stala terčem útoku, při kterém policisté přišli o dvě služební pistole a automobil. Incident se stal už v úterý, policie o něm ovšem informovala až ve čtvrtek odpoledne. Vše začalo tak, že v úterý ve 20 hodin žena oznámila na obvodní oddělení policie v Havířově, že na pozemek jejího souseda se někdo dobývá.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 06. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu OUT 13:10:02 06. 06. 2009
Out.jpg
catani Kecy o tom jestli je nekdo schopen slouzit nebo ne si tu laskave odpust! Prekrucujes to tady ad absurdum. Taky nerikam ze se nechci presne dozit doby kdy mi prijede pred zahradu policejni hlidka s Catanim v cele, nejdriv me majzne po hlave, pak mi nasadí pouta a teprve na sluzebne se me zepta "Takze jak to teda bylo?"... I kdyz z tvyho vyjadrovani mam dojem ze takovejhle styl prace by ti naprosto vyhovoval... Pak je tedy rovnez na miste zamysleni, jestli vubec nekdo dokaze ustat odpovednost nosit zbran a zda-li je to prave orechove slouzit u policie ci jakehokoliv ozbrojeneho sboru.-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 12:03:18 06. 06. 2009
default.png
For john158 Naprostý souhlas. Ono některé názory tady vedou nakonec k úvahám zda vůbec policie by měla být ozbrojena. A mnozí zapomínají na skutečnost, že držení jakékoliv střelné zbraně je odpovědnost, kdy zbraň je osobě svěřena za určitých podmínek. Někteří by sami měli posoudit zdali splňují podmínky pro držení zbraně tj. zdali jsou schopni zabránit tomu aby se nedostala do nepovolaných rukou. Pokud už teď někdo připouští, že si zbraň nechá vzít a to v tomto případě ani né za použití nadměrného násilí, měl by zvážit zdali je vůbec schopen zbraň držet a zdali je to pravé ořechové sloužit u policie či jakéhokoliv ozbrojeného sboru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158CQB 07:06:07 06. 06. 2009
default.png
info V první řadě musím napsat, že je to o osobním nastavení, jak je kdo obezřetnej a pohotovej. To samý co se jim stalo v autě, se Vám může stát při sepisování oznámení nebo při kontrole na ulici,při lustrování atd. Podle mého názoru, pokud policista bojuje o svoji zbraň, má 50 procentní šanci že to vybojuje a že to dopadne dobře.. pokud na to rezignuje a vydá se na milost či nemilost pachateli tak je to podle mého názoru špatně, to bychom rovnou nemuseli nic dělat a spoléhali na lidi a jejich lidskost.. Podle mých aktuálních info to proběhlo tak, že byli oba ve přední části vozidla..k tomu nemám dál co bych dodal..je to selhání.. co se týká žen u PČR, je to různé, zažil jsem velmi šikovné a obezřetné policistky a taky ty, které v podstatě zajímalo jestli jim uniforma dostatečně sluší a jakým bezbolestným způsobem stráví zbytek služby.. PS: Takhle ten Izrael nevybudujeme..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMBOOJAMBOO 17:02:15 03. 06. 2009
default.png
Pokud by i dotyčného spoutali, stalo by se to stejně, protože jak je známo, tak většina policistů používá pouta špatným způsobem. Předpokládám, že by mu je dali zepředu, což příliš bezpečnosti nepřidá a za zády při nesprávné poloze rukou také ne :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 11:49:50 03. 06. 2009
default.png
for x1-ray Prosím tě ty už nic neřeš, jak čtu co píšeš tak jsi uplně někde jinde. Je rozdíl vědět co je co a použít to tak jak jsem to napsal. Pokud jsi to nepochopil tak si to přečti znovu a znovu, nejsem učitel MŠ abych ti to vysvětloval. Tímto končím diskusi o výše popsané věci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 06:41:13 03. 06. 2009
Out.jpg
A kdyz se do té akce zase bude nekdo vrhat stylem "Hrrrr na ne!" tak to taky naznacuje kvalitu konkretniho policisty... A bude vic pouziti zbrane (i proti policistovi), vice zranenejch (nebo i mrtvejch) pachatelu, policistu a co je nejhorsi...mozna i nezucastnenejch civilů. A jak sem tu psal pred nejakym casem v jinym vlaknu. Spousta zakroku se da vyresit lidskym pristupem, ovsem pokud to resi nejakej namachrovanej rambič a taky se tak podle toho chova, tak to muze akorat situaci vyhrotit. A nevim co teda ucili ve skole vas, ale je urcite lepsi DP nebo zbran nepouzit. (neplette si to s tim, ze se nemaji pouzit nikdy, to netvrdim) Spousta situací se da vyresit mnoha zpusoby a je jen na policistovi ktery zvoli. Obecne souhlasim s Banditou, opet.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TEPHLON 20:28:10 02. 06. 2009
default.png
Já mohu s Andrasem jedině souhlasit, všichni se musíme přizpůsobit prostředí, ve kterém se ve službě nacházíme, pokud se přizpůsobit nechceme, ať už z nedostatečného vycvičení, nebo z rutinní únavy, musíme počítat s tím, že dopadneme, jako zmiňovaní policisté. Hlavní pravidlo pro všechny v činné službě zní: být stále ve střehu!!! Tohle nepodceňujte, může vám to zachránit život. Tohle přece není žádné akčnohrdinství, ale pud sebezáchovy. A co se týče vrhání do akcí, je to o tom, že té akce je v ulicích přehršel, ale tím, že se do ní někdo nebude chtít vrhat jasně naznačuje kvalitu konkrétního policisty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 19:36:20 02. 06. 2009
default.png
4 bandita za 10 let ti nikdo neutekl... Takže máš odslouženo 10 let, přitom netušíš, co je 69/3 TŘ (tvoje "noční můra")? Něco tu nesedí.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 18:41:00 02. 06. 2009
default.png
for andras Obhajuješ tvůj názor a neberu Ti ho, ale já se snažím takovým situacím předcházet abych je pak nemusel řešit, můžeš si myslet, že jsem srab, je mi to jedno. Když pachatel nemá mou zbraň tak o ni nemusím bojovat. Můžeme samozřejmě vymýšlet různé scénáře, ale nic to nedokazuje. Já si myslím, že střelba je nebezpečná a pokud se do toho ještě přidá v jedoucím vozidle tak si myslím, že to kolegové vyřešili dobře. Může se ti totiž stát, že ty tu tvou bitvu vyhraješ, ale při náhodném výstřelu zraní nebo zabije náhodného chodce a to je to co se mi na tom nelibí, člověk, který jde po svém a dojít nemusí. Myslím, že by jsi měl nedříve domýšlet následky. Nebudu se vracet již k jednou napsaným řádkám, ale na svůj názor mám právo a můj postup do současné doby mi to potvrdil. Když to vezmu z pozice diváka, tak kolikrát si říkám, že kdyby jste vy v Praze byli obezřetnější a nevrhaki se do akce za každou cenu tak by to vypadalo jinak. Některým situacím se samozřejmě vyhnout nelze a pak je potřeba jednat tvrdě a nekompromisně, jenže někdy jsou tyto situace vytvořené. Taky jsem tam sloužil, takže jsem viděl nadšení a přístup některých poldů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:23:11 02. 06. 2009
Andras.jpg
zdeněk.charvat: Nejvyšší problém vidím právě v té chutí bojovat. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když budu tvrdit, že by se asi většina kolegů raději vzdala, než by se zkusila přetahovat o zbraň, a nedejbože - kdyby měla vystřelit. Jinak zajímavé pokusy. bandita: Ono, pokud se nepokusíš o pacifikaci pachatele, tento může následně odpravit vás oba, což už tady bylo, a při následném útěku z místa odpravit i několik přihlížejících osob, což už tady také bylo. A nevím jak u vás, ale tady v Praze, a myslím si že i v dalších velkých městech to "akčnohrdinství" vychází z té džungle která tu panuje. Když občas nebudeš akční, nepřežiješ, víš?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio