Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily (REDAKCE)

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily

Foto: ilustrační
Pražský squat Milada v Praze 8 se od dopoledne pokouší za asistence policistů vyklidit najatá bezpečnostní agentura. Obsadili čtyři patra budovy, osm squatterů se ale zabarikádovalo na střeše vily. U budovy je asi deset policejních vozů a hasiči s vysouvací plošinou, kteří se squattery na střeše vyjednávají.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 30. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 13:59:39 03. 07. 2009
Andras.jpg
Jinak doplňující komentář mimo vlákno. Vyšlo nařízení Magistrátu hl. m. Prahy, který si nepřeje pracovníky Dropinu na stationárních postech v ulicích Prahy 1, jelikož dochází k masovým případům veřejného pohoršení, a narušování veřejného pořádku. Bližší okolnosti znají zejména policisté sloužící na Praze 1. Dříve docházelo ke stížnostem dropiňáků na jejich vykázání z místa, nyní má již i podporu zastupitelů. Jen tak dál.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:55:20 03. 07. 2009
Andras.jpg
Out: Ono, kdyby jsi měl garáže, a zapakrovaná vozidla tam, kde ti squateři zaberou prostranství, a odmítnou tě vpustit, a ty kvůli tomu přijdeš třeba o několik zakázek....hned by jsi mluvil jinak. Nejde se prostě jen tak sebrat, pochodovat si po městě, a dělat si co chci. Podle mě už by stačilo jen na ně poslat sociálku, kvůli tomu nepořádku a dětem mezi výkaly a volně puštěnými psy. Nadále, pokud postupuji tvrdě proti jedné straně (DS) měl bych postupovat razantně i proti té druhé. Protože pokud nebudu, jediný výsledný efekt bude ten, že se veřejnost bude stále více radikalizovat. Viz výroky okolojdoucích na té akci squaterů - ani jeden z tisíce nebyl v jejich prospěch. A to byli lidé v průřezu od 20 do 70 let. Nejčastější slovo bylo seřezat, postřílet, rozehnat tu bandu feťáků. Za chvíli se to opravdu dostane do té fáze, kdy bude SPJ hlídat squaty jim přidělené panem Kocábem před běžnými občany, kteří budou naštvaní, že skoro nemají na bydlení či nájem. Jak již bylo řečeno, demokracie není anarchie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NEPO 12:14:03 03. 07. 2009
default.png
pro cz858 K Tvému příspěvku se dá napsat, že je to pravda ze zkušenosti. Jsem jedním z těch pražských policistů, jak píšeš. Mohu Tě ujistit, že snaha a ochota zakročit a "rozprášit to" z naší strany byla!!! Pokud nejsi policista, nebo voják, tak to nepochopíš, ale k zákroku NEBYLA politická vůle a z toho pramení i obavy vysokých funkcionářů o svá místa!!! Není prostě člověk, který by vydal rozhodnutí k zákroku, protože si tím pod sebou podsekne židli. Raději se bude ustupovat, což ve svém důsledku vede k nárůstu agresivity drbanů a rovněž tak bují podhoubí pro extrémismus. Ale dost už, musel bych být neslušný, a to nehci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 11:29:42 03. 07. 2009
default.png
Jednoznačně podporuji názory většiny policistů Kousek od mého bydliště byl dříve velmi známý squat Ladronka.Kdo neviděl nepochopí,každý víkend pořádali jak oni tomu říkají kulturní akce,leč to vypadalo trochu jinak.V celém okruhu squatu se válelo mraky opilých,zhulených,možná i zfetovaných asociálů,polovina z nich měla na volno puštěné,zanedbané,vypelichané psy,kteří stejně jak jejich páníčci obtěžovali okolí atd. Nejhorší byl ale pokaždé druhý den ráno pohled na hřiště pro malé děti.Pravidelně tam bylo nazvraceno,namočeno,všude se válely krabice od levného vína,někdy dokonce použité stříkačky,no hrozný čurbes.Nedivím se lidem z troji,že tam ty parazity nechtějí,kdo poznal jejich pojetí kulutury tomu je zle. Jinak byl jsem tam svědkem několika zásahů policie a to taky stálo za to.Rozdivočelí asociálové brali na policisty co jim přišlo pod ruku,chovali se jak zvěř.Nedivím se vůbec pražským policistům že se na tyto lidi dívají tak jak se dívají. Proto se nenechte odradit kecama Kocábů a čajových humanistů a postupujte proti tété zvěři nadále nekompromisně.Naprostá většina občanů to podporuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STANLEY 11:11:59 03. 07. 2009
default.png
No pánové, zpravidla jenom tak proplouvám diskuzí, ale k tomuhle tématu mi to nedá se nevyjádřit. No nevím kolik z Vás kdy na Miladě bylo, ale jak to tak pročítám tak jste tam byli jen přes internet. Bohužel já mám to "štěstí", že už jsem tam byl víckrát než je zdrávo. A rozhodně to nejsou hodní vysokoškoláci co sem tam kouří marihuanu. Lehká statistika našich návštěv: 1x zraněný kolega...před žloutenkou ho zachránila neprůstřelka, ale i tak stříkačka v zádech nic moc, 1x použití služební zbraně...napadení psem...oni hodní "kamarádi" těch milých lidí odněkud z Holandska absolutně vyfetování na nás poštvali psa...bezva, jinak hned vedle je motokárová dráha, kde majitel má ovce a kozy, několikrát oznamoval poškozovačku, protože poštvali psa na ovci a pak ji snědli...paráda prostě slušní lidi. Co se týče té trochy marihuany, tak tenkrát se tam zajistily 3 ks igelitových tašek plných marihuany načež pokud si pamatuju, tak toxi tým zjistil, že docházelo i k distribuci. A jinak ten kec, že kdo kouří marihuanu není feťák jsem razil možná tak na střední, ale když jsem přišel do praxe zjistil jsem, že skutečnost je úplně jiná. Většina lidí co začne na ní tak pokračuje plynule dál a nebo když nemá na fet tak ji kouří. Ano existují mezi kuřáky vyjímky a to ti tzv. experimentátoři, ale těch je čím dál tím míň. A Kocábův obrovský úspěch je taky hodně relativní. Přijde mi to stejné jako neplatičům nebo nepřizpůsobivým nabízet náhradní byty, které zrovna nepotřebujeme jen proto, aby byli tak laskaví a odstěhovali se z bytu na, který nemají žádný zákonný nárok. Bomba...když si vzpomenu jaké se dělají obstrukce se služebnímy byty. A ono chovali se k nám agresivně...tady na tuhle sortu lidí stačí zvýšit hlas a už si na ně agresivní, začnou se ohánět tím jaká mají práva a na co všechno mají nárok, ale zapomínají taky na to, že mají povinnosti a pak až nastupují práva. Prostě a jednoduše, jak už někdo napsal dříve pletou si Anarchii a Demokracii.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 11:06:22 03. 07. 2009
default.png
Vlasto: Já osobně bych teda kuřáka marihuany hned nenazýval feťákem. Spousta lidí kolem mě, moji kamarádi a dokonce i někteří kolegové si občas "potáhnou". A jsou to všichni normální, slušní lidi, pracující, vysokoškolsky vzdělaní... Že si někdo zahulí trávu pro mě ještě vůbec nic neznamená...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 10:51:50 03. 07. 2009
Out.jpg
vlasta Ano, já naprosto chápu jak to myslíš. Ale v tomhle je mezi tebou a mnou velký rozdíl několika generací zřejmě (nemyšleno špatně). Já totiž (asi stejně jako ten mluvčí) nepovažuji občasného kuřáka marihuany za "feťáka". Sám tomuto neholduji, ale rozhodně nedávám rovnítko mezi člověka co kouři marihuanu anebo má ruce rozpíchané od jehel. Protože to by naše mládež v celé zemi od 15 do 20 let pak byla bandou feťáků (vzhledem ke statistikám). Je to stejně irelevantní, protože i kdyby to byla "banda feťáků" jak se tady tvrdí, tak mají pořád stejná práva a platí pro ně stejné zákony.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLASTA 10:19:51 03. 07. 2009
default.png
Oute, nejsem sice zcela "v obraze" takže diskutovat tady o Tvém příspěvku by bylo někde mimo, ale nevím jak moc věříš těmto slovům, které jsi napsal: "A nakonec se v rozhovoru můžete dočíst i to, že onen mluvčí je učitelem na střední škole a že co on ví tak z obytel squatu nefetuje nikdo." Já osobně tomu, že "nefetuje nikdo" moc nevěřím a to v souvislosti se záběry "z vyklízení" uvedenými v TV, kde bylo zřetelně vidět pěkně rostlé rostlinky marihuany a nejsem tak naivní, že bych si myslela, že marihuanu pěstují z neznalosti o co jde, jako květinku k oživení svého bydliště.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 09:18:08 03. 07. 2009
Out.jpg
Ano, ano... Policejní fabulant a sympatizant s NEONACISMEM Stenli má zase vodu na svůj mlejn a už do toho zase opět míchá romy a svobodu pro svoje tupé vyholené kamarády z Dělnické strany. Vážení někteří "policisté" (protože pro mě teda profesionalníma ochráncema pořádku už rozhodně nejste) po přečtení vašich některých komentářů se mi chce zvracet a jak jsem psal již dříve, doufám že to jsou jen internetové silácké řeči a že ve finále by jste se i ke squaterovi chovali jako ke každému jinému člověku co poruší zákon - tedy dle zákona. Protože pokud ne, tak bych byl velmi rád když by vás IMV rychle odstíhala a soud vás z té uniformy rychle svlíknul. Pak by jste se mohli ucházet o místo třeba v té "bezpečnostní agentuře" kde by jste si s neonacistama v tomto dobře rozuměli. Nezastávám se lidí kteří porušují zákon, ale vaše řeči tady jsou opravdu primitivní. Dále jsem si přečetl rozhovor s mluvčím squaterů a něco vám sem přidám, třeba se trošku zamyslíte. "Vypracováváme v tuto chvíli několik trestních oznámení, poněvadž ani podle platných zákonů i když zakoupíte nemovitost dejme tomu s bezdomovcem, tak prostě nesmíte přijít, zkopat ho a zničit mu všechny osobní věci." "Chovali se agresivně, rozbíjeli nám věci, stříkali nám do očí slzný plyn." "Miladu vyklidila soukromá bezpečností agentura, Policie pouze obklíčila prostor. Fotografie, co jsem viděl na internetu, byly jak to tak vypadá pořízeny po zásahu bezpečnostní agentury, nikoliv před něm. Když jsem byl na baráku naposledy, bylo tam normálně uklizeno a v kuchyni se vařilo jídlo." "V situaci, kdy je pokoutně zapsána vila do katastru a hned následující ráno jsou obyvatelé bez varování brutálně zbiti soukromou ochrankou (zde proběhnou také trestní oznámení za napadení a omezování osobní svobody), si mohu říci jediné - vítejte v Mongolsku." Možná že není od věci se nad některými těmito jeho odpověďmi zamyslet, pokud to někteří diskutující vůbec dokážou. Pokud není nějaký objekt zapsán v katastru nemovitostí tak prostě neexistuje a může si tam holt bydlet kdo chce jak chce i kdyby se vám to nelíbilo. Co je ovšem velmi pochybné je to, že se jednoho dne nemovitost zapíše jen tak do katastru (bez kolaudace atd.) a hned druhý den ho příjde "vyklidit" nějaká bezpečnostní agentura jejíž členové mají právně stejné postavení jako jakýkoliv jiný občan a tudíž nemůžou vůbec nic. Ale chápu, že nekterým mentálně impotentním jedincům přijde "vyklizení" stylem někoho zmlatit, a rozbíjet/ničit veči, fajn. Tzn. PČR měla minimálně ztotožnit ne-li předvést k podání vysvětlení i ony členy bezpečnostní agentury. Přesně dle zákona. A nakonec se v rozhovoru můžete dočíst i to, že onen mluvčí je učitelem na střední škole a že co on ví tak z obytel squatu nefetuje nikdo. A co se týče ubrečenejch komentářů že měli nenahlášený protest a měl se rozehnat... Tak k tomu se dá říci jen toliko, že každý inteligentní člověk pozná, že účel světí prostředky a tudíž poslat na někoho pořádkovou jednotku by zase jen vyeskalovalo situaci (tři zranění kolegové jsou pro vás asi málo) a pokud ten dav hrubě nenarušuje veřejný pořádek není důvod k zákroku. A pro příznivce neonacismu dodám, že v poslední době se odehrálo mraky spontánních protestů neonacistů po celé republice a rozehnán nebyl ani jeden ačkoliv také nebyly povolené. Ono začínat kvuli tomu válku v ulicích je blbost ať už jde o squatery nebo o nácky. I když je mi jasné, že kdyby se rozehnal "průvod feťáků" tak by někteří měli minimálně orgasmus. Ale tak já jim ho přeji, když ho holt jinde ve své impotenci nejsou schopní dosáhnout. Jinak absolutní souhlas s Leeuwerikem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LEEUWERIK 00:18:20 03. 07. 2009
default.png
... Termíny jako:"feťáckych kryplů, parazit, slušný občan" infikují nejednu internetovou diskuzi a slovy našeho Prezidenta se pomalu stávají oním "vyprázdněným pojmem" :-/ že ? - Na squatterech se kterými jsem se stýkal mně vždy zaujalo jakým lehkým způsobem se dokáží přenést přes pojem "vlastnictví" :-) Rozhodně si stojím za tím, že kdyby se Milada nestala Squattem už by z ní byla dávno zřícenina. Pokud se majitel rozhodne uplatnit svoje vlastnická práva (což Ústav pro informace dlouho nedělal) mají obyvatelé squattu jednoduše smůlu. A Stěžovat si na postup PČR i bezpečnostní agentury mají squatteři ze zákona nárok stejně jako kdokoliv jiný. Nesetkáváte se s tím dnes a denně ? - Jednání ministra Kocába je v pořádku. Squatteři pak sami slezli ze střechy aniž by je musel někdo násilím tahat dolů nebo aby to divadlo dál pokračovalo a někdo si ublížil. Není to úspěch ? Stát má sice v majetku spoustu zchátralých nemovitostí, které jsou neprodejné a kterým pobyt squatterů už nemůže víc uškodit. Neberte to jako protěžování squatterů. Běžný občan by ve squattu nerad bydlel (hlavně v zimě). Stát jako takový nemá vlastně nemá co ztratit. Povolení užívat takovou nemovitost bude vázáno na nájemní smlouvu. Přinejhorším se obě strany nedohodnou a squatteři zůstanou bez bydlení a Milada bude prázdná. - Squatt Milada byl poslední v Praze. Ona je situace taková, že se část téhle subkultury přesunula do klasického smluvního nájmu. Kdy si skupina lidí pronajímá od majitele za levno zdevastovanou nemovitost a majitel je rád, že mu barák nespadne na hlavu. A trochu na odlehčení: vetvicka.blog.idnes.cz/c/91296/Skvateri-Zastrelte-ty-parazity.html

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio