Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Muž policistům ukradl pistole, spoutal je a ujel jejich autem (REDAKCE)

Muž policistům ukradl pistole, spoutal je a ujel jejich autem
ilustrační
Foto: www.policista.cz

(AKTULIZACE na konci článku: Zbraně nalezeny) Policejní hlídka v Havířově se stala terčem útoku, při kterém policisté přišli o dvě služební pistole a automobil. Incident se stal už v úterý, policie o něm ovšem informovala až ve čtvrtek odpoledne. Vše začalo tak, že v úterý ve 20 hodin žena oznámila na obvodní oddělení policie v Havířově, že na pozemek jejího souseda se někdo dobývá.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 06. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 13:11:02 02. 06. 2009
default.png
For bandita S níže uvedenými Tvými příspěvky naprosto souhlasím a neměl bych ani důvod se s tebou přít. Myslím, že jsme se dostali do osobní roviny, díky tomu, že jsi nečetl diskuzi od samého počátku. No dost, nebudeme si přece šťourat do žaludečních vředů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 11:43:36 02. 06. 2009
default.png
for catani Vidím, že v něčem jsme se schopni shodnout a to v tom, že opravdu třeba aby byla důsledně trestána pochybení a přehmaty policistů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 11:38:23 02. 06. 2009
default.png
Dobře, ubili jste mě a nebudu se dále hádat, počkám si jak to dopadne, ono je skoro každý týden v tv, že policisté udělali to nebo ono a pak se to tady řeší. Za 10 let mi nikdo neutekl a taky jsem nemusel v autě bojovat o zbraň. Myslím ,si že stačí používat zdravý rozum a chovat se přiměřeně situaci. Mám s tím dobré zkušenosti a zůstanu u toho. Pokud se tady chtějí chovat někteří jako hrdinové v akčních filmech tak jen doufám, že jim nevlezu do rány. Pokud jde o to auto, tak sám za sebe říkám, že bych jen těžko nesl, kdyby kvůli mé chybě musel zemřít jiný nezůčastněný člověk, třeba jen protože se ohlédnu dozadu z místa řidiče a budu se snažit o pacifikaci pachatele a nevšiml si cyklisty nebo matky s kočárkem na přechodu. Jednou má chyba je má a pokud jsem rovný tak ji přijmu i s následkama až do konce a ne se ztoho snažím švejkovsky dostat. Ostatně toto je typická vlastnost nás čechů - švejkovství. Já jen doufám, že kolegové, ktrým se toto stalo tak nemusejí číst tady ty odsuzující rozsudky bez soudu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 09:29:25 02. 06. 2009
Out.jpg
zdenek.charvat Zajimavy vysledky. Co se natahovani o pouzdro tyce tak by me zajimalo jak na tom zejmena novacci jsou. Ja si pamatuju pred lety ve skole jak sme trenovali natahovani o patu nohy (boty) pri zakleknutí za nejakym krytem a dobra polovina tridy to nebyla schopna zvladnout. Jinak pokus urcite zajimavej. Jen pri jizde v provozu (cizi auta, krizovatky atd.) a pri trosku vyssi rychlosti by to asi bylo horsi. Dalsi vec...kdyby utocnik kolegu vzadu vyridil (uspal) jednou ranou bylo by to taky horsi. A finalni vec co me napadla:) Co kdyz vzadu nebude kolega ale kolegyne?:) (coz pri dnesnim pomeru zen v PČR je dost realny) Zrovna vcera jsem sel v Praze od Správy pesky na metro a Kongresovyho centra jsem potkal hlidku holka-kluk. Kluk jakz takz, ale holka mi vyrazila dech, stoprocentne pod 1.60 vyska a mozna tak kolem 50kg, byla fakt drobnoucka. Chapu ze to je tady ohrana pisnicka, ale vubec si nedovedu predstavit ze by v takovym aute sedela vzadu ona a este pri prvni rane chytla druhou o sklo okynka. No nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZDENEK-CHARVAT 08:36:07 02. 06. 2009
default.png
Výsledky * 1 Varianta 2: Kolega si pak nechal vzít po kratší bitvě pistoli, následně po ní skočil, chytl figuranta za zápestí a závěr pistole, pachatel už si taky natáhnul, takže měl v komoře, ale ve chvíli, kdy mu kolega držel ruce a závěr zbraně, talčil směrem ven z auta, jako by do okénka, figurant promáčkl a vystřelil. V tu chvíli měl závadu, zůstala mu nábojnice ve zbrani, neměl tudíž přetaženo. Kolega na mě křičel: "střílej!" Já to pak stíhal téměř v klidu vytáhnout a namířit. Figurant se vzdal. Tedy taky možnost ... bojovat dál. Jak se ví, pokud zachytnete pevně závěr zbraně společně s rámem zbraně, jako byste drželi řidítka u motorky a pachatel vystřelí, pistole mu závaduje a nenatáhne. Do toho tam má prázdnou nábojnici. To vám dává stopro čas na reakce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZDENEK-CHARVAT 08:28:47 02. 06. 2009
default.png
Výsledky * 1 Zdravím kolegy ve zbrani. Tak máme za sebou první testík. Nicméně nebylo tolik času a prostoru. Zkusili jsme jen minimum variant. Varianta 1: Fábka v kombiku (nejběžnější auto u PČR ... pomalu přechází na octavie = taky zkusíme), já za volantem. Kolega sedící za mnou, na hlavě boxérskou přilbu. Vůbec netuší, co se po něm chce. Nepředpokládá odebrání jeho zbraně. Oba kombinézu a běžně nastrojený služební opasek s CZ75D. Pachatel na drbanském místě vzadu. Auto jsme rozhýbali na 50 km/h. Pachatel zaútočil ránou pěstí na hlavu kolegy. Už jen ta rána byla slyšet a bylo jasné, že se něco děje, páč si kolega dal o okénko a jistě by si v takovém případě dal i ten kolega, kterému se věc udála, pokud ránu dostal. Pachatel se vrhá po zbrani. Kolega samozřejmě bojuje, aby se mu nedařila vytáhnout. Do toho mi ještě zakřičel "pomoz mi, zbraň!" ... já to nechal jet dál, držel jsem levou rukou volant. Tasil z pouzdra (naschvál jsem neměl v komoře, takže natahuji o pouzdro) a namířím na pachatele, který mi sedí po diagonále, takže ideálně. Skončilo to tak, že hrábnul po pistoli mně a tak jsem to promáčknul, auto následně zastavil a chlapa jsme spoutali, jako že dali první pomoc a přivolali RZ. Nemělo cenu to dál zkoušet se stejnými lidmi, protože věděli, co bude následovat. Zkusím to zase příště s jinými a malinko jiné podmínky. Například si myslím, že pokud se kolega vzadu neuměl tolik bránit a netrvala ta rvačka dostatečně dlouho na řidičovu reakci, rozhodně je špatně stavět a pak něco dělat, ale prostě to musíte řešit za jízdy i za cenu nehody. Tam prostě bojujete o životy, to má přednost! Jinak obrana je řekl bych totožná, jako je mimo vozidlo na ulici ... ve chvíli, kdy se děje s vámi co se děje a cítíte, že vám někdo chmatá na zbraň, musíte ji jako by uchopit i klidně přes ruce pachatele, začít tlačit do pouzdra, tím znesnadníte vytažení a okamžite se rotovat tělem stranou kde máte pouzdro pryč od něj, tedy mu jako by lámete ruku. V tom autě to znamená, pokud mluvím o pravákovi, což určitě byl, jako byste chtěli tasit sami, zatlačíte na tu pistoli a do pouzdra a pravý bok otočíte co nejvíc do sedačky a jako byste ho chtěli dostat až ke dveřím, tedy skoro se koukáte na sedačku. V tom je ještě ideální nějaká ta rána na pachatelovu hlavu, ruce atd ... Takže to byl první pokus. Už to sice nevrátí průser kluků, ale vám to může pomoct. Stíhat se to dá. Důležité je, mít to srdce a nezůstat jako ovce sedět, jen nastartovat ten pud bojovníka a dá vám to šance. Nicméně bez kolegy tady toho moc neuděláte, takže to chce i odhodlaného kolegu, který by to eventuelně dokázal zmáčknout.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 06:56:24 02. 06. 2009
Out.jpg
Zatim zadnej kontrolni organ nerozhodnul ze to bylo zavazne pochybeni... I kdyz nerikam ze se tak nejspis nestane. Asi bych to tady uz mozna ukoncil a uvidime casem jak dopadne setreni. Ale je to na vas...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 02:44:51 02. 06. 2009
Andras.jpg
catani: Já bych se především zaměřil na subordinaci, která začíná být docela velkým problémem. Ale souhlasím s tebou. Je potřeba pomalu utahovat otěže jiným, když to nedělá vojna ani ZOP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:40:37 01. 06. 2009
default.png
... uvedený kolega mne opravdu vede k myšlence, že je chybou, že se současná denodenní závažná pochybení převážně mladých policistů, zřejmě i některých služebně starších kolegů(pokud bandita je služebně starší) netrestají odpovídajícím způsobem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:10:17 01. 06. 2009
default.png
Bandita napsal Citace: Takto jak prokázala svůj vztah tato osoba k pozemku to dokážu také, takže pokud se jedná o daný stav věci je potřeba zjistit totožnost osoby, pokud má nějaké materiály tak je zkopírovat nebo jiným způsobem zajistit do spisu, a k dané věci vyslechnout, nějaké vysvětlení v 3 os. je na dvě věci, protože daná věc se dalším prošetřování může překvalifikovat z tvého ČJ třeba i na ten TČ a tvá nedbalostní dokumentace jen nahraje v jeho prospěch, takže když už nic jiného tak vyzvat k podání vysvětlení a nechat podepsat, A proti tomu napsal dále: Dále i kdyby jsme se shodli, že ji zajistíme tak čím odůvodníš ten dovětek v §54 aby byla naplněna obava že může být ohrožena bezpečnost osob, majetku nebo ochrana VP nebo že se osoba pokusí o útěk. Protože osoba nebyla na místě shledáná jako v hledaná policií(nejsou vysílačky nelustrujou, to jsem dodal), spolupracovala, prokázala totožnost a snažila se prokázat svůj vztak k majetku, byla ochotna dobrovolně jet na útvar k podání vysvětlení, toto je podle tebe naplnění § 54, podle mne ne. A k tomu všemu: - jsi arogantní polda, který si myslí, že jen lidé a poldové z velkých měst něco dělají a ostatní si válí šunky - Neboj se taky jsem sloužil na velkém oddělení, své doby největší v republice a není to tak dávno - Všichni lidi jsou pro všechny parch... a tak už dopředu k lidem přistupujou, proto jsem odešel, protože se většina poldů přestala chovat minimálně slušně - Je mi jasné že objasníš jen to co chytíš, ale to umí i nováček, umění je objasnit sérii vloupání do obchodu a nepotřebovat k tomu půlku územního odboru - Tvůj vzor bude asi Kobra 11 a pod. seriály. - Jak jsem již napsal po bitvě je tady každý generál, zvláště ti kteří jezdí po městě s vykasanými rukávy, černými brýlemi a žvýkačkou v puse. - Tady nejde jen poslechnout pokyny a doufat, že svou chybou neohrozím další lidi. Co největší v republice, v celém světě to bylo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio