Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily (REDAKCE)

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily

Foto: ilustrační
Pražský squat Milada v Praze 8 se od dopoledne pokouší za asistence policistů vyklidit najatá bezpečnostní agentura. Obsadili čtyři patra budovy, osm squatterů se ale zabarikádovalo na střeše vily. U budovy je asi deset policejních vozů a hasiči s vysouvací plošinou, kteří se squattery na střeše vyjednávají.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 30. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu X1-RAY 01:32:58 04. 07. 2009
default.png
4Out Oute dost často s tebou souhlasím, ale teď ani náhodou. Uznávám, že prohlášení "seřezat ty smažky" je nesmysl, ale zákony platí pro všechny ať má hlavu holou nebo modrou nebo jakou chce. Dovolím si tě citovat: "Squateři sami dobrovolně slezli a teď budou mít kde bydlet. A to je myslím nejdůležitější nebo ste si přáli aby pořád demonstrovali a přeneslo se to ve střety s policií? Já myslím že je důležitý že je klid." Oute tohle je zásadní omyl. Zákon se nepřizpůsobuje klidu a neklidu, platí vždy, všude a pro každého. Střety s policií??? Nikdo si je nepřeje, ale policie je tu od toho, aby dohlížela nad dodržováním zákona, je to denní chleba všech policajtů od hlídkové po vyšetřovatele, takže když na střety dojde, tak prostě budou, nedá se nic dělat. I squateři mají možnost splnit ohlašovací povinnost pro pořádání demonstrace, pokud jí nesplní, tak prostě porušují zákon. Ze Senovážného nám. kde demonstrovali není daleko do sherwoodu u Hlavního nádraží. Mohli se jenom přesunout, poptat se bezdomovců kteří tam dlouhodobě žijí, jestli jim už Kocáb taky nabídl byt a potom je alternativně vzít s sebou. PS: To, že Kocáb umí čarovat je známé od dob jeho působení v kupónovce, ale teď překonal Copperfielda, protože sehnat během 2 dnů na Praze 1 tři byty + podzemní prostory pro hudební produkci zadarmo.......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 00:17:23 04. 07. 2009
Andras.jpg
Out: Každému co jeho jest, akorát podle zákona. Squateři co jejich jest nedostali, lituji toho, jistě to příště napravíme:-))) Jinak lidé co by brali byt v Praze viz. dnešní zprávy v TV.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 20:16:43 03. 07. 2009
default.png
abc srovnání s povodněmi skutečně ani podle mě není na místě. Nejde koneckonců o to, že by squateři dostali bydlení zadarmo. Dostali vybydlené byty na přechodnou dobu od soukromníka ( a to nejspíš ještě z důvodu, aby z domu vyhnal stávající nájemníky a mohl s domem volně manipulovat :) )Jde o přístup k těm lidem. Ano, dá se říct, že když jsou ve zřícenině a nikomu tam nevadí, tolik se neděje. Ale jakmile přijde subjekt kterému dům patří a řekne ven, musí dům opustit ať se jim to líbí nebo ne. A to neni o diskuzi, to je naprosto bez diskuze, k diskuzi tam není absolutně žádný prostor.. To je samá diskuze a vyjednávání.. skutečnost je taková, že oni jsou přesvědčení o jejich názoru a diskuze znamená - splnění jejich požadavků, jinak je všechno zle. tudíž nesmysl. Pohádky o slušných lidech, alternativních mladých vysokoškolácích, kulturních akcích.. jsou skutečně úsměvné. Tomu uvěří snad jen člověk, co žije v jiné realitě. Nejde o to že ti lidé nemůžou být vzdělaní, ale co si budem nalhávat, to že je někdo student či vysokoškolák, neznamená vůbec nic. Většina z nich jsou zasmraděné staré fetky kteří dostávají stejné manýry jako romští spoluobčané. A jak cikánů tak u squaterů je skutečně smutné, když se najde někdo kdo se jich zastává. Cikán něco udělá a hned přiletí Džamila či Kocáb a hned bez jakéholi znalosti situace nesměle tvrdí že to je omyl, že nic neudělal. Chápu podobnou snahu nestátních organizací.. Ale jako ministerstvo je snad jak vystřiženo z Kocourkova..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 19:58:15 03. 07. 2009
Out.jpg
Andras A srovnávat to s povodněma je populismus a hodí se to. Povodně s tím nemají co dělat, stalo by se to tak jako tak i kdyby bylo naprostý sucho. Měli by dělat kdyby ty byty takhle dostali místo někoho kdo nemá díky povodni kde bydlet. Ale jak sem psal, najdi mi jednoho jedinýho človíčka postiženýho povodněma co žádá o bydlení v Praze a já se ti omluvím že jsem se spletl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 19:54:31 03. 07. 2009
Out.jpg
Andras Nikdo ti nebraní stát se squaterem, můžeš to zkusit. Já uvažuju asi tak, že v této situaci která došla až sem je to lepší než "seřezat ty smažky". Nevím o co jde tobe. Z vetšiny tu mám pocit, že by je uspokojilo jen to seřezání. Jinak stoprocentne předvídat dopředu umíš koukám, to jsi dobrej. Já tu hlavu používám, ale pokud čekáš že tu budu někomu nadávat do feťáků a volat po lynči tak to si na omylu. Každýmu co jeho jest akorát podle zákona. Takže nevím co nechápeš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:44:22 03. 07. 2009
Andras.jpg
Tahle společnost si už nemůže říkat právní....právo platí jen pro někoho, bohužel již holý fakt.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:42:53 03. 07. 2009
Andras.jpg
out: aha, takže já taky nemám kde bydlet, seberu kamarády, a zaberu námestí, půjdeme do ulic....a dostaneme byt, aby od nás byl klid...takhle ty uvažuješ? Srovnávání tohodle s povodněmi není žádný populismus, ale krutá realita. Tihle lidé by bydlet mohli, ale chtějí prý "jinou alternativu". To bude zase stížností na rušení nočního klidu, a narušování občasnkého soužití, už se na to těším....panebože oute, ta bradavice co máš na krku je hlava! Zkus jí používat taky trochu na myšlení, ano?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 19:34:18 03. 07. 2009
Out.jpg
lin, honzad Taky nejsem pro dekriminalizaci marihuany, jen to vidím stejne. Taky nejsem pro nějakou beztrestnost. Nezastávám se třeba squaterů kteří jsou obviněni z napadení VČ. Jen se má všem měřit stejným metrem a má se ctít zákon. Příspěvky typu "seřezat ty smažky" mi opravdu přijdou spíš z úst tupého hovada a né profesionálního policisty který má pomáhat. A takový to bití se do prsou se slovy "My slušní a pracující občané" tak o tom si taky myslim svoje. Nebo ty osobně znáš ty squatery? Nebo z čeho usuzuješ že nepracujou? Co se týče Kocába tak o tom člověku si taky myslím, že je mimo, ale tohle mi nevadilo. Squateři sami dobrovolně slezli a teď budou mít kde bydlet. A to je myslím nejdůležitější nebo ste si přáli aby pořád demonstrovali a přeneslo se to ve střety s policií? Já myslím že je důležitý že je klid. Honzad: Srovnávat to s povodněma je hezkej populismus. Nemá to s tím co dělat. To by mělo kdyby někdo požádal Kocába o bydlení protože má vytopenej barák a on by se na něj vykašlal. Nebo si snad myslíš, že někdo z vesnice na Moravě touží mít náhradní bydlení na Praze 1? Eště bych chápal, kdyby to byly státní byty, ale je to soukromej majetek, tak si s ním majitel může dělat co chce. Má na to právo. cz858: Vidíš a já měl zatím dojem, že je to většinou policie kdo nácky chrání:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:20:37 03. 07. 2009
Andras.jpg
honzad: Jsem rád, že s tebou mohu snad poprvé souhlasit na 100%. Nejlépe to vystihnul jeden diskutující na novinky.cz: "Má znepokojivý dar nechápat podstatu problémů, do jejichž řešení se vrhá." docela neotřelá alternativa ke slovu blbec:-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 17:49:31 03. 07. 2009
honzad..jpg
ten Kocab je fakt dabel!! :-) V situaci, kdy peknych par tisic lidi prislo pri povodnich o veskery majetek a nekteri z nich primo o domy, tak si do Prahy svola novinare a ukazuje jak zachranuje nebohe squatery a "uci lidi jak si pomahat" jak prave rekl v radiu.. V situaci, kdy v Praze tisice mladejch lidi chodi do prace, aby vetsinu sve vyplaty utopily v najmu za pronajaty byt... To neni mozny, ten chlap je snad ozivla postava ze Zelenho Raula. Protoze TOHLE nemuze prece realne zijici clovek, pardon politik, snad ani vymyslet! :-):-) Jestli von to nedela schvalne, aby si lidi meli o cem povidat! :-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio