Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily (REDAKCE)

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily

Foto: ilustrační
Pražský squat Milada v Praze 8 se od dopoledne pokouší za asistence policistů vyklidit najatá bezpečnostní agentura. Obsadili čtyři patra budovy, osm squatterů se ale zabarikádovalo na střeše vily. U budovy je asi deset policejních vozů a hasiči s vysouvací plošinou, kteří se squattery na střeše vyjednávají.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 30. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 17:30:45 04. 07. 2009
Andras.jpg
cz858: Souhlas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 17:24:17 04. 07. 2009
default.png
denver Srovnávat padlé antifašisty s touto anarchobolšvickou lůzou je hamba.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 17:20:00 04. 07. 2009 blokovaný
default.png
honzad Honzade,ani jednu stranu bych nenosil na rukou,ale dokážu poznat zlo.Jinak uznávam,že se něktrerý rádoby antifašisti chovaj zvláštně.Nedávno sem šel mikině Been Lee a dva asi tak 14.letý cvoci na mně koukali jak kdybych je šel zabít.Jinak pro tvou informaci.V minulosti se podařilo překazit několik útoků na squoty.A jistě netřeba znova psát o antifašistech,ktrerý přišli v boji s neonacizmem o život.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 17:09:37 04. 07. 2009
default.png
dvojí metr na extremisty je velká chyba Někteří pravdoláskaři neustále zlehčují levicový extremismus.Přitom myšlenky radikálních anarchobolševiků si v ničím nezadají s nacisty,stačí navtšívit některé jejich weby kde nabádají k násilným akcím,vyzývají k třídimu boji apod.Proto by měl pro tento odpad společnosti platit naprosto stejný metr jako na nácky.Jakákoliv protekce není na místě.Bohužel se velitelé dnes proti této lůze bojí razantně zasáhnout.Ani se jim nedivím,páč na rozdíl od nácku mají tito zastání u všelijakých humanistických křiklounů,kteří z těchto a jiných parazitů nepřímo profitují.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 16:49:49 04. 07. 2009
honzad..jpg
ach jo, denvere kopani (zejmena nocni) do svych ideovych odpurcu je kratochvile, kterou s radosti provozuji obe strany, ktere tady resite.. Tady na foru uz proste vsichni vime, ze jednu z tech stran bys nosil na rukou a druhou bys rovnou stavel ke zdi (a jaksi v tom pripade i zapomel na humanni vydobytky pravni statu) .... takze je otazka, ma-li debata vedena timto smerem smysl

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 16:41:27 04. 07. 2009 blokovaný
default.png
andras K vám se slušně chovali,ale ke svejm odpůrcům rozhodně ne.Todle už sem tu řek taky několikrát.Oni si nedovolili na těžkooděnce,ale na bezbranýho člověka klidně.Toho klidně ukopou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 16:26:10 04. 07. 2009
Andras.jpg
Out: O mlácení hlava nehlava nebyla řeč. Já bych je jen předvedl a oznámil je správnímu orgánu. V případě, kdy nebylo zakročeno, nebyly ovšem omezovány práva ostatních lidí, v případě jak jsem uváděl já však ano. O aplikaci práva v téhle zemi mi ai nemluv, kdy přípisy OSZ mají pomalu větší váhu jak zákon samý. Pačeši a jejich výklady.... denver: Tyhle lidi většina nebo všichni policisté nenávidí díky okolnostem. Např. při maruhuana marchi. PČR jim umožní plynulý průchod Prahou bez narušení, a oni místo aby děkovali, nadávají, smějí se ti, napadají a urážejí. Nikdy jsem od nikoho z nich, neslyšel kdy slovo chvály. A to jsem jich už dost tahal z problémů, a zachránil. Já lidi nerozlišuji podle jejich přesvědčení, postupuji, nebo se snažím postupovat, jak mi zákon ukládá. A co si budu nalhávat, při kontaktu s těmito lidmi se snažích chovat profesionálně, vnitřně je však velice nenávidím a chovám k nim silnou odůvodněnou zášť. Oproti tomu, až donedávna nebyl s neonacisty a krajními pravicovými extremisty téměř žádný problém, vždy uposlechli, chovali se k nám slušně, byli poslušní a organizovaní, nebyl s nimi jediný konflikt. Ale jak už jsem psal, něco si mohu myslet, ale jinak musím konat. I když je mi někdo více či méně sympatický, jednou porušil zákon, a já konám. Zde není možnost volby, ani prostor pro diskusi. Tak by to mělo být, aby mohl být vždy účinně zachován pořádek a právo. Pro všechny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 16:05:29 04. 07. 2009 blokovaný
default.png
andras Ale uznej,že když u policie pracuje někdo,kdo tydle lidi doslova nenávidí a naopak má rád nácky,tak je to pr.ser.Takovej člověk může úmyslně ztrácet důkazy.Já už sem tu několikrát řek,že nejsou všichni policajti stejný.Co furt,ale táhne k policii lidi jako je Stenli?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 16:02:13 04. 07. 2009
Out.jpg
Andras To se spíš ty odstehuj do nějaký Sev. Koreje, tam vstup do bezpečnostních složek a můžeš si tam mlátit lidi hlava nehlava. Pro začátek se můžeš zeptat svých nadřízených jak to chodí. Milionkrat sem viděl v TV nějakou reportáž kdy nadrženej reporter se téměr hystericky ptal velitele zásahu nebo tiskového mluvčího proč policie nezasáhla když bylo shromáždění neohlášené a ten mu v klidu odpovídal, že v průběhu shromždění nedošlo k hrubému narušení veřejného pořádku a tudíž NEBYL důvod k zákroku. A fabuluješ dobře, to jsem si všiml že používáš dost často... Nikdo nepsal že si nějaký "fetky" můžou dělat co chtějí natož obtěžovat na veřejném prostrastní lidi s dětmi (ty děti si tam asi dal aby to zvýšilo dojem). Ono můžes si myslet co chceš, ale evidentně to nechodí tak jak si přeješ ty a to že se žádní rozhánění nekonalo mi dává jen za pravdu. Bejt velitej zásahu ty, tak asi budeš rozhánět lidi denodenně, jen by tam někdo vyplivnul žvýkačku na zem. Naštěstí by ses na takovym místě nejspíš dlouho neohřál. Právo se neaplikuje přímočaře, musí se u toho taky myslet. Jinak k neonacistům. Jejich shromáždění byla povolená a jelikož v průběhu bylo zjištěno porušování zákona tak se přistoupilo k zákroku. Tzn. nikdo je nerozháněl za neohlášený shromáždění. V posledních týdnech měli mraky demonstrací které nebyly nahlášeny a taky nebyly rozehnány, přečti si noviny, podívej se na zprávy. Ty by si totiž chtěl mít Janov asi každej den různě po republice. Já teda ne, díky:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:36:25 04. 07. 2009
Andras.jpg
Out, denver: Pořádek musí být obnoven za jakoukoliv cenu. Disciplína, vy kucí ušatí, tady musí bejt, jináč bychom lezli po stromech jak ty opice.:-) Pánové, já vás prosím, aby jste se neuchylovali k pačeskému výkladu práva. Tady nejde o to jeslti se vyřvou a bude na týden klid či nikoliv. Pokud necháme, jedny, budou chtít i druzí. Několik posledních manifestací ulrtapravicových organizací bylo rozpuštěno a rozehnáno. Tito squateři omezovali normální občany ve výkonu jejich denních činností a povolání. Proto mohl být zásah uskutečněn. A já si myslím, že pokud by byly dány výzvy, squateři by neriskovali pouštět se do křížku s policíí. Už jen protože demonstrace síly byla na místě dostatečná. Ná místě byl dostatečný počet sil a prostředků, aby mohlo být všech 50 squaterů zajištěno a předvedeno. V demokraticky založeném a právním státě prostě NELZE, aby někomu něco takového prošlo bez jakéhokoliv postihu! Pokud vy dva to vidíte jinak, odstěhujte se někam do afriky, kde si každý zákon vykládá po svém. Ale tady existuje určitý právní řád, a ten je třeba respektovat za jakoukoliv cenu. Neboť kdo si neváží práva, neváží si ani svobody, a není svobody hoden. Pokud nestihnu akci nahlásit, tak ji prostě nepořádám, a pokud pořádám, potom musím počítat s tím, že se dostanu do křížku se zákonem, tedy i s policií. To je to právo výběru. Máte práva, ale také povinnosti. Když Oute přirovnám to co jsi napsal, je lepší nechat fetku vyřvat a dělat nepořádek na veřejném prostranství, kde chodí lidé s dětmi, a neučinit za dost liteře zákona, nebo riskovat zákrok a tedy i zranění? Já ti odpovím, tady nejde o to co udělat, tady je volba jasná. Zákon je zákon, a platí pro všechny. Od toho tu jsou zákonné výzvy, které já jakožto policista dám narušiteli zákona na zřetel. On má potom na výběr - uposlechne, a vše se vyřeší v klidu, nebo neuposlechne, a já jsem tedy povinnen zakročit. Zde není prostor pro diskusi. Mantinely jsou stanovené, a nelze mezi nimi kličkovat jak tě napadne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio